icon

Nechcem prísť o manžela

hladamsa
17. sep 2014

Ahojte baby, som naozaj zúfala, neviem čo mám robiť, potrebujem pomoc, a nemám sa komu zdôveriť, lebo mám pocit, že by ma vysmial, a možno aj vy mi poviete, že nie som normalna. No naozaj neviem ako ďalej.
S manželom sme sa úplne odcudzili a sme kúsok od rozvodu, ale naozaj sa ani jeden z nás sa nechce rozviesť, ale pomaly nevidíme iné východisko, máme však spolu 1,5 ročného synčeka a chcem zachrániť náš vzťah.
Sme spolu už 11 rokov, z toho rok a par mesiacov manželia, ale celkovo nám to už neklape spolu dobrých päť rokov.
Ani neviem ako by som opísala, kde je problém. Ide o to, že sme bývali s manželom nejlepší kamaráti, zohratá dvojka a každý nám závidel náš vzťah. Ale zoznámili sme sa příliš mladý a vlastne ani jeden z nás predtým nemal vážny vzťah. Takže sme sa nejak jeden na druhom učili v tom vzťahu fungovať. Ja som sa presťahovala za manželom do jeho rodného mesta, nakoľko moji rodičia sú ťažký alkoholici a ani som neváhala, keď sa ma spýtal, či sním chcem žiť.
Ale aby som to zbytočne nenatahovala, veď kto to bude čítať, takže momentálne máme v podstate všetko. Máme byt (na hypotéku), auto, krásného, zdravého synčeka, a vďaka manželovej práci a snahe nemáme ani problém platiť hypotéku a vyžiť s jedného platu kým som na materskej.
Problém je v tom, že sme sa odcudzili, ono už to medzi nami bolo zle aj před tým ako sme splodili dieta a dúfali sme, že nás to stmelý (ja viem, klasická chyba), potom keď mal malý pól roka, manžel ma požiadal o ruku, lebo veril, že toto nám pomôže. Žial situácia je taká, že momentálne si už nič pěkného nevieme povedať. Na každej kravine sa pohádáme a skončí to tak, že ja plačem a on radšej odíde, aby nepovedal ešte viac horšieho. Samozrejme před malým hráme formu, ale je to fakt zlé.
Manžel by strašne chcel aby sme mali spolu firmu, a spolu podnikali, keďže po materskej sa nemám kam vrátiť do práce a preto sa ma snažil celý ten rok a pól čo som doma zasvätiť do tajov obchodovania aby sme neboli od nikoho závislý. Dokonca mi vymyslel aj podnikanie aby som sa nakopla a našla sa v niečom, tak ako iné maminy na materskej.
žiaľ doteraz nechápem prečo, u mňa nadšenie zo všetkého vydržalo len chvíľku a keď sa ma spýtate čo teda chcem v živote robiť a dosiahnúť, ani poriadne sama neviem.
Momentálne mám však dva jasné ciele a k tomu by som potrebovala pomôcť od skúsenejších z vás. Prvý cieľ je záchrana manželstva. Pretože napriek všetkému čo medzi nami je ( aj som zabudla napísať že už dva roky sme nemali poriadny sex, pretože som stratila úplne chuť, stala som sa ako keby frigidnou, ale možno to bude tými depresiami, ktoré mám, a tou nízkou mienkou o sebe ☹ ) Proste poradte mi aké kroky podniknúť aby som našla späť cestu k manželovi, aby som mu ukázala, že mi na ňom záleží, že ho ešte ľúbim a nechcem oňho prísť a vzbudiť v ňom znova lásku ku mne. Verím, že sa to dá.
Ďalším mojím cieľom je stať sa obchodníčkou, manžel robí v jednej spoločnosti obchoďak a mám vybavené u jeho šéfa, že pre nich cez manžela môžem robiť, neviem však v sebe nájsť tu sebavadomosť a cieľavedomosť, zatial som zastala na fáze chcem. Maminy ktoré ste na materskej rozbehli podnikanie, kde ste na to čerpali silu, odhodlanie nápady a chuť?
Jednoducho mám 30 rokov a život sa mi v priamom prenose rúca pred mojími očami. Konečne som sa prebrala z nejakej tej nechápavej letargie a chcem konať a zachrániť čo sa ešte dá. Mám pociť, že som na dlhé roky zaspala a teraz som sa prebrala a nič nechápem. Všetko je iné a všetko sa rúti k horšiemu.
Som ochotná urobiť čokoľvek aby som zachránila svoje manželstvo a svoj život.
Prosím baby poradte mi, ako získam späť manželovú lásku a dôveru? Toto je pre mňa teraz priorita.
Ďakujem a kľudne píšte aj kritiku. Berem všetko, som v koncoch :(

ja_ju_hladam
18. sep 2014

/Ja som obchodakom, cize moj prijem nieje limitovany... Ked zarobim 5.000€ nikto sa mi nebude cudovat, lebo som vela obchodov priniesol do firmy... preco by som nemal mat domcek a maledivy? 😒 Ale beriem to ako sen, zatial som sa len torchu priblizil k tej sume.

Ja som v podstate nepisal nic, kedze moje ciele kedykolvek rad poviem nahlas. Viem, ze do 40tky chcem mat 10 zamestatnacov. Rodinu beriem ako samozrejmost, ze ked sa mam dobre ja, ma sa dobre aj rodina.

Ale podla viacerych pozitvynch knih, napr. od Iva tomana, a inych, som chcel aby si zena napisala svoje ciele a hlavne riesenia ako sa k nim chce dopracovat. Nech nic nerobi nahodne ale nech si kazdy en precita na com jej zalezi a podla toho robi skutky. Ziadny z papierov nevydrzal do rana.

Ale naozaj zufalo cakam, ze sa sem vyjadri. Dnes som jej pisal, ze mame debatu na konikovi, ze dufam, ze nam ostatny pomozu. Verim, ze uz to tu par krat ciatala (pisal som jej sms, ze spim u babky, nech je na konikovi) ale ani raz nenapisala. Zacinam mat pocit, ze sa sem prisla vyplakat a ziskat pohladkanie a nie nieco zmenit.

matahari9
18. sep 2014

@ja_ju_hladam zvycajne sa do tychto konikovskych debat nezapajam, ale teraz mi to akosi neda...vies, ono tie problemy, za nikdy nemoze iba jedna strana...v kazdom vztahu je vzdy jeden akoby aktivnejsi a jeden trochu pasivnejsi, a na tom nie je nic zle...lebo osobne si neviem predstavit mat fungujuce manzelstvo/vztah s rovnakym clovekom ako som ja 😀. keby aj moj manzel bol rovnako aktivny vo vsetkom ako ja, tak by sme sa asi stale iba hadali 🙂. mna to tiez niekedy hneva, ze som ja ta, co vacsinou musi na vsetko mysliet, co vsetko riesi, ALE ono si tiez treba uvedomit, ze do urcitej miery to nam, aktivnejsim, aj vyhovuje, vsakze? mame radi veci po svojom...ci sa mylim? aj z tvojej retoriky to citit..."rozhodol som, ze budeme mat dieta" a pod. Vies, ono je to mozno aj o tom, ze ona vidi, ze ty si vo vsetkom ovela aktivnejsi a akoby nedas priestor jej vlastnej iniciative. A ono je to potom zacarovany kruh, ona vidi, ze tebe to rozhodovanie ide ovela lepsie, ty zasa nemas trpezlivost cakat do nekonecna, a tak rozhodnes, urobis, vyriesis. Vies, jej to rozhodovanie mozno bude dlhsie trvat, skus ju zapojit do veci, ale treba mat trpezlivost a necakat, ze sa zmena udeje zo dna na den. Prosim, neber to zle, ako vravim, u nas je to tak trochu naopak (i ked nase manzelstvo vdaka Bohu klape)... z toho, co napisala @hladamsa , mam pocit, ze by naozaj mohla trpiet depresiou. a to teda nie je ziadna sranda, to nie je iba blba nalada. pripada mi, akoby si stratila zaujem o veci okolo seba, mas problem sa nakopnut, chyba ti chut do zivota...ja teda nie som psycholog, ale videla som to raz v mojom blizkom okoli...mne velmi blizka osoba trpela depresiou, ako vedlajsim ucinkom inych zdravotnych problemov, a miusim teda povedat, to bola zrazu uplne ina osoba, absolutne ju nezaujimalo nic okolo seba. videla som, ze je stale akoby mimo, na nic zrazu nevedela povedat svoj nazor. nastastie sa podarilo odstranit tie prvotne problemy (u tej mojej blizkej osoby to boli problemy so stitnou zlazou a z nizkych hladin hormonov pramenili aj tie depresie), tak sa to podarilo vyriesit. takze to urcite stoji za vysetrenie...skuste si o depresii nieco precitat, mozno budes naozaj prekvapeny, ze to co ty povazujes za uplne jednoduchu ulohu, vec (nieco vybavit, vyriesit), moze byt pre cloveka s depresiou neprekonatelna zalezitost...drzim vam obom palce, je uzasne vidiet, ked sa dvaja ludia snazia zachranit vztah a neposlu ho rovno do vecnych lovist. myslim, ze ste na dobrej ceste uspiet, prajem vam to!

ja_ju_hladam
18. sep 2014

@matahari9 Si nevies predstavit ako rad by som sa konecne pohadal 😀 Ja zatial pocuvam len ano, mas pravdu 😖

sissmiss
18. sep 2014

@ja_ju_hladam ty si tak moc (slovne) akcny az mam chut povedat "ja neviem, ako ty chces" 😅 Ja som pomerne aktivna, vraj velmi ziva, sebe tak sice nepripadam, byvala som viac, ale ok, no pri ludoch tvojho typu co tlacia a ocakavaju aktivitu sa zvyknem utiahnut a len cakat bez aktivity, je mi proti srsti ich vyrazna cinnost a tlak na mna, povazujem to za umele a zbytocne. Ak ma tvoja zena psych.problemy, tak celkovo moze mat problem s volou, s rozhodovanim sa, so chcenim
Kazdopadne, psycholog a mozno aj psychiater pre nu a terapia pre vas dvoch.

jankik
18. sep 2014

@ja_ju_hladam prepáč, ale to čo si napísal vyššie, určite tvojej zene nepomôze, ako sorry, ale totalne si ju zdeptal, určite bude mať depky, a ešte ju poslať nech jej iní poradia a potom to tu otočiť proti nej, je velmi smutné... ma problem, nevie sa odraziť, ale spravila krok, chce urobiť pre teba všetko, tak začnite od znova, rozpravajte sa, zachranujte čo sa da. drzim prsty

ja_ju_hladam
18. sep 2014

@jankik ja som sa snazi cely zivot robit vsetko pre nu. Ja som fakt zufaly. Prosim, napis mi so mam robit aby som ju nezdeptal ale, nepis co je zle ale napis co mam urobit a zajtra to urobim. Vybozkavat? Vybozkavam! Vytrtkat? Sice to bude tazke ale lahne na misionara a vytrtkam! MNA TO NEBAVI!!!!

ja_ju_hladam
18. sep 2014

Prepacte, my moj slovnik ale ja som fakt zufaly. Predstavte si ze mate zenu, s ktorou si predstavujete zivot a ona sa nav vyj*ebe, lebo vy sa snazite a ona ma na salame...

To nieje o depresii, to je o salame... ludia co maju depresiu, tak sa im im nieco stalo. Nam sa stalo, ze som sa staral, lebo nebyt mna tak sme bezdomovci. Lebo moja zena je skromna, ona sa spokoji aj s malom. Ja som ten, co nehce rohlik s margarinom a derave pancusky pre krpca ale viedenske parky s horcicou a nove paradne pancusky pre krpca....

jankik
18. sep 2014

@ja_ju_hladam ako sorry, ale robiš tu zo seba ideálneho manzela... tvojom prvom príspevku si opísal všetky jej chyby... prva zla vec, ako ked chlap napíše cudzím ženam, aké ma jeho zena chyby, čo všetko zle urobila, ona napísala ake ma chyby, že robí chyby, ale určite to psychike nepridá, ked to povie jej vlastný manzel... teraz sa pýtam, kde je tvoja zena? prečo nereaguje? lebo je jej asi zle a nemôže toto čítať... ako prečítať si si mohol čo napísala ale prísť a zhadzovať ju, to je smutné....
pýtaj sa jej čo chce robiť ona, nie čo ty,,, chodte na večeru, zober ju do kupelov, načúvaj jej, pozrite si spolu film... a to trtkanie,, ako ubohe, ak chceš len aby ti podrzala pri depkach,,, tak to sprav, ale sproste vyjadrovanie... KAZDY SI MYSLI, žE ROBI NAJLEPšIE ON

sirinka
18. sep 2014

@ja_ju_hladam pripominas mi svagra... Moj nazor je, ze takyto clovek potrebuje k sebe dostatocne silnu osobnost, lebo kazdu inu prevalcuje svojou aktivitou a presadzovanim cielov.. Je mi luto, ale pokial tvoja zena to v sebe nema, velmi pochybujem, ze ju tymto smerom niekedy prebudis. Idealne by bolo, keby si ju prestal menit a budit a zacal viac akceptovat taku, aka je. Mozno ptave ten tlak od teba ju brzdi a ked dostane volne ruky bez toho, aby si ju neustale kontroloval, ci dosahuje predsavzate ciele a ci vobec nejake ma, dostane sa vas manzelsky zivot do normalu. A ona ta moze na oplatku podporovat v tvojom snazeni a vychadzat ti co najviac v ustrety....

ja_ju_hladam
18. sep 2014

Ani jednu z vas neberiem ako cudzie zeny. Kazdu odpoved beriem ako vykupenie z letargie... Ja si nemyslim, ze mam patent na rozum. Ale ked vam niekto 10 rokov niekto hovori, ze mate pravdu, aky mate mat pocit?

svetluska82
18. sep 2014

@ja_ju_hladam Ja Ta uplne chapem, ja mam nieco podobne doma, len v opacnom poradi. Moj manzel je totalne nerozhodny, takze vsetko co robis ty, robim aj ja. Vyberam farbu sedacky, veceru, objednavam romanticke vikendy a dokonca som chodila ja do poradne-ale sama, kedze muz mal na salame 😉 No a vysledok po par rokoch spoluzitia par sedeniach je asi taky, že ty musis zmenit svoj postoj tak, aby si bol v zivote spokojny. Manzelku uz zial nezmenis, vedel si pred sobasom aku ma povahu,že je nerozhodna, prípadne je jej vsetko jedno....Pozri, ja som nenormalna karieristka a uz som si akosi zvykla ze musim takmer vsetko dolezite riesit ja. Nenut zenu do niecoho co nema v povahe, prip. s cim nie je uplne stotožnena, lebo je to zbytocne minanie tvojej energie. Ja som tiež muzovi vybavila super flek, no na to musel mat inu povahu-priebojnu a vydrzal tam malo, mal depky, chodil uplne zdeptany z tej roboty a nakoniec jedneho dna tam uz nesiel, aj ked mal dobre vysledky a chceli si hho nechat, jednoducho to vzdal. Radsej bude makat za 400 euro v obchodaku ako sa samostatne vypracovat a zarabat viac. Jednoducho je pohodlny, a nema to v povahe. Neminaj energiu na to, co nedokazes zmenit, ak manzelku lubis, tak ju maj rad taku aka je... 😉 Aj ked sa Ti zda nemozna...Uplne chapem

adri266
18. sep 2014

@ja_ju_hladam daco mi na TEbe nesedi.
Ak je pravda, co obaja pisete, pomoze vam len kvalifikovany psycholog.
A len tak mimochodom, ak je raz niekto cholerik, tazko z neho spravis sangvinika. Temperament svoje manzelky nezmenis. Tak isto ako ona nezmeni ten Tvoj. Musite sa len naucit spolu zit a tolerovat sa.

ja_ju_hladam
18. sep 2014

@svetluska82 "No a vysledok po par rokoch spoluzitia par sedeniach je asi taky, že ty musis zmenit svoj postoj tak, aby si bol v zivote spokojny" S tymto sa nezmierim... ja si chcem sam nastavit to kedy ja som spokojny, a nie aby som sa s niecim zmieril.... mozem sa zmierit s rozvodom ale nie s tym, ze do konca zivota som nic

hladamsa
autor
18. sep 2014

@jankik nie je mi zle, ale ulozila som nasho maleho synceka spat, prepac ak nie som od rana nalepena na konikovi napriek tomu, ze som sem pisala, ze mame problemy, ale ja sa cez den a hlavne vecer, ked mame rezim, kupel, vecera a spanok venujem nasmu synovi. A za druhe prestan utocit na mojho manzela. Nevies o nas nic a nevies ani o tom nic co vsetko pre nas troch spravil. To co pise a ako pise je uz vysledkom aj jeho zacinajucej sa depresie z bezmocnosti.
Ked som zistila, ze nasiel tuto temu, napisal sem a vylial si srdce pre mna to znamena neskutocne vela a hlavne je to dokaz toho, ze ma este stale lubi a nas vztah ma este stale sancu, akurat musime najst tu spravnu cestu k sebe.
Cely ten cas co sme spolu sa vyhovaram na svoje detstvo a na to, ze mam mizernych rodicov, ale ked si to porovnam on prezil ovela horsie veci, mne sa ani jeden rodic nezabil (aj ked sa pomaly upijaju k smrti) ale ja mam dost casu sa s tym vyrovnat, on bol postaveny pred hotovu vec. On musel byt uz malicka silny, aby podrzal svoju mamu a bol jej oporou, kedze jeho otec odkedy mu pamat siaha bol mizerny clovek. Ja som oproti nemu mala pekne detstvo. Akurat rozdiel v nich je, ze ON MUSEL BYT SILNY a mne stacilo, ak som sa na chvilku presunula do rise fantazie, prestala vnimat hadku mojich rodicov a ich pritomnost a rano bolo vsetko okey, vyslo slniecko, kazdy sa usmieval. A zial ostalo mi to doteraz. Preto neviem riesit konflikty, a presne to je to co som si zobrala z domu, ze utiekam pred problemami a cakam kym prehrmia, akurat ze tieto problemy sa netykaju inych ale mna a mojej novej rodiny a pred nimi sa utiekat neda. Respektive desat rokov som utekala pred nimi ale uz som narazila na stenu a nemam kam ist dalej. Musim im celit.
Ano moj manzel je casto prudko akcny, ale to je len preto, lebo chce aby jeho syn mal viac ako mal on, aby jeho syn nemusel riesit tie problemy, ktore musel on riesit a aby mal zazemie, ktore ani jeden z nas nemal. Je to take strasne? Nemyslim si.
Jedna mamina mi v sukromnej sprave napisala, ze by dala vsetko za to aby jej teraz uz ex snubenec toto spravil a neopustil ju tesne pred porodom.
Ano mam depresie a ano vobec si neverim, a nechavam rozhodnutia na mojho manzela, pretoze jemu to ide lepsie nakolko cely zivot musel byt rozhodny a vediet sa rozhodovat, ja som nemusela. A ano kedysi si som bola ina, bola som silnejsia, mala som nazor a vedela som si stat za svojim. Ale po case to nejak vyprchalo. Mala som tu istu nudnu pracu 6 rokov, kde som mala tak zleho kolegu, ze som mala kazdy den krce pri pomysleni, ze mam ist prace, ale nezmenila som ju pretoze bola dobre platena a mam len priemyslovku. Ale mala som na viac, som dobre v jazykoch, teda bola som, kym som mala chut sa im venovat. A moj manzel vie, ze je vo mne viac ako si pripustam, preto neustale bojuje a hlada sposobi ako ma vytiahnut z ulity.
A bola by zo mna dobra obchodnicka, pretoze ma bavi praca s ludmi a nemam problem ani telefonovat ludom a komunikovat s nimi. Akurat som sa dostala zo zacarovaneho kruhu, s ktoreho musim najst vychodisko.
Takze teraz si v klude este raz precitam vsetky vase dobre mienene rady a zacnem konecne konat 🙂
Pretoze svojho manzela lubim!!!!! Ale kym neprestam so sebalutostou a neustale uzieram sa co ak...tak ho akurat tak stratim a potom bude neskoro. Verim, ze kazdy sa dokaze zmenit ako to chce....treba len zacat konat...

svetluska82
18. sep 2014

@ja_ju_hladam preco si myslis ze si nic? Mozno Ta obdivuje...Pozri moj muz ma problem zavolat aj vlastnemu otcovi, ked nieco potrebuje vybavit....Vacsinou riesim ja...No ak sa nechces zmierit s takym zivotom, tak asi ten rozvod. Clovek sa meni , ano k horsiemu ale aj k lepsiemu( aj ked niekedy vynimocne)....Je vela veci co som ja zmenila na svojom muzovi, aj ked su to banality, ale predsa. V niektorych veciach sa premohol, no v niektorych s nim nepohnem....Komprosmis. Aj mne dlho trvalo, pokial som pristupila na kompromisy,,,,A nie vzdy su mi po chuti..Ty si musis uvedomit, ci chces manzelstvo , alebo si pojdes sam svojou cestou, mozno strestnes povahovo silnu zenu...Len neviem,c i by klapal vztah, ak by ste boli rovnako naladeni a kazdy si tvrdo presadzoval svoje ( napriklad ja tu farbu steny)

ja_ju_hladam
18. sep 2014

@hladamsa Vies mi preposlat tu spravu? 😀

sirinka
18. sep 2014

No prepacte dievcata... Prisiel sem pan, ktory ma plany a ciele a je strasne aktivny a pritom je nic, lebo manzelka nerobi to, co si on zmysli... No a tak asiradsej opusti zenu a syna aby mohol byt nieco... Nieco velmi smradlave....
A este ju pride na forum ohovorit a ona nadalej pise obdivne ody na jeho hlavu a nestaci mu to, este od naonymnych uzivateliek si chce nechat pohladkat dusu... Len ci to nie su len vyhovorky, ze dnes este nie je uspesny podnikatel, ze to kvoli neschopnej zene....

maminuska
18. sep 2014

@ja_ju_hladam jaj ako dobre ti rozumiem , normálne som sa preniesla o 19 rokov späť kým som žila so svojim prvým manželom . Zliepala som to 8 rokov , ale proste čo som nerozhodla nebolo . Ja som to volala gula na nohe a vláčila som ju a vláčila. nenávidela som odpoved ". Však ako ty povieš " .Vyčerpávalo ma to a ťahalo ku dnu , v rodine som rozhodovala o všetkom , naozaj o všetkom .

ja_ju_hladam
18. sep 2014

@sirinka Brzdi dievca!!!! Nikdy som nepovedal ze svojho syna opustim! NIKDY

jumama
18. sep 2014

@ja_ju_hladam Ak mozem moj pohlad: Tvoja zena aj zacne riesit, ale ty si prilis netrpezlivy. Ja by som na jej mieste do tejto diskusie uz tiez neprispela. A ty sa na to hnevas. Ak ti aj spomenula, ze pisala na konika, preco si to nesledoval tajne, potichu? Preco si ju zase raz musel kontrolovat co robi? Preco jej nedoverujes a nedas jej casu kolko potrebuje? Zase si to prisiel urychlovat a riesit miesto nej. Ani tu si jej nedal priestor konat slobodne, bez teba. Mozno to nepochopis, ale je to asi prave tvoja dokonalost a rychlost, co jej konat nedovoli. A ak si precitas jej prispevky, ona sa o tebe vyjadrovala len pekne, zatial co ty? Ved sposob akym tu vravis, verejene!, tak si ju pred vsetkymi zenami ponizil. A to su na koniku vseliake potvory, co si rady zduchnu do cloveka a ty im priam ponukas slabe miesta tvojej zeny: este tu ju bodnite! Byt milujucou mamou a manzelkou nie je malo. 1,5 rocne dietatko si vyzaduje stale vela pozornosti, je to cas, ked sa to trosilinku lame, ze uz nevisi na mame, na druhej strane sa ale vobec same nezahra dlhsie ako 5 minut. Vsetku krativitu co zena ma, vlozi do vymslania zabaviek pre malucha. Neviem ako fungujete, ci sa uz zamyslate nad jaslickami alebo skolkou, ak ma fungovat v praci... Tvoja manzelka pisala o tebe pekne, ze si dobry otec, to znamena, ze asi sa s vasim dietatom hravas a vies to posudit. Ale skus si predstavit hrat sa 24/7 hodin denne. Aspon ja som mavala pocit, ze ako clovek neexistujem, prave kvoli tomu, ze mama musi potlacit svoje potreby a konicky na vedlajsiu kolaj, ked sa naplno venuje dietatu. A ked aj konecne vecer dieta odkvacne a bol by na nieco cas, tak ver, ze vacsina zien, nema chut uz nic riesit a o nikoho sa nechce starat, pretoze riesi a stara sa cely den. Hoc presne len to co vravis - co navarit dietatu a ako ho zabavit. Ak natolko lubis svoju zenu, ze chces riesit a vyriesit, ponukam ti riesenie: Na tyzden ju samu kdesi posli, na nejaku relaxacnu dovolenku. A ty sa zatial staraj o vase dietatko a mozno to, co pisem pochopis. Ona bude mat tolko casu, ked nebude nikym vyrusovana a kazdu pol minutu spytovana, ci uz nasla riesenie, ze sa jej zacne chciet ho hladat. A ty vycerpany odkvecnes vecer skor ako dieta 🙂

svetluska82
18. sep 2014

@maminuska ja tiež rozhodujem takmer o vsetkom. Napr. typ auta, co ideme kupit, program cez vikendy, co sa bude varit, montovanie nabytku, farba nazbytku, dovolenka......Ja pre zmenu neznasam vetu :" Co ja viem"....

sirinka
18. sep 2014

@ja_ju_hladam jasne, plany su plany 😉 a ciele treba plnit...

habibi78
18. sep 2014

jaaaaaj citam od zaciatku jej a jeho prispevky a moja mila prispievatelka, jedna taka osoba ktora mala dvojity nick tu uz bola.....

ja_ju_hladam
18. sep 2014

@jumama Ja som sa nevyjdroval pekne? Ja ju stale lubim aj napriek tomu, ze sme uz pomaly 3 roky nemaly styk. Ja som jej povedal,nech skusi nas vztah zachranit, aj ked sa vykaslala na psychologicku. Ja som jej povedal, ze ked si mysli, ze jej cokolvek pomoze, nech ide do toho ved ma kredittku. Ze mi ani 1€ na jej rozvoj nebude luto.

Som tu len preto, lebo som nevedel, ci sa to tu nezvrhne na sebalutost. A kedze kazdy psycholog/psychologicka chce vediet obe strany, prepac, ze som povedal aj to ako to sam citim.

maminuska
18. sep 2014

@svetluska82 ja som to vydržala 13 rokov a posledné roky som to vzdala, 8 rokov lepila. Potom sme tak voči sebe citovo ochladli a vzájomne sa opustili. Môj exmanžel bol absolutne pasívny typ človeka, kam ma posadíš tam budem sediet , čo mi povieš to spravím ... ale v konečnom dôsledku to dopadlo pre nás oboch dobre.

lucka011
18. sep 2014

Citam si citam... len tak letmo premylam medzi prispevkmi ako to vlastne vsetko cele je a zrazu prispevok od
@hladamsa , normalne mi to otvorilo usta 🙂
Dievca len tak dalej, viac takychto rozhodnych dni a svet bude pre vas hned krajsi. Myslim si tiez,ze ten psycholog pre vas oboch je dobry napad. Pre teba aby ta dostal z tych zacarovanych kruhov a nasiel v tebe to odvazne a sebavedome dievca a manzelovi ukazal tu spravnu cestu motivovania ta.

@ja_ju_hladam z niektorych prispevkov som uz mala taky pocit, ze velmi na nu tlacis a chces toho privela, aj toho materialneho. Ale myslim si, ze to uz prameni zo zufalstva a asi aj z toho ze chces to zufalstvo a hnev dostat zo seba
Prajem vam aby ste to dotiahli do uspesneho konca, co viac ku stastiu ako ked chcu obaja..
A hlavne tu odbornu pomoc..

svetluska82
18. sep 2014

@maminuska no ja zatial lepism,ale niektore veci fakt sa snazi zmenit abyt aktivnejsi..Uvidime dokedy vydrzi...Niekedy mam slabe chvilky, ze to uz nevydrzim,ale niekedy zas som ok....

ja_ju_hladam
18. sep 2014

Podla mna tu chybaju take chlapske nazory... vytrtkaj jej to z hlavy, atd. 😀 Prepacte damy a draha specialne, uz som sa nechal diskusiou pohltit 😖

svetluska82
18. sep 2014

@ja_ju_hladam ak myslis, žeby to pomohlo tak kludne 😀

sissmiss
18. sep 2014

@ja_ju_hladam "ludia co maju depresiu tak sa im nieco stalo" hovadina jak mraky 🙄 ak si taky odbornik na vsetko ako na psychologiu tak dovi dopo. Nie je cely zivot len o prehnanej aktivite a o systeme- ak sa nic nedeje tak je nieco zle. Tvoja zena je podla jej odpovede bud tak zmanipulovana ze ani nevidi co robis alebo si to ty sam.... a zase dalsi obchodak 🙄 to je tusim moja druha najoblubenejsia kasta hned po samozvanych spasitelkach sveta 🙄