Opis našej finančnej situácie a problémov
Až teraz som mala dost času aby som si prečítala celú diskusiu a nedá mi napísat pár vecí na ujasnenie. Vopred vravím nechcem od žiadnej z vás už žiadnu pomoc, len chcem aby sa veci dali na pravú mieru, nedovolím aby somna niekto robil klamárku, ktorá žije z dobra iných a využíva už niekolko rokov dobrých ludí. TO JE KLAMSTVO!!!!!
Na každú vašu otázku odpoviem a som rozhodnutá svoju pravdu obhájit.
Zatial na úvod tolko:
Za manžela som sa vydala v r. 1997, hned po mature a v tom istom roku sa nám narodila naša 1. dcéra Martinka. Bývali sme v sociálnom byte kde nám často vypínali kôli neplatičom elektrinu a vyše roka sme žili bez teplej vody.Tam sa v r. 1999 narodil aj náš syn Robko. Povedali sme si že s dvomi malými detmi sa nedá žit v takomto prostredí . Manželovi rodičia bývali v malom domčeku v Dúbravach a my sme sa rozhodli pristavit malý domček na ich dvore. Manľel sám postupne z ich garáže urobil obytnú miestnost a pristavil kuchynku a kupelnu s wc.žili sme velmi skromne. Ked v r. 2006 sa manžel aj ja konečne zamestnal, náš život sa zmenil. Mali sme dostatok všetkého. V r. 2007 sa nám narodil syn Dávidko. Kedľe nás už bolo 5 ludí v jednej izbe, zobrali sme si úver z VÚB na pristavenie daląej izby a v pohode sme ho splácali. BOLO nám treba aj auto, tak sme si zobrali daląí úver. Ani nás nenapadlo že sa ocitneme tam kde sme teraz. Snom naších starších detí bola spoločná detská izba a my sme potrebovali kotolnu na kúrenie, takľe sme si zobrali úver na bývanie v Poštovej banke v hod. 100.000 Sk, s tým ľe sme zaloľili dom. Doteraz detská izba nie je dokončená, sú to len holé múry z tehál.
Zlom nastal ked v r. 12/2008 manľel nie z vlastnej viny priąiel o prácu. Bolo to uľ horąie , nemali sme začo platit úvery, museli sme pod cenu predat auto aby sme si mohli kúpit pec a radiatory na kúrenie.
Začali rást úroky, banky predali naąe úvery vymáhacím spoločnostiam a vąetko to ąlo dolu vodou ako je to práve teraz. Platíme kaľdý mesiac pravidelne úvery, ale len pomenąích sumách, avąak Poątová banka sa nám vyhráľa, ľe ak splátky nezvýąime na min. 80 eur, prídeme o dom. V tom čase som opat otehotnela, kedľe sme s manľelom veriaci , potrat by nás nikdy nenapadol a tak sa nám v r. 12/2009 narodila naąa Emília.
Momentálne žijeme len z mojho rodičovského príspevku 190eur mesačne + prídavky na deti. Manľel nikde nepracuje a ked mu niečo vyčítam, je agresívny, ked si aj nájde prácu, pracuje max. 3-4 dni a príde spat že mu nevyhovuje ubytovna, práca, kolektív,, proste vždy si niečo nájde. Odmieta sa vąak zaevidovat na ÚP a ja a moje deti ho nijako nevieme k tomu donútit. Práve včera došlo z Dovery aj upomienka na 179 eur.
Ide zima nemáme ani drevo ani uhlie na kúrenie. Mám velký dlh aj u p. starostu tu v Dúbravach za vodu, a ked ho do konca roka nevyplatím, chcú nás od vody vypnút. Ale ja ho nemám naozaj z čoho vyplatit. Mesačne platím elektrinu, úvery a ked vyplatím ąeky ostáva mi nejakých 70 eur na celý mesiac. Z toho mám eąte náklady detom do ąkoly / dochádzajú do Detvy/, na stravu, hygienu a drogeriu.
Posielam vám aj číslo p. Cíbikovej na UP v Detve na sociálnom oddelení , a číslo mojej jasmamky Adinky, z OZ Mamimamam, ktoré mi pomohlo s oblečením pre deti, pani bola u mna osobne overit našu situaciu
Prosim zamknite temu. Dakujem
@leeenka26 tiež som jej napísala, že ak niečo potrebuje, nech napíše do IP a zatiaľ nič. No pomoc som ponúkla a teraz je rad na nej ako s tým vynaloží. Toto urobili v podstate mnohé a keď nie je adekvátna reakcia z jej strany, tak načo má táto diskusia už 25 strán?
http://cp.atlas.sk/vlakbus/spojenie/ cez víkendy
billu v NR otvárajú o 9-tej ale keby musela aj prísť skôr tak sa tam má ako dostať
@jarunka111 lebo tu vznikol gulas emocii, 100 ludi, 100 nazorov. Ze su niektore obratene, chore a naivne, za to uz nemozem. Za svojim si vsak stojim, nebudem rozpisovat vsetko, ale prvorade su deti a ak vdaka tejto teme najdu novy domov, resp. aby ma zas niekto neukamenoval, ak sa budu mat z coho najest, budu mat vzdelanie, mozno aj nejake to hobby a teplu vodu, zdrave steny...potom ta moja a inych energia stala za to. Obavam sa vsak, ze nie. Tato tema sa zamkne a zabudne sa na nu.
@leeenka26 to s tym UP ...suhlasim...s robotuo tiez by mohol ritu pohnut ja teraz sa tu nezastavam jeho, skor jej a tych deciek...ten jasne by mal ritu pohnut ...no ale chlap 😠 a zas pravda je aj to, ze tito robosi kadejaky ako robia, vacsinou na zivnost musia, ak sa im daco stane, ...je to v haji uz uplne...ale to jeho neospravedlnuje
@dazdovka ,
neviem, kde si zobrala, ze by som jej vycitala, ze ma 4 deti...co som jej ja vycitala je to, ze pri uvadzanom prijme 190 €, 4 detoch a 3 uveroch si dokaze dopriat aj internet za cca 12 € mesacne...myslim, ze ked toto nedokazem pochopit este neznamena, ze som bezcitna...takze prrr s tym obvinovanim, prosim...
@gabriellka ale NR a Detva su trochu dost vzdialene 😅 a billa napr u nas sa o 7 aj v nedelu otvara..
@mataklinec napis pekne verejne na tomto fore co konkretne potrebujes.
@pink_lady ano, ja viem ako to chodi v inych regionoch a do ZV chodime dost casto. Vo ZV ale aj v BB som videla na obchodoch inzeraty ze prijmu predavacky. Keby nemala leniveho chlapa, ktoreho by sa nebala opustit, tak sa moze prestahovat za pracou blizsie, ale to zas chce mat odvahu..A neviem ci ona sa boji vsetkeho neznameho, alebo nechce. Naozaj neviem. Pise, ze pomoc pre nu, ktoru hlada je praca...ved ona pracu ma..ale nastupit nechce, lebo autobus a kopec vyhovoriek. Skusila to vobec? Ako moze dopredu hned hodnotit, ze to nepojde ked to nevyskusa. Ak by to nefungovalo, moze sa rozhodnut ukoncit PP, ale takto naslepo?
@anjelicek26 , a aj ostatné, všimli ste si jednu vec na fotkách? všimli ste si, že otec je 3xtaký, ako celá rodina dokopy? naozaj si myslíte, že sa dá tejto žene DONÚTIŤ tohto muža, aby išiel robiť??? Ona sa potrebuje dostať od neho, ale aj s deťmi. To že vy upozorníte úrady a deti jej odoberú môže viesť k niečomu veľmi veľmi zlému...
@mataklinec , tebe len prajem, aby sa do toho úrady obuli zo správnej strany, ak uvidíš, že ti chcú pomôcť v možnosti ostať s deťmi, nechaj si,.prosím, pomôcť. Potrebuješ to ty a potrebujú to hlavne tvoje deti. Verím, že natrafíš na pani sociálnu, ktorá vám pomôže 😔
@anjelicek26 a vsetky ktore tu utocite na to, co anjelicek urobila.Mate kratku pamat z predchadzajucej temy, kde autorka popisuje, ako je jej manzel agresivny a mlati ju AJ DETI?
Opakujem to iste co uz niekto predo mnou. Pokial je v tej rodine vsetko OK a deti nie su tyrane, nemusi sa nik nicoho bat.
@leeenka26 veru dobrý guláš a už sa v tom ani divá svi..nevyzná 😒
tato tema sa nezamkne uz tu bolo vysvetlene preco tak to neziadajte!
@annie13 nechcem riesit kasu v metre. Moze mat obrat obrovsky, ale aj nizky, zalezi kolko pokladni je otvorenych. V bankach napr. v prirucnej pokladni nesmies mat viac ako 10 tis. eur. Predpokladam ze tam na kase je to ovela nizsia suma, takze to co ma v kase si velmi rychlo spocita a porovna s tym, co jej vylezie z pocitaca..A vela ludi napr. plati kartou
@mataklinec Nehnevaj sa na mna, ale ja som na teba neutocila. Poradila som ti, aby si sa rozviedla s muzom. Na co s takym ostat, ktoreho nemozes ovplyvnit a ktory sa k nicomu nema?? Ako nehnevaj sa ale co ti mam este povedat? Nic, ziadna rada ti nevyhovuje. Niektore dievcata ti tu hodili ponuky, aj linky. Skus sa na to obratit. A co sa tyka deti, ste tam vy, rodicia na to, aby ste sa o ne postarali. A ked to uz nedokazete, pretoze ste sa ocitli v naozaj tazkej situacii, tak poziadaj o pomoc, nech sa postaraju o deti zatial ini, nebudem konkretizovat, poste kym sa postavite na nohy. Lenze to nestaci ze len ty pojdes robit. Co muz?? A zase sa dostavam na zaciatok.
ja aj tak nevidim zmysel v tom, ze ona pojde makat a jej lenivy, agresivny, rozkysnuty, jesitny manzel si bude doma s prepacenim gule valat a tyrat ich.... namaka sa, potom bude mat doma druhu sichtu pri deckach a jeho bude zivit....
@sisaha neviem co ti mam na toto napisat tam nejde o to kolko je v kase odovzdas to a cakas kym to oni nespravia robi to len jedna veduca za celu kasu a ty tam jednoducho musis cakat nezaujima ju ci mas autobus ci nie
nejde o to aky bol obrat kolki platili kartami kym nespravia uzavierku nejde sa

@sisaha Však vyštudovala obchodnú akadémiu, nie? Má vňčšie vyhliadky aj na inú prácu než v kase.