Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu
Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..
@liv1
Ja ich nevidím všade, vidím ho v sesternici. 😀 Nezovšeobecnuj moje slová s nejakou skupinkou žien aby si ma mohla dehonestovať, len preto, lebo sa ti môj názor nepáči a tým tu akože dokazovať, ze teraz jej sesternica je úplne normalna baba. Lebo úplne normalna baba rieši situáciu inak.
@autor Ty pre seba mozes vyzerat obycajne,ale pre niektorych si mozno uzasna osoba a podaktori to nemusia len tak lahko prekusnut.Neprislo ti zvlastne ako obe rozpravali o tebe ako o "princeznicke",ktora chce neviem ake pozvanie,ako pre kralovnu?Ved to dali jasne na javo,ze ony nebudu skakat okolo tvojej riti...
Ty im fakt vadis asi svojou osobnostou,aka si a sesternica ma mozno z teba strach.Ale taky ten strach,ze by si jej pokazila svadbu svojou pritomnostou.
@mk22
A nerobíš ty to iste? Takze ti vadi u druhých to, čo si tu vypisovala ty sama autorke? Až ťa tu viaceré museli stopnúť, lebo si sa trochu z reťaze urvala.
Súhlasím s výzvou,aby odfotila na jednom zábere tie modré šaty a harmoniku....ak toto celé nie je vymyslená blbosť ,tak jej takáto banalita nebude robiť žiadny problém 🙂...aj ten svadobný dar.Predpokladám,že to bude formou poukazu,kartičky,keď to malo byť odovzdané na svadbe.
@liv1
Keby jej sesternica nebola manipulátor, v pohode to v polovici, aj na konci diskusie vezmem späť a priznám chybu, v tychto veciach naozaj nemám problém. Ale keby ním nebola, tak nekoná cely čas tak ako som si myslela, aj písala. Urobila by aspoň jeden, jediný empaticky krok a bola by to pre mňa len nasraná chaotická žena. Ale jej sesternica ani v jednom jedinom prípade neprejavila ľudskosť, empatiu a mala tých možnosti možno 10 dokopy aj so stretnutím. Ozývala sa, len keď niečo potrebovala a druhým bez problémov, zatiaľ čo sa vyzivala v tom ako ponižuje autorku a dáva jej pasívno-agresívne najavo aká je pre ňu bezvýznamná a menejcenná a kszdy iný (jej sestra, jej matka s otcom, ktorých tam chce) sú ďaleko viac.
@altaya vieš čo čítala , aj keby im 2 išlo viac o seba ako o ňu / autorku, predsa veď ona ma právo na svoju rodinu, byt s nimi, jej dcéra na to ma právo , niektorých ľudí nezmeníš . Po tej udalosti nemusia mať neviem aké vztahy oni 2 alebo s jej mamou .
Pripomína mi to príbeh princa Harryho , ktorí dokázať svoju pravdu , sebe poškodili a svojej rodine . Takisto jeho deti budú trpieť vykorenenostou . Nič ideál.
Vzťah medzi nimi 2 sa niekde posunul od detstva , čiže predstavy sú zničené . Nevykorenim seba a svoje dieťa z rodiny . Akoby z celku rodiny. Žiaden zemiak nie je tak horúci, ako sa zdá . Čas veľa veci vyrieši . Samozrejme ich vzťah asi nebude detsky naivný a nostalgicky , ale reálnejší , možno chladnejší , korektný , nie na pretvárky , ani na falosnosti.
Toto iste sa deje inak v politike . Buď existuje rozumní ľudia , ktorí sa dokážu povzniesť , a nerobiť zo seba ani príliš milého človeka , ale mať prirodzenú hrdosť . lebo boj nebude mať konca kraja .
Jednoducho povedané , najmä v politike, inteligentní ludia zastavuju konflitky, nie psychopati . Svet by dávno už nebol . Neznamená že nemajú hrdosť . Tiež dieťa nenútim , aby nebolo dieťaťom , ale dospelým v pochopení . Keď to nie je možné .
@hope07 Kde pisala,ze nemoze ist za nou,lebo je 150km od nich?
Ona praveze odpovedala,ze "moze" a ze uz rok byvaju 150km od nich,preto sa malo vidia.
Vies,ked mas takuto blizku osobu a stane sa ti nieco nepochopitelne,je tazke sadnut len tak do auta a pytat sa na to.Ked je niekto citlivejsi,nedokaze taketo veci hned riesit osobnym kontaktom.A vies preco?Lebo ti v hlave ide milion veci,ktore nechapes a bojis sa potom aj pravdy.Nechapem co stale na tom nezmyselne hladate.Jediny nezmysel je iba ten,ze nevesta neratala s tymito ludmi,ktori si navzajom vela pomohli..
@andrejka2424 šaty mala vraj červené .
@andrejka2424
Tak toto je dno, ktoré si prerazila 🤦🏻♀️
“ Súhlasím s výzvou,aby odfotila na jednom zábere tie modré šaty a harmoniku....ak toto celé nie je vymyslená blbosť ,tak jej takáto banalita nebude robiť žiadny problém”
ako vidno ze tu vobec necitate niektore vsetko..len si precitate nejake posledne prispevky a hned na zaklade toho pisete blbosti..a co ešte nemam..nemam sa aj so sesternicou odfotit ako sa hadame.?..alebo mam sa s mobilom v ruke odfotit ako sa hadam s tetou?..ci s manzelom na veceri?..fakt nechapem uz.komu sa zda ze je to vymysel nech tu nestraca teda cas..ale nechcite odomna fotky screenshoty alebo uz za chvilu videozaznamy a hlasove nahravky a neviem co ešte..
@fem ok,tak červené.....to je fuk.Aj tak tomu neverím,že je to reálne...a rada sa nechám vyviesť z omylu.Ak je jedna foto problém,tak to beriem ako pekný príbeh,klasická Evitovka.Niektorí to tu dosť prežívajú už ,ale aspoň je zábava 😉
ja som sice na materskej ale fakt nemam cas si vymyslat debilne historky pre pobavenie zien na MK ..az je tu vzruso..a toto by si nevedela asi ani rosamunde pilcherova vymysliet takuto story..snazim sa pisat co najuprimnejsie tak ako to je ..tie z vas podla ktorych je to vymyslena tema..ja vam nazor neberiem.a ani to asi neovplyvnim.tak potom tu nestracajte cas a energiu..s "vymyslenou temou"..
@katkami123 teraz pises ze manipulator, predtym ze narcis. Istym sposobom a v roznej intenzite je manipulator kazdy clovek na zemi. Akurat su ludia, ktori takto zneuziju vo svoj prospech niektore situacie, niekto to robi na ukor inych cely zivot. Nemusim ta dehonestovat, urobila som si nazor jednoducho, pretoze ani ty ani ja ani ziadny, este raz ziadny psycholog by nebol schopny na zaklade tychto informacii tvrdit, ze je nevesta manipulator. Keby niekto povedal, ze sa v tejto situacii chova manipulativne, to je uz o niecom inom, akurat aj tak je to napisane jednostranne, my sme ju nevideli, nepoculi, nepoculi sme ton hlasu pri stretnuti, my vieme len par informacii od autorky. A hoci nevestine spravanie nie je v poriadku, v medziludskych vztahoch sa to robi trochu inak, nemusi byt hned psychopat ako niekto pisal, alebo manipulator ci narcis. Za mna je to az zcestne oznacovat takto cloveka ktoreho vobec nepozname. Zeny z mk radi castuju aj autorov diskusii roznymi oznaceniami na zaklade par informacii ktore od nich maju, pri tom o tom cloveku o tom aky naozaj je, ako sa sprava vedia hole nic. Takze este raz, neexistuje cloveka zdiagnostikovat za narcisa cez par sprav, dokonca aj autorka to sama napisala, ze nevesta sa nikdy nechovala manipukatorsky. To, ze sa nezachovala dobre je uz druha vec.
@andrejka2424 fajn ja tu dam kludne fotky..ale potom poprosim adminov nech tu kazda baba co prida nejaky pribeh alebo ziadost o radu alebo prispevok to aj zdokalduje pekne fotkou..inak nebudu mozne komentare...
Autorka, prajem všetko dobre a ďalej už neprispievam, lebo už tu prišli nicky, ktoré vždy a už len z princípu musia útočiť do autorov témy a vylievať si na nich svoju frustráciu. A tebe prajem pevné nervy, teraz hlavne už tu v diskusii, keď ich tu vidím. Budú ti písať už len z princípu opak, aby ťa nahnevali 😉.
@katkami123 aha dobre dakujem za radu 🙂
@andrejka2424
Tak to ber ako pekný príbeh, dovidenia a po ceste si ešte mozes vypnúť komentovanie, pani dôležitá, jediná z 500 žien, ktorá tu potrebuje fotky a screenshoty. Už len na tvojom názore to tu celé stojí a padá, pá pá 👋🏻
@andrejka2424 toto vam nepride trosku mimo?
@andrejka2424 tak toto je riadne trápne
Tak chodia tu rôzne diagnózy 😂😅
@karolina196 pisala ze je 150km daleko. Potom ze uz 3 tyzdne je nevesta u nich v meste. Tak dovod ze “mozem, ALE su 150km daleko” pada! Preco teda nesla ked mohla, lebo 150km uz nie je?!
@liv1 súhlasím s tebou , vieme veľmi malo na to, takéto správanie môže byt znakom, že prežila niečo ťažké , napr. pohádala sa s partnerom , že je ohrozena jej svadba , potratila, netušíme všetko .
Môže to byt obranná reakcia , hoci môže to byť aj to , čo hovorí …aj nemusi.
Nie všetko správanie je znakom trvalej poruchy , ale aj jednotlivej udalosti . Alebo stresu , dočasného nového ochorenia , liekov …
Ja osobne si nemyslim, ze dosli sem Vase poniektorych neoblubene nicky a zrazu nema vyznam byt v tejto diskusii..
Som v tejto diskusii od zaciatku a vcera som mala nutkanie sem tiez napisat, ze bud oni su cela familia zreli na odbornika alebo je toto len pekne vymysleny pribeh,ktory autorka serviruje po castiach, nech stale udrzuje diskusiu.
@andrejka2424 Ty nerozumies jednej veci. Čo ak si autorka chráni aj svoje meno a nevraví všetko tak? Čo ak namiesto harmoniky šlo o iný hudobný nástroj? Ja byť na jej mieste tiež nedám presné veci čisto skrz ochrany súkromia. Možno zámerne vynechala a zmenila mesto v ktorom to bude a km. Či iné nepodstatné veci. Možno an farbu šiat mala inú. Ale nič z toho pre mňa nie je podstatné.😀 A ak to takto robí tak jej fandim. 😀 Prečo by ti mala niečo dokazovať?
Ja som dávnejšie mala tiež diskusiu o veci ktorá už bola uzavretá, možno aj toto sa už udialo a autorka len potrebuje vedieť či vtedy konala správne. Lebo keby napísala dopredu ze už to je minulosť tak všetky to uzavru ze načo rieši starú vec a bla bla. Možno to je naozaj aktuálne a autorka je z toho tak unavená no a naschvál mení drobnosti aby naozaj nespoznali ju v tom nevesty blízky. Ale napriek mojim konšpiraciam si myslím, že to čo ty tu predvadzas je úplne detinske. Načo? Ver. Never. Zavro diskusiu a chod sa venovať rodine.
Ja ináč nechápem, čo by sa pre nás anonymne ženy na anonymnom fóre zmenilo keby téma bola vymyslená. Stále je to osobne len pre autorku a nevestu, ktoré tu žiadna z nás nepozná, ja pevne verím že tuto tému žiadna z nás tu neprežíva tak ako ony dve 😁 teda na rovinu, je to sranda citat ale je mi úplne jedno ako to dopadne, rovnako ako by to bolo keby to bol námet filmu alebo knihy, nijak to viac nepreživam. Či to je len trend teraz na konikovi každú druhu tému označiť za vymyslenú a troll?

@katkami123 tiez som tvrdila, ze to obratia proti autorke. Lebo to su zivotne skusenosti. A neboli sme len dve ktore to tvrdili. Ale nebudem sa preto stavat do pozicie psychiatra ci psychologa, aby som urcovala diagnozy len tak hala bala