icon

Najedovala ma stará mama

takitka
4. nov 2015

Ahojte žienky, nejdem si sem po radu ani nič také.. Potrebujem sa len vyrozprávať... Potrebujem zo seba dostať to čo ma ťaží. Nasrala ma stará mama. moja stará mama. Bývame blízko nej, bola som so synom u nej na návšteve. Nechala si okuliare na gauči pod novinami. Môj malý (1,5ročný) vyliezol na gauč, a nejak sa mu tie okuliare podarilo rozbiť. Ospravedlnila som sa. Nebolo to veď naschvál. Bola to aj jej chyba, že ich mala pod novinami. No a včera prišla ku nám a doniesla mi bloček, že jej mám tie okuliare zaplatiť 37 eur. Skoro som padla na riť. Dobre vie, že sme mladá rodina, ja na materskej a vie, že tých 37 eur nám bude chýbať. Ale pýta ich. Tak som jej ich nasratá dala. Keď som to povedala manželovi, ten dostal nervy. Akože vieme, že to dolámal náš syn. Ale stará mama akosi zabudla na to, že vždy keď potrebuje zaviesť do obchodu, do kostola, k lekárovi, vždy ju autom zavezieme. A ona vždy povie len Pán Boh zaplať. Ešte ani raz nám nedala ani euro na benzín, ja neviem či si myslí, že sa ten benzín v aute sám objavuje, alebo čo. Pritom má peňazí jak nasratých. Ako sa hovorí plnú kasňu peňazí. Normálne som nasratá, a pritom som jediná vnučka, môj syn jediný pravnuk a ona takto.

Strana
z7
jeannna
5. nov 2015

@maciatkolulu Pozri, co sa tyka uvodneho prispevku, zhodli sme sa tu viacere, ze tam nieco bude, nic sa nedeje z nicoho. A co sa tyka pokrytectva, tak darovat niekomu peniaze s takymto komentarom, je vrcholne pokrytecke a zaskocilo by ma to osobne natolko, ze by som sa v danej situacii asi nezmohla na slovo.

maciatkolulu
5. nov 2015

@jeannna ale tiez si tam nebola a nevies ako to bolo... ja som pisala svoj nazor a kedze ako som uz pisala - chvalabohu - taketo situacie nepoznam a neviem si ani predstavit, ze by som na jednej strane zobrala peniaze a na druhej strane pisala, ze uz viac nie. Ja len tolko. A ak by som aj bola v soku, vratila by som to hned ako by mi docvaklo co sa stalo. To som ja a hotovo 😉 Mam pravo na nazor a napisat ho?

cuculiatko88
5. nov 2015

Podľa mňa je na vine stará mama lebo si nechala okuliare na gauči( kľudne by si ich mohla prisadnut neskor aj ona) ale mala si sa ospravedlniť a ponúknuť opravu alebo náhradu.... . Každá normálna babka by to odmietla prípadne by aspoň povedala že nemá peniaze na nové kde by dala jasne najavo že by sme mali platiť aspoň časť,.Ale vrchol je to že došla s blockom, to by som bola nasrata aj ja a vyhýbala by som sa aspoň načas kontaktu s nou...čo sa týka toho vozenia,ak to neni 10 km vzdialenosť ani by ma nenapadlo pýtať si za benzín.... Tot môj názor na vec

siska53
5. nov 2015

@puklica13 ak by to nechtiac nespravilo to dieta, tak by sa to pokojne mohlo stat jej. Ja sice nie som babka,ale kebyze si ich necham na gauci,tak verim tomu,ze by som bola schopna ich prisadnut.
Takmer som stupila na okliare mojho partnera,nechal si ich na zemi,tesne pri gauci.. Bolo ich zle vidiet,kedze ma tenky ram. To by akoze tiez bola moja chyba? Okliare nemaju co robit ani na zemi,ani na sedacke. Maju byt na stole,idealne v puzdre. Ale zas,u babky sa to da ospravedlnit vekom a u maleho vnucata tiez. Matka dietata zas nemohla predvidat,ze pod novinami su okuliare.

Inak u nas by bolo samozrejme,ze si pripadnu skodu nejak nahradime. Skor by bola hadka kvoli tomu,ze my chceme dat a oni nechcu prijat.. My mame dobre vztahy navzajom. Akurat skoda,ze moje deti uz k ziadnej prababke ci pradedkovi nemozu zajst.

maciatkolulu
5. nov 2015

@mircalla ako nic v zlom, ale ty si teda absolutne nekonfliktna osobka tu na MK? 😉 Prijemny vecer

sardinka335
5. nov 2015

@loginexistuje no tak to je naozaj polutovania hodné aby dedko s babkou jedli ,,krémeše,, a nechali svoje vnučata slintať ....nechutne fakt. Teda ja sa vobec nepovazujem za nejaku extra obetavu, super osobu ale na toto by som nemala zaludok aby deti na mna pozerali ....hnus.
Zial nie kazda babka je ako babička od Nemcovej a nie kazdy starký je ako deduško večerníček. Ludia su rozni. Staroba zial z nikoho automaticky lepšieho človeka nerobí.
Nečudujem sa, ze vnučata uz potom nemaju zaujem- ked to nebolo zasiate tak ani nie je čo žať.
Ten trend ,,moderných babiek,, bude len stupať. Dnes ludia ziju vela len pre seba, svoje pohodlie...samozrejme treba myslieť aj na seba, zase ak chcem davat musim sa aj regenerovat.

mircalla
5. nov 2015

@maciatkolulu rozhodne nie,ale snazim sa nebyt hystericka

jeannna
5. nov 2015

@maciatkolulu Vies, keby si sa vyjadrovala tym stylom, ze mas na iste veci objektivny nazor, tak ti nikto nepovie ani pol slova. Mala som napisany dlhsi prispevok, ale som ho zmazala, lebo to nema vyznam. Mas pravo na nazor, ale neprezentuj sa tak, ze mas pravdu a bude to o.k.

jolly84
5. nov 2015

@takitka radšej ti nejdem ani písať o mojej.......nuž, ľudia sú všelijakí, usmej sa a bude 🙂

mamulka211
5. nov 2015

@jeannna mala som 25, dnes mam skoro 40, takze dnes by som reagovala inac, bude to vekom

jeannna
5. nov 2015

@mamulka211 Mne to vysvetlovat nemusis 😀 Absurdnost urcitych situacii si uvedomujeme az s odstupom casu.

romanovic
5. nov 2015

Moja dcera, ked bola krpata, jasila sa s babkou (mojou mamou) a nechtiac jej nohou zlomila okuliare za 600,- €. Skoro ma vyvalilo, ale zaplatila som....
Tiez som omylom vyvrela nasim psa na balkone a rozozral dvere, svina jedna stvornoha🙂 Kolaps bol za rohom, ale zaplatila som, brrr. Dufam, ze s drahymi prusermi som tymto definitivne skoncila.

takitka
autor
5. nov 2015

Dobre dievčatá už to nemusíte riešiť. Ja som sa len potrebovala vykecať. Proste som bola nahnevaná. Dnes to tak už nie je. Jednoducho včera bol deň blbec a stalo sa to čo sa stalo. Dnes je všetko v poriadku. Vedela som, že jej príde návšteva, tak som tam šla od rána a predstavte si aj s dieťaťom, a vyupratovala celý dom, napiekla, navarila a predstavte si nepýtala som si za to peniaze 🙂 a píšem vopred, aby ste ma hned neukameňovali, ani som to nemala v pláne pýtať peniaze... to som napísala len tak. zo srandy. dokonca sme si so starou mamou aj pokecali. O okuliaroch síce nie, ale o iných veciach áno. a bez problémov. takže až taká najhoršia vnučka nie som. Včera som mala nejaké problémy, a k tomu prišla stará mama a vypálilo to tak ako vypálilo. Keby som vedela, že ma tu odsúdite takto, tak sem ani nepíšem. A nebojte sa na ten benzín si pýtať peniaze nebudem. Ani by mi to nedalo. To len vy niektoré veci ste už zveličili. Takže tak. Dobrú noc.

mamulka211
5. nov 2015

@takitka nech sa ti dari

slavka128
15. nov 2015

Mna napadlo iba jedno, ak máš poistku /my máme poistenú domácnisť a v tom aj dieťa/ tak si to daj cez poisťovňu. Ale toto nebolo pekné od nej. Veď stáva sa, oo božee.

jarmila64
16. nov 2015
Používateľ jarmila64 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od jarmila64.

to fakt nebolo pekne od nej

oli18
17. nov 2015

Buď rada, že kúpila tie najlacnejšie, ja mám okuliare za 307,- e. 🙂

majdus
18. nov 2015

Sila, ze az sedem stran ste prediskutovali 😀
@takitka To je hlavne, ze ste obe ok a ze trpkost a jed v tvojom srdci nepretrvava. Inak by sa aj mna dotklo, keby starka pride s blockom za mnou, ze to mam zaplatit, ale len preto, ze ma predbehla a zahanbila, ze som jej sama a prva neponukla, ze jej ich dam opravit. Okuliare su pre nu dost dolezite, takze preto. No a aj ked by som vedela, ze starka ma penazi ako ceciny, tak by som si cosi take len pomyslela - ze ich teda ma a mrzelo by ma, ze mi ten ucet takto predhodila, ak my mame malo, ale nepoukazovala by som v ziadnom pripade na to, ze ked ma, tak nam sama ma pomoct, nieto este pytat a ma nam byt vdacna za to, ze my aj z mala jej pomahame vdacne s odvozom a pod. To je asi skor potom podvedoma vypocitavost, nie? Aj moj manzel je jedinacik a jeho mamca sporovliva, ze ked nam kupi rozky v obchode, tak si piseme na listok sumu a neskor vyplatime ucet. 🙂 Uz som si na to zvykla, ale sprvu mi to prislo zvlastne, ze take drobnosti rata, ked je to jej jediny syn. A v podstate je to spravodlive a normalne. Dali sme si kupit, tak zaplatime. No, to je kus o inom, chcem len poukazat na to, ze aj ked stary clovek ma poskryvane, odklada si, tak nas do toho nic nie je, na co si odklada. Tak ako nikoho nie je do nas, na co si odkladame my. 🙂 Ja si myslim, ze stari ludia rataju s tym, ze su chori, musia platit za lieky, v smutnom pripade aj doktorom a najom a podobne.....nieto este za to, ze sa boja, ci sa o nich bude mat kto postarat a budu mozno musiet platit niekomu cudziemu, aby sa o nich postaral. V lepsom pripade odkladaju svojim detom a vnucatam. V tomto ma zamrzeli prispevky typu, ze starka ma, tak je hlupe, ze pyta. Hlupe by bolo asi len to, keby ich pytala dako drzo alebo necitlivo, ze by sa mi opat vybavila ta smutna situacia, ako ich syn nestastne a nie naschval zlomil.
Takze este raz, super, ze si ok a si sa cez to prehryzla. 🙂 To je hlavne.

majdus
18. nov 2015

Inak, teraz tak rozmyslam, ze by mohla vzniknut tema, ktora by sa volala: Potrebujem sa len vyrozpravat 🙂. A tam by pisali len ludia s podobnymi skusenostami alebo nazormi na problem danej osoby, aby mali ludia lepsi pocit, ze sa vobec niekomu vykecali bez toho, aby ich odsudil, ze spravil poriadku blbost. Alebo by sa tam mohlo reagovat na problemy trocha citlivejsie 😀. Ale asi taka tema vseobecna na vykecanie nikdy nezvnikne, lebo vzdy sa najde niekto, kto citi potrebu povedat svoj iny nazor, pripadne vstupit do svedomia, pripadne prefackat slovami 😀 Viem, ako je fajn sa vykecat a pocut druheho, ze preziva nieco podobne a zmysla rovnako. 🙂 Nech sa cloveku ulavi. A ako je nie fajn, ked niekto preziva uplny opak a poucuje. A sice viem, ako treba problem riesit, pripadne som mala reagovat, stalo sa, ze som nie a mrzi ma to a potrebujem si dako vydychnut a povzbudit sa. To ja len tak... 🙂 😀

alja20
Odpoveď bola odstránená
jamnicka
18. nov 2015
Používateľ jamnicka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od jamnicka.

tak toto by aj mna riadna nahnevalo

mijo53
25. nov 2015

@takitka pravda je 50:50, okuliare nemajú čo robiť na gauči pod novinami, máš aj Ty pravdu

googlinqa
27. nov 2015

Zle ti to padlo, ale skus sa nad to povzniest, nestoji ti to asi za to, aby si si rozhadala babku a ako sa sprava k malemu? Kupi mu nieco ak ma sviatok? Prispeje ak kupijete nieco nakladnejsie? Ak ano, tak potom kasli na to, prekusni ...

lusswinki
3. dec 2015

Aj ja som sa dobre podavila, ale ako myslím to v dobrom, a trochu ta aj lutujem, že máš taku babku.. a uplne ťa chápem, lebo moja babka nikdy nebola šťastná, že nás má, a keďže mám viac surodencov zakaždým chodila k nám robiť problémy, že koľko nás je atď. nikdy nám nič ako babka sama od seba nekupila a ked niekedy ano, tak sa s tým chválila na každom kroku a od mamky si pýtala prachy, za to keď nám niečo priniesla, aj za opadané jablká... a tiež ani raz za naftu ani cent... A keď suseda vravela mamke, že jaku máš super mamu (ako myslela moju babku) tak mamka jej mohla vysveľovať, že aká je pravda.. nie žeby sme od nej niečo žiadali, ale teraz po rokoch to už nerieši, radšej sa jej vyhybame, lebo robí hanbu na každom kroku... Ba dokonca jej teraz všetci tajíme, že bude mať pravnúča, na 100000% by ma zdrbala, či som rozum potratila mať v tak tažkej dobe dieťa... 😢 ...ale čo už je to moja jediná žijúca babka, tak ju musíme mať radi takú aká je.. časom človek zabudne na to nepríjemné z jej strany
@takitka

rawmamka
4. dec 2015

@veronika33 Presne tak, ak by boli okuliare na mieste, kde majú byť a dieťa ich poškodí, tak je to iná pesnička....navyše, prekryté novinami. To by malý musel byť veštec, aby videl neviditeľné 🙂. Toto sa mohlo stať komukoľvek (aj babke🙂 ) kto by si bol sadol, ľahol na ten gauč. Smola je, že sa to stalo malému. Navyše urobil to nechtiac, pretože o tom nevedel, že babka si dala okuliare pod noviny na gauč, na ktorom sa sedí. Navyše, ak babka prijíma pomoc od mladých, tak tých 37 eur je v porovnaní s tým smiešna suma....prevádzka auta niečo stojí, stačí si zrátať koľko by zaplatila za taxík - stačí si to približne zrátať, napr. za posledný štvrťrok. Možno by stálo za reč, babke pripomenúť, že aj vy s ňou máte výdavky, ktoré vás ani len nenapadlo doteraz počítať, pretože ste to robili z lásky a úcty k nej. Moji starí rodičia by nikdy nezobrali od nás ani cent, práve naopak - sú radi, ak nám môžu niečim pomôcť. A takisto aj my im - či už ide o veľké nákupy, upratovanie, behačky po úradoch, drobné opravy, odvoz/dovoz na pohreby, svadby, promócie,....aj na také udalosti, na ktoré by sme my v živote neišli, ale pre nich sú dôležité. A tiež nerátame ani benzín, ani opotrebenie auta, no najmä ani stratu svojho voľného času. Práve preto, že sme rodina a máme sa radi, tak je to prirodzené. A toto myslím zranilo zakladateľku témy @takitka.......................že babka sa zachovala síce veľmi pragmaticky, ale nie ako babka, ktorej ochotne a radi pomáhali oni.
A to šporenie - nikde nie je napísané, že @takitka všetko zdedí po babke, ešte sú tu babkine deti - ak by aj mala iba to jedno jediné (takitkinho rodiča), aj tak to zdedí najprv dieťa, až po jeho smrti vnučka...a čo sa stane dovtedy s majetkom, nikto netuší. Stačí, ak babka daruje, resp. predá za symbolické euro všetok svoj hnuteľný a nehnuteľný majetok napr. nejakej charite, cirkvi,...a pod. a z dedičstva zostane nula. Téma "dedičstvo" je preto len čisto hypotetická špekulácia.

Strana
z7