icon

Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu

29. máj 2023

Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..

muchotrafka298
1. jún 2023

@renatik91 dakujem Ti velmi pekne za skvelu odpoved….opat ma raz nesklamala najvtipnejsia modrokonikovska pravnicka 😉😉😉😉😉

777januska777
1. jún 2023

@andrejka2424 ale to by bolo fajn, lebo by aspoň kazdy videl skutočnú tvar nevesty. Stačilo keby si to len jeden človek zo svadby precital a roznieslo by sa to.

nejdemaprihlasit
1. jún 2023

@evamarek77 ak som dobre postrehla autorka písala že ženích je M.G ale idem overiť tuším to bola strana 81

cacianka
1. jún 2023

@h2 keď už nereagovala na správy, zmeškané hovory autorke, prečo.odrazu zdvihla hovor jej sestre a s ňou debatila radostne ?! Keď inokedy to nebol impulz tak tento rozhovor by ju mal kopnúť -ups čo sa deje ?! Okamžite volám autorke, aj neskoro večer, veď sú naj kamošky,môžem, a riešim! Je to rodina nevesty a tu si rieši nevesta (upresnena info od ženícha). Nie, neriešila.nemala čas, ale pýtať harmoniku požičať , že otec príde pre ňu, to mala čas, ale už u muža autorky (nie u majiteľky harmoniky). Aj ženích kontaktoval nevestinu rodinu/ muža autorky ( prečo, keď to nie je jeho strana ?). A ani len slušne nevolali - prosím doneste harmoniku so sebou cestou na svadbu , ani tak nenapísali , iba sms pozicajte, a potom otec príde pre ňu. Ja keď niečo chcem vybaviť, požičať, tak volám osobne , jednak v podstate ako potvrdenie že sa na svadbe stretneme a potom poprosím o donesenie veci čo potrebujem na program.

aurora33
1. jún 2023

@h2 neverim, že kebyže si na autorkinom mieste a nie tvojou chybou ťa doslova zhuka najskôr nevestina matka a potom samotná nevesta, pričom ty si sa snažila už mesiac dopredu situáciu riešiť NAOZAJ NEVERIM že po tomto všetkom by si šla na svadbu a užila si ju. Ja osobne by som sa cítila veľmi zle a nepríjemne.

oliviabb
1. jún 2023

@jumama presne, aj mna to zarazilo. V dnesnej dobe, ked sa da urobit screenshot. Aby som ja prepisovala cele znenie sms, ked sa to da urobit jednoduchsie.

janage
1. jún 2023

Ja nesúhlasím s onalepkovanim nevesty ako narcis atď. Autorka nie je malé dieťa. Tak ak celé roky vychádzala s nevestou nadštandardné, tak hádam by si všimla, že sa nechová ako treba. To pre ňu nebol cudzí človek, kolega vo firme, spolubývajúca atď. s ktorými by sa poznala rok, dva, tri, kým by ich prekukla. To isté aj jej manžel.
Nevesta komunikovala zle, velmi zle. Ale ohananie sa autorky ako veľmi sa ona snažila, mne príde rozpačité.
Uz viackrát som písala nech dá približnú časovú os. Lebo teda suma sumarum za takmer 3 týždne poslať 2 správy na messenger a čakať. Rodine o ktorej viem, že by to poriesila raz dva nič nepovedať a tváriť sa že všetko je v úplnom poriadku a potom cca týždeň pred svadbou zavolať raz, potom potom už aj ženícha kontaktovať aj sestru a rýchlo rýchlo všetko riešiť.
Sa ospravedlňujem ak ten sled mam skreslený, ale mne to vychádza tak a autorka na toto odpoveď nedala. Iba dookola, že sa snažila o kontakt.
Mala to urobiť presne opačne. Prvý týždeň sa snažiť dovolať neveste intenzívne a riešiť hoci cez rodičov, súrodencov, nech sa to vyjasní.
A ak sa nevyjadri, tak vtedy dat vedieť, že nejde.
A to, že nekontaktovať matku nevesty bolo tiež rozhodnutie autorky s argumentom, že mladí si robia svadbu sami. Nie nevesty ako tu niekto písal.
A nevesta má dúfam veľké ponaučenie tiež, že hostia sa pozývajú osobne okrem písomnej formy, lebo keď nemám na svadbe kameramana či fotia len hostia to sa prežije. Ale ak "zabudnem" pozvánku a neoverim pozvaných už ťažko to budem naprávať a vzťahy to trvalo poznačí.
A ak niekoho na oslave vážne nechcem dám mu to vedieť jasne ak ide o takú blízku osobu.
Áno čítam od začiatku, nie nie som na nevestinej strane.

lenkakravcova
1. jún 2023

@carduelis 360 ľudí ti to už liklo, že to tu sleduje 😀 Tak to nás to tu číta určite aj viac než 500 😀

som_realistka
1. jún 2023

@h2 keď som tam pracovala, tak aj oznamy a pozvánky sme balili u nás, podľa zoznamu, snúbenci si nechávali pár keď chceli iba napr do práce alebo susedom.

lienka9
1. jún 2023

Ja si uz naozaj myslim,zeju tam nechcela z nejakeho prapodivneho dovodu.minimalne to ,ze s nou rata automaticky je divne,lebo ved maju dieta.a ked to overovali par dni pred svadbou kludne aj zato ci dieta neochorelo...neverim,ze by teraz sa robili dva zoznamy,tymto volat nemusite,tymto ano..
@h2 taktiez som stale verila,ze to bola nahoda,ale vo po takom vustupe.ved stale jej nepovedala,ze maju prist.len nech povie rodicom aby nevymyslali.. :/

sickynickyobsadene
1. jún 2023

Vy nie ste normálne.. ja ráno vstanem a tu + 170 nové príspevky. Za noc.😵‍💫

cacianka
1. jún 2023

@maja22 reagujem agentúra/ počet hostí.
Veď keď sa plánuje takáto rodinná udalosť, už mesiace vopred sa robí nejaký "menezment svadby".
Kapitoly ako
miesto obradu - čo a ako vybaviť, výzdoba, hudba,spev
miesto hostiny - aké sú možnosti a ich služby, počet miest na sedenie, tanec, prezliekaren a kútik pre deti pre prípad potreby, úprava stolov, vyzdoba, farebné ladenie, kvety,servítky, sviečky
DJ, fotograf, video, starejsi
Kytica, pierka, pre ženícha, svedkov,rodičov,krstnych, družičky druzbov
Šaty , kozmetika, manikúra, kaderníčka, vizážistka,
Rieši sa jedálny lístok, v reštike alebo katering, výroba zákuskov, alko nealko, slané pečivo
Riešii sa odvoz - dovoz .
Ok , môžem poveriť agentúru, ale aj tej treba dať podklady čo a ako chcem, aby vybavili. Presne inštrukcie a aj tie sa nespočetne veľa krát konzultujú.
Kam tým mierim ?
Svadobná rodina robila AJ zoznam pozvaných - komu poslať pozvánky, koho pozvať osobne - adresy , telefóny, aby buď sami riešili alebo aby agentúra mala komplet podklady. A keď už robím zoznam, tak hádam idem podľa nejakej štruktúry,
rodičia, starí rodičia,
súrodenci + partneri+ ich deti,
krstní rodičia,
a potom ďalší okruh rodiny :
Maminy rodina:
súrodenci + partneri (dajme tomu má ich 5 tak ich napíšem)
ich deti + partneri
Otcovi súrodenci:
- má ich 7 tak 7 mien + mena ich partnerov,
pozývam aj ich deti tak vypisem k menu tetky/uja ich mená a dopisem mena partnerov/ prípadne detičky.
Aby sa nezabudlo na nejaké meno( veď majú aj po 4- 5 deti, tak to hádam svadobní rodičia kontrolujú, nevesta tiež a behom pár týždňov / mesiacov pred svadbou mám priestor zoznam upraviť, dopísať.
Tak ako preboha mohla zo zoznamu vypadnúť práve autorka ??! Hádam otec vie koľko má súrodencov a tí koľko majú deti aj ako sa volajú, veď sa stretávajú, žijú v okolí, minimálne aspoň vedia o sebe, a aby sa celé mesiace príprav a ladenia svadby ,zabudlo práve na 1 osobu, ešte k tomu kmotru , to mi hlava neberie.
A už keď pri rozosielani pozvánok a následnej reakcií autorky nezasvuetilo svetielko uff čo sa stalo, tak potom neviem kto je na mozog.
A ešte znova poznamka- obrovské množstvo práce, vybavovaciek a priprav svadobnú rodinu odbremenila svadobná agentura

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
h2
1. jún 2023

@som_realistka Ďakujem ti veľmi pekne za odpoveď.

h2
1. jún 2023

@aurora33 Ja si vôbec neviem predstaviť, akoby sa mohlo stať, aby som bola na autorkinom mieste. Ja by som mala celú situáciu vyjasnenú už pred mesiacom, minimálne pred 3 týždňami určite. Neuspokojila by som sa s tým, že som poslala 2 správy na messenger a jedenkrát skúšala zavolať.

autor
1. jún 2023

Ahojte uptade : sestra so švagrom idú tiež len na obrad..ségra mi písala ráno že sa o Tom rozprávali včera celý večer a sa rozhodli že tiež nejdú na hostinu..aj skrz toho čo sa popísalo v Tom spoločnom chate včera..že aj tak by tam bola zabava o ničom ...pýtam sa segry že čo dajú vedieť neveste a ženíchovi tak odpovedala že nie majú aj to domyslieť automaticky..

autor
1. jún 2023

@h2 neskusala som 1x zavolať skúšala som viackrát ale na ten 1x mi to zdvihla

autor
1. jún 2023

@h2 myslom tak že viackrát v ten deň som volala..až potom poobede mi zdvihla že nemôže a zavolá neskôr

autor
1. jún 2023

* majú si to domyslieť automaticky,*

vierka987
1. jún 2023

A na to spoločnom chate ste medzi sebou rozoberali súčasnú situáciu?

katkami123
1. jún 2023

Ráno vstanem a hneď zvedavá, ze čo nové, rýchlo idem tu, akurát som ťa stihla, autorka.

Pre tvoju sestru to bude asi aj lepšie, keď musí muža na oslave haltovať s pitím, aspoň ma problém vyriešený.

yvanielka
1. jún 2023

Tak to je už podľa mňa ozaj kazenie a znepríjemňovanie svadby .. tuším si nemáte čo navzájom vyčítať, samozrejme že nevesta mala komunikovať a nehrať mŕtveho chrobáka ale zjavne len nevedela úprimne povedať, že ťa tam nechce nech je už dôvod akýkoľvek a ty si to mala riešiť trošku skôr a nie pár dní pred robiť paniku a rodine nepovedať, že tam nejdeš .. tvoja mamina a sestra by to zjavne vyriešili už pred mesiacom 😀 mala si sa pred nimi vymáčknuť skôr

autor
1. jún 2023

@vierka987 ja neviem ja som sa odhlásila odtiaľ

olusik112
1. jún 2023

Ufff chudina cele to pokafrala ale prečo to takto hrotit skuste sa s nou ešte porozpravat vydiskutovat si to. Ona sa na to vyspala popremyšlala aj vy ste popremyšlali. Minimalne jej dajte vediet že nepridu na hostinu nech toto ma v svadobny den už spracovane.

autor
1. jún 2023

@olusik112 to je na segre už..nech dá vedieť

mima1608
1. jún 2023

@olusik112 ale veď sa s ňou autorka pokúšala komunikovať X krát, bez odozvy. A keď sa nevesta konečne uráčila to prísť riešiť, tak len zvyšovala hlas, hrala mŕtveho chrobáka, obeť a nakoniec ich reálne ani nepozvala, len povedala, že má autorka zariadiť, aby jej rodičia prišli. Ak by sa jej autorka zasa išla doprosovať (a ešte po tom ako aj nevestina mama na ňu nahučala), tak už by bola ozaj za chuderu.

h2
1. jún 2023

Venovala som tejto diskusii 3 dni svojho života, ale vidím, že tu nie je žiadna snaha urovnať vzťahy, pochopiť aj druhú stranu a urobiť ten ústupok, keď sa sesternica vydáva, je to jej deň, je to o nej... Je mi z toho smutno. Majte sa, lúčim sa a vypínam si upozornenia na túto diskusiu.

pbra40
1. jún 2023

Je mi to luto.
Vyzera, ze je to cele jedno z tych zisteni a zivotnych skusenosti, ked zistis, ze niektori ludia zial nie su ochotni pre teba urobit to, co ty si ochotna urobit pre nich ❤️

katkami123
1. jún 2023

@olusik112
@yvanielka
Nemyslím si ze sesternica je tu chudina 😀🤦🏻‍♀️ ale každý súcití s tým, aký je on sám. Stále to tvrdim.

A čo nevesta čakala, ze sa stane, veď len čoraz viac ona aj jej mater hrotia situáciu. To nevedia normálne komunikovať, iba štekať?

yvanielka
1. jún 2023

@katkami123 Tuším to berieš nejak osobne 😀 ja netvrdím, že je to chudina ale my to tu máme prezentované len z jednej strany a už je tu verejný lynč na nevestu, oni sú rodina predsa a veľké kamošky tak by sa mali vedieť porozprávať normálne. Mne to môže byť jedno aj každému v tejto verejnej diskusii.