Oplatí sa schudnúť pred tehotenstvom?

gigi23
8. nov 2014

Dobrý večer prajem,
chcela by som sa opýtať, mám 25 rokov a pri výške 170 centimetrov vážim 95 kg a chcela by som sa "pustiť na to"...Všade možne som čítala, že že každé kilo navyše nie je dobré pred otehotnením ( čo nie je ani normálne)...Mám problémy s chudnutím...vždy sa mi podarí schudnúť cca 10 kg ale vždy sa mi to do roka vráti- taký začarovaný kruh...Chcela by som sa opýtať na nejakú radu alebo skúsenosti nejakých mamičiek čo mali podobný problém- či je to až taký závažný problém a či sa skôr ozaj oplatí schudnúť poctivo pred tehotenstvom...Zdravotné problémy nemám absolútne žiadne zdravá ako ryba 🙂 bude to prvé, tak som mierne vystresovaná a chcem byť o všetkom 100% informovaná 🙂
Za rady vopred ďakujem

ivetoy
8. nov 2014

Treba sa informovat hlavne u tvojho lekara,on ti povie,ze co a ako...potom skus aj na google...Ja osobnu skusennost nemam,ale mam kamaratky ktore su dost morbidne obezne a deti sa im podarilo pocat aj porodit..takze urcite sa to da...drzim palce..

ammellia
8. nov 2014

Ja som otehotnela pri podobnych parametroch a tehotenstvo mam super. Pribrala som len 7kg, citim sa vyborne.
Ale vsetko je strasne individualne, tiez som z toho mala obavy, najma z nadmerneho priberania.

sense
8. nov 2014

ja som otehotnela pri 83kg a 172cm, a to som mala este aj problemy so stitnou zlazou , pocas tehu som pribrala na 97kg.

maslenka47
8. nov 2014

Pokial sa tvoje telo "na to" neciti, tak sa ti otehotniet nepodari. Ja by som moc neriesila "zavazne problemy" a rozhodne nemusis byt 100% informovana. Niekedy je vazne lepsie nevediet, co vsetko sa "moze stat". O co je clovek spokojnejsi.

A na internete sa docitas tolko "mudrosti", ze ak by si sa mala vsetkeho 100% drzat, tak asi umries od hladu :x Takze vsetko s rezervou a ak sa citis plna energie, smelo do toho. Nejaka mierna zmena zivotneho stylu smerom k racionalnejsiemu popri tom snazeni ale urcite nezaskodi.

zitaje
8. nov 2014

Ja som naposledy otehotnela s podobnou vahou, a poviem ti, osobne mam pocit, ze vek hra vacsiu ulohu ako kila. Ak sa citis inak fajn a nemas nijake problemy, ale naopak mas funkcny vztah atd, myslim si, ze nie je problem 😉

dzejn80
9. nov 2014

Ahoj ja som otehotnela s horsimi parametrami, a mam dve zdrave deti. Tym to samozrejme nechcem zlahcovat, obezita je vzdy problem, nie len pri tehotenstve, ale osobne si myslim, ze skor celkovy zdravotny stav viac zavazi. Ja som bola a som zdrava.

1bambulka1
9. nov 2014

U nás sme sme sa pokúšali veľmi dlho a nič.Potom som sa dala na dietu nebolo to cielené kôli tehu.Začala som chudnúť a bum bás zrazu tehotná 🙂 A bolo po diete.

janinal
9. nov 2014

Dobrý deň, viem Vám poradiť a ak máte záujem pošlem Vám 8-stranový lekársky článok ako na chudnutie bez jojo efektu, je tam potrebné dodržiavanie určitých zásad, následne užívať doplnky výživy čo stojí nemalé peniaze, ale výsledok je zaručený..., spravíte si sama názor keď si o tom prečítate. Napíšte mi prosím na e-mailovú adresu janina228@azet.sk a následne Vám pošlem tieto informácie...

ruzovy_gunar
3. jan 2015

kašli na váhu a pracuj, aj pri tom sa chudne

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre