Nahnevaná rodina
Ahojte začala by som tým ze som prvorodicka mame tyzdnoveho synka. Stala sa taka vec ze priateľovi umrel rodinný príslušník a bude pohreb. Lenže ja tam ísť nechcem som krátko po pôrode a priateľ sa tiež vyjadril že bude radšej so mnou doma ak by som ho náhodou potrebovala. Lenže tu nastáva problém ze jeho rodina mi síce nedala najavo ze sú nahnevany ale cítim také opovrhovanie z ich strany že prečo neprídeme aspoň na chvíľu alebo aspoň priateľ že sa to patrí. Prosím ako sa mam brániť čo mám robiť nechcem aby bolo zase peklo
Tak toto je dobrá haluz.
A to nemôže ísť ? Však nebude preč celý deň a ty si zvykaj ,že na dieťa budeš cez deň sama.Vsak sa nejde zabávať .Ja som bola bez muža dva týždne bol na Jiske a aj odvoz s dieťaťom s pôrodnice som si musela zháňať aj na prvú poradňu som šla s dieťaťom na rukách lebo mi nestihol muž doniesť kočík a ty tu riešiť pohreb
som zvedavá, čo budeš stvárať, ked chlapovi dovolenka skončí a bude musieť makať a byť mimo domu najmenej osem hodín.
@petulda333 Ano to je pravda, necitala som prispevky ale ked tam nechce ist, nech nejde. Rozlúčiť sa moze aj peknou spomienkou doma.
@zirafienka aby vedeli, ze na nich myslim a je mi luto, ze odisiel. Nemusim za to ist na pohreb. To je moj nazor. Uprimne, ked mi zomrela mama, bola som tak vedla, ze som ani nevnímala kto tam je a kto neprisiel. Doteraz to neviem a ani ma to nezaujima a tomu mŕtvemu je to jedno.
@betulinka1 on by asi aj chcel,aspon nikde nepisala,ze nechce. Len ona ho chce mat pri sebe,lebo ako pise,nezvladne sa starat o dieta 🙈
Pri takýchto diskusiách sa desim toho, akú budem mat nevestu 🤨
@betulinka1 ale veď to je tvoje rozhodnutie. Ja som ťa len chcela upozorniť že sústrasť sa nepraje ale vyslovuje...
@betulinka1 btw. Úprimná sústrasť sa nepraje. Úprimná sústrasť sa vyjadruje.
Niekedy si tak hovorim, ze su zeny, ktore by mali pri porode dobrovolne odovzdat obciansky. Myslim ze sa dobrovolne zbavuju svojpravnosti a o par rokov tu bude vyplakavat ako su ju muz nevazi.
No bodaj by si aj vazil, take neschopne teľa🤦♀️
No nech urobí podľa jeho úsudku.
A tvoj postoj pozná, nechaj, nech sa rozhodne, no žiadne ultimáta.
autorka, ked uz mas tak dusno v rodine, ze svokra ta nevola na grilovacku, ale len svojho syna, tvojho muza... tak ja neviem, ci si chces zarabat na este vacsi pruser, ze nedovolis svojmu muzovi aby isiel na pohreb... uz len kvoli vasmu dietatu, by si ho mala pustit, pretoze nikdy nevies co bude v buducnosti a kludne tvoje nevrazive vztahy so svokrou vyeskaluju do takych extremov, ze dovidenia a ver mi... to dieta bude najviac trpiet
Toto je od teba velmi,prevelmi sebecke a hlupe,ze priatel nemoze ist,lebo ty nechces ostat sama. Uvedom si,ze ide o posledne zbohom blizkeho cloveka. Ty so synom tu budes,ale on tu uz nie je a zasluzi si,aby sa s nim rozlucil. Nepoviem,keby mal odcestovat na pohreb na par dni,ale pises,ze je to blizko. Prehodnot svoj postoj,lebo toto,co predvadzas je hodne nezrelej,sebeckej zeny.
To co som si prave precitala ???
No mne keby zomrel dedko alebo babka, a moj frajer/manzel, by nechcel aby som isla na pohreb ale bola s nim a s dietatom doma tak je na svete hadka jak hrom a isla by som aj keby co bolo… co si ty aby si mu hovorila ci sa ma alebo nema ist orzlucit so svojim dedkom ? Ved by som si to neodpustila, aby ti to o par rokov este nevyhadzoval na oci ako ho obmedzujes… keby si normalna aj keby on vahal povies mu aby tam isiel a este o to viac ked cela rodina je hore nohami pre jeho potencialnu nepritomnost na tom pohrebe.. podla mna sa len boji ist aby nemal doma peklo ked bez neho nevydrzis ani chvilu.. nech mi nikto nehovori ze sa nechce ist s dedkom rozlucit..
Prepáč, chápem, že máte vymodlene a vytúžené dieťa, ale to neznamená, že 24/7sa od seba s mužom neodlepite.
Koľko máš rokov? Aby dospelá zdravá žena nevydržala 2 hodiny s dieťaťom sama... 🙉Veď to je až na smiech..
Pohreb nie je mesiac, že by si nezvládla to bez neho. Toho človeka už nikdy priateľ neuvidí, takže ak mali taky blúzky vzťah, jednoznačne by mal ísť. Ty samozrejme nie s novorodencom na pohreb určite by som nešla.
Ale on ano, mal by ísť. A ty by si sa mala, správať ako dospelá, nie ako dieťa a normálne mu povedať, že kľudne nech ide a ty to doma zvládneš aj sama
..
@elizabet173 asi preto musí byť pri nej priateľ nonstop prítomný lebo madam blbka ani nevie čo porodila
si neskutočný sebec. Kks aby si nevydržala s deckom malým doma sama no nechápem 🤦🏻♀️🤦🏻♀️ ak tak nechceš byt sama zavolaj si mamu na ten čas. Určite sa patrí ísť na pohreb vlastnému dedkovi a nie sa sprosto vyhovárať, že musí byt so ženou doma.. kks tvoj priateľ má zjavne deti doma dve..to malé a teba….my mame doma tiež vymodlene a vytúžene dieta a napriek tomu manžel chodil do práce, na nákupy a áno jasne aj na pohreb by išiel 🤦🏻♀️
To ze mate týždňové bábätko nestačí? Ak nie, ich problém.mate svoj rozum
@akbara77 zacni citat prispevky aby si tak mimo nereagovala v kazdej teme
tu napr chce priatelova rodina aby on sam siel na pohreb resp aspon na pol hodku na omsu za zosnuleho dedka a priatelka ho nechc pustit
Autorka ma mozno poporodnu depresiu a priatel sa ju boji nechat samu s dietatom🤔
@loginexistuje nemam cas čítať 3 strany o ničom.Sorry, reagujem na autorku, na jej prvotný príspevok.Je mi jasné,že nemusíš so mnou súhlasiť...ale je mi to jedno

Malú? V uvode píšeš, že máte týždňoveho synka 🤔
nabuduce vo vymyslenych temach pouzivaj slovo dieta, babo, novorodenec, nieco neutralne. Nemusis si potom pamatat, ci mate "synka" alebo "malu"
Pohreb je pohreb. Mal by ist, nech su vztahy akekolvek. Tolko vydrzis, kym sa vrati.

Pane bože nechcem vyznieť škaredo ale niektoré tehotné alebo čerstvé matky zo seba vedome robia absolutne blbky. Čo si zákonom chránená alebo ti pri pôrode odpadli ruky? Pohreb nie je oslava. Správaj sa ako dospelá a pustí priateľa na pohreb. Fakt niekedy žasnem nad tým čo tu čítam.