icon

Otec bije mamu

mimikarol
8. jan 2023

Chcem sa len vyrozprávať, lebo tým že sem napíšem nevyriešim nič. Mám dcéru 7r, bola u nás jej spolužiačka. Nepoznám jej rodičov, napísala som mame tej spolužiačky na Facebooku kto som a či by sa jej dcéra mohla prísť hrať k nám. S mojou dcérou su také najlepšie kamošky. Súhlasila. Išla som pre ňu, zo začiatku bolo všetko fajin, hrali sa. Sem tam malo to dievčatko také poznámky že mama je lepšia ako otec, môjmu mužovi nepovedala ani slovo, ale brala som to že sa hanbí. Bola u nás do večera, už keď sa blížil čas keď som ju mala zaviesť domov bola taká tichá, išla do izby kde bola sama a hovorila že rozmýšľa. Veľmi sa jej u nás páčilo, vravela že by chcela prísť aj zajtra, že sa neteší domov a že by u nás bola najradšej celý rok.
Zaniesla som ju domov, bývajú v susednom meste, s mamou sme sa stretli aj som ju zaviezla pri obchod, aby som nemusela hľadať po sídlisku kde bývajú. Bola tichá, keď som sa jej opýtala čo jej je tak hovorila že rozmýšľa. Potom mi povedala ,ze ak otec znovu zbije mamu tak ho zahlusi. Prišla jej mama a to dievča sa s ňou ani nepozdravilo, hneď panika že či je otec doma a či ju znovu zbije. Otec je pravdepodobne agresívny alkoholik. Mala hovorila že pije pivo....Neviem či bije aj to dievča, dúfam že nie.
Stalo sa to pred 2 dňami a ja som s toho v šoku. Po ceste domov som plakala v aute. Mne je tej malej tak hrozne luto, stále na ňu myslím. Najhoršie je že jej nemám ako pomoct. Nepoznám jej rodičov, s jej mamou som sa videla prvý krát

eva8
9. jan 2023

@liv1 akoby som rozprávala o niekom inom. Dosť som vytesnil a. Ale najhoršie je, že zisťujem, že deti nevytesnili. Sú to jedinečné bytosti, dozvedela som sa od dcéry aj to, čo som si nepripúšťala, alebo zámerne prehliadla? Najviac som tým ublížila deťom, že som to pripustila. Ale ten život sa stal akoby normálnym. Pritom som mala krásne detstvo, nechápala som, keď ex sa začal pre mňa neprístojné chovať, vraj som veľmi precitlivela, ospravedlňovala som ho, dala som sa totálne zmanipulovať, stratila som identitu a ničila najprv dcéru, potom aj syna.

teleskop
9. jan 2023

@mimikarol citala som len nadpis, ostatne mi nerobi dobre na dusi, pred mesiacm sme mali susedov kde som pocual ze chlab bije zensku, hned druhy den som napisala na vsetky socialne institucie ombudsmanom, a vsetkym moznym co mi google vyplul, samozrejme anonymne lebo medzitym ma chlap nazval picou a kurvou aj ked som mu nepovedala jedine slovo a askoro ho manzel prizabil. Cize som pisala aj na kuratelu aj volala policiu. Su uz v rieseni

teleskop
9. jan 2023

@teleskop sorry za tie preklepy, ja mam ergonomicku klavesnicu a niekedy pisem take bludy...

kristinapetronela
9. jan 2023

@stanulienkat vieš čo napíšem ti čo urobia ,pridu k nim domov a matka konečne povie čo sa deje ,otca vykážu z bytu a dieťa bude vyrastať v kludnom prostredí .neviem prečo sa musis do mňa navážať .môžem písať čo chcem a hlavne autorke som chcela dobre a poradiť

stanulienkat
9. jan 2023

@kristinapetronela vidieť že o problematike nemáš ani šajnu. Ak ho NAHODOU vykážu, tak maximálne na dva dni. Po dvoch dňoch príde, rozmláti dvere, rozmláti manželku, rozmlátiť decko. Jeden dva dni tej žene nepomôžu. Musí mať plán, čo bude robiť nasledujúceho pol roka, ku komu pôjde, kde sa zamestna, kde utečie. Takže nerozprávaj rozprávky starej matere.

kristinapetronela
9. jan 2023

@stanulienkat až mi ta je ľúto ... Mám šajnu .ak dostane zákaz priblíženia .čo dostane tak má nekonečne veľa času vsetko vybaviť . A od teba sa nenechám zastrašiť .ty máš tiež asi tyranske sklony niekoho urážať

stanulienkat
9. jan 2023

@kristinapetronela ty si chorá....🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

xsuzannex
9. jan 2023

@kristinapetronela jaaj keby to takto bolo, hned by bol svet krajsi 😔

beronsche
9. jan 2023

@kristinapetronela naozaj to zial nie je take jednoduche, Ako si predstavujes.
Zbavit sa tyrana a zabranit mu v tyrani blizkych je knaozaj komplikovane..

kvetinka75
9. jan 2023

ja by som sa najskôr snažila porozprávať s matkou. Ak bude ochotná. Mňa muž pravidelne ,,cápal,, po zadku. Veď viete ako to myslím 😉 a dcéra keď bola malá rozprávala že oco bije mamu ale to len tak medzi rečou, keď niekto niekomu povedal, že mu capne po riti a pod. Tak si to vysvetlila. Ale 7 ročná už je dosť veľká ale človek nikdy nevie čo si deti ako vysvetlia. Tak najskôr volím cestu - porozprávať sa so ženou a uvidím aké budú jej reakcie ako hneď volať políciu

cicuca
9. jan 2023

@mimikarol ak chveš pomôcť, skús sa porozprávať s tou maminou a rovno jej ponúknuť pomoc. Väčšina žien ostáva v takýchto vzťahoch,.lebo nemajú kam ísť. Ak sa ti dá, ponúknuť jej, že môže nejaký čas ostať u vás aj s dcérou, kým to polícia poprípade súd nevyriešia.

sandri
9. jan 2023

Obavam sa, ze ziadne hlasenie ci anonymne, alebo ucitelke a pod. nepomoze. Sestra mala v triede spoluziacku, ktora mala otca tyrana. Najprv mlatil len mamu, neskor aj brata, ked sa snazil mamu chranit a casom aj tuto spouziacku. Napr. ked prisla domov po vecierke a pod. Vedeli to vsetci spoluziaci a nic sa za cele roky nezmenilo. A to toho chlapca dokazal dobit strasne (podla slov sestry). Ked deti vyrastli, hned po dovrseni 18 sa z domu odstahovali. Az ked zena zostala s tyranom sama a nemusela sa starat o deti, rozviedla sa a odisla od neho. Dovtedy sa bala, ze to zo svojho platu sama neutiahne. Bola ucitelka v MŠ.

kvetinka75
9. jan 2023

@sandri smutné ale žiaľ, realita je taká. Kam má ísť žena s deťmi? Pokiaľ nepomôže rodina, bez šance. S malým príjmom. A veľa mužov si je toho vedomých. A nie všetky ženy chcú vláčiť deti po krízových centrách, radšej to trpia kým deti neodídu.

mimikarol
autor
9. jan 2023

@cicuca ono by to síce bolo pekné keby jej ponúknem takú pomoc. Ale ja tiež nemám doma také kapacity aby som sem nastahovala cuzdiu ženu s dieťaťom. A popravde to by som ani urobiť nechcela. Je to smutné ale je to tak. A tá žena nemá jedno dieťa, minimálne viem ešte že má syna. Ten už je asi dospelý, alebo cca 17 ročný. Takže asi by bez neho neodišla. Fakt ťažko povedať keďže som ju videla v piatok prvý x v živote

mimikarol
autor
9. jan 2023

@kvetinka75 tam to asi nebude také že otec capne mame po zadku. Fakt bola tá malá v strese, vyplasena. Keby nemusí, domov ani nejde 😔

mimikarol
autor
9. jan 2023

@sandri tiež si to myslim. Už som dohodnutá s učiteľkou na stretku. Urobím aspoň toto. Nech to vie, nech si všíma, možno bude k nej pristupovať inak ako doteraz. Ona je s ňou každý deň, skôr sa možno bude vedieť porozprávať s mamou ako ja.
Ja jej viem ešte poskytnúť takú pomoc že to dievča zoberiem k nam, spravím jej pekný deň, zoberiem ju na malý výlet v okolí.... Vedela by som jej dať aj oblečenie po mojej dcéra, je od mojej nizsia a to je asi tak všetko. 😔 Aspon kvapka v mori, urobiť tej malej sem tam radosť. O ostatné sa už musí postarať jej mama

cicuca
9. jan 2023

@mimikarol aha, som si myslela, že sa poznáte aspoň z videnia.

stanulienkat
9. jan 2023

@mimikarol je to od teba úžasné

cecilia29
9. jan 2023

Ešte by som skúsila zavolať na linku pomoci - dôvery. Určite sú také. Poradia ti ako pristupovať v tomto prípade k dievčatku aj k matke - aby si im vedela pomôcť, možno nakopnúť ju aby odišla.

lujza123
9. jan 2023

@mimikarol ja mam práve s tyranim celkom blízku skúsenosť, našťastie mne osobne sa nič nedialo.

Mám kamarátku, poznám ju úplne odmalička ich otec bol alkoholik a tyran, raz som bola ako dieťa zrovna u nich keď prišiel ožratý domov, decka sa hneď pochovávali do skríň, perinakov akože niesu doma... Vošiel do izby nikoho nevidel tak siel do kuchyne zmlátiť mamku... Krik, plač, niečo sa rozbilo... A potom šiel spať, mama vzlykala v kuchyni a decka povyliezali zo skrýš a pokračovali v hre akoby sa nič nestalo, ešte sa čudovali ze co mi je prečo plačem a chcem ísť domov, však už otec zaspal pohoda. Pre mňa jeden z najhorších zážitkov môjho detstva, pre nich normal, vlastne celkom fajn deň lebo niekedy namiesto spánku si dal námahu aby nasiel a zbil aj ich. Stalo sa aj také ze dievča neprišlo pár dni do školy z "rodinných dôvodov" a keď som jej doniesla úlohy mala monokel cez pol tváre....
Samozrejme následky majú do dospelosti, ona aj súrodenci, problémy s alkoholom, nevedia si nájsť normálne vzťahy, poruchy osobnosti, psychické problémy...
Ona ma možno šťastie ze si nič z toho nepamätá, proste to úplne vytesnila jedine co povie ze "občas si vypil" , otca ma veľmi rada, keď som jej spomenula ten príbeh so schovávanim tak mi dokonca neverila...

Druha skúsenosť bola zas s druhou veľmi blízkou kamarátkou ktorá uviazla vo vzťahu s prefetovaným násilným psychopatom, 3 roky trvalo kým sa jej podarilo odísť a to mala obrovskú podporu od rodiny, od kamošov, mala kam ísť a predsa to nedokázala hned

stanulienkat
9. jan 2023

@lujza123 😔😔😔🥺 hrozne aj citat

kiki68
9. jan 2023

Ja by som kontaktovala nejaky azyl pre zeny, maju pravnikov, poradcov v tomto smere. Ze co sa da robit. Potom asi ucitelku a ta moze na rodinu prakticky uvalit dohlad socialky. Potom sa s tym da robit dalej. Ale asi by som isla cez profi ludi, co vedia ako to chodi a ake su naozaj postupy.

kattibi
9. jan 2023

@lujza123 Normálne ma až naplo pri čítaní a vrátilo do detstva/puberty... Moja mama sa tiež nevedela roky vzchopiť, až keď som mala 18, za podpory rodiny som šla na políciu.

maj98
9. jan 2023

Keď som bola malá otec bil mamu. Ja som si ju vždy zastala zbil aj mňa. Moji bratia boli malí radšej sa zavreli v izbe. Pár krát si učiteľka všimla že mám modriny, zavolala mamu, prehodili pár slov a zase sa na všetko zabudlo. Keď bol u nás zase cirkus volala som policajtov, ocinko bije maminku. Prišli po dvere a nepustil ich dnu, zavrel im pred tvárou s tým že nemajú povolenie na vstup a potom to bolo peklo lebo som volala na neho políciu. Mama sa tvárila že je všetko ok, pretože sa ho bála.. teraz keď si na to všetko spomínam nechápem prečo nám nemal kto pomôcť. Prečo mi nikto vtedy nepovedal že na polícii ho môžem udať aj ja? Prečo sa nenašiel v našom okolí jeden človek ktorý by to riešil so mnou a nie s mamou ktorá to všetko poprela?? Nenechaj to dievča trpieť za to že si to vybrala jej mama. Neviem presne čo máš robiť, ale najhoršie je nerobiť nič...

halci
9. jan 2023

Ak mate v skole skolsku psychologicku, mozno aj ta by vedela poradit, ako postupovat.

lululucy
9. jan 2023

@mimikarol tiez by som bola za tu ucitelku

ladydeee
9. jan 2023

@mimikarol prosím, nenechávaj to tak!Celé detstvo som prežila v takejto domácnosti a následky mam dodnes (mám po 35).
Mama bohužiaľ nikdy nenasla odvahu riešiť to a všetci susedia (aj rodina!!!) vedeli čo sa u nás deje. Každý si zatváral oči a nestaral sa (aj to chápem, je to veľmi nepríjemné). Keď si spomeniem aká som bola vtedy zúfalá a bezmocná, je mi z toho až zle...A nikto, nikto nepomohol, nezakrocil...

mimikarol
autor
9. jan 2023

Vo štvrtok mám dohodnutý pokec s učiteľkou, potom vám napíšem že čo a ako. Dnes keď prišla dcéra zo školy hovorila, že tá jej kamoška jej vravela ako jej bolo u nás dobre a že by sa najradšej k nám presťahovala. A pritom chudatko nezažilo nič extra 😥

zuzana76
9. jan 2023

@mimikarol pozvi tu mamicku na kavu, ze dievcatka si velmi rozumeju

zuzanna33
9. jan 2023

@beronsche Vždy sa to dá lenže ak nemá už silu ovplyvní dieťa okolie a dokonca presvedčí úrady o tom že sa nič nedeje aj napriek tomu že psychika je už narušená a tým ťahá na dno aj tu dcérku a tá bude brať jej mamu ako životný príklad ak sa nepostaví na vlastné zabíja psychicky dieťa lenže má ružové okuliare keďže pravdepodobne nemá oporu rodinu, priateľov ktorých možno aj stratila vďaka nemu . Všetko záleží na nastavení mysle čo dáš to dostaneš....