icon

Muž prehral na tipovaní polovicu pôžičky

17. apr 2023

Kocky pisem anonymne, lebo vela vas ma tu pozna. Neviem co robit, som v koncoch. Bola som si ista, ze take nieco sa mi nemoze stat. Kupili sme pred rokom dom, starsi a prerabame. S muzom mame velmi pekne vyplaty, no ja som ostala minuly rok so synom na dlhodobej OCR, cize tahal peniaze len manzel. Ukecal ma na pozicku na prerabku, 20 000 eur. Nechcela som, prave kvoli tomu, ze som bola doma, no ukecal ma...on polovicu tych penazi prehral na tipovani!!!! Doma som mu spravila peklo, slubil ze to uz neurobi. Baby on cez tento vikend minul dalsich 8000. Mame vacsiu sumu na ucte, lebo sme predavali druhu nehnutelnost a on len tak minul 8 litrov!!!! Kricala som, plakala a povedala som mu, nech caka rozvodove papiere. Rano siel na 10 dnovu sluzobku a povedala som mu, nech sa odtial ani nevracia. Teraz si sype popol na hlavu, ale vo mne sa to uz zlomilo, neviem ci chcem mu dat sancu.

autor
17. apr 2023

@ukulela vzal mi ju v noci z penazenky, ked som spala. On ma penazi minimalne, vacsinu vyplaty posiela mne po tom, co prehral polku pozicky. Na sluzobke ma firemnu kartu. A ak prehra aj odtial, ta ho aj zavru podla mna.

pinkgirl
17. apr 2023

Nabehla by som do banky - vytvorila nový účet len s tvojim výhradným prístupom a preniesla všetky financie z toho druhého účtu a ten by som aj uzavrela (ak by sa to dalo), ak nie, tak aspoň zablokovať karty k nemu.
A spojiť sa s právnikom a obmedziť BSM.

kvetinka75
17. apr 2023

kamarátke sa stalo niečo podobné. Len nie požičku ale úspory, pomaly v cene 1 garzonky. Okamžite zrušila BSM a keďže nechcel ísť na liečenie a začal byť arogantný a sprostý, tak nakoniec rozvod. Toto nie je stovka, dve. Toto by som veru nerozdýchala. Ja neviem čím tí ľudia rozmýšlajú.

maranco
17. apr 2023

Na karte vieš cez IB nastaviť denný aj týždenný limit, ak jedlo/cestu/ubytovanie platí služobnou kartou, tak svoju kartu môžeš rovno zablokovať a požiadať si o novú.

fineta
17. apr 2023

A to kedy stavkoval? Online z domu alebo chodil niekam? Nič si si nevšimla? Ani na jeho správaní?
Ako píšu vyššie, zrušiť BSM, všetky aktíva napísať na seba a ak mu chces dať šancu, tak aj jeho výplata nech chodí na tvoj účet, ku ktorému nebude mať prístup. Keď sa inak nedá, tak sa nedá .. samozrejme navrhnúť liečenie. A ak poruší Vašu dohodu a zase čo i len raz oklame, tak niet pomoci. Tiež by som s ním už nechcela žiť. Toto nie je spoľahlivý muž a ani dobrý príklad pre syna.

daniela1911
17. apr 2023

Rieš BSM!
Na tie komentare tu moc nereaguješ, ale choď ešte dnes k právnikovi.
Nečakaj. Vyberie účet. Ak zmeníš aj pin ku karte, čo vyber z banky? Len ty si majiteľ aj disponent k účtu.
Keď nebude mať peniaze naberie zálohy v práci, už ti ani výplata nepríde. Požičia od hocikoho. Narobí ti dlhoch. Rieš to. Minie peniaze z predaja nehnuteľnosť a ešte vás postupne aj oberie o strechu nad hlavou. Bodaj by to tak nebolo!! Ale radšej to rieš, veď keď sa spamätá môžete spolu ďalej fungovať, ale maj to poriešené.

panonia
17. apr 2023

Tu ani plač a ani krik nepomôžu. Ked sa nechce liečiť tak rozvod a už včera bolo neskoro. Čím dlhšie to budes odkladať tak tym viac Vás zadlži . Za pravnikom by som išla teraz hneď.

autor
17. apr 2023

@dharmasanata nie nebolo to zo dna na den. Este ked sme spolu chodili, tak chodil s tatkom do Nike. Sme spolu 17 rokov a 10 manzelia. Svokra vravela, ze to nic nie je, nenechali tam viac ako 5 eur. Stupnuje sa to odkedy sme kupili dom. Ako keby chcel nahrabat peniaze, aby sme to tu dorobili...neviem. Ked som na neho vcera kricala, tak som mu povedala, ze to poviem jeho rodicom....mozno hlupa vyhrazka, ale sklapol potom

daniela1911
17. apr 2023

Chod so tej banky, otvor nový účet, s novou kartou aj s novým prístupom IB. Hneď preveď všetky peniaze.
Ak má služobnú kartu, má peniaze a ak prestávkuje za firemné, je to čistý závislák bez hraníc.

Či čo čakáš? Načo by ti kradol kartu, keď má firemnú? Len kvôli ďalším peniazom.

maranco
17. apr 2023

@daniela1911 ak je vlastníčka toho účtu nepotrebuje zakladať nový
vypnúť manželovi disponentstvo k účtu
zablokovať kartu ktorú jej ukradol
zmeniť si heslo do IB

O liečbe závislosti

Keď myslíte ako závislý, chcete v živote kľučkovať, začnete klamať, hľadať ľahšie cesty a rozmýšľať, ako prejsť životu cez rozum. Ale to sa nedá – neujdete sami pred sebou

Chlapcom neraz najviac pomohlo, že ich rodičia vyhodili na ulicu. V jednom prípade tak spravila mama, chlapec potom rok žil bez strechy nad hlavou. Dostal sa na úplné dno a až potom prišiel za mamou, že sa ide liečiť. Dnes abstinuje. To, že ho vyhodila z domu, považuje za najväčší akt lásky – vie, že mu tým zachránila život
https://www.aktuality.sk/clanok/0xk3mDO/vyskusa...

janinah
17. apr 2023

Všetky peniaze čo ostali len tebe k rukám.okamzite.o 10 dní môžete byť na mizine.

danulicek
17. apr 2023

dievčatá ti tu prevažne radia zrušiť BSM, ale aj to trvá nejaký čas a musí to ísť cez súd. my sme rušili BSM, ale z iného dôvodu, a riešilo sa to takmer 3 mesiace.

navyše, ak je BSM rušené zo závažných dôvodov (ako je aj gambling), tak tam je stanovené posudzovanie na základe dôkazov - čo je otázne, či máš nejaké potvrdenia, že to naozaj niekde prehral. viem, že to je pre teba náročná situácia, ale určite buď nech nastúpi na liečenie alebo návšteva psychiatra. Ten po posúdení môže urobiť zápis do registra vylúčených osôb z gamblingu aj bez jeho súhlasu, ak je patologický hráč. Ako prvé rieš zmeny prístupov na účty, prípadne presuň peniaze na iný účet. a začni riešiť to BSM, len som chcela doplniť, že to nie je tak, že prídeš k právnikovi a na mieste sa to zruší.

maranco
17. apr 2023

Ešte by som upozornil zamestnávateľa na jeho závislosť, aby mu nastavil limity na služobnej karte nech nenarobí ďalšie dlhy.

som_realistka
17. apr 2023

Rieš BSM, okamžite chod do banky, založ nový účet, preved tam peniaze. Predychaj, a s vychladnutou hlavou smer právnik.

kamatopo
17. apr 2023

To je strašne veľa eur. Aj keď dobre zarába toto je choroba. A aj keď sa bude liečiť nemáte záruku že to prekoná. Už je len na tebe či chces byť stále v pochybách a neistote.

autor
17. apr 2023

@janinah on uz ziadne nema, vsetko chodi mne na moj ucet. Moj problem bol, ze na Georgovi mam prihlasovacie cislo datum synovho narodenia

martafe
17. apr 2023

Pozor, peniaze si môže požičať aj inde, za kolegyňou prišli vymáhači a tu už šlo o jej zdravie a ich detí. Muž sa vyparil, ani byt nemohla bez neho predať a odsťahovať sa.

dharmasanata
17. apr 2023

A keď si vedela že stavkuje a že sa to takto stupňuje, prečo si sa nachala nahovoriť na pôžičku? Skoro z toho von, bude horšie aby si na to nedopalcala..držím palce

autor
17. apr 2023

@kamatopo je to brutaaaaalne vela penazi. Ja si rada doprajem, ale toto je mimo mojho chapania. Tolko by som nedala ani na dovolenku, nieto na vecernu zabavku pri hazarde!!!

kikavadi
17. apr 2023

Rob čo môžeš, okamžite! Cez internet banking alebo v banke preved peniaze na iný účet, ihneď. Aj keby si si mala hneď ďalší účet zalozit. Ak už nie je neskoro...

moonlight1210
17. apr 2023

Ides nieco riesit, ci chces len pockat, ako sa to dalej vyvinie?

panonia
17. apr 2023

Určite je na služobke? Ja by som mu neverila už vôbec nič. Kolegyna až pri rozvode zistla že vsetky peniaze skončili v bordeli...

autor
17. apr 2023

@dharmasanata preco? Fakt neviem. Trvala som na tom, ze to dame aj bez pozicky, ale ukecal ma. Nemyslim si ,ze by to prvoplanovo chcel prehrat, ale minuli sme len polku na dom a ta druha sla do paze.

autor
17. apr 2023

@panonia cakala som taky komentar, ale ano, je na sluzobke. Robi tam 16 r, maju kvartalne prezentacie a potom idu na firemnu plavbu na Dunaji. Ak to niekomu pripada neuveritelne, mam si to ako overit, hocikedy.

kika52621
17. apr 2023

Okamžite zablokuje účty kde sú veľké sumy peňazí a zrus bezpodielove vlastníctvo a potom začnú konať buď odíď od neho a jeho výplat alebo mu daj šancu a nech sa lieči ale nemôže mať prístup k peniazom teraz bude robiť iba jeden prúser za druhým prehral 8000 bude ich chcieť velkodusne vrátiť a prehra ďalších 10000

monuska112
17. apr 2023

pozri hazard je zavislost ako vsetky ostatne. tvoj muz robi nieco co nema pod kontrolou a bez pomoci to ani pod kontrolu nedostane. prehral obrovske peniaze, zdravy rozum teda jaksi vynechava a nahradili ho ine potreby. nech sa rozhodnes akokolvek pre liecenie dalsiu sancu hocico, najskor chran seba a svoj majetok. zrusit bsm v kazdom pripade a okamzite. zvysok sa rozhodni sama

kaja01
17. apr 2023

Ja na tvojom mieste by som šla do banky, otvorila nový účet, previedla tam peniaze čo ostali z predaja nehnuteľnosti a na účte čo máš teraz nechala len minimum do ďalšej výplaty.

tosomja
17. apr 2023

U mňa by ani to, že sľúbi, že pôjde na liečenie nepomohlo. Automatický by som podala na rozvod, zablokuj mu prístup k účtu, prehod peniaze na iný, alebo neviem. Zachráň čo sa dá. Nech nemá čo míňať a hlavne nenechaj sa ukecať, lebo teraz plače, sľubuje, prosí, ale nezmení sa.

dilino
17. apr 2023

Môjho priateľa otec hraje tipuje roky rokuce zdravý beha hore dole všetko čo má prehra prestavkuje.Priateľovu mamu jeho dlhý dostali do hrobu čo sa tak utrapila naprosila, hrozby, prosby, nič nezabralo pokiaľ ON hraje dalej priateľova mama leži na cintoríne a mohla dalej žiť ale veľmi sa psychický utrapila nikdy nebrala žiadne lieky dostala mozgovu príhodu a zomrela.Utrapila sa s tých rokov prosieb aj sa s ním rozviedla ale nič nezabralo.Podľa mňa to ked toľko prehral podľa mňa je zavysli.Ver mi pokiaľ nedáš všetko na seba tak neskôr prehraje aj dom to mi ver.

tosomja
Autor odpoveď zmazal