icon

Neštandardný život

anita6666
1. jún 2015

Rada by som si prečítala vaše názory na moju neštandardnú situáciu. Nikdy ma nezaujímali názory okolia a to platí dodnes, ale! A je tu veľké ale, trochu prehodnocujem situáciu a hlavne nie som sama, mám dieťa na prahu puberty, kvôli ktorému som sa rozhodla založiť aj túto tému, aby mi iné osoby povedali, čo si o tom myslia s prihliadnutím na dieťa a môj status matky. (aby sme sa pochopili ja a moje dieťa nemá problém s ničím v našom živote, skôr mám pocit, že okolie to rieši a preto táto diskusia). Som 5 rokov rozvedená, žijem na dedine v dome so svojim exmanželom, (na dedine v centre diania – škôlka, škola, cukráreň, krčma, kostol - kde nikomu nič neujde) vychádzame normálne ľudsky, akurát nie je medzi nami žiadne citové puto muža a ženy a nejaké odsťahovanie a vyplácanie určite nie je v pláne. Exmanž. mal známosť ešte počas trvania manželstva, tá skončila, potom mal krátkych vzťahov, ktoré skončili dosť neslávne, teraz je sám a naproti tomu ja som nikdy vzťahy nehľadala ani neriešila, ale teraz mám vzťah ja, resp. už 3 roky trvá, je to normál v pohode vzťah, Čo ma ale začína štvať, že keď ma priateľ dovezie domov, všetci susedia sú zavesení „na plotoch“, resp. tí, ktorí sú vonku družne komentujú a šepkajú si, ide mi to neskutočne na nervy, ja ich mám síce v paži, ale moje dieťa trávi nejaký čas s ich deťmi vonku a z tohto pohľadu ma to celkom štve, neviem čo si o tom myslieť. Nejaký čas sme tento náš vzťah držali prísne v tajnosti, nikto ma s ním nevidel, ale zhruba po 2 rokoch som si povedala, že a prečo by som sa mala skrývať, veď o nič zlé nejde (aj keď v očiach mojej mamy by som bola určite k...a, ale to nie je podstatné, tá o tom nevie). To tajenie bolo aj preto, že som dosť samostatná žena, resp. žena, po boku ktorej sa nikto dlho neobjavoval ( ani exmanžel nie) a tak som to aj chcela nechať v tajnosti, no ale.... Pravda je taká, že s ním neplánujem spoločný život ani nič také, ale vyhovuje nám to naše stretávanie a randenie a je to vážny vzťah, aj keď každý má iné bydlisko, je to príjemný čas a taktiež keď sa stretávame v s mojim dieťaťom (pizza, wellness a pod.) Tak čo by ste na toto povedali vy, byť v roli našich susedov?

jersey333
2. jún 2015

@anita6666 necitala som celu diskutsiu ani prispevky nadomnou... podla mna to nie je uplne normalne aby som zila s ex pod jednou strechou..ak ti tak velmi zalezi na synovi tak by som si poriesila vysporiadanie majetku/ ci sa mi chce ci nie..ked uz si taka samostatna ako pises tak by to nemal byt problem ..a potom nebudes mat volanie svedomia ako to vnima tvoje dieta ci "dedina" ...vyjadrila som si nazor tak ma tu neukamenujte

orchidea123
2. jún 2015

Presme take ako napisala Jersey 333 keď ste sa už rozviedli prečo ste ostali pod jednou strechou mala by si pokoj čistú hlavu mohla by si si robiť čo chceš isť kde chceš vieš teraz dedinčanom pripadáš ako žena dvoch mužov preto idú reči vyhovuje Ti takýto život ale asi keď zijes ešte stále s exmanzelom máš ho stale rada neverím keby ti liezol na nervy nenávidela by si ho cítila k nemu odpor Bola By Si S Ním? Tomu neverím

janinah
2. jún 2015

@orchidea123 lebo vieš koľko je okolo domu na dedine roboty? hádam si nevyženie pracovnú silu? či frajer by nabehol kosiť atď? ten je na iné veci 😉

ajkava
2. jún 2015

@anita6666 vieš čo nechápem? Píšeš, že to máš v paži a na druhej strane chceš poznať názor ľudí tu z pohľadu susedov. Tak riešiš, či neriešiš.

anita6666
autor
2. jún 2015

@dada7701 vážny, tak to pri každej príležitosti zdorazni môj priateľ, tak som to tu zámerne použila. (vážny asi v tom zmysle,že nikto z nás nepotrebuje nič iné hľadať a riešiť,do kedy to nevie nikto.)

sisaka
2. jún 2015

Susedia by bolo to posledne, co by ma trapilo. Treba si upratat vo svojom vnutri v prvom rade. Jedno je, co sa prezentuje navonok ine, co sa deje vnutri. Cloveka, ktoreho milujeme milujeme celym srdcom, chceme s nim byt v dobrom ci zlom, nemusime sa pred nim pretvarovat.... Priatel ktoreho ma zakladatelka temy je obycajny friend with benefits, niektorym ludom taketo plytke vztahy vyhovuju, diskutabilne je, aky vzor spravania a zivotny postoj je prezentovany dietatu, nechcela by som, aby moje dieta bralo vyuzivanie druhych ludi a vyberanie ceresni z kolaca ako standard hodny nasledovania Susedia cumia, lebo sa cuduju co tato matka predvadza pred svojim dietatom

anita6666
autor
3. jún 2015

@sisaka a predvádza čo? uveď nás do problému 😎 lebo závisť cítiť z teba veľmi 😎 😀

malabiba
3. jún 2015

@sisaka každý ma iný pohľad na svet a nie každý potrebuje celou dušou a telom k niekomu patriť....to nie je o predvádzaní, ani o využívaní....tí muži vedia ako a prečo tak žijú, asi im to vyhovuje tiež, sú svojprávni, koľko tak vydržia je ich vec....ľudia žijú v rôznych vzťahoch...nechcem sa nikoho dotknúť - to iba kresťanstvo nám vtláča model života - šťastná rodinka oco, mama a dve tri deti

anita6666
autor
3. jún 2015

@malabiba som sa zasmiala 😀 smutné je, že za každú cenu a nasilu a tak mi v tej schéme niečo chýba oco (+jeho tajná milenka), mama a 2-3 deti 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

anita6666
autor
3. jún 2015

@ivkadracova ďakujem za názor, trochu na ozrejmenie, on k nám domov chodí, ked exmanž. nie je doma, v čase, ked exmanž. mal známosť, tak domov chodil málo a vtedy sme aj my u nás trávili viac času, čiže na to kafe chodí, ked sa dá...akurát tento môj priateľ nemá záujem spoznať môjho exmanž. hoci exmanžel by ho rád spoznal (poznajú sa iba z videnia) a mne by to tiež nevadilo, ale rešpektujem, že on nechce.

malabiba
3. jún 2015

@anita6666 istý čas sme boli aj my doma - ja, deti, otec- dnes už ex, no večer odchádzal za inou, keď deti zaspali...no nehnevala som sa, bolo to po dvoch krízových bezútešných rokoch...trvalo to asi rok a všemožne mi so všetkým pomáhal....no jeho priateľke to začalo vadiť a ja som si našla rovnako ako ty, priateľa, dnes už mm a presťahovala sa k nemu

anita6666
autor
3. jún 2015

@malabiba máš môj úprimný obdiv,že si do toho išla znova. Želám,nech ti to vyjde

1andrea111
3. jún 2015

@anita6666 Nechápem načo sa pýtaš na názory iných, keď nie si ochotná počúvať. Sústavne si obhajuješ len ten svoj. A očakávaš, že Ti budú písať, že OK je to v poriadku. Ži si ako chceš, maj chlapov koľko chceš, je to Tvoj život. A Ty nemáš záujem nič meniť. Nechceš vidieť veci z iných strán, len z tej svojej, tak načo sa vlastne diskutovať.

malabiba
3. jún 2015

@anita6666 ďakujem, sama sebe sa divím, že som do toho išla 😀

anita6666
autor
3. jún 2015

@1andrea111 ale ved diskutuj 😀 ja som za....tam niekde na prvej strane som ti dala reakciu na tvoj názor a odpoved - argument žiadny 😎 tak? 😀 kde je problém? nemáš dostatočný argument zjavne 😎

katfan
3. jún 2015

@anita6666 susedov nerieš,je to tvoj život,nikomu do toho nič nie je a so synom by som sa porozpravala.napr.aby pochopil,že s ocinom spolu bývate a ste kamaráti a že tvoj priateľ je tiež kamarát.ak nemáte problémy s ex,nehádate sa a tak,tak je to podla mna ideálna situácia.ak tvoj syn uvidí,že z tej situácie nie si strese ty,tak on tiež nebude.a keby sa mu niekto posmieval,tak nech si z toho nič nerobí.deti si na posmech vždy nájdu dovod.mne sa smiali,že mám velké uši🙂

anita6666
autor
4. jún 2015

@malabiba až teraz som si všimla, že máš 3 deti...to sa prosím ťa ako da mať čas a priestor na nájdenie iného chlapa? to ma fakt úprimne zaujíma....ak nechceš tu, stači do IP...ON BOL S TýM V POHODE, žE SA SťAHUJEš K NEMU S 3 DEťMI?

anita6666
autor
4. jún 2015

@katfan dakujem za názor...úprimne či veriš-či nie, nikdy som susedov neriešila,ale po tejto kauzičke, ked sa na nás dívali a ani na sekundu neodvrátili zrak, som začala pochybovať sama o sebe.ja to mám vysporiadané a všetci sme spokojní, kadžý pozná svoje roly a je to ok.

1andrea111
4. jún 2015

@anita6666 popísali Ti tu iné názory na 5-tich stranách, ale Ty ich nechceš počuť. Škoda s Tebou strácať čas.

malabiba
4. jún 2015

@anita6666 mám tam uvedené 2 dosp. dievčatá + 2 chlapcov, 2 deti sú jeho a 2 moje, jeho teraz žijú neďaleko nás....bola som 3 roky sama s deťmi a bolo nám super 🙂 ....mm bol čerstvo rozvedený, zoznámili sme sa na turistike, kde som chodievala s turistami, keď boli moje deti u ex... neskôr chodil za mnou každé 2,3 dni 45 km, čo nebolo jednoduché.....s deťmi si hneď sadli.....sťahovala som sa k nemu po 6 mesiacoch známosti, lebo na tom jednoznačne trval, do väčšieho mesta....na mňa to bolo všetko príliš rýchlo a to je možno dobre, že som nemala čas špekulovať 🙂 sme spolu 7 rokov a je to dobre

horana
4. jún 2015

@malabiba Na to ze manzelstvo nazyvas krestanstvom natlacenym modelom (mmch pokial viem formu specatenia zvazku nejakym obradom mali prakticky vsetky civilizacie od davnoveku a zitie s dvomi (viacerymi) muzmi kazdym v inej forme - resp. podobne neusporiadane "zitie zo dna na den a robenie si co sa mi momentalne chce", mali skor upadkove vetvy tychto civilizacii pred krachom) a vravis ze je to forma kde jeden druhemu "patri" co nie kazdemu musi vyhovovat, tak vzhladom na to si sama do toho dokonca opatovne spadla s radostou, dokonca presne do toho ocko, mama a dve deti o com sa vyssie vyjadrujes tak mierne pohrdlivo 🙂
Tomu hovorim vodu kazat ("ved si kludne kazdy zije ako chce, je to zajedno"), ale sama pije vino (lebo sama zistila ze je tak lepsie, tak hned ako bola moznost po tom skocila). 😉

viera27
4. jún 2015

@horana ehm, kde to pise o manzelstve v zlom? Kde to vobec spomina manzelstvo? Pise o roznorodosti vztahov vs jednostranny model zivota. Celkom konkretne:
""ľudia žijú v rôznych vzťahoch...nechcem sa nikoho dotknúť - to iba kresťanstvo nám vtláča model života - šťastná rodinka oco, mama a dve tri deti""

malabiba
4. jún 2015

@horana nikdy som nehovorila o manželstve....ale o tom, že ľudia a vzťahy sú rôzne.....nečítaš s porozumením 🙂

anita6666
autor
4. jún 2015

@horana ja nerozumiem, prečo za každú cenu pridávaš príspevky, však sama vidíš, že nepadajú na úrodnú pôdu a píšeš úplne odveci. ved si založ tému a diskutuj tam, vzájomne sa podporujte všetky tebe podobné, nechápem, načo tu? nehnevaj sa, ale pôsobíš neskutočne frustrovane z manželstva a ked niekto žije voľný život, tak mu závidiš a sama seba snažíš silou-mocou presvedčiť, že iba žitie v manželstve je správne, lebo ked sa ním brodíš ty, musia všetci. 😅 😅 😅 a len tak pre info budem trochu odveci aj ja. áno, mne vyhovuje žitie v zmysle "vyberania si čerešní z koláča" nemám chuť, náladu, ani energiu plytvať svoj čas každodennými trampotami, nudou stereotypom s nijakým mužom, ale to neznamená, že ti ponúkam svoj názor a budem ťa presviedčať o jeho správnosti. to je celé....mne je celé manželstvo na smiech aj celá táto inštitúcia a pevne verím že raz definitívne zanikne, ale kto chce, nech sa páči, je mi to fuk.

anita6666
autor
4. jún 2015

@malabiba nečíta s porozumením, lebo nechce čítať s porozumením, drží sa svojej dogmy a nepustí a nepustííííííí 😀 😀 😀 😀 😀 😀 pochop, že ľudia žijú v rôznych formách vzťahu a sú šťastní a to chcela povedať aj malabiba. 😎

horana
4. jún 2015

@malabiba Ja chapem ze nie kazdy ma tendenciu uzatvarat vztahy tesnejsie, nic proti, samozrejme nech si kazdy robi co chce, cely cas tu pisem ze len pre deti nemusi byt dobre mat ich "na viac stran", co si vsak nemala ani ty, najprv jeden vztah vysporiadat a ukoncit a potom dokonca s pauzou ist do druheho. Na "tvojom" postupe nevidim nic pre deti rizikove.
A hovorit ze manzelstvo sem dotlacilo krestanstvo je skratka nie realita. A zaroven sama svojim zivotom ukazujes ze toto podla teba sem dotlacene manzelstvo, ktore som pochopila evokuje take to "patrenie telom aj dusou" si si sama vybrala dokonca 2x. Chapem keby autorke radil niekto kto take zazil a dopapdol po rokoch vyborne, nevedel si vynachvalit, ale skratka aj tvoj zivot je iny. Nevravim ze jej musime natiskat nazor ze len to ako zijeme my je spravne, len skratka ja nepoznam nikoho kto by skusal podobne nestandartnosti (taky isty priklad cez kopirak nepoznam, ale podobne) a bol s odstupom spokojny, preto radsej varujem - v dobrom. Vravim ze vysporiadat si je lepsie, nez ma chaos typu s inym byvat s inym laskovat. Samo o sebe to ani nemusi byt v koncovke o papieri. A ked si je autorka ista sama sebou tak nebude riesit, ked fakt riesi len susedov, to sa tu predsa vsetci zhodli je to je fakt to najmenej a na to sa jendoznacne vykaslat, ludia kukaju a budu kukat.
Lenze autorka si zaroven mysli ze kazdy kto vyslovene nepotlapkava po ramene sa tajne zoziera a zavidi jej dokonaly zivot a este ma aj dislexiu k tomu, odmieta pripustit ze tie rady mozu byt myslene v dobrom, co teda je take zvlastne, ze zazozim diskusiu len preto aby mi tlieskali?

alaguema
4. jún 2015

@horana nemusí to súvisieť vôbec s emancipáciou. V určitom veku je to možno skôr pohodlnosť, nechuť meniť zabehnutý spôsob života, ktorý je funkčný a plne vyhovuje. Zvlášť ak už jedno manželstvo je absolvované a človek vníma veci okolo vzťahu muž a žena trochu realistickejšie. Ja si to viem celkom dobre predstaviť a chápem to. Láska áno, ale nezáväzná, veď ďalšie potomstvo sa neplánuje, tak aký dôvod na zdieľanie spoločného špinavého prádla, keď si niektoré detaily podobného charakteru môžme ušetriť a sústrediť sa na to pekné. Týka sa to myslím hlavne rozvedených ľudí, takže nejaké obavy o budúcnosť ľudstva asi nie sú na mieste 😎

anita6666
autor
4. jún 2015

@alaguema múdro! Presne tak 😎 taký život je na nezaplatenie,ale to pochopí len ten,kto do tohto stadia reálne aj dospeje.

sheila72
4. jún 2015

Na dedine to tak chodí.....susedky sú najlepší informačný systém. Zvykni si. Keď ti to tak vadí, odsťahuj sa. Jednoduchá vec. Nie je to celkom normálne, aby ste žili spolu, nemyslíš? Navyše mám skúsenosť, keď tiež jedna slečna v pubertálnom veku doslova nenávidela svoju matku, pretože tiež mala takúto známosť, ale otec jej povedal, že sa rozviedli kvôli tejto matkinej známosti (pričom dôvody boli iné). Decká v takomto veku sa nechajú veľmi rýchlo ovplyvniť hlavne kamarátmi, takže ak rovesníci povedia, že si si kohosi narazila a pritom využívaš tatka na bývanie, môže to dopadnúť rovnako....

malabiba
4. jún 2015

@horana opakujem znova : "nepíšem o manželstve!".....dá sa to pochopiť?....či?....vidím, že si odborníčka aj na môj život 🙂 ....poznáš moje dôvody, prečo som sa 2 x vydala?....nie....preto, to čo si o mne napísala je skrátka iba tvoja mylná dedukcia, prepáč....ale celé zle