icon

Nový životný štýl starých mám

12. jún 2025

Neviem čo je toto za dobu ale moja svokra chodí sama s kamoškami na dovolenky, wellness pobyty, učí sa cudzí jazyk, chodí cvičiť ale keď prideme ku nej na navstevu nám po 3 hodinách cesty nemá čo ponúknuť pretože ona nevari, riešime to reštauráciami celý predĺžený víkend čo sme tam, mne je v svokrinej kuchyni blbe variť, aj keď pár krat som to skúsila, no všetko skritizovala. Mame 2 ročného syna, každý deň nám píše ako jej chyba ale keď sme tam pohra sa s nim hodinku max dve a zatvorí sa do izby a chatuje s kamoškami namiesto toho aby sa mu venovala 🤷‍♀️

sara07
12. jún 2025
@lucik194

baby a co sa cudujete? prosim Vas velka cast krajin ako Holandsko, Dansko, Finsko, ked prides k rodine jedlo (myslim veceru Ti neponuknu), je to uplne normalna vec..... preco by mali?

zabudnite na vyvaranie u dedka a babky, co sme v minulom storoci? Predstavte si seba, ked budete mat 70 rokov, budete si chciet este uzivat s kamoskami, nie stat pri hrncoch cely den.....

@lucik194 presne najväčšiu čast života straviš staraním sa o domacnost a deti a varenie
a autorke by možno neuškodilo sa zamysliet čo kritizuje a skusit byt asertivna na kritiku

marca12
12. jún 2025

To je parada,ze zije,uziva si zivot. Takto si ja predstavujem dochodok. Budem robit vsetko na co teraz nemam cas.

mimikarol
12. jún 2025

A? Ona si už svoje vychovala. To že je babka neznamená že musí sedieť doma na riti a vyvárať, vypekať a žiť len pre druhých.
Ja takým dôchodcom fandím. Život má len jeden, nech si ho užíva podľa seba pokiaľ vládze

gribka1
12. jún 2025

No a potom dovládze, a vzťahy v rodine vlažné a potom čo, zrazu sa patrí starať?

sara07
12. jún 2025
@gribka1

No a potom dovládze, a vzťahy v rodine vlažné a potom čo, zrazu sa patrí starať?

@gribka1 pôjde do domova dôchodcov, nerobila by som z toho tragediu , pretože konkrétne táto nevesta ako menit plienky jej nebude, aj keby navarila a venovala sa
nerobme z toho povinost že sa musieme starat, musime varit lebo sa to patrí
nie patri sa to čo si určime MY a nikoho nič nie je do toho ako si to zariadime
tradicie a tradična rodina kto si ju chce pestovat nech si ju pestuje to mne je jedno

zuzanockamt
12. jún 2025

Asi mala deti veľmi mladá, tak teraz doháňa. Čo už.

gribka1
12. jún 2025
@sara07

@gribka1 pôjde do domova dôchodcov, nerobila by som z toho tragediu , pretože konkrétne táto nevesta ako menit plienky jej nebude, aj keby navarila a venovala sa
nerobme z toho povinost že sa musieme starat, musime varit lebo sa to patrí
nie patri sa to čo si určime MY a nikoho nič nie je do toho ako si to zariadime
tradicie a tradična rodina kto si ju chce pestovat nech si ju pestuje to mne je jedno

@sara07 No samozrejme, kľudne domov dôchodcov, len akosi sa v niektorých rodinách čudujú, že sú vzťahy ako sú a majú zbytočné očakávania. Už tu toho bolo v témach neúrekom.

elzu
12. jún 2025

Jsou dva scénáře-
bud taková byla, uz když vychovávala své vlastní děti- a to nezměníš. A nebo si kompenzuje, co v mládí kvůli dětem nebo práci nestihla- a to taky nezměníš.
Tak jako rodiče nemají vždy podle vlastních predstav ideální děti, nemají ani děti vždy podle vlastnich predstav a očekávání ideální rodiče a vnoučata ideální prarodiče.
Co s tím naděláš? Těžko ji donutíš chovat se jinak- je nutné v tom hledat pozitiva- třeba to jednou bude super parťačka na výlety, dovolené a poznávací zájezdy, vernisáže, koncerty pro vaše dítě, až bude starší.
Ale nikdo z nas neví, jak nam osud ze dne na den zamíchá kartami- zítra uz treba ani nebude schopna si sama zajit na záchod, zni to tvrdě, ale život sakra tvrdý je, tak ji ten Wellness i botox dopřej, když ji to dělá happy a dává ji to smysl.
Žít naplněný a smysluplný život pro každého znamená neco jiného…a do čeho investujeme nas cas je kazdeho vlastni vec. Nakonec jsme to my sami na zaver naseho zivota, kteri to ve svem nitru sami pred sebou musime obhajit.

hlubik
12. jún 2025

šťastná to žena, super👍

sara07
12. jún 2025
@gribka1

@sara07 No samozrejme, kľudne domov dôchodcov, len akosi sa v niektorých rodinách čudujú, že sú vzťahy ako sú a majú zbytočné očakávania. Už tu toho bolo v témach neúrekom.

@gribka1 ja mám zatial dobry vztah s detmi a uprimne snažim sa už teraz žit tak aby som bola čo najdlhšie aktivna
a sama pôjdem do domova dôchodcov alebo si poriešim pokial sa bude dat vypomoc ale rozhodne nechcem aby ma deti opatrovali aj keby som mala mega dobre vztahy s nevestami
nie neurobím im to, ja som opatrovala , stačilo ,,,
takže vidíš som nový typ dôchodkyne už teraz 😂

gribka1
12. jún 2025
@sara07

@gribka1 ja mám zatial dobry vztah s detmi a uprimne snažim sa už teraz žit tak aby som bola čo najdlhšie aktivna
a sama pôjdem do domova dôchodcov alebo si poriešim pokial sa bude dat vypomoc ale rozhodne nechcem aby ma deti opatrovali aj keby som mala mega dobre vztahy s nevestami
nie neurobím im to, ja som opatrovala , stačilo ,,,
takže vidíš som nový typ dôchodkyne už teraz 😂

@sara07 Ja detto, ale všetci to tak vyriešené nemajú. Koľkých to prekvapilo a čakajú, že starať sa o nich je povinnosť detí. Lenže toto už začína byť nemožné v mnohých prípadoch. Držme si palce, aby to bolo tak ako chceme.

mk1111111111
12. jún 2025

A uz je na dochodku, ci je to 50tnicka?
Neviem, ci sa tu uz pisalo, ale dnes je aj ina moda.
Mlady pracuju, poobede su ustati z prace, deti by mala vuzdvihnut, nakrmit a zabavit babka, ale, babka pracuje tiez, lebo do dochodku pojde v pomaly v 100 rokoch, ale, ona poobede nesmie byt unavena, ma sa tesit, ze jej mladi detusky poslali
Tak ja len tolko k tomu

janickacrazy
12. jún 2025

Tak načo tam chodíte na 3 dni, keď ona nemá záujem o takú dlhú návštevu? Fakt nechápem. Veď prídite na 1 deň a bežte domov. Ja napríklad mám svokru, ktorá sedí celé dni doma a cumi do telky. Nevarí, lebo nevládze. Všetko ju bolí a stále sa len sťažuje. Na návštevu chodíme na hodinu, maximálne 2, lebo viac nezvláda. Tak neviem, čo je lepšie? Hmm?

sara07
12. jún 2025
@gribka1

@sara07 Ja detto, ale všetci to tak vyriešené nemajú. Koľkých to prekvapilo a čakajú, že starať sa o nich je povinnosť detí. Lenže toto už začína byť nemožné v mnohých prípadoch. Držme si palce, aby to bolo tak ako chceme.

@gribka1 lenže doba sa zmenila , dakedy v 50 už boli na dôchodku ženy tak to opatrovanie bolo o inom ,
teraz akosi fakt tie 50 -50+ nemaju šancu popri 12 v job ešte zatiahnut opatrovanie večer a v noci ,,,

sara07
12. jún 2025

uprimne problém je hlavne tvoj postoj k nej
nevarí, ok , navarím ja , skritizujem zastanem sa sama seba , ja varím takto nemusi jest, je to navarené tak ako som ja zvyknutá, ked bude mat ona navarené , nebudem varit
skratila by som dobu pobytu
alebo polovičku náštev by som poslala sama manžela s detmi, a videli by sme ako by tam chcel často chodit , razom by sa tak často nevravelo ano , alebo čast deti vždy iné

gribka1
12. jún 2025
@sara07

@gribka1 lenže doba sa zmenila , dakedy v 50 už boli na dôchodku ženy tak to opatrovanie bolo o inom ,
teraz akosi fakt tie 50 -50+ nemaju šancu popri 12 v job ešte zatiahnut opatrovanie večer a v noci ,,,

@sara07 Veď práve, to sa proste nedá a nie každý je ochotný byť na opatrovateľskom, či čo to je. Lenže niet dostatočny počet miest v sic.zariadeniach. Iná doba fakt.

bosorkabb
12. jún 2025

Veď je svojpravna môže si robiť čo chce, organizovať si čas ako chce.

karolinakr
12. jún 2025

lenže čomu všetci fandia? ona môže nonstop mat program, ked pride syn s vnukom nenavari a zavrie sa v izbe? tomuto fandite? to je hostitelka mimus 10 bodov a nie, že fandim a tlieskam!
treba byt moderny odtiaĺ potiaĺ..
či ku vam, ked pridu rodičia, zavriete sa všetci v izbe s mobilom a rodičia musia ist do reštiky, lebo chladnička vybrakovana?
no nič autorka, musiš inde chodit na navštevy

mdse
12. jún 2025
@karolinakr

lenže čomu všetci fandia? ona môže nonstop mat program, ked pride syn s vnukom nenavari a zavrie sa v izbe? tomuto fandite? to je hostitelka mimus 10 bodov a nie, že fandim a tlieskam!
treba byt moderny odtiaĺ potiaĺ..
či ku vam, ked pridu rodičia, zavriete sa všetci v izbe s mobilom a rodičia musia ist do reštiky, lebo chladnička vybrakovana?
no nič autorka, musiš inde chodit na navštevy

@karolinakr a nikto sa nezamyslí, či aj ich rodičia/starí rodičia sa takto k návšteve správajú. Vôbec sa to nevylučuje, byť aktívny a zároveň raz za čas sa normálne povenovať návšteve. Ale toto bude asi na rozhádanie, umelá diskusia. Keď napísala ten komentár o napichaných perách, len aby sa tu do nej pustili všetci. Pričom to je úplne jedno, či má babka napichané pery. Leno vzťahy tu ide.

domiklik
12. jún 2025
@betulinka1

@domiklik ale aby babka neuvarila, ked pridu deti raz za cas…. Ved ine dni nech nevadi. Navarim aj inej navsteve, ked maju prist a nie to este detom a vnúčatám.

@betulinka1 ved syn a nevesta môžu babku zobrať na večeru. Ona žije sama (tak som to pochopila) a ma riešiť stravu pre ďalších 3 (??) ľudí.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
katulienkax
12. jún 2025

Moji rodičia si napríklad na staré kolena dali porobiť chrup - implantáty . A ja im to prajem . Aj dva krát dia na dovolenku a oco chodí rad do sauny. Ale zato vždy keď k nim dôjdeme tak vždy navaria a sú s nami. V lete sú u nich vnúčatá keďže sú nadochodku. Ale keďže bývajú ďaleko, nemôžme očakávať že budú skákať ako si my pískame, ce rok sa vidíme teda pomenej. Deti sú s nimi hlavne cez prázdniny .

pikachu999
12. jún 2025

Konečne si babky užívajú život ..ja to úplne schvalujem 🙏 keď ideš na návštevu môžeš predsa niečo mnamkove doniesť aj ty nie? 😁

jvasenka
12. jún 2025
@marsmykkok

Tak nejaké živé dieťa v období vzdoru dá zabrať aj svojim 30 ročným rodičom, nie starej žene, nečudujem sa, že sa dlho s nimi nevydrží hrať. A vôbec čo čakáš že im bude celé dni robiť animátorku niekoľko dní? Tebe starí rodičia robili? Pohybujem, sme sa ako deti hrali samé alebo von s inými deťmi a bolo.

@marsmykkok prepáč nedá mi nereagovať. predstáv si že moji starí rodičia sa mi stále venovali a to som tam bola pečená varená, chodili ešte do prace a tiež som bola živé dieťa.. minúta nepozornosti a behali sme na pohotovosť…bola som aj s babkou v práci aj po deda do prace sme spolu chodili, na trhy, záhradu, po susedoch, bola som ako ich dieťa …. vďaka ním mám tie najkrajšie spomienky na detstvo

kristinka92
12. jún 2025

Ste normálne niektoré? Tak keď si zavolám návštevu, ktorá je navyše ešte aj moje dieta s mojim vnucatom tak sakra navarím a nakúpim nie?! Či to návštevy voláte a majú si doniesť občerstvenie? Už pre koho by som s radosťou navarila keď nie pre vlastne deti? Mne to teda príde choré. A snáď venovať sa mobilu môže aj zvyšné dni v roku, nie keď tam ma raz za čas vnúča. Keď ju to obťažuje, nech ich nabuduce nevolá. Nech si užíva v iné dni, to je v poriadku, ale zavriet sa do izby s mobilom v ruke…to mi príde ozaj divne. Nabuduce by som už neprišla

autor
12. jún 2025

Mame dobre vztahy, nenadávam na nu len som si to predstavovala inak, moje babky boli iné, každá návšteva trojchodovy obed a minimálne upečená štrúdľa…malého napríklad ani raz neprebalila, že to nie je nič pre nu 😀

mdse
12. jún 2025

Tak moja mama ani svokra neprebalili nikdy moje deti..nebol dôvod. A nikdy nekočíkovali, ja som to ani nechcela. Ale zas, upiekli a navarili by prvé posledné a aj na výlety berú deti, keď už sú väčšie.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
basska_b
12. jún 2025

Toto je nesmrtelne video na tuto temu od Klaudie Rusnak, ja si to vzdy pustim a rehocem sa jak kon, presne takto to je 🤣 moja mama a svokra detto. Ako jasne, nech si uzivaju zivot, nech su aktivne. Len vnucata ich ozaj uz az tak netankuju 🤷‍♀️ co uz, uzijem si ich ja a poslem babkam foto na WhatsApp

https://www.facebook.com/reel/1606703209911301?...

mamina7070
12. jún 2025

to su tzv facebookove babky
proste tam obmedzte navstevy a ak chce vidiet vnuca nech aj ona pride
je neuctive a neslusne ak pride ohlasena navsteva zdaleka a este vnuca a nema co ponuknut