Neférovosť voči manželovi
Ahojte, ako by ste reagovali na svokrovcov, ktori zdedeny byt darovali svagrinej a vasmu manzelovi, jej bratovi,ich synovi nedali nič. Vztahy s nimi uplne normalka bez problemov, stretavame sa pravidelne. Švagrina este k tomu nie je nejaka v nudzi ze by to potrebovala, je celkom prachata, keby je v nudzi, to by som este sa nejako snazila pochopit, ze sa voci mozovi zachovali takto nefer. Na jednu stranu ok beriem, je to ich vec, na druhu stranu moja vec je zasa, ze citim tuto nespravodlivost a asi sa nebudem k nim vediet spravat rovnako ako doteraz. Podotykam, ze my s manzelom sme si byt kupili sami na hypoteku, ktoru budeme este 20 rokov splacat, dojde mi to fakt nefer, jedno dieta nechat zadlzit a jednemu dat, a teda hovorim vztahy uplne ok, samozrejme ze svagrina je na navstevach u nich castejsie, celkovo je taka vychcana osobka, ktora ma prepocitane aj to, ze usetri, ked k nim ide na obed. Dik za nazory ….
Niektorým to tu nevysvetlis proste... kľudne drite ako kone, vsak vy to zvládate. A švagriná len bude vzdychat co a ako a všetko jej padne do lona. Genialne 👌
A to este len priprav, ked pride dieta... vy uz existovať nebudete vobec 🙈
Mas pravdu, je to nefer a nevhodne ale vela starsich ludi to tak robi. Maju "radsej" dcery. Tiez mame tak, ze manzel je mudry, pracovity, vie nas zabezpecit, tak davaju len dcere, ktora ma leniveho muza (prespekulovaneho). Ale uvidis, ze smutnejsie to bude pri vnucatach. Este viac mi vadi, ze vnucata nemaju rovnaku hodnotu pre nich. Podla mna by mali rodicia spravodlivo pristupovat ku svojim detom(vo vsetkych ohladoch).
@lienka.7 Nikto netvrdí, že majú dávať všetko dcére. Ale. My vieme len autorkinu verziu.
Navyše oni dostali pred x rokmi 30tis. €, pochybujem že ich vtedy dostala aj ich dcéra. To mala prísť ona vtrdy robiť poriadky. Že teda napoly 15 na 15? Či ako?
Mimochodom, poriadky si môže robiť akurát tak vo vlastnej rodine. Nie, že dokde rodičom o majetkoch vykrikovať. Som zarazená takymto zmýšľaním.
@ebbi to nerobia len starší ľudia. Pozri si len tu príspevky na MK, koľko žien narieka že čaká chlapca a oni chceli dievčatko
@lienka.7 tak chlap by mal hadam zarobit a nie cakat co mu daju rodicia, ci? a este vykrikovat rodicom! Vieme iba jednu verziu, ktovie aka by bola verzia od svokrovcov..
Dotycny surodenec pytal, aj na co uz nemal pravo. Bola to chyba rodicov, ze mu dali vela a potom uz sa spoliehali na ustne dohody a na charakter. Je to spletite, lebo ten clovek si tie veci vydupal.
@amanta5 nám dali na tu prerabku a jej dali zasa na iné veci peniaze.... Cize preto teraz nejako nerozumiem prečo toto spravili....
Ako neviem ci to tu padlo alw Vam dali cash na prerabku bytu a svagrinej dali byt, ktory ich v pdostate nic nestal - len poplatok z dedicskeho a mozno to bude byt v povodnom stave do ktoreho bude musiet vrazit tolko kolko Vam dali cashu na ruku 🤷♀️Dalej nevies co ako maju naplanovane svokrovci do buducna takze ty ako nevestby si sa do toho nemala moc montovat
píšeš že peniaze Ťa nezaujímajú.....no vôbec nemám ten pocit. Keby Ťa nezaujímali, tak by si nezaložila príspevok. 🙂 Dali Vám 30 tisíc, Vaši Vám kúpili auto ...prečo mám pocit, že od každého len niečo čakáte? Myslíš že koľko nás tu je takých, čo nám niekto niečo dal? 😖 Och do riti..asi som sa zle vydala... 😀 Keby mi svokrovci dali 30 tisíc, tak im asi ruky nohy bozkám 😝😂 PS: oki, možno sú dohodnutí, že sa sestra o nich na starobu postará..preto jej dali viac. Či to už nie? Len dediť by si chcela? 😉🙂
@ebbi zatiaľ teda vnúča je len od nás, ale teda áno očakávam ze ked bude aj od nej, ze aj v tomto uvidim rozdiely, ze to bude možno ma želá mrzieť ešte viacej ako toto
@amanta5 si predstav ze dostala aj ona, na iné veci síce ale dostala a všeobecne dostala stále na všetko na čo my nie, ale aj tak je schopná sa ozývať a pýtať, lebo ona je taka a môj muž proste taky nie je a ocividne to aj ti jeho rodicia vidia a preto sa tým dupľom tak správajú
@marryen ono skutočnosť je taká že keď niečo potrebujú skorej my im pomáhame lebo ona býva o dosť ďalej, takze samozrejme, ze potom keď sa takáto vec stane tak to muža o to viac ešte zamrzí a príde nám to trosku nespravodlivé voči nemu
@terezia323 Mas pravdu ale mam pocit, ze vekom sa to este zhorsuje☹️
@evamarek77 manzel ma 35, ja 32 a švagriná ma 28
Nikdy som sa nespoliehala, ze nieco zdedim. Ani s bytom po rodicoch nepocitam, hoci to pretriasaju, ze zdedim. Beriem jednym uchom dnu, druhym von...som rada, ze su a ja splacam svoju 30r hypo. Lahsie sa mi zije
@zuzudrnda ale ved moj muz sa tiez nespolieha, vobec absolutne nikdy nepovedal ani pol slova, ze dostane nieco alebo tak, skorej to vnimam tak, ze ked sa jeho rodicia rozhodli dat detom nieco co dostali, tak mi pride nepekne, ze to dali len jednemu dietatu, to je cele
@evamarek77 ja tiez davam strasne rada darceky, a teda neriesim toto pre to, ze by sme mali malo, ale z hladiska nejakej ferovosti voci mojmu muzovi a alo to musi vnimat on, ked jeho rodicia daju nejaku vec po babke hodnotu len jeho sestre
Mne sa to už nedá ani čítať. Úprimne? Nie je Ti to trápne rozoberať toľko? Veď si chod tie peniaze zarobiť a nie len ruky od cudzích ľudí natŕčať. Mne osobne sa stala na vlas rovnaká situácia. Zamrzelo to, nepoviem, že nie, ale neriešila som to, pretože som videla na mojom mužovi, že on sám to ale absolútne neriešil! Tak prečo by som to mala riešiť ja? A za dalsie, už sme sa rozišli. Čo by som tým dosiahla, že toto by som riešila? V tom čase to naviac riešila moja babka 😀 Tu to najviac trápilo z celej rodiny 😀 a ty mi pripadas rovnaká sorta ako moja babka, proste človek na peniaze... Len si daj pozor, keď podedis raz po svojich rodičoch a nedajbože sa rozvedies, aby Ťa potom ešte len nerozdrapilo od jedu, keď sa budeš s exmanželom deliť zo "svojho" dedičstva a majetku. 😁
A že dali dcére... Stará sa o nich, chodí k nim. Nevieš čo zažila a čím si prechádza. Muža možno nemá, tak jej to aj takto rodičia kompenzujú. Možno potratila a možno má smrteľnú chorobu, teba je do toho prd čo riešiť, aj tak si ich na druhý svet nezoberies. Máš lásku, možno máš viac ako ona.
Vlastne by si sa mala rozviesť. Nemusela by si sa trápiť pre cudzích, čo kto komu dal a ešte by si si uchránila aj svoje dedičstvo, istota je istota 😁
Pocuvaj. A mali by teraz svokrovci z fleku 70 litrov, alebo hoc aj 50, aby vam dal8 akoze na vyrovnavku??? Dnes sa nehnutwlnosti nepredavaju. Tak hodali dcere. A ako som pisala. Vy ste dosyali nasetrene prachy. Ona byt, co ichnic nestoji. Preto to mozno neprezivaju. Stale tvrdos, ze nezavidis... ved pri dedicskom si to moze brat kompenzovat a hotovo.
Mama!!!!Zuza má lopatku a kýblik a ja iba hrabličky!
Dospelí ľudia a len sledujú a čakajú, kto komu koľko dá!
Sorry, ale nikdy nepochopím, že dospelé deti si nárokujú na peniaze a majetok žijúcich rodičov.
Rozumiem Ti. Nastastie mne toto nejak nevadilo, asi preto su vztahy ok. Kazdy mame nieco, co nas mrzi. Hlavne vsak nech sme zdravi ... 🙂 Treba vyrozpravat a pustit to. Drzim palec
Teba ti trápi kvôli mužovi ?
Hahaaa, jedine kvôli sebe ťa to trápi.
A nie, švagriná nie je vychcana, to si jedine ty.
A som si istá (iba na základe tvojich reakcií súdim), že pokiaľ by aj mali nejaké dôvody byť "proti" tvojmu mužovi, príčinou si ty a tvoja otrasná povaha - montovať sa do toho, do čoho nemáš právo.
autorka, mali ste tych 30 tisic dat na splatku hypoteky a prerabku ste mali robit zo svojich. uz by vas necakalo 20 rokov hypoteky. takto mas pocit,ze si dostala "len" na prerabku.
ked neprestanes so svojimi spekulaciami,nastrbis vztahy v rodine.dostala si malo? dostanes po rodicoch malo?
dopraj aj inym,vidis veci z dialky, nevidis dovnutra, sudis a zavidis. nepekne sa vyjadrujes o ludoch,co ta zasypali peniazmi. vrat im ich.
hovoris,ze mate dobre vztahy a potom napises,ze svojra je hlupa,svagrina vychcana.... z toho vyplyva jedine: nemas ich rada, zavidis, snoris.
daj tej rodine pokoj! nezhrabuvaj, co ti nepatri, chovaju si hada na prsiach.
Autorka, po prvých tvojich príspevkoch som s vami sucitila, že sa cítite opominani. Ale čím ďalej to čítam, tvojim svokrovcom už nezazlievam. Kydas na nich, na švagrinú, zlosť v tebe vrie... Máš všetko, čo potrebuješ, a len svoje: viac-viac-viac!... Prajem ti, aby si z tejto hamižnosti čím skôr "vyrástla".

@stanulik123 aj keby bola autorka multimilionarka, to nic nemení na tom, ze maju teraz vsetko davat jeho sestre lebo ona ma od rodičov vsetko. A co ma on potom? ... to co je za zmýšľanie? Byt na mieste chlapa potom sa prepadnem od hanby, ze som závislý na svojej žene nie som schopný si otvoriť hubu a urobiť poriadok v rodine.