Nahnevala ma sestra

3. feb 2024

Ahojte, nahnevalo by vas toto?
Dcerka mala 5 rokov, dnes ma oslavu s rodinou, na ktoru som pozvala najblizsich v dostatocnom predstihu.
Sestra (zaroven dcerina krstna) byva 3.5 hod cesty vlakom od nas, prisla uz vo stvrtok k rodicom, ktori byvaju v rovnakom meste ako my a najprv vravela, ze ostane do piatku. Na co som jej ja povedala, ze ok, nech robi ako chce, ale ja som stvrtok a piatok v robote, ze to spolu ani nebudeme a oslavu presuvat kvoli nej nebudem (ani neviem na kedy, nerealne aby si aj ostatni zobrali volno na piatok alebo tak). Tak potom ze teda ostane do soboty, ale uz o tretej pojde na vlak, lebo nechce prist neskoro vecer domov ( dalsi by jej isiel za 2 hodiny a domov by s nim prisla o deviatej vecer, co podla mna nie je moc hrozne, kedze v nedelu nerobi ani nema iny plan). A zaciatok oslavy som dala na 13.30.
Neviem co sa tak ponahla domov, ale tak pride 3-4 x do roka a nevie tu vydrzat. Pritom vzdy vravi, ako sa na malu tesi a neviem co. 🙄

mimicka2013
3. feb 2024

Ci by ma nahnevalo ze chcela ist piatok domov ale kvoli sestre a krstnatu ostane do soboty? Urcite nenahnevalo...a ked to hneva teba ze nebude skakat ako ty piskas tak je mozno cas sa zamysliet nad sebou a nie sestru riesit na MK

vroni
3. feb 2024

No, sestra sa možno teší na krsniatko , ale už menej na to, že tam bude ďalších x ľudí z rodiny a ona vlastne len "do počtu". Nemôže byť jej dôvod oslavy "len na chvíľu" taký nejaký? A nie, neurazila by som sa. Pekne od nej, že ostane o deň dlhšie. Poznám ľudí, ktorých prepadá panika, keď majú prísť domov po siedmej (neviem prečo, ale už som sa s tým párkrát stretla. Vždy o siedmej. Zaujímavý ukaz)

malav
3. feb 2024

Tak ja by som sa tiez tomu nepotesila. A preco vlastne prisla uz vo stvrtok, pracovny den, a nie napriklad az v sobotu na tu oslavu a ostala by do nedele? Ked pises, ze nemala ine plany na vikend.

Alebo mi este napadlo, nebude na tej oslave niekto, s kym nema dobry vztah?

madeincssr
3. feb 2024

Neprezivaj to tak. Ludia su rozni a dovnutra im nevidis, ake maju pohnutky (kazdy ma nejake problemy, o ktorych okolie ani nemusi tusit). Ved nejde o zivot ci o zdravie. Oslav este budete mat! Nehnevaj a neurazaj sa, otravujes si tym aj svoju dusevnu rovnovahu.

autor
3. feb 2024

@malav na oslave budu len nasi rodicia, brat so zenou a ich synom a ona. S kazdym vychadza velmi dobre

natall113
3. feb 2024

Tiež by som nebola nadšená, keď o tom vedela dlho mohla sa zariadiť skôr, doteraz ako chodila na oslavy?

mabenn
3. feb 2024

tvoj hnev absolutne nie je adekvatny voci tomu, kolko ona potrebuje cestovat..ty si zas v robote, nemienies cas uvolnit pre nu iny...ste dospele zeny, kde kazda sa rozhoduje za seba, koniec pribehu

betulinka1
3. feb 2024

Ved zavolaj setru nech pride skor a neobeduje sa s vami, ked chce ist skor domov. Moze ti pomoct s detmi alebo v kuchyni. Pokecate a budete spolu viac.

kvadrinkaaa
3. feb 2024

Tak mna by sa to dotklo a bola by som sklamaná. Nestojíte jej za to, aby prišla o pár hodin neskor domov. No tu na koniku pochopenie necakaj, mne to niekedy pripada, ze tu ti schválne napíšu, že chyba je v tebe a neviem ake omáčky a argumenty. Asi nejaka diagnóza, všímam si to dlhšie.

letfenixa
3. feb 2024

Áno, nahnevalo.
Stalo sa nám niečo podobné v rodine. Teta a ujo dovŕšili 60, pozvali celú rodinu a dátum prispôsobili svojmu synovi, žijúcemu v zahraničí. Ten prisiel aj s novou frajerkou pár dní pred terminom oslavy, a následne odišli do Brna za kamarátmi. Teta si aj riadne poplakala a ja som to stále nepochopila.

koniarova
3. feb 2024

Daj obed na 12.00 a hotovo.

beronsche
3. feb 2024

Bola by som skor sklamana ako nahnevana...rovno by som sa jej opytala, preco to robi...
Co mala doma take surne, ze musela utekat uz v sobotu?

@kvadrinkaaa presne, mne pride, malo uzivateliek ma naozaj srdecne vztahy a vobec nestoji o to, travit cas s blizkym a preto su aj prispevky v takom duchu v akom su..

grof_monte_christo
3. feb 2024

Tiez by som bola sklamaná. Ja krsniatko nemám, ale vždy sa teším na svoju malú neter. Chodievajú oni k nám (bývam s mamou), cca raz za mesiac na viac dní a za celé tie roky (6 rokov) som ani jeden víkend nebola mimo domu, lebo by mi to bolo ľúto, ze som ju nevidela. Určite by som zostala na oslave dlhšie.

beronsche
3. feb 2024

@mimicka2013 skakat Ako ona piska? Naozaj mas taky dojem?
Cize, ak niekoho pozves na oslavu, v predstihu a ten clovek den pred oslavoj zacne vymyslat, ze chce, aby ti to prelozila na cas, ked si v praci a ak nie, odide Skor, tak by si sa zamyslela na sebou?
Naozaj?

natall113
3. feb 2024

@kvadrinkaaa tiež som si všimla, akoby tie ženy len seba videli

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mam1na
3. feb 2024

Najlepší sú takí ľudia (návšteva či gratulanti), čo povedia, ako im niekto (dieťa/deti) chýbali, tešili sa a potom majú problém sa povenovať, odložiť mobil, všímať si dotyčných ľudí. Byť tam. Áno, trošku odbieham od podstaty otázky. Že si to niekto nedokáže zariadiť a ostať ako je daný termín oslavy. A nájde si iba výhovorky, prečo sa nedá, nemôže.

Možno chce byť zaujímavá, stredobodom pozornosti, byť prehováraná. Alebo má v sebe dáky blok v styku s viacerými ľuďmi, čo by ju možno pre niečo riešili, či mali blbé poznámky, otázky, ktoré sú pre ňu blokom a cíti sa vtedy zle.
Mňa by to tiež sklamalo. Keď to chce prípravu, dosiahnutie dátumu pre všetkých a jedna osoba vymýšľa prekážky, ktoré neexistujú.

luteam
3. feb 2024

No mna by to sklamalo/nahnevalo, ked je to este aj jej krsniatko tak mohla prist napr v piatok vecer a v nedelu rano/na obed ist domov. Ale ja by som si to so svojou sestrou kludne vydiskutovala my mame super vztah

hipuska
3. feb 2024

No, čo.ty vieš aké má.plany na nedeľu. Nie každý, slobodný a sam, chce tvoj čas tráviť na deckej oslave. Defekto, by tam s dcérou ani nebola. Nie všetko sa točí okolo tvojho dieťaťa. Respektuj rozhodnutia druhých. Alebo si vezmi v piatok dovolenku a vo trojici si urobte výlet.

olimuc
3. feb 2024

Prezivas to prilis, ona ide vlakom, sama zena, 3,5 h a je vonku tma, mozno ma strach. Na druhej strane, kazdy je tam s partnerom manzelom … ona je sama, to ze mate korektny vztah neznamena, ze bude sediet na detskej oslave, oslava je o detoch a nakolko aj brat nejake ma tak tam bude sediet ako 5te kolo u voza… naco. Pride skor ide k rodicom, s tebou bude par hodin, stretne aj brata a koniec. Nebyvate blizko seba a kazdy ma iny zivot. Vy k nej asi nechodite, pretoze je sama … tak asi si uz ani nemate tolko co povedat, naco sa ma pretvarovat …plany mozno ma, ale nie je povinna Ti ich odkomunikovat .. radsej nech kazdy pride v case kedy chce a ma naladu, ako 1 vysmiata fotka okolo balona a polka ludi sklamanych z akychkolvek dovodov

jajanka31
3. feb 2024

Noo viacere ti napisali ze by ich to sklamalo a nahnevalo. Ak mate dobre vztahy tak jedine je v tom niekto s kym ma alebo chce mat este lepsie vztahy. Ak sa ponahla domov tak ma na to dovod, pravdepodobne sa nwponahla aby sedela a pozerala do steny. Mozno ma len v sobotu rande a ist nan o 10 vecer uz nie je nic moc..

beronsche
3. feb 2024

Autorka - rozpravali ste sa o tom? Mala nejake plany, preto utekala?

beronsche
3. feb 2024

Mne Skor pride, ze to je proste taky typ ludi... Recami im chybas, chcu byt s tebou, v realize vsetko, co chcu, je svoj stereotyp..

dee01
3. feb 2024

Mňa absolútne nie. Veď tam bude, aj keď len chvíľu a aj keď je sama, možno má nejaký program o ktorom ti ani nepovedala alebo len jednoducho chce byť doma v kľude. Ľudí treba brať, akí sú. Namiesto týchto negatívnych emócií, treba vidieť to dobré, že vôbec príde.

grof_monte_christo
3. feb 2024

Jeden víkend sa da vždy prispôsobiť, keď sa chce. Len niektorí ľudia skrátka už nedokážu vyjsť zo svojej komfortnej zóny a nazývaju to svojím životom. Tak nech si ho žijú 🤷.

vakatko
3. feb 2024

Tým , že chodí len 3-4x do roka by som bola rada, že prišla v čase dcériných narodenín.
Rešpektujem ľudí, ich čas v dnešnej uponáhľanej dobe.
Pozvala by som ju na večeru vo štvrtok nech to oslávia s dcérkou spolu a netrvala by som tvrdohlavo a sebecky na jej prítomnosti na oslave v sobotu. Ona má tiež svoj život a možno si chce cez víkend oddýchnuť a nemusí sa nikomu ospravedlňovať či má , alebo nemá iné plány.
Zamysli sa nad sebou.

sissy27
3. feb 2024

Ved sestra spravila ustupok - zostane do soboty. Kvoli oslave. A ty si na nu nenajdes cas stvrtok piatok po praci aby ste sa nachvilu stretli a pokecali? Pripadne ak je zaujem z jej strany - nemozes dcerku v piatok nedat do skolky a nech si uziju spolu cely den s krstnou a starymi rodicmi? Takisto v sobotu - striktne sa musite drzat casu 13:30, neda sa vam travit cas spolu uz od rana a potom len sadnete k obedu, najete sa a sestra moze ist domov? A mas taku megadolezitu pracu, ze si si nevedela zobrat 1-2 dni volna a stravit ich so sestrou ked uz sa dotrepala?
Ja jej rozumiem, ze chce ist skorsim vlakom - vybali si veci, da oprat, porobi co potrebuje, v nedelu uz len leharo.
Mne to pripada, ze hlavny problem mate vy dve - nemate sa o com bavit. Lebo mne prist milovana sestra na par dni, tak beriem volno a dopujem sa kofeinom, aby som s nou stravila maximum casu ked uz je tu. A ty sa proste drzis svojho planu, do prace, domacnost, oslava…
@grof_monte_christo ale v tomto pripade to skor patri autorke, ona si chce zit svoj zivot a ze pride sestra zdaleka, na jej stereotype nic nemeni.

grof_monte_christo
3. feb 2024

@sissy27 Bolo by mi to ľúto, že to sestra vníma ako ústupok, ostať na oslave svojho krsniatka. Ja takéto veci asi nedokážem pochopiť.

anjelicek26
3. feb 2024

3.5h vlakom... tolko za vami ide tam a aj nazad... opakuj si to ako mantru... ano dojst vlakom az o deviatej domov je hodne neskoro....keby jej na vas nezalezi,nedojde vôbec.... moze ti prijst pomoci už hodinu dve pred oslavou a ty môžeš chystať a ona sa povenuje krsnatu.. trosku menej plánovania a viac flexibility...

maja22
3. feb 2024

Keby moja sestra prisla zdaleka, pozvala by som ju k nam uz vo stvrtok, nech u nas prespi, v piatok ju nechala vyzdvihnut malu zo skolky, aby boli spolu co najdlhsie, do noci by sme sa vykecavali, pomohla by mi nieco na oslavu nachystat a boli by to super stravene chvile. Nabalila by som jej z oslavy aj domov, nech si pomaskrti. Nieco v tom vasom vztahu chyba. Spontannost, chut zdielat sa, pomahat si, byt si nablizku. Moja sestra byva v tej istej dedine, co ja. Navstevy si neplanujeme, staci len info, kedy sme zvycajne doma, pokecame hocikedy, vzdy mame o com a cele hodiny... Ked mame nejake oslavy a nieco nestihame, ona upecie zakusok mne, ja urobim salat pre nu, uplne normalna vypomoc. Je mi luto, ked to surodencom neklape, na vztahoch vsak treba pracovat cely zivot a treba k tomu obojstrannu ochotu.