icon

Neviem ako sa tešiť zo života

znicena
30. apr 2016

Na zaciatok chcem povedat, ze som tu uz dlhsie, len som nemala odvahu napisat o mojich problemoch pod tym starym nickom.S mm sme spolu uz skoro 15 rokov. Mame 2 deti, mladsi mal nedavno 3 roky, starsi je uz teenager.Problem je v tom, ze obe nase rodiny na nas kaslu, nezaujem o vnucata, len aby mali svoj pokoj, este aj navstevy su len na presne vyhradene prilezitosti- meniny, narodeniny, Vianoce, mimo toho sa vobec nenavstevujeme, pretoze oni si to nepraju.Pritom byvame v jednom meste. Je mi z toho smutno, ze moje deti su pre moju a mm rodinu vzduch, neviem sa s tym zmierit.Aj mm je z toho nervozny cim dalej tym viac, pretoze, sme na deti stale sami, ked je maly chori, co je kazdu chvilu, musi si to v praci vybavit on, lebo ja nemozem zostat doma, pretoze ma nema, kto zastupit. Pritom mm ma velmi narocne zamestnanie, taha same nocne, ked je maly chory, lebo nase maminky chcu oddychovat.Hlavne, ze mi dvaja sme uz total vycerpany, stale sme aj my chori, pretoze uz nevladzeme a maly je este aj strasne zivy, takze pri nom oddych nehrozi.Pri starsom sme boli mladsi tak sme to nejako prezili,ale teraz neviem ci to ustojime.Nas vztah je na bode mrazu.Mna uz nic nebavi, aj z maleho sa neviem tesit za takuto cenu , velakrat som olutovala, ze nemusela uz riesit taketo problemy, keby sme mali len jedno dieta.Dakujem ak mi napisete nejaku radu alebo nazor na moj problem.

znicena
autor
30. apr 2016

@worthing No mas to aj ty narocne, ja som pri prvom robila tiez smeny dvanastky, takze sme sa s mm nevideli aj niekolko dni, ja som mala celodenku, mm nocnu, dalsi den zas niekedy celodenka alebo nocna a stale dokola a starsi musel byvat aj sam uz od utleho veku, kym prisiel niekto z nas z roboty.

znicena
autor
30. apr 2016

@natalym Nie, pre konstruktivne riesenia mojich problemov.

janinah
30. apr 2016

K vašim zamestnávateľom- skúšobnú dobu beriem,ale tá trvá 3 mesiace a potom očr podľa potreby,nedaj sa zastrašovať. Manželov zamestnávateľ nech vezme do roboty ďalšieho človeka,nech niekto zastúpi toho,čo je dlhodobo PN.Zamestnávatelia vás zastrašujú,lebo to dovolíte,ste celi pokakaní,len aby bola dáka robota /nevyčítam,konštatujem/...a potom to bohužiaľ na SK aj tak vyzerá,ľudia zrobení,neoddychujú,dovolenkujú "na malte" lebo aj doma treba dačo spraviť...My ti tu môžeme písať to i ono,ale je to tvoj,váš život a ako sa zariadiš tak bude.Ja napr. o mesiac beriem syna aj manžela do Prahy,treba kopu vecí v práci zariadiť,služby meniť...a dá sa to ak sa chce,ak chceme byť spolu a niečo aj zažiť a synovi niečo nové ukázať.Ty tu len plačeš,že nedá sa a chceš povzbudenie,že bud elepšie....lepšie bude v momente,kedy začneš konať a žiť podľa svojich predstáv,držím prsty...

natalym
30. apr 2016

@znicena No a zatiaľ si na čo prišla?
Čítala som:
1 . zapojiť staršieho viac - už robí dosť a nechceš ho viac zaťažovať - nedá sa
2. požiadať rodičov - mama je nervná - nedá sa
3. zmeniť robotu - nedá sa
4. proste niečo vynechať - na to si neodpovedala
Ako iné fakt neviem čo s tým? Poviem Ti každý si prešiel týmto obdobím, jedine možno nie tie čo majú dobre zarábajúcich mužov alebo super babky. Ja sa dnes tiež čudujem, že ako som to mohla stíhať a vôbec prežiť, dnes by som asi umrela. Hlavu hore.

natalym
30. apr 2016

A to ja mám muža, ktorý sa nevie ani o seba postarať a ešte ani neviemkoľko nezarobí. Každý máme niečo.

bobricek1979
30. apr 2016

@znicena janemám dieťa obaja s mužom pracujeme do večera kúpili sme dom skús hádať čo nám chýba to presne čo ty máš vždy,keď prídeš domov.Vieš ten pocit že ťa niekto miluje a si preňho život je naj ,ale to by si skôr mala ty vravieť nám.☹Viem ,že určite to máš ťažké a k tomu aj starí rodičia no máte seba čo je viac?Viem že dojdeš domov vyšťavená unavená skús sa prehodiť nastaviť tak že no a čo máme seba a nikto nám to nemôže vziať.Je spústa takých rodín váž si každý deň čo máš usmivaj sa veď žiješ len raz skús to aj cez to všetko hm?😉držím prsty aneb nám ho požičaj na chvíľku 😀sámoška na odľahčenie srandujem

znicena
autor
30. apr 2016

@lucka1987 je mi luto, co Vas ako rodina prezivate, ja som nechcela, aby to vyznelo, ze mam, ten najvacsi problem, velmi dobre viem, ze su v zivote ovela horsie veci, ze si treba vazit kazdu minutu, ktoru sme spolu, lebo ludsky zivot je velmi krehky a nikto neviema co bude zajtra. Ja si vazim co mam, aj sa dokazem tesit z drobnosti, len k dokonalemu stastiu mi chybaju aj stari rodicia pre nase deticky, pretoze ani oni ani my s mm sme nikomu z nich nijako neublizili, takze nechapem preco su taki.Drzim ti velmi palce ,nech uz zazivate len dobre veci.

ema234
30. apr 2016

@znicena my sme na tom tak isto, len mi sa nenavstevujeme ani na meniny atd. Nic si z toho nerob, my uz sme tiez vycerpany a preto si vzdy povieme ze mame aspon samych seba a deti.

lucka1987
30. apr 2016

@znicena vies, ani nevies, kedy pride chvila a vsetko sa obrati.. viem, ze starí rodicia vedia chybat, detom, vnucatam .. ale su mnohe rodiny, ktore ziju bez nich. a mozno raz sa nieco stane, prelomi v ich/ vasich zivotoch, kedy si uvedomite vy ci oni, ze je fajn, byt spolu ako rodina... u niektorych staci velmi uprimny rozhovor, niektorych da dokopy, tragedia v rodine ( neprajem ju ) , inych zas stastna udalost ...
drzim palce, aby ste si nasli k sebe cestu, pochopoli sa navzajom a vedeli sa naozaj tesit zo vsetkeho

znicena
autor
30. apr 2016

@natalym Dakujem za povzbudenie, asi to horsie znasam lebo som uz starsia,maly ma obdobie vzdoru, manzel stale v praci, ale aj tak dufam ze bude lepsie.

natalym
30. apr 2016

@znicena Koľko máš rokov? Neboj určite bude. Hlavne Ty aj muž si oddýchnite kedy sa dá.

znicena
autor
30. apr 2016

@bobricek1979 ja ti velmi prajem aby si zazila ten pocit, aj ked je to niekedy tazke, aj tak by som nemenila s nikym.

znicena
autor
30. apr 2016

@ema234 aj my sme radi, ze sa mame, ale sem tam by sme radi vypli bez deti, ale to nie je mozne.

natalym
30. apr 2016

@znicena Ale aj to bude. Staršieho do tábora kdesi v lete, malý v škôlke a vy dvaja si zoberiete dovolenku, hm?
Ozaj a ako to budete riešiť v lete?

znicena
autor
30. apr 2016

@lucka1987 ono je najtazsie, ked aj s malym ideme v meste popri ich dome, a maly place, ze chce ist k babke a my mu nevieme vysvetlit, ze tam nemozme ist, len na tie urcene prilezitosti- narodeniny, meniny, Velka noc a Vianoce ani o jednu navstevu navyse. Je mi to luto kvoli malemu, my sme nemali ziadne konflikty len oni chcu mat pokoj, takze preto to je tak.

znicena
autor
30. apr 2016

@natalym mam 38 rokov, takze dost.Mm je starsi o 2 roky.

natalym
30. apr 2016

@znicena Tak ťa ja celkom chápem ja mám 40 dsať a najradšej by som už tiež mala pokoj.
A keď tam teda prídete neohlásene, napr., malý zabúcha čo oni na to?

znicena
autor
30. apr 2016

@natalym no to bude zaujimave, maly v skolke 1 mesiac prazdnin, takze 2 tyzdne mm a 2 tyzdne ja, starsi bude sam, ked bude mm v celodenkach , ja v rannych a maly v skolke. Takze ziadna spolocna dovolenka.

bebsi
30. apr 2016

Boze zeny ake ste len hnusne. Mamina ma toho vela, je vycerpana a mozno ma nabeh na depresiu z vycerpania. Vsetky ju tu sudite. az mi prislo smutno.

natalym
30. apr 2016

@znicena No aspoň, že to viete takto vykryť. No a tí Vaši ani cez prázdniny nepomôžu? Neviem si predstaviť nepomôcť vlastnému decku, však sama dobre viem aké to je.

natalym
30. apr 2016

@bebsi Ale nikto ju nesúdi.

alietam
30. apr 2016

neviem dako sa stracam tak byvaju rodicia v jednom meste s vami alebo 500km od vas?lebo pises raz tak raz tak ale necitala som vsetky prispevky skusat hladat inu robotu kde by ti tolerovali aspon raz za cas ocr alebo si najmi daku studetku com ti bude s malym kym vy budete v praci.Kolki uz rodicov nemaju a musia si vystacit sami

ema234
30. apr 2016

@znicena to dobre poznam, asi musime este nejaky cas vyckat ked deti vyrastu.

briketa
30. apr 2016

@znicena zacni sportovat, kazdy den trosku aby si sa postupne dostala na uroven vylucovania endorfinov. zmeni ti to myslenie aj postoj k zivotu, pretoze budes mat bod o ktory sa opriet, tesit sa na nieco. ostatne veci sa postupne pridaju

emarekova
30. apr 2016

@znicena neboj,casom bude lepsie,zatial trocha pozitivnejsie myslenie 🙂 skus starsieho viac zapriahnut,vysvetlit situaciu..ja mam dvojrocnu a osemrocnu-velakrat sa z nej smejem,ze ma predcasnu pubertu, ale ked treba,starsia mi s malou pomoze. Na rodicov sa vykasli,mozno sa spamataju,ked sa nebudes hlasit.Svokor tiez nejavy ani cez sviatky o nas zaujem,s.re na vnucky,starsia sa na neho velakrat pytala,najprv som to zahovarala a nakoniec som povedala jak sa veci maju.a maly,ked je casto chorlavy,skus echinaceu.starsia tiez byvala casto,nam to pomohlo..

znicena
autor
30. apr 2016

@natalym my tam nechodimes malym, lebo pri starsom nam povedali, ze chcu klud a svoj zivot, takze sme to pochopili a uz ich nechceme rusit.

loginexistuje
30. apr 2016

@znicena no objimam ta ... viem ake to mas tazke .. zaklad je vydrzat skusobnu dobu vtedy fakt neni dobre brat OCR a pod.

Ja by som viac zapojila tvoje starsie dieta do starostlivosti o mladsieho aj o domacnost varenie a pod.

My tiez to mame tak ze sa musime postarat samy (stari rodicia o kontakt nestoja maju svoj zivot) tak cez leto potom riesim denne tabory, striedame sa na dovolenkach a pod.

Neboj ono sa to nejako zrovna casom treba riesit len to podstatne ... ja mam dni ked poriadok neriesim vobec nestiham ...

Starych rodicov neries ak oni nechcu tak si nepomozes nie si sama takych je plno co to maju takto.

natalym
30. apr 2016

@znicena 10 minútová návšteva im vadí? Vnuk? Však každá babka, sa teší..... No inak to by som sa aj ja nasrala a veru už by som asi nič nechcela. Nevysvetlila si si to zle?

znicena
autor
30. apr 2016

@bebsi Dakujem za pochopenie, som rada, ze chapes ako sa citim,aj ked nechcem, aby ma tu lutovali, skor som chcela nejake rady, lebo uz s mm fakt nevladzeme, ale svoje deti lubime a snazime sa im dat vsetko, aj ked lasku starych rodicov im nevieme dat

znicena
autor
30. apr 2016

@natalym nie nikdy neboli moje deti ani u jednych starkych na prazdninach ani u nikoho nespali,vzdy len s nami na navsteve, na 1- 2 hod, aj to som sa tam iba ja venovala malemu.