Muž mi nie je ochotný napísať polovicu domu
Ahojte
Muž pred manželstvom nadobudol dom. Najskôr spravil fejslift domu. Keď som prišla robili sme spoločne vnútro - bol to holodom. Nestalo to pár korún. Sme manželia, dom robíme priebežne. Keď som napríklad po otcovi z dedičstva mala 5000e tiež išli sem a tak podobne. Proste mám tu naliatych veľa peňazí.
Navrhla som mužovi nech mi napíše polovicu už viac x s tým, že nemienim dotovať cudzí dom. Nechce. Dom nie je hotový. Stále sem treba dať zo 40k...
Mám chuť sa rozviesť, kúpiť si svoje...bojím sa,že sa za 20r zobudím a muž má len tak vyhodi. Som vlastne bezdomovec....ako by ste to riešili
Predstavujem si diskusiu BEZ INVEKTIV
Názory postrehy vase reálne skúsenosti
Samozrejme ta drzi v sachu majetkom. To je velmi oblubena karta muzov. Drzat peniaze, nehnutelnosti a mat sa ako kral. Potom ked pride k rozvodu tak zoberu co mozu a este chcu polovicu dietata. Velmi nefer sa k tebe, co pises. Inak ak skoncis v nevyhode po rozchode/rozvode, bola by si vo vacsine. Vela zien je po rozvode v blbej pozicii. Potom im ostavaju len oci pre plac. Dobre, ze to riesis.
Pokial nesuhlasi s tym, ze ti da polovicu domu, tak ti ma prepisat adekvatnu ciastku. Pokial to nenastane, tak peniaze do domu davaj minimalne a ries si vlastne veci. Ako pisu baby, sprav fotky a ked pride k rozvodu, tak sa o to budete bohuzial handrkovat.
@maryetta ona za manželstva nemusí dokazovať žiadnu sumu ktorú "mala".
@kittykat22 moze aj ona kupit nehnutelnost a moze polovicu prepisat na neho. Ziaden problem.
Autorka-spominam tu sumu, lebo tu si uviedla. A nie, nemam taku situaciu, lebo by ma hanba fackala chciet cudzi majetok, na ktory som nezarobila.
@stanulienkat doštudovať bsm
@simca06022011 ani to co nadobudla predtym?
Chapem ze pocas manzelstva nie. Ale teraz sa bavime co mala predtym a vrazila do cudzieho.
@evaachesa tu sa nebavime o vsetkych peniazoch. Tu sa bavime o cca 5000e. Hodnota domu dnes? Mozno aj 400tisic. Zda sa ti to ok?
To by potom mala byvat za trhove najomne, nie? Ci uplne zadarmo? Ked niekto kupi nehnutelnost za niekolko stoviek tisic a ja tam roky byvam, pride mi ok, ze kupim chladnicku, pracku, vybavenie. Ak by som mala dat za par rokov viac ako 10 tisic, tak jasne, ze to chcem mat podchytene. Ale bola by som riadne vychcana, keby som chcela polku domu. Zaco??
Naco mam studovat bsm? Dom kupil pred manzelstvom.
@stanulienkat ja som pochopila že nejde len o tú malú čiastku 5tisic ale o viac.
@autorka mohla by si doplniť o akú sumu cca sa jedná?
@stanulienkat lebo sa rekonštruoval v manželstve
Baby takto, ktorá tu má podobnú situáciu? Prípadne rozumie minimálne BSM?
No vidis. Ked sa rekonstruoval v manzelstve, tak mas narok na polovicu investovanej sumy, aj keby tam on vrazil 10x viac. Ved ked si investovala velku sumu, tak to si osetri, resp. neinvestuj.
Ach, typický koník.
Niekto tu spomenie Dubaj a už je triedny nepriateľ.
Autorka sa na súhlas kúpiť to nepýtala, ak dobre čítam🙂.
Inak poradiť neviem, všetko máme spoločné.
A tiež by mi vadilo prístup manžela, že neprepisem...prečo nie?? Divné fakt. Ide z toho nedôvera.
autorka spomenula, že v Dubaji má nehnuteľnosť, ale nekonkretizovala akú. Nemusí to byť doma, ani byt, môže to byť maličký pozemoček niekde........
Prosim ta nehladaj tu kto sa vyzna v BSM. Spis si to a skoc za pravnikom s číslami. Nie tu na MK, tych situacii moze byt viac, ktore mozu nastať.
@slniecko5 ja si myslím, že má stale v hlave ako mu otec povedal, že keby si donesiem milenca tak ho nemôže ani vyhodiť.....
On mi vždy vraví, že sa pri ňom nemám čoho báť, že polovicu nepotrebujem....
Navrhla som my už aj zmluvu kde by vlastne padalo všetko na Tom, že si nájdem milenca...ale povedal, že určite...zoberieš polovicu a odídeš s ním potom...
Ja som mu bola vždy verná... Mám taký pocit, že toto mu dal do hlavy otec...
Autorka.
No zjavne má.problem on.
Zaujímavé, že ho nemal, keď si ho štedro dotovala.
Je to naozaj na veľmi vážny rozhovor.
@slniecko5 Len už neviem ako formou ten rozhovor viesť...
@slniecko5 tu napíšeš Dubaj a už všetci čakajú, že máš nehnuteľnosť na palme za miliardu....
@aduskatt je to apartmán.
@betulinka1 len som chcela, že či sa tu nejaká žena neocitla c podobnej situácii... A že ako ju riešila...
Je to dost specificka situacia a mam kamosku co je v takej istej. Nie si to ty? 😁 ale nie nie si, on postavil novy dom.. a tiez nechce prepisat na nu polku. Vela tam uz vrazila, deti vychovala, o vsetko sa tam stara. A i tak.. smutne
napísala by som Ti do správy, ale neviem nejak ako, takže ak chceš, ozvi sa Ty mne
Ak ste celú rekonštrukciu vykonávali počas manželstva, máš nárok na polovicu sumy, ktorú ste do domu spoločne investovali, bez ohľadu na to, kto koľko dal, keďže vaše peniaze sú v manželstve spoločné. Blbé je, že ty na tie investované prostriedky nemáš žiadne doklady. Neviem či by ti pomohli fotky a pod., to už by si sa musela poradiť fakt s nejakým právnikom. Ale stále platí, že nemáš nárok na polovicu domu (zákonné a podľa mňa teda ani morálne), pretože ten si zadovážil manžel ešte pred manželstvom. Rovnako ako si on nemôže nárokovať polovicu tvojho apartmánu.
@jj298 no, tieto veci sa neoplatí neriešiť.
Mám veľmi konkrétny príklad v okolí, kde to manželka za života manžela neriešila a keďže bol dom ešte aj zdedený, dnes, po jeho smrti, má nárok na pätinu, zvyšok jeho žijúce sestry, dom je v príšernom zanedbanom stave a keďže má len pätinu, prečo by mala investovať.
Nehovorím ani, keď sú tam deti, tu ide o bezdetný pár a je to ozaj smutný príbeh 😔. Toto človeka proste, skôr či neskôr dobehne.
@slniecko5 1/5 dedí manželka? Ved to je druha skupina dedičov a tam by mala dediť manželka najmenej polovicu.

@nepic 👍