Oklamaná snaha o rodičovstvo vo veku 40 rokov
Ahojte žienky.
Ja 40, priateľ,nie manžel 50. Sme spolu 5rokov. Ja deti nemám,doteraz sa nedarilo,už teraz ani nechcem,partner 50,deti nemá a zrazu chce. Pritom to v začiatkoch bolo opačne,on nechcel a ja som chcela,že čakať treba na vhodné podmienky (som sa zasmiala). Kedy sú vhodné podmienky? Teraz sa už necítim,v 40tke rodiť a vychovať,on sa necítil keď som sa ja cítila a teraz toto rieši,v 50tke. Išli by ste v 40tke do rodičovstva? Citim sa oklamaná a on cíti,že potrebuje mať zrazu "opatrovanie",aj keď je zdravý,vytálny.
Ďakujem.
Ja tiez poznam dvoch kolegov, ktore v 50tke tiez takto chceli a dlhorocne partnerky uz deti nemohli mat skrz vek, razom si nasli mladsie, zalozili rodiny. Tie dlhorocne ostali same
Ostanem sama,pritom som po rodine túžila. Ako rodit v 40,teda skoro 41. A on si iba zamiesi v 50tke. Veď do 10 rokov budem meniť plienky možno obom. Ako môže byť teraz tak sebecký? Ja som deti chcela,teraz mi čo povie? Nie je mladý,už teraz mám s ním veci,že zabúda,aj keď sa hrá na mladého. Moja chyba,som s ním,bo ho ľúbim,ale toto nie.
@anonym_autor kasli na neho a najdi si potentneho tridsiatnika. Tohoto nechaj mladej, co je zhava zakladat rodinu.
Ostanem sama,pritom som po rodine túžila. Ako rodit v 40,teda skoro 41. A on si iba zamiesi v 50tke. Veď do 10 rokov budem meniť plienky možno obom. Ako môže byť teraz tak sebecký? Ja som deti chcela,teraz mi čo povie? Nie je mladý,už teraz mám s ním veci,že zabúda,aj keď sa hrá na mladého. Moja chyba,som s ním,bo ho ľúbim,ale toto nie.
@anonym_autor sebecky je asi stále aj bol len keď si ho lubila ...
@marci9 ty prosim ta si teraz z akej planety sem priletela? prepac, zijes dost mimo realitu. dnes sa uplne bezne 50-nici rozvadzaju a zakladaju si nove rodiny s 30-nickami. kolko zien len tu na MK ma presne takychto chlapov, kt.sa otcami stali po 50. registrujem tu par aj takych, co sa stali otcami pred 60. ak ma chlap dost penazi, budu stat v rade s ponukou, ze mu to dieta odrodia.
@zuzana76
@kiki68
@matkahelka Áno videla som pár 50níkov čo mali malé dieťa a vyzerajú staro a smiešne. Vezmite si, že ti päťdesiatnici si zakladajú rodinu len vtedy, keď sú veľmi solventní. O chudobného 50-tnika zaujímavé, že mladé nezakopnú. Ktovie prečo?
Niekedy vidím 50 ročného chlapa s malým dieťaťom na ihrisku, naozaj to nevyzerá dobre. Vyzeraju, ze chcu niekde zaliezt a mať svätý pokoje. Nie naháňať päťročné decko po ihrisku.
@anonym_autor neopisuj 50 r chlapa ako deda😉
Úplne bežne majú ľudia v tomto veku v mojom okolí deti.Moj muž má o 2 r 50 tku a neterke sa venuje celý víkend.Az ma niekedy zabolí, že sme nemali viac deti.Nie kazdy chce kľud a čas pre seba ja vidím zmysel života v deťoch a rodine.Casto počujem vy sa máte už máte veľké deti.Nevidim žiadne výhody🤪ja hovorím, že na každého raz príde aj tie, ktoré deti nechceli ich nakoniec mali, alebo aspoň získali vyzenene.Nikdy by som mužovi neverila, keď povie, že deti nechce v tomto treba byť sebec a, ak si to len trocha vieš predstaviť dieťa maj.40 r nie je staroba
@anonym_autor sebecky je asi stále aj bol len keď si ho lubila ...
@sova7 Ale naser... hnevá to. Vláčila som sa s ním 5 rokov,dokonca keď bývame spolu,sere keď ja si umývam zuby. Zvyk ako manželia čo sú spolu 30rokov. On chce bábo len preto,aby mal kto podediť,ja už nechcem,lebo ho berie ako vec. Veď ak sa ľúbime,tak z toho príde baby. Ja sa normálne bojím s ním už aj spať,bo mu prepína.
Nebudem v 40tke rodiť,povedala som,nech si hľadá ďalej mladšiu...povedal,že kto to bude od začiatku vychovávať (ako ženu). Tak mne stačí iba zbaliť "šestky" a zdrnúť. Mu šibe po 50tke totálne 🙄.
@zuzana76
@kiki68
@matkahelka Áno videla som pár 50níkov čo mali malé dieťa a vyzerajú staro a smiešne. Vezmite si, že ti päťdesiatnici si zakladajú rodinu len vtedy, keď sú veľmi solventní. O chudobného 50-tnika zaujímavé, že mladé nezakopnú. Ktovie prečo?
Niekedy vidím 50 ročného chlapa s malým dieťaťom na ihrisku, naozaj to nevyzerá dobre. Vyzeraju, ze chcu niekde zaliezt a mať svätý pokoje. Nie naháňať päťročné decko po ihrisku.
@katkazatka posem za seba, ja by som si to vedela predstavit s mojim muzom a je mi fuk, ci by sme vyzerali smiesne. Vyzerame obaja o nieco mladsie.
koloegovia vraveli ze ked boli mladi,chceli si uzivat party zivot, cestovanie a bezprostrednost, riesili karieru a v 50tke uz maju vacsinou vsetko okrem dietata, aj zazemie, aj dovoleniek dost, ani na party uz nechodia preto chceli deti az v takom veku.
@sova7 Ale naser... hnevá to. Vláčila som sa s ním 5 rokov,dokonca keď bývame spolu,sere keď ja si umývam zuby. Zvyk ako manželia čo sú spolu 30rokov. On chce bábo len preto,aby mal kto podediť,ja už nechcem,lebo ho berie ako vec. Veď ak sa ľúbime,tak z toho príde baby. Ja sa normálne bojím s ním už aj spať,bo mu prepína.
@anonym_autor tak a musis s ním žiť?
Nebudem v 40tke rodiť,povedala som,nech si hľadá ďalej mladšiu...povedal,že kto to bude od začiatku vychovávať (ako ženu). Tak mne stačí iba zbaliť "šestky" a zdrnúť. Mu šibe po 50tke totálne 🙄.
@anonym_autor on si ženu potrebuje vychovať? No stále lepšie
@anonym_93b4ad ale kolegovia nemali mať stále partnerky ktoré možno chceli deti ale mladí páni nechceli tak bolo po ich 😏
@anonym_autor on si ženu potrebuje vychovať? No stále lepšie
Mamičky rodili ste po 40tke ako prvorodičky? Chcem vedieť úprimne všetko. Kto si vie predstaviť mamičku prvorodičku v 40tke? No ja nie...necítim sa byť stará,ale na dieťa som prešvihla svoje schopnosti 🙄.
moja spolužiačka mala cez 40 keď rodila prvý raz. dokonca cez ivf. s otcom dieťaťa sa dramaticky rozišla, vykľul sa z neho po na narodení dieťaťa total debil ktorý si zmyslel že keď už majú spolu dieťa, že ju môže riadiť a manipulovať, že už neujde. boli spolu predtým vyše 10 rokov 😏
Prepac,ale toto nepochopim. Túzila si po rodine a nemas ju,lebo milosťpánovi sa nechcelo kočikovať,kým bol na to príhodny cas.Preco si neodisla uz vtedy hned ako si vedela,ze deti nie? Teraz je neskoro,hoc teoreticky sa da,ale z teba necitiť lasku,ochotu,nastavenie,uz ti usiel ten vlak a toto dieta by si najskôr ani nemala rada...sorry,moj nazor,
A teda môj muz dostal k 50tke syna,nase tretie dieťa,ale to sme mali vzťah podstatne odlisny od vašho.
@anonym_autor Skus to zobrat s nadhladom, nie ze ta oklamal, ale ze mu az teraz svitlo. A popremyslaj ci aj tebe sa nemoze stat, ze neskor prides na to ze predsa len ste sa mali na to spolocne dat. Nerozmyslaj nad plienkami, starostami. Rodi kopec styridsiatniciek. Premyslaj iba prakticky, ci je to vztah, v ktorom si to dieta predsa len vies predstavit.
@anonym_autor Chlap sa zľakol staroby,popravde už ste obaja starí na dieťa.A aj keby si sa dala nahovoriť,nie je istota,či by sa vám zadarilo,aj keď je zdravý a vitálny.Ani jeden nemá deti a čo ak vyjde najavo,že nemôžete mať prirodzenou cestou....
@katkazatka tak ja mam 49 a este by som si trufla ja sama mat dieta 🙈 vsetko ide pravidelne ako ma, asi to kazdy vnimame inak
@zuzana76 ale čo to dieťa?To ,že by si sa na to cítila neznamená,že by dieťa nemalo starých rodičov.....
@anonym_autor ak ti toto povedať vážne,nielen zo srandy tak je riadny debil,dobré,že to dieťa s ním nemas
To si snad robis srandu ze najskor napises aku primitivnu poznamku o vychove zien Ti povie a potom sa spytas na tehotenstvo v 40tke ? Uz vidim ako budes mat dieta na krku s nim ( KTORE TERAZ UZ ANI NECHCES !!! ) a za 2 -3roky si trieskas hlavu. Milost pan kaslal na tvoje potreby roky dozadu a teraz si bude nozickou dupkat. Vrchol
S takymto sebcom by som dieta nechcela a ty kludne mozes mat aj po 40 prve dieta ale nie prosim s nim. So 40 tnikom kludne. On to dieta nechce skutocne on ho chce iba kvoli svojim sebeckym dovodom.
Prepac,ale toto nepochopim. Túzila si po rodine a nemas ju,lebo milosťpánovi sa nechcelo kočikovať,kým bol na to príhodny cas.Preco si neodisla uz vtedy hned ako si vedela,ze deti nie? Teraz je neskoro,hoc teoreticky sa da,ale z teba necitiť lasku,ochotu,nastavenie,uz ti usiel ten vlak a toto dieta by si najskôr ani nemala rada...sorry,moj nazor,
A teda môj muz dostal k 50tke syna,nase tretie dieťa,ale to sme mali vzťah podstatne odlisny od vašho.
@janinah bola som nastavená viac než dosť. No ale počúvaj dookola ,že teraz nie,teraz sa to nehodí,bo peniaze,bo ty bývaš tam a ja tu,bo dostávam dom,bo hypotéka a ty na úrade práce....no počúvam iba to,že sa nehodí mať dieťa a po 50tke sa zrazu hodí? Veď ja som sa iba prispôsobovala a teraz som ja tá najväčšia blbka. Som,veď sa nehádam 🙄
@anonym_autor niektorý muži okrem toho,že starnú tak im začne v 50 ospravedlňujem sa za výraz, ale dostatočne hrabať. Mate to ťažké,ste vo veku kedy mate vychodene cestičky, svoje záujmy a podobne a naraz pan v rokoch sa rozhodne ináč. Nepríde mi,že ste surody par,zrejme by som očakávala aj koniec vzťahu.
Vy určite nie ste stará, ale pokiaľ cítite,že dueta nie,...je to Vaše slobodne a intimne rozhodnutie. Pokiaľ to partner má ináč, Vy sa zaobíde aj bez neho. Po svete chodí ešte dosť mužov s rozumom...a Vám sa podarí takéhoto k sebe aj stretnúť. Nezúfajte, tento momentalny partner je len traged,on nevie co je to mat dieťa v 50tke... ešte len vtedy precitne.
@anonym_autor bohužiaľ toto sa stalo aj mojej dobrej priateľke, ale nie kvôli opatrovaniu ale zrazu chcel po 40 dieťa, ona 43 nechcela tak ako sa dohodli, už má 2 deti s mladšou už manželkou a ona je sama veľmi sklamaná, dúfam že si niekoho nájde, takéto dohody nie sú pre každého
@anonym_autor niektorý muži okrem toho,že starnú tak im začne v 50 ospravedlňujem sa za výraz, ale dostatočne hrabať. Mate to ťažké,ste vo veku kedy mate vychodene cestičky, svoje záujmy a podobne a naraz pan v rokoch sa rozhodne ináč. Nepríde mi,že ste surody par,zrejme by som očakávala aj koniec vzťahu.
Vy určite nie ste stará, ale pokiaľ cítite,že dueta nie,...je to Vaše slobodne a intimne rozhodnutie. Pokiaľ to partner má ináč, Vy sa zaobíde aj bez neho. Po svete chodí ešte dosť mužov s rozumom...a Vám sa podarí takéhoto k sebe aj stretnúť. Nezúfajte, tento momentalny partner je len traged,on nevie co je to mat dieťa v 50tke... ešte len vtedy precitne.
@anonym_45901d áno, začne im dostatočne hrabať a ja aby som opäť menila plány,keď už mám prácu a kolektív čo mi vyhovujú. Teraz si zmyslel riešiť dieťa,keď doteraz sa tej téme vyhýbal. Po 50 začína hrabať totálne a ja mám akože teraz čo? V 40 rodiť,ak sa podarí a opäť začnem od konca ale s bruškom. Nepáči sa mi to,keby aj porodim,nemám záruku,že ostane,či nezdrhe. On si to teraz predstavuje ozaj ako hurvinek válku 🤨
@anonym_45901d áno, začne im dostatočne hrabať a ja aby som opäť menila plány,keď už mám prácu a kolektív čo mi vyhovujú. Teraz si zmyslel riešiť dieťa,keď doteraz sa tej téme vyhýbal. Po 50 začína hrabať totálne a ja mám akože teraz čo? V 40 rodiť,ak sa podarí a opäť začnem od konca ale s bruškom. Nepáči sa mi to,keby aj porodim,nemám záruku,že ostane,či nezdrhe. On si to teraz predstavuje ozaj ako hurvinek válku 🤨
@anonym_autor s ním nič neplánuj nájdi si mladšieho
Ak si rodičovsky typ a raz si dieťa chcela, tak by ti bolo jedno aj po 40 tke, keby mám aj 44 a chcela by som dieťa idem do toho určite aj keby čo bolo, dieťa dá iny rozmer človeku a nič krajšie neexistuje, tak ak nechceš, nechaj ho inej ktorá mu dopraje rodinu, pretože ostať na starosť sám si potom bude vyčítať, že mohol zažiť rodičovstvo

Cítim sa takto 😩. Neviem to vyriešiť,ja už v 40 deti nechcem a on nech si ich urobi kde chce. Oklamal ma.😢
@anonym_autor dolezite je ze vies co chces, ale chapem ze je to zlozita situacia