icon

Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu

29. máj 2023

Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..

doriiis
2. jún 2023

@srdeenko19 ...staraj sa o seba

srdeenko19
2. jún 2023

@doriiis 🤣🤣🤣

aaadkaaa
2. jún 2023

Zienky, poslednych 30 stran som necitala, lebo mam pocit, ze sa to zvrhlo na nejaku hadku medzi uzivatelkami a to ma nebavi...je nieco nove v pribehu?

sparkling
2. jún 2023

@aaadkaaa ja si naopak myslim, ze este je toto na pomery koňa kultivovana debata 😀 ale no žial, uplne ciste to nebude asi nikdy

tojuska
2. jún 2023

@aaadkaaa zatiaľ nikto koláče nedoniesol, už vie celá rodina že na svadbu nejdú a starká nechápe čo sa deje.... 🍿🍿🍿🍿

ruzovakrava
2. jún 2023

@aaadkaaa dnes len čakáme či donesú výslužku, u sestry a mamy boli. Tiež mám z týchto komentárov dosť, len rolujem vysvietené od autorky či niečo nové ale dnes vidím len samé domnienky, chytanie za slovíčka a dohady ostatných zúčastnených 😃 ale aj tak vcelku slušná diskusia na kobylkovské pomery

mamula20
Odpoveď bola odstránená
unicornlady
2. jún 2023

U nás sa nedávajú koláče len ľuďom prítomným na svadbe.
Ale aj napr. u nás sme dávali mamininej kamarátke, kolegyni (neboli ani v kostole na obrade, ale koláčov sme objednali dosť), ak má človek dobrý vzťah so susedmi, tak aj tým sa dáva

dzulik_
2. jún 2023

Sranda, všade iné zvyky s koláčmi. My sme dávali koláče vo štvrtok pred svadbou aj pozvaným na svadbu, aj nepozvaným ako susedia, farár, organista 🙂

katka2602
2. jún 2023

@mamula20 prečo by to mala pomýlené? Každý má svoju tradíciu. My sme tiež dávali koláče deň vopred a je to 100x lepšie ako sa potom ešte na svadbe zaoberať koláčmi. Všetko sme si pekne v klude pripravili,všetci mali rovnako v krabičke. To, že niekto robí veci inak ako ja neznamená, že je pomýleny 🙂

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
zuza265
2. jún 2023

@mamula20 aj u nas sa davaju den vopred. Aspon sa v noci na svadbe na nikoho nezabudne 🤗

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
zuza265
2. jún 2023

@evamarek77 joj presne a s kazdym som si aspon povedala par slov ku svadbe☺️ pre mna to bolo mile velmi… a nevzniklo ani ziadne nedorozumenie so svadbou, ak nieco nevedeli popytali sa este

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
maja22
2. jún 2023

@evamarek77 Aj u nas su taketo podobne zvyky. Zakusky sa rozdavaju cerstve v piatok, tiez sa nosi po susedoch, aj pri kostole, mame to rovnako. Len u nas je este zvykom aj v nedelu robit druhe kolo. Kedze pozvani hostia prinesu okrem darov aj tortu, tak ich byva aj 15-20 ks a z nich sa potom pocas noci vyklada von, nech si hostia odkroja, z ktorej maju chut jest a v nedelu sa potom rozkrajaju a nosi sa opat - to uz vacsinou svadobcanom, co boli pritomni, ale ked je toho fakt moc, tak opat aj susedom a znamym 🙂

reanda
2. jún 2023

boze, zeny, sliny mi tecu .. esteze ma syn zajtra narodky a aj my budeme mat tortu 😀

tykat
2. jún 2023

Ja by som sa z nich bala ochutnat 😂
Btw kto roznasal kolace? Agentura podla zoznamu? 😁

mamula20
Odpoveď bola odstránená
evamarek77
Odpoveď bola odstránená
maja22
2. jún 2023

@mamula20 V nasej dedine "poprávka" 😂😂😂 Priserny nazov, neviem ako vznikol. Skoda, ze uz nezije moja mamina, opytala by som sa jej, alebo starkej, ze co sa vlastne "popravuje" 😂

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
maja22
2. jún 2023

@evamarek77 neviem, ako na vychode, ja som z okresu Nove Zamky 🙂 Popravka je u nas tiez obed, vlastne sa stretne najblizsia rodina (niekedy su to skoro vsetci z predosleho dna 😀) a dojedaju sa vsetky zvysky zo vsetkych chodov, co ostalo zo svadby. Kamosi chodia v sobotu v noci pocas svadby, maju vyhradenu specialnu miestnost vedla saly, kde dostanu jest a pit.

maja22
2. jún 2023

@evamarek77 ahaa, to mi nenapadlo 😁

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
maja22
2. jún 2023

@evamarek77 Ano, ja som odjakziva milovala svadby, rodinne stretnutia.. A trva to tri dni aj u nas na zapade. V piatok prichadzaju hostia bud k rodine nevesty a zenicha domov, alebo do kulturaku, kde ma byt svadba. Tam prinasaju dary, torty. Dostanu najest, vypit a odchadzaju s vysluzkou. V sobotu svadba a v nedelu popravka. 🙂

dankanka
2. jún 2023

@maja22 ludia sa popravia (v zmysle opravia, daju dohromady po prehyrenej noci) po opici. Tym ze pokracuju v hodovani. Ja to tak chapem..

maja22
2. jún 2023

@dankanka dik, uz aj ja 😃

katka2602
2. jún 2023

@evamarek77 vieš čo som z KE, ale svadba 3 dni netrvala 😂😂😂. Ale na dedinách to môže byť, hoc teda pochodili sme svadby na východe a nikde sme to nezažili. Asi chodíme na "zlé" svadby 🙈🙆‍♀️😆

teleskop
2. jún 2023

@katkami123 davas tu hluposti, narcista sa nenavidi...zaamataj si to ked ches robit psychologicke skolenia, a zdrojuj spravne!!!