icon

Nevďačná mama

11. jún 2025

Baby, co by ste robili na mojom mieste? Mamina mala 50, parkrat spomenule ze by chcela najnovsi Iphone, neviem sice naco kedze je to stara skola a na mobile vyuziva max internet a volanie...bohuzial som nemala tolko penazi aby som jej ho kupila, vedela by som si dovolit ak by som sa aj s otcom zlozila nastarsi model ale najnovsi urcite nie, no a ona trvala na tom najnovsom...kupili sme jej drahsie sperky, samozrejme lacnejsie ako dany mobil, kedze rada nosi sperky...no a vravela mi ze sa jej v robote pytali co dostala a ona vraj od hanby povedala ze peniaze ze si kupi ten iphone ze jej bolo trapne povedat ze sperky ktorych ma uz aj tak dost...velmi ma to zamrzelo lebo aj na tie sperky som si musela par mesiacov odkladat...ano mohli sme jej fakt dat s otcom peniaze a nech si dolozi na ten iphone lenze rodicia nie su ma tom financne extra dobre a viem ze by tie peniaze minula na noeco ine a chcela som jej dat aspon to na co mam...len to co povedala ma tak zabolelo ze rozmyslam ze jej poviem nech mi tie sperky vrati, ked sa tak hanbi, a dam jej teda tie peniaze...

karolinakr
11. jún 2025
@victory7897

@subartic tak nech sa páči - Homer credit mamku prijme s otvorenou náručou..Za 3 roky má splatený ako zlato

minenkaa
11. jún 2025

Moj muz vždy povie ,narodeniny nemám preto aby som dostal darčeky, ale preto,že som sa v ten deň narodil
Kde sa v ľuďoch berie ta trúfalosť,pýtať si dary alebo sumu peňazí, čo prevyšuje možnosti oboch strán

biba_18
11. jún 2025
@kiwi3

Tie, co tomu tak strašne rozumejú, sú asi rovnaká skupina ľudí, pre ktoré ta mamka tak dupe, že to potrebuje a pre ktoré sa potrebuje porovnávať. Tu asi niektoré nevedia pochopiť, že niekto fakt zarába priemerne až podpriemerne a nemá na to skoro 2 litre, že to proste nevychádza, pričom táto vec nemá vôbec takú skutocnu hodnotu, za 3 roky je to len ďalší sunt do elektroodpadu. Že ma 50 - ako nech v tom veku kľudne aj stojky robí, ale proste by som od takej ženy, povedzme kľudne nad 30, už čakala iné dusevne nastavenie. Btw, toto píšem jedným palcom...

@kiwi3 nejde ani tak o mobil - ale o to že sa netešila z (drahých) šperkov… keď nemám na to prispeť na mobil, ako to že mám na drahé šperky? 🤷‍♀️

kiwi3
11. jún 2025
@biba_18

@kiwi3 nejde ani tak o mobil - ale o to že sa netešila z (drahých) šperkov… keď nemám na to prispeť na mobil, ako to že mám na drahé šperky? 🤷‍♀️

@biba_18 tak asi chcela dať dar, nie peniaze, tiež si neviem predstaviť, že by som dávala mame ako darček peniaze. A tie šperky sama chcela, ako pisala neskor autorka.

eeffka
11. jún 2025

Mam skoro 50 a aby som si od dietata vyzadovala dar na aky nema a ja tiez nie (iphone, zlato, hoc co...) by ma hanba fackovala. Lebo 50ka!!! Chore toto.

subartic
11. jún 2025
@victory7897

@subartic tak nech sa páči - Homer credit mamku prijme s otvorenou náručou..Za 3 roky má splatený ako zlato

@victory7897 tak možno ty ho používaš . Ale samotní operátori poskytujú tieto veci na splátky , alebo by si jednoducho zvyšnú čiastku došetrila. To bolo treba nechať na nej . A nie kúpiť niečo o čo nestojí.
Čas kedy budeš mať 50 ubehne neuveriteľne rýchlo a máš pred sebou možno 20 rokov pekného života bez chorôb. Doteraz peniaze išli inak ako na ňu , poznám to sama , deti , muž, firma atď. Teraz je čas aj na mňa, v tomto veku už by mala žena myslieť aj na seba a mať svoje priania, túžby ktoré by si mala plniť. Ak má dobré vzťahy s deťmi a celkovo sú dobré vzťahy v rodine, nikto sa nezamýšľa nad tým načo je žene 50+ drahý mobil a buď jej ho kúpi ak na to má alebo jednoducho jej na neho prispeje v rámci svojich max. možností .
No načo mne bol pes za 3500 eur , veď stačil mi aj guľáš z ulice ,rovnako by som sa s ním potešila nie ?Mám mať rozum predsa. Nie nestačil . Chcela som toho psa z danej konkrétnej chovnej stanice. No mohol zdochnúť, mohol a 3500 eur by bolo v .... . Nezdochol , je tu a ja mám skvelý pociť že mojej rodine na mne naozaj záleží .

dadis
11. jún 2025
@victory7897

Ako ja budem dúfať že toto je vymyslené , ktora zrelá žena potrebuje najnovší iphone ? Veď na tom ani nevedia robiť ,ja mám dosť ako s palcom do toho ťuka moja mama ,3 dni jednu vec robí,ale ani nevie veľmi čo je iphone a už vôbec nevie aký je najnovší....a ešte aby sa odula že nedostala čo chcela..ja neverím tomu sorry ...jedine že si j*bla hlavu niekde v robote a prepla na iný mód..

@victory7897 V 50tke zrela??? 😅😅😅

karolinakr
11. jún 2025

ja si skôr myslím osobne, že najlepšim.darom pre autorkinu mamu by bol Finančný poradca

karolinakr
11. jún 2025
@eeffka

Mam skoro 50 a aby som si od dietata vyzadovala dar na aky nema a ja tiez nie (iphone, zlato, hoc co...) by ma hanba fackovala. Lebo 50ka!!! Chore toto.

@eeffka však vyskušaj, možno by si bola milo prekvapená 🙂

eeffka
11. jún 2025
@karolinakr

@eeffka však vyskušaj, možno by si bola milo prekvapená 🙂

@karolinakr myslis ze mi skolacky nasetria z vreckoveho? 🤣🤣🤣

karolinakr
11. jún 2025
@eeffka

@karolinakr myslis ze mi skolacky nasetria z vreckoveho? 🤣🤣🤣

@eeffka to bude hodne brigád 😅

victory7897
11. jún 2025
@subartic

@victory7897 tak možno ty ho používaš . Ale samotní operátori poskytujú tieto veci na splátky , alebo by si jednoducho zvyšnú čiastku došetrila. To bolo treba nechať na nej . A nie kúpiť niečo o čo nestojí.
Čas kedy budeš mať 50 ubehne neuveriteľne rýchlo a máš pred sebou možno 20 rokov pekného života bez chorôb. Doteraz peniaze išli inak ako na ňu , poznám to sama , deti , muž, firma atď. Teraz je čas aj na mňa, v tomto veku už by mala žena myslieť aj na seba a mať svoje priania, túžby ktoré by si mala plniť. Ak má dobré vzťahy s deťmi a celkovo sú dobré vzťahy v rodine, nikto sa nezamýšľa nad tým načo je žene 50+ drahý mobil a buď jej ho kúpi ak na to má alebo jednoducho jej na neho prispeje v rámci svojich max. možností .
No načo mne bol pes za 3500 eur , veď stačil mi aj guľáš z ulice ,rovnako by som sa s ním potešila nie ?Mám mať rozum predsa. Nie nestačil . Chcela som toho psa z danej konkrétnej chovnej stanice. No mohol zdochnúť, mohol a 3500 eur by bolo v .... . Nezdochol , je tu a ja mám skvelý pociť že mojej rodine na mne naozaj záleží .

@subartic ono porovnávať mobil a psa svedčí už o tvojom intelektuálnom stupni , to mi úplne stačí .. túžby sú u mňa ísť niekde sa pozrieť niečo vidieť ,ak by chcela ísť k moru ,lebo nikdy nebola alebo neviem možno aj plastika by tu nikoho nepohoršila ako smiešny mobil,ktorý nič neznamená..ale Ty máš hodnoty asi inde ,u mňa to neje investícia ,,do seba,,.

victory7897
11. jún 2025
@dadis

@victory7897 V 50tke zrela??? 😅😅😅

@dadis skôr prezrelé a zhnite už podľa názorov

biba_18
11. jún 2025
@victory7897

@subartic ono porovnávať mobil a psa svedčí už o tvojom intelektuálnom stupni , to mi úplne stačí .. túžby sú u mňa ísť niekde sa pozrieť niečo vidieť ,ak by chcela ísť k moru ,lebo nikdy nebola alebo neviem možno aj plastika by tu nikoho nepohoršila ako smiešny mobil,ktorý nič neznamená..ale Ty máš hodnoty asi inde ,u mňa to neje investícia ,,do seba,,.

@victory7897 aká si ty niečo viac lebo chceš cestovať a niekto chce hlúpy mobil 😲

subartic
11. jún 2025
@victory7897

@victory7897 no zasa ďalšia perla . To sú TVOJE túžby, opakujem tvoje. Ona má iné . Ja mám iné , tvoja susedka má iné . Nezhadzuj ich , nemáš na to najmenšie právo dehonestovať túžbu inej ženy.

mooonika1975
11. jún 2025

Maminka je ako malé dieťa… ale zase na druhej strane, chcela, tak by som jej to splnila. Mojej máme samozrejme určite, ale moja mama by nikdy nič po mne nechcela, lebo rolu rodič si plní vzorne a ja som jej dieťa, 🥰😍. Ale ako vravím, máme by som splnila a zložila sa so všetkými , aby bola šťastná. Takže je teraz len trucovita, ako niektoré ženy. Nechaj ju, to že ste jej kúpila darček je od vás pekne. Nemusíš mať výčitky. Mamu to prejde

hopsas
11. jún 2025

Mne sa nepáči keď mi niekto daruje šperky mám svojský štýl a málokto sa trafí. Čiže niekto si myslí že mi tým urobí radosť ale ja to len odložím do zásuvky. Nechápem prečo ste jej nedali to čo naozaj chcela. Veď ste ho nemuseli kupovať. Stačilo dať naozaj peniaze toľko koľko máte a nech si dosetri. A mimochodom 50 je vek kedy si zaslúži dostať čo chce. Keď sama budeš mať 50, pochopíš. Ľúto mi je tvojej mamy. Asi chcela po rokoch niečo k tomu významnému výročiu na čo bude spomínať. A nemá to.

mooonika1975
11. jún 2025
@karolinakr

teraz čítam, že len internet a volanie, to je trhnutý nápad kupovať drahy mobil na volanie, jednym uchom dnu, druhym von, len by som jej povedala,že ked si doloži 500eur, možem jej prispieť, hned by si to rozmyslela
drahy mobil som nikdy nechcela, rychlejšie sa kradnu, ked sa stratia, viac ťa to zabolí, ako ked ti ukradnú lacný, pristuúpila som na to len z núdze, ked posledny model Samsungu už nevyrábali
a takato hovadina, že na volanie iphone najnovši model..ne...toto by som zrušila hned
kupila som jej prelet vrtulnikom, nech sa schladí trochu 😀

@karolinakr a načo používaš mobil ty? Môžem vedieť?

uzivajden25h
11. jún 2025
@karolinakr

zhrňme si fakty
1.mamka nie je dobre finančne na tom
2.ked dostane peniaze na dar, minie ich na niečo ine( kludne to.možu byt cigarety, pivko, hocičo)
3.žiada najdrahši mobil, ktory ani samotna dcera nevlastní
4.je to nad možnosti dcery, musi pol roka z výplaty odkladať
5.mama nevie s telefonom robiť, len volá..

a tu je tabor žien, čo tvrdo obhajuje, že mamka si mobil " zaslúži"

tak neviem..😶‍🌫️

@karolinakr podstata problému je že jasné vyslovila čo si praje. A rodina najbližšia to absolútne nerešpektoval. A je úplne jedno že to bol mobil. Aj keby chcela rolku harmasanu a kúpili by rolku tento. To je nerešpektovanie nahlas vyslovene túžby.

victory7897
11. jún 2025
@uzivajden25h

@karolinakr podstata problému je že jasné vyslovila čo si praje. A rodina najbližšia to absolútne nerešpektoval. A je úplne jedno že to bol mobil. Aj keby chcela rolku harmasanu a kúpili by rolku tento. To je nerešpektovanie nahlas vyslovene túžby.

@uzivajden25h keby vyslovila že chce auto za 40tisic? Jaký je postup? Tu máš 2000€ chceli sme ti kúpiť mobil ale dolož si na auto? Či ako

pralinka25
11. jún 2025
@subartic

@victory7897 no zasa ďalšia perla . To sú TVOJE túžby, opakujem tvoje. Ona má iné . Ja mám iné , tvoja susedka má iné . Nezhadzuj ich , nemáš na to najmenšie právo dehonestovať túžbu inej ženy.

@subartic nikde nepisem ze som lepsia a ani nemam potrebu sa porovnavat. nepoznas ma nevnucuj mi to. ja len pisem ze mam hodnoty inde a nema to nic so sebalaskou. to mi nepodsuvaj.
teta moze mat snov kolko chce. naozaj keby chcela dom pri mori? porsche? co? ma predat dcera organy? aj tak nebude mat ani na koleso.
narodeniny ani 50-te nedavaju cloveku pravo sa spravat ako rozmaznany fracek a vyzadovat dary ktore su nad pomery. ak mam taketo predstavy tak si na ne zarobim a nebudem obtazovat decko. to ze vrazam teraz prachy do deti je preto lebo to chcem a nenarokujem si za to nic za 15 rokov ani za 6. proste nikdy. nerobim to pre ne preto aby sa mi revansovali. inak ano moj sen je porsche alebo draha sportova motorka. rozmyslam ci tie deti mam rozpredat na organy teda hned alebo pockam? mam snov milion ale nerobila som si deti na to aby mi ich plnili. hoci nemat ich tak si tieto sny davno financne splnim pretoze keby som svojim detom nefinancovala ich veci tak proste mozem.
a co je preboha 50? co je to za cislo? preco je ine ako 60? preco je ine ako 40? preco na 50 ma pravo clovek byt sebec a vyzadovat od niekoho nieco na co nema. na ine narodky nema pravo? co tak kazdy rok pytat od rodiny dovolenku v exotike? alebo nove auto. vsak si zasluzi. alebo teda budme skromni nemusi kazdy rok. moze aj kazde desatrocie. mne sa viac paci 55 cislo, alebo 66 alebo 44.
vsak ked si zasluzi a ma sen nech si pani kupi a machruje v praci. aj tak si vacsina ludi z chvalenarov robi len prcu. mne keby sa takto vychvalovala dospela osoba akakolvek nad 18 co ma ake znackove myslim si ze je mimo. (nie nezavidim)
nikdy by som vlastnemu dietatu nepovedala ze darcek od neho sa mi nepaci. nech by to bola akakolvek blbost.
dcera ma teda opatrovat pocity svojej matky ale matke je sumafuk ako sa dcera citi. ze proste nema na to aby jej splnila akekolvek zelanie a ze pre nu je dolezitejsi nejaky mobil co bude za chvilu suntom ako motorola z roku tri ako pocity vlastnej dcery z nedostatocnosti.
fakt super.

biba_18
11. jún 2025
@pralinka25

@subartic nikde nepisem ze som lepsia a ani nemam potrebu sa porovnavat. nepoznas ma nevnucuj mi to. ja len pisem ze mam hodnoty inde a nema to nic so sebalaskou. to mi nepodsuvaj.
teta moze mat snov kolko chce. naozaj keby chcela dom pri mori? porsche? co? ma predat dcera organy? aj tak nebude mat ani na koleso.
narodeniny ani 50-te nedavaju cloveku pravo sa spravat ako rozmaznany fracek a vyzadovat dary ktore su nad pomery. ak mam taketo predstavy tak si na ne zarobim a nebudem obtazovat decko. to ze vrazam teraz prachy do deti je preto lebo to chcem a nenarokujem si za to nic za 15 rokov ani za 6. proste nikdy. nerobim to pre ne preto aby sa mi revansovali. inak ano moj sen je porsche alebo draha sportova motorka. rozmyslam ci tie deti mam rozpredat na organy teda hned alebo pockam? mam snov milion ale nerobila som si deti na to aby mi ich plnili. hoci nemat ich tak si tieto sny davno financne splnim pretoze keby som svojim detom nefinancovala ich veci tak proste mozem.
a co je preboha 50? co je to za cislo? preco je ine ako 60? preco je ine ako 40? preco na 50 ma pravo clovek byt sebec a vyzadovat od niekoho nieco na co nema. na ine narodky nema pravo? co tak kazdy rok pytat od rodiny dovolenku v exotike? alebo nove auto. vsak si zasluzi. alebo teda budme skromni nemusi kazdy rok. moze aj kazde desatrocie. mne sa viac paci 55 cislo, alebo 66 alebo 44.
vsak ked si zasluzi a ma sen nech si pani kupi a machruje v praci. aj tak si vacsina ludi z chvalenarov robi len prcu. mne keby sa takto vychvalovala dospela osoba akakolvek nad 18 co ma ake znackove myslim si ze je mimo. (nie nezavidim)
nikdy by som vlastnemu dietatu nepovedala ze darcek od neho sa mi nepaci. nech by to bola akakolvek blbost.
dcera ma teda opatrovat pocity svojej matky ale matke je sumafuk ako sa dcera citi. ze proste nema na to aby jej splnila akekolvek zelanie a ze pre nu je dolezitejsi nejaky mobil co bude za chvilu suntom ako motorola z roku tri ako pocity vlastnej dcery z nedostatocnosti.
fakt super.

@pralinka25 lenže ak na to nemám, tak to s mamou vykomunikujem. vopred.

pralinka25
11. jún 2025
@biba_18

@pralinka25 lenže ak na to nemám, tak to s mamou vykomunikujem. vopred.

@biba_18 tak ale matka snad vie ako na tom jej dieta je. vies o svojej rodine ako na to stoji.

biba_18
11. jún 2025
@pralinka25

@biba_18 tak ale matka snad vie ako na tom jej dieta je. vies o svojej rodine ako na to stoji.

@pralinka25 asi tak ako dieťa vie že matka si praje to a dá jej iné 🤷‍♀️ celé divné…

pralinka25
11. jún 2025
@biba_18

@pralinka25 asi tak ako dieťa vie že matka si praje to a dá jej iné 🤷‍♀️ celé divné…

@biba_18 tak ale pisala ze mama hovorila ze by taky sperk chcela (mozno teda myslela skor vianoce alebo meniny) len ze si ho sama nekupi. tak preto si asi autorka myslela ze sa potesi.
tak vzdy je to o ludoch. moja mama by to odo mna neziadala ale keby aj tak zas ja by som jej vedela narovinu povedat ze pocuj mami na to ja nemam. som schopna prispiet takou a takou sumou ak ta to potesi a pomoze rada to urobim. jasne vsetko je o komunikacii aj o tom ako sa navzajom poznaju a ake su vztahy. to uz vedia len oni dve

karolinakr
11. jún 2025

nemám - nedám... 😁

nevenka
12. jún 2025
@victory7897

Ako ja budem dúfať že toto je vymyslené , ktora zrelá žena potrebuje najnovší iphone ? Veď na tom ani nevedia robiť ,ja mám dosť ako s palcom do toho ťuka moja mama ,3 dni jednu vec robí,ale ani nevie veľmi čo je iphone a už vôbec nevie aký je najnovší....a ešte aby sa odula že nedostala čo chcela..ja neverím tomu sorry ...jedine že si j*bla hlavu niekde v robote a prepla na iný mód..

@victory7897 no ale kolko ma rokov tvoja mama? Ja mam 42, ked budem mat 50, tak si myslim, ze este fakt nebudem jak babka. Nasi maju po 70-ke, to chapem, moja mama ma mobil starsi za 100-vku, proste len volat, sem tam pozriet nieco na nete, ale spominala, ako boli s otcom u doktora a tam v cakarni taka vyse 85 rocna teta zohnuta ako hacik a tak rezko tukala, ze nechapali, ze oni sa na toto citia stari, ocino veru totalne, lebo nikdy ani s PC nepracoval a mamina uz vysla z cviku. Ale dnesni 50-nici fakt nie su stari kostrbati 🤪

sisaka
12. jún 2025

Sa tu bavim. V iných témach sa svorne tvrdi, že vek je len číslo, v 50ke sa bežne rodí, mnohé ženy v tom veku majú malé deti a tu je 50níčka nejaká babička, čo nedokáže ovládať telefón a používa ho len na volanie a internet. Fakt akoby písala o nejakej vetchej 90 ročnej starenke a nie o žene na vrchole jej kariéri 🤦‍♀️
Mám 50 a väčšiu blbosť som už dávno nečitala a nie, nepoužívam svoj iPhone len na internet a volanie 🙄
A čo sa týka drahých šperkov, tak drahé asi nebudú, lebo drahé šperky sú niekoľko násobne drahšie ako nejaký iPhone
Ja našťastie nepotrebujem, aby sa mi rodina na niečo skladala, ale keby sa ma niekto vyslovene pytal, čo chcem a potom by aj tak kúpil niečo, čo som vyslovene povedala, že nechcem tiež by som neskakala 2 metre. Ale zase ja som slušná, takže darček by som určite nekritizovala.

victory7897
12. jún 2025
@nevenka

@victory7897 no ale kolko ma rokov tvoja mama? Ja mam 42, ked budem mat 50, tak si myslim, ze este fakt nebudem jak babka. Nasi maju po 70-ke, to chapem, moja mama ma mobil starsi za 100-vku, proste len volat, sem tam pozriet nieco na nete, ale spominala, ako boli s otcom u doktora a tam v cakarni taka vyse 85 rocna teta zohnuta ako hacik a tak rezko tukala, ze nechapali, ze oni sa na toto citia stari, ocino veru totalne, lebo nikdy ani s PC nepracoval a mamina uz vysla z cviku. Ale dnesni 50-nici fakt nie su stari kostrbati 🤪

@nevenka ja nikde nepíšem že 50 ročna žena je nejaká babka ,nauč sa porozumieť pisanemu textu

dadis
12. jún 2025
@sisaka

Sa tu bavim. V iných témach sa svorne tvrdi, že vek je len číslo, v 50ke sa bežne rodí, mnohé ženy v tom veku majú malé deti a tu je 50níčka nejaká babička, čo nedokáže ovládať telefón a používa ho len na volanie a internet. Fakt akoby písala o nejakej vetchej 90 ročnej starenke a nie o žene na vrchole jej kariéri 🤦‍♀️
Mám 50 a väčšiu blbosť som už dávno nečitala a nie, nepoužívam svoj iPhone len na internet a volanie 🙄
A čo sa týka drahých šperkov, tak drahé asi nebudú, lebo drahé šperky sú niekoľko násobne drahšie ako nejaký iPhone
Ja našťastie nepotrebujem, aby sa mi rodina na niečo skladala, ale keby sa ma niekto vyslovene pytal, čo chcem a potom by aj tak kúpil niečo, čo som vyslovene povedala, že nechcem tiež by som neskakala 2 metre. Ale zase ja som slušná, takže darček by som určite nekritizovala.

@sisaka Presne..