Muž ofrfle všetko čo uvarím
Už sa to nedá počúvať. Všetko musí komentovať. Toto je zle, tamto je veľa, takto a takto som to mala urobiť. Pritom nevarím zle, mne to chutí, deťom tiež. Komentuje ešte aj kávu, keď mu urobím. Povie fuj. Nechápem a je mi už do plaču, pretože sa snažím. Vymyslím špecialitu, uvarím to sama pri dvoch deťoch a on povie, že to nie je dobré.
Neradte mi nevarit, musím variť, lebo mame deti.
Čo také mu povedať, aby sa spamätal? On je totiž jeden nevďačny debil, nič si neváži. (Varím zo svojej materskej) btw takýto je len odkedy máme deti. Predtým takto nekomentoval a chutili mu.
Ja ale fakt nechápem... to ozaj existujú takéto exempláre? Takého blba ani nepoznám... A neviem si predstaviť, prečo si zrovna takého človek vyberie za životného partnera...
Akp pise @hviera81 ja som to takto isto riešila....aj ekd moja kamarátka ma berie ako neschopnu, lebo chudáčik pan manžel musi na materskej variť.. Stačilo mi
Ked sa radšej nadlavil 5 minu pred tým ako koncil v robote, aby trochu počkal, lebo ho doma čakala tepla večera....
Alebo tam kde bola cibuľa... Alebo zelenina...
Doma mam autistku, 2,5 roka som s nou bojovala kym smr si našli cestu a jedlo bol koniec.dala sa do krcu ked mala sadnúť k stolu. Do toho zacali prkrmy pri druhom dieťati
Ako som nastúpil do roboty, om na materskej, koniec... Vari on. Vrátane nákupov.... Aj ked sa rapídne zvýšil počet nákupov jedla cez reštaurácie....
@sense to sa už tiež stalo, dosť dlho som mu nerobila kávu, ale teraz keď vidí že robím sebe, kričí nech urobím aj jemu. Ak nie, tak hulaka ako sprostý
@oblecenie99 aj guttalax je fajn príloha...
no tak nech huláka. Ak ju pýta a pije, asi mu chutí. Alebo mu vysvetli, že ak ti za ňu nevie poďakovať, čo sa mimochodom učia deti od malička, tak mu žiadnu kávu neurobíš. Nie si jeho slúžka. Z lásky urobíš druhému kávu/čaj/navaríš, ale nemá čo po tebe hulákať a zhadzovať ťa ako hulvát.
@terka224 chodí o piatej z práce. On keby nemal uvarené, tak tu chodí do pol noci do chladničky a narieka, že je hladný. Sadne si na gauč a sedi kým mu neurobim niečo jesť. On je chorý
Tvoj muž nie je normálny
@spadnutaslivka všetko medzi nami je okej len toto ..jeho vyberavost pritom tak nebol vychovaný. Jeho matka navarila jeden obed a ten jedol aj 3 dní a ani si neškrtol
Nech hulaka, by som mu odhulaka späť ze nepočujem ako by tam nebolo slovo prosím alebo mu zahulakala späť ze minule bola fuj tak nech spraví aj on tebe....
Niektorych chlapov treba vychovávať ako malé. Decká.... Plus u nás doma spravím rada aj pomôžem ale sluzku, poskoka à otroka nerobim
Môj ex bol podobný, síce nefujkal ale máločo bolo dosť dobré až som sa jedného dňa nastvala a vložila si nohy so slovami keď to nerobím dosť dobré nech sa páči nech si spraví podľa seba, mne ušetrí čas a sebe nervy... Mesiac bol ofucany ale viac nekomentoval
Nič by som mu neurobila. Nie si jeho slúžka.
Ja chlapovi navarim ak stíham pri deťoch a ak nestíham tak to pochopí a uvarí niečo on. Každé ráno nám spravi raňajky. Má upratané, oprané.
Tvoj muž to robí, lebo vie, že si to k tebe môže dovoliť. Musíš dať trochu hlavu hore a nenechať ho skákať ti po nej.
Povedzme si pravdu, ofrflane jedlo nie je hlavný a jediný problém. Ono toho bude viac s čím je pánko nespokojný. Najvyšší čas ukázať mu kde je sever a ak sa nazdáva, že sa zenil len preto aby mal doma full servis a vlastnú fundu kedykolvek.k dispozícii, tak žije vo veľkom omyle. Oženil sa s človekom, ktory nie je jeho majetkom a nesmie s nim.takto zaobchádzať.
Moj muz je vegetarian, ja varim normalne, teda 2x v tyzdni mäso a podakuje sa aj za prilohu 😂 Tu bude chyba inde... zacne pindat, ber tanier, dojedol...ako u malych deti...nechuti ti? Nie si hladny, tak nejedz...
prepáč, ale toto ti neverím. Ak je niekto debil pri jedle, je určite debil aj inde, len to prehliadaš. Nejde o to, či mu chutí alebo nie, ale ako to podá. Ak mu nechutí, dá sa to povedať normálne, prípadne vysvetliť, ako urobíš kávu tak, aby mu chutila (viac kávy, menej kávy, s mliekom, koľko lyžičiek cukru a pod...). Rovnako s vareným jedlom. Ale keď je debil a vyčíta ti, tak tam niečo ozaj neklape.
Není medzi vami ,, všetko okej len toto". Nenahovaraj si.
Škaredo ti povie, nepochvali, ofrfle všetko čo navariš, platíš to zo svojej materskej. Neváži si ťa, má ťa za nič a takýmto hulvatskym chovanim to vyjadruje.
vsak kavu nech si spravi sam, ty var sebe a detom a pan velkomozny nech si vezme suchy chleba.
@miskakyska alebo do rozkroku
Toto robil priatel mojej kamarátky nič mu nechutilo nakoniec kamaratka začala variť len toľko čo zjedia jej deti a ona a on keď sa opýtal či ostalo povedala že aj tak by mu to nechutilo 😀 že sa jej to nepodarilo a pritom kamaratka varila veľmi dobre
Potom už nejako začala variť normálne a začal jesť zrazu mu všetko chutilo 😂
Máte pravdu. Nezaslúži si nič, lebo ja naozaj varím dobre a vždy vymyslím super jedlo, nič obycajne, vždy je to niečím špeciálne a i tak sa mi nedostane pochvaly. Ešte raz niečo povie a beriem mu spred nosa tanier. Myslím že už stačilo, toto by mu žiadna netrpela.
Ked bude chciet kavu, tak mu povedz: nie, ja viem uvarit len taku, co chuti mne a druhym. Tebe nie. Ty si musis sam. Podla svojho gusta, aby ti chutila. Nebudem ta trapit.
A neuvar mu ju.
Ked by som mu uz kavu uvarila a on by povedal fuj, tak by som mu povedala: Co uz, pokus bol.
A vzala mu ju a vyliala do umyvadla, umyla hrncek a odlozila.
Mohol by sa od jedu i vyziapat. Ignorovala by som ho. Neodpovedala by som mu. Maximalne: Vsak ti nechutila. Nebudes to predsa pit nasilu.
Vsimni si, ze chlap, ak ma s manzelkou nejake nevyriadene ucty (ale bud nevie ako ich vyrovnat, lebo zena ma ostrejsi jazyk a vzdy ho usadi na jeho miesto, alebo ich nemoze prejavit, trebars ked ma zalusk na inu a irituje ho fakt, ze nie je slobodny a volny ako vtak), tak zacne ako prve primitivne skusat utocit na zakladne zenske povinnosti. Varenie, upratovanie (alebo domacnost vseobecne), materstvo.
Lebo tam neexistuju spisane standardy. Takze tam sa da lahko osocovat, ze to nie je dost dobre urobene.
Bud zacne kritizovat, alebo dokonca porovnavat s inou zenou (jeho mama, sestra, suseda, kolegyna,…). Akonahle vybada, ktora jeho manzelku irituje najviac, tak na tu sa upne, lebo vie, ze to zabera.
Takto zastupne, prenesene, si vybavuje svoju frustraciu, podrazdenost a nespokojnost. Miesto toho, aby povedal, v com je problem.
Niekedy ani nemoze povedat, lebo tym zakryva pocit viny. Lebo vie, ze nahlas vyslovene je to malichernost (nie vzdy hned milenka. Trebars zavidi kamosovi, ze on kasle na zenu a decka a kazdy vikend zdrhne na motorku, a potom mu v praci rozprava zazitky o prsatych servirkach z barov. A muz by tiez rad zazival slobodne staromladenectvo, ale vie, ze i jeho vlastna mama by ho zjazdila, keby sa skusal trhat od rodiny).
Tak to da vyzrat manzelke: pozri, nie si dost dobra, brzdis ma, zasluzim si viac.
A ked sa nahnevas, urazis, popripade si smutna, alebo sa dokonca zacnes snazit mu to vyvratit tym, ze sa zacnes snazit viac, tak mu to sposobi uspokojenie, ulavu. Preniesol svoje zle pocity na teba.
Dokonca sa moze dostavit stav, ked zrazu (akoze prekvapene) pozera, ze co si taka zduta, vsak ti nic take neurobil/nepovedal.
Urob presny opak toho, co chce on dosiahnut.
A najjednoduchsi sposob je obratit jeho zbran proti nemu. Naoko lutostivo si priznat vinu a sucitne navrhnut, ze ho nechces trapit, tak mu varit nebudes.
Načo preboha varíš špeciálne jedlá?! Prečo minas iba svoju materskú a nehospodárne zo spoločnými peniazmi ?! Narobiš sa a potom si frustrovaná že to ofrfle. Var jednoduché lacné a hlavne rýchle jedlá,len pre teba a deti, buď napresno alebo schovaj porcie určené na druhý deň hlboko do chladničky. Nech geroj žuje mastný chleba alebo si uvarí parky aj 5x za tyzden. A že narobí bordel - tak ho zhaltuj a fest zdrb nech po sebe láskavo uprace, nie je v chlieve u prasiat
@moonlight1210 wau tak toto dáva presne logiku.. takto sa vyvršovať. Ale áno, snaží sa ma ponížiť vo všetkom v domácnosti, ak niečo urobím fakt dobre, tak to mi už nepovie. Nepodakuje a pod. Všade hľadá zámienku si rypnut. Narážky na inú "šikovnejšiu" ženu. Podľa neho niesom šikovná. A to mám upratané, oprate, navarené, o seba aj o deti postarané od rána do večera. Robím tu všetko sama, lebo keby to neurobím tak to neurobí nikto. A i tak som ja tá nešikovna.
Niekedy mám ale pocít že si na mne iba dvíha svoje ego. On si myslí že on vie všetko najlepšie
Možeš aj jednoducho nenavariť pre neho. Urobiť presne pre teba a deti. A s kludom mu povedať, že aj tak nema rad tvoje jedlo.
@cacianka ja varím načo mám chuť a čo chcem dať deťom. Preto varím špeciálne jedlá, varím načo mám proste chuť. A varím zo svojej materskej, lebo tá je prevažne na stravu, on platí ostatné výdavky. Spoločný účet nemáme, ani nechceme, aby sme mali lepší prehľad. Ale áno už sa nebudem s ním kašľať. Len som to potrebovala počuť aj od niekoho tretieho, lebo nemám to komu povedať.
Autorka viem, ze to nie je tema ale nemate spolocny ucet aby ste mali lepsi prehlad 🙈🙈🙈 platis stravu z materskej 🤣🤣🤣. Aspon som sa dnes zasmiala. No a k téme fuj. Akoze mne by to povedal raz a normalne by som si ho posadila, ze teda sa mi to nepaci, lebo deti budu opakovat casom. Ak mu nechuti, nech si to necha pre seba. Druha vec, Akoze bude nariekať, ze je hladny a ty mu potom uvaris fuj jedlo 🤣🤣🤣🤣. Som sice zena ale nevezmeš si ma? Postaras sa o mna, ani peniaze nepytas, sľubujem, ze na jedlo ti nikdy nepoviem fuj.
Keby chcel takýto odo mňa navariť kávu, s kľudom by som odpovedala, že nie, lebo jemu moja nechutí. Hotovo, ďalej neriešim. Po príchode z roboty by navarené jedlo nenašiel, keby sa čudoval, odpoveď by bola taká istá, jemu moje obedy nechutia, tak sme mu nenechali. A keby čakal na gauči, kým mu niečo nachystám, mohol by tam rovno čakať na Godota, lebo aj ten by prišiel skôr než jedlo od mňa 😄 po prvých dvoch - troch ofrflaniach by ho toto čakalo, nie že by som mu milostivemu ešte na tanier naberala a niesla pod nos.
taz by zafrflal vezmi tanier a vysyp do kosa co tam ma a ine nedostane
resp uvar presne rozloz na taniere a jemu nedaj ako to co je ze varis z materskej ???? by som si kupila z tej materskej zamok na chladnicku a on nedostane kluc a ak si cokolvek vezme tak ucet mu vystav
Autorka, napíš potom ako reagoval, ked si mu ten tanier vzala, strasne som zvedava na pokračovanie . 🙂

🤔 nezávidím...ja furt v robote...vari muž..teraz je PN....celá domácnosť na chudákovi...ale je až taký pyšný, keď ho pochválim🙃...kávička má čaká ráno ,večer...💗
s takým exemplárom, ktorý vlastniš by som asi nemala o čom...
@terka224 čo do umývadla...medzi 👀
Držím palce..☘️☘️☘️