Nevieme sa dohodnúť ohľadom stavania
Ahojte, nevieme sa so snúbencom dohodnúť ohľadne stavania. Moji rodičia by na nás prepísali záhradu, bola by aj prístupova cesta. On nechce byť blízko rodiny.
V tomto ho úplne chápem, ale proste takto ušetríme minimálne 60-70tisic za pozemok 🙈 keby máme aspoň takú hotovosť,že na pozemok nemusíme brať žiadni hypotéku, ale to nemáme.
+ Dom čo by sme postavili a zariadili rátam okolo +200tisic 🙈
Ja neviem odkiaľ to chce on všetko zobrať, či chce banku vykúpiť,alebo drogy začať predávať 😀
Aj ja by som bola rada,keby sme inde no v tejto dobe musíme šetriť,kde sa dá.
Ako mu to mám vysvetliť? Alebo čo mám robiť?
My už sme v štádiu ze robíme elektrinu ale je to o nervy keby mam vrátiť čas, neviem ci by som opäť šla do stavby domu 🤔.
Treba si to poriadne premyslieť, rozhodnúť sa správne.
Ked zacnete riesit stavbu o rok, povolenia, samotna stavba, aj 3r to moze trvat...za ten cas, keby si teraz kupite byt, ten byt narastie na hodnote...kde chcete byvat, kym sa postavi dom, ked rodicia nie, byt nie?
@ariannazara popravde, v poslednej dobe mávam aj také úzkosti, a také myšlienkové pochody,že sa so snúbencom rozídem a odídem robiť do zahraničia.
@sisa_s ak by bol na najvyššom poschodí a nedupalo mi nad hlavou stádo malých otravných detí. Ale inzerát na byt na najvyššom poschodí som nenašla :(
Ale však keď sa poobzerať aj inde vieš kúpiť výhodné a lacnejšie my sme kúpili starší dom v Toni pri Velkom Mederi pozemok záhrada 800 m štvorcových a dom bol 500 metrov zastavaná plocha spolu s ďalšími stavbami celkom dom má 100 a celé má to vyšlo aj s pozemkom aj s domom na 15 000 eur investovali sme do toho tak 15 000 dom bol obývaný hneď na začiatku má všetky inžinierske siete okrem kanalizácie ale má dve veľké žumpy takže na vásom mieste sa poobzeram po inom mieste ako u rodičov časom to nebude sekať dobrotu a peňazí máte dosť a dá sa veľmi ušetriť keď sa bude chcieť
Tak treba zvysit prijem a viac setrit alebo znizit z narokov. Chapem muza, ze nechce byvat pri svokrovcoch, ale na druhej strane nech sa snazi, aby na to nebol odkazany. Ani u nas to nebolo vzdy ruzove. Povodny manzelov plan bol ostat u jeho mamy. Teraz si uz sam klope na celo, aky bol blby. 🤣🤣🤣 Jeho matka je mentalne ako decko v dochodkovom veku, hrozne otravna. Ja som vsak zarabala malo, a tak mi povedal, nech si zvysim prijem a mozeme sa bavit o vlastnom. A stalo sa, zmenila som pracu za dvojnasobny plat. Tak aj tvoj nech sa rozhybe, ked nieco chce.
@andrejka1974 ja som našla lacné pozemky, odmietol kvôli lokalite 🤷
Musis si ujasnit, co chces...predstav si situaciu, ze rodicia prepisu na oboch pozemok a vy sa rozidete (k comu daleko zjavne nemate)...a tvoj exsnubenec by vlastnil cast pozemku...
@17alexis mám novú prácu,kde v čistom zarábam o 150€ viac. Jeho tak isto povýšili, a zarába o 200€ viac.
Nakoľko máme režim denná, nočná, 2xvolno, brigády nehľadáme, chceme aj oddych a čas pre seba.
To,že je otravná 🤷 keď zostarnem ja alebo ty, myslíš,že budeme iné? 😀 Každý dôchodca je ufufrlany a otravný.
V tomto smere zázraky nečakám.
@sisa_s tak by sa dom predal 🤷 ako som už spomínala, rodičia chceli záhradu rozparcelovat, a popredavat aj cudzím
Mudry chlap. Si prečítaj tých tisíc príspevkov na koníku, čo píšu zúfalé ženy, čo bývajú pri rodine blízko. Niektoré ste nepoučiteľné.
@stanulienkat závisí od veľa faktorov. My si staviame tiež dom asi o 10 domov vyššie od našich a vôbec mi to nevadí. Aspon mi postrazia malého keď bude treba a podobne veci. Ale zas na rovnakom dvore by som nechcela aj keď som mohla ☺️😅 radšej sme si kúpili pozemok, síce neďaleko ale nie na rovnakom dvore 😅
@ariannazara Možno preto že staviaš desať domov od tvojich rodičov. Skús sa o pár rokov opýtať svojho manžela,ci je spokojny.
A čo chceš ty ? V celej diskusii riešiš co chce a nechce tvoj priatel, kde si ty ? Spločny domov by ste si maly budovat spoločne, na zaklade spoločnych rozhodnuti, vytvarani kompromisov, malo by to byt miesto kde sa obaja budete citit dobre a spoločne žit.
@andrea_82 no to je rada...👎
dedičstvo sa nepredáva, dedičstvo sa zveľaďuje...
Autorka a zámková, veci okolo toho, mesačná splátka vám vyjde aj 750-800€, plus poistky, plus neistí susedia, kúpite byt, bývate hneď , za 5 rokov uvidis ako bude, predať byt, dačo nanom zarobíte a máš po probléme, lebo stavať dom či už pri rodičoch, či už v dedine, kde bývajú je masaker, vyjde Vám vôbec hypotéka, lebo určite s pozemkom už 280000€ Vám nedajú a partner, ten je moc náročný , pozerá pozemky, neviete vôbec , či Vám hypo dajú, lebo na pozemky nedávajú tak hypo ako na dom, tam sú rozdiely.
@deti95060810 no to je komentár... 👎
ak jej dedičstvo nevyhovuje, nevidím dôvod, prečo by ho so súhlasom rodičov nemohla predať.
Tak nech vyberie on keď sa mu neľúbi čo si ty vybrala a vermi časom sa zhodnete
Vies co, poznam vela dochodcov, co su stale v pohode. Aj v rodine mame zopar pripadov, ze su dve generacie pod jednou strechou a funguju normalne, vzajomne sa respektuju, lenze moja svokra sa do vsetkeho stara, chodi pocuvat, kto sa o com rozprava, lezie nam to na nervy, hlavne muz je z nej hotovy velakrat. Keby sme zili s mojou mamou, to by bolo este horsie, ma 55 rokov a len sa lutuje cele dni. Neviem, aka raz budem ja, ale nie nadarmo sa vravi, ze mladi maju byvat sami. My by sme do Vianoc uz mali byt vo svojom. Budeme sice blizko svokry, ale ona je tak leniva, ze k nam ani chodit nebude.
Vieš, ešte nevieš aké náročné dieťa sa Ti narodí. Možno anjelik a možno budeš na hubu padať doslova a do písmena. Bude partner nápomocný potom? Či bude pracovať v práci a potom na dome?
Poznáš svojich rodičov, vedeli by Ti byť pripadne nápomocní ale príliš sa nestarať? Lebo ono zas ak máš viac detí ako jedno, muža napr.na sluzobke a s tým jedným je treba utekať k lekárovi je fajn, že máš komu nechať druhé.
Vyzdvihovanie a vodenie škôlka, škola krúžky. Kamaráti pre deti v dosahu. Určite aj to všetko by som brala do úvahy. Lebo dom už staviaš predsa na dlho
@stanulienkat nie každý má rodičov co sa do všetkého starajú a ma s nimi problém 🙂.
@danulicek
Preco vam to nevyslo? Zili ste u svokrovcov?
Ja tiez neviem baby, sama som nazoru, ze mladi maju byt sami.
Ale co je na tom, mat vlastny dom/byt blizko rodicov? To dnes je uz fakt taka doba, ze kazdy sa hra na strasne nezavisleho, sebavedomeho a radsej vrtat do kolena, nez byt ja neviem, v tej istej dedine/ulici atd, ako rodicia? Trpia vztahy, trpi vsetko, starki vidia vnucatka par x do roka, lebo ved rodicia museli byt velmi nezavisli a byvat 400km, aj ked vlastne nemuseli?
Ja nevim Karle…
@17alexis haha 😀😀 tak to je niečo podobné, len s tým rozdielom,že moji rodičia nie sú leniví, len som im často ukradnutá. Moc sa o mňa a moje veci nezaujímajú, áno k nám nechodili na návštevy,volať som im volala ja, aj to sa oni sami dakedy nevedeli ozvať aj mesiac.
Takže pochybujem,že by sa do nás starali.
Oni mi povedali,že si na starobu chcú užívať.
My sme nedávno kúpili starší dom (27 ročný) a predali byt. Na začiatku sme prerobili tak, aby sa dalo bývať a zvyšok postupne. Ale som rada, že sme nešli do stavania. Poprvé to dlho trvá, pokiaľ si to nedáte na kľúč a pri dnešných cenách stavebného materiálu je výsledná cena strašná. Dcéra susedy si dávala naceniť dom na kľúč pred coronou a cena 150 tisíc a teraz 250tisic a ešte to pôjde hore. U nás v meste vyrastá nová štvrť a už niektorí uzavreli stavby, dokonca niektorí to už vzdali a predávajú. To sú hlavné tí, ktorí predali byt s tým, že sa presťahujú po dostavaní. Lenže tie ceny tak stúpli, že teraz to proste nedajú. Takže by som na vašom mieste rozmýšľala kúpiť už aj postavený. Ale z celého čo hovoríš to vyzerá, že len ty sa chces prispôsobiť a priateľ nie. Chce to kompromis a keď priateľ toho schopný nieje tak sa asi fakt nikde nepohnete. Alebo len vymýšľa, aby nemusel nič? 🤷
Ideálne nech dajú rodičia záhradu geodetom rozdeliť, pripadne celú predajú a nech vám takto prispejú na pozemok vo vami vybranej lokalite.
@janage no mi z ekonomických dôvodov plánujeme len jedno dieťa, rodičia by mi možno pomohli v krajnom prípade. Aj keď popravde moc na deti nie sú.
Na starobu si chcú užívať, aspoň tak mi to vraveli,čize či by som bývala ďalej od nich, alebo blízko,nemám pocit,že by sa nejako extra zaujímali, nezaujímajú sa moc ani doteraz
@ariannazara s týmto suhlasim

@danulicek nie 😭 bola som v 2, a zakaždým sme mali šťastie na rodinu s 3mi malými deťmi, ktoré neustále buchotali, vrestali, a keď som išla za ich matkami, že čo čakám, žijem v byte. No s prepáčením by ma j*bolo 😂