icon

Otecko nepomáha s dcérkou

petka2284
7. aug 2012

Možno mnohé zakrútite hlavou nad mojou diskusiou, ale dúfam, že sa nájdu aj také maminy, ktoré majú doma niečo podobné. Máme
4 mesačnú dcérku a môj partner ju odmieta kúpať, natierať, obliekať, vyzliekať. Na otázku prečo? Odpovedá, že sa bojí, že je ešte maličká. Rešpektovala som to, keď sa narodila (mala 2,5kg pri príchode domov). Ale teraz má bezmála 7 kg a je to riadny kus baby. Inak máme krásny vzťah, všetko už roky klape, aj keďje treba kočíkuje, hojdá, nosí, kŕmi. Pred kupkaním všetko nachystá, po kupkaní všetko sprace, ale kupkať ani za svet. Vyzliecť nohavice ešte ako tak zvláda, ale ako má dať dole bodíčko bojí sa, že jej ruku zlomí a tak pod. Máte niekto podobný problém? Alebo ako to riešiť? 🙂))))

Strana
z2
diusik
7. aug 2012

naco to riesit,ved pises ze pomaha,takyto bol aj moj manzel,mne strasne pomohlo ked mi vsetko predtym nachystal a potom spratal,to je podla mna zriedkavost!Nic neries a bud rada.

petraxy6
7. aug 2012

@petka2284 moja, ak sa bojí, tak ho nechaj 😉 Veď s ostatným ti pomáha a to už je čo povedať. Keď bude väčšia, tak aj to bude 😉 😉 😉

ematko29
7. aug 2012

@petka2284 presne tak,ved podla toho čo čítam tak Ti vela pomnáha,ato že nekúpe ,nechaj tak.moj manžel sa tiež bál okúpať ačo sa týka prebalovania tak neprebaloval ,iba ak by sa pocikala aby nemusel uťierať lebo je to dievča ajemu to príde čudné,v pohode treba to tolerovať.

kikushka2386
7. aug 2012

podla mna ti toho pomoze dost.zalezi dost od chlapa.ale moj mi nikdy nic nechystal ani malu nekupal ani nekrmil na kratko si ju popestoval akurat ak ju trebalo vyzliect a prezliect tak to urobil.ale ani som po nikdy nechcela aby mi chystal veci na kupanie a taketo veci.jak ti radi diusik neries.ked bude vecsia ti urcite pomoze ako ty budes chciet

petka2284
autor
7. aug 2012

@ematko29 presne aj moj, ze on jej do pukane nepojde🙂) Tak teda nie je jediny, som rada🙂

cicimon
7. aug 2012

@petka2284 no podla skusenosti niektorych znamych, ak s tym nezacne cim skor tak je mala sanca ze to bude robit neskor "podla hesla co sa za mladi naucis.." ak si raz zvykne, ze ty budes robit vsetko a on len upratovat, tak si od malej nikdy "neoddychnes".. a 7kg dieta je dost velke na to, aby ju zvladol... my sme s mm kupali spolu od zaciatku, teraz niekolko mesiacov kupe len on sam, prebaloval ju tiez ked bolo treba, ja v noci,,, a ked je zena cely den s dietatom nevidim na tom nic zle, ak chvilu je vsetko schopny spravit otec, jedine kojit nemoze 🙂)
a von sam s nou chodi?

petka2284
autor
7. aug 2012

Ďakujem baby. Ja len že porovnávam ako asi každý. Kamošky sa chvália fotkami a rečami, ako tatko kupkal, prebaľoval a je len že hm....u nás nehrozí. Ale tak som rada, že mám doma aj tak pokladík🙂)

petkave
7. aug 2012

@petka2284 Možno si príliš náročná. Možno má otecko fakt iba strach. A možno sa mu do toho nechce. V každom prípade ti pomáha, tak sa teš, že sa snaží aspoň toľko, čo píšeš. 😵

petka2284
autor
7. aug 2012

@cicimon ano von chodi sam kocikovat alebo s kamaratmi, co tiez maju babatka. Neviem. Raz si hovorím, že hádam raz ju okúpe, nebudem ho nútiť a vadiť sa kvôli tomu. A pravdupovediac neviem, akoby ju okupkal🙂) A na druhú stranu ma to niekedy štve. Ale asi to nechám tak. Je chápavý a pomáha mi inak. Zase keď je treba navarí a uprace celý byt, to zasa možno nemajú iné maminy. Tak si toho vážim aj tak🙂

cicimon
7. aug 2012

@petka2284 tak okupal by ju tak isto ako ty... to zas nikde nie je napisane, ze zeny maju skolu na vychovanie a staranie sa o deti.... ale s tou pomocou doma to je fajn

zuzka38
7. aug 2012

@petka2284 nazov temy nezodpoveda tvojmu opisu, pomahat pomaha, len sa boji kupat 😉 asi by nebol velmi rad keby cital ten nadpis.. ci?

moj mm tiez nekupal do mozno dobreho 8meho mesiaca, tiez som vkuse tlacila ako "spravna" zena na neho, ze vsetci muzi kupu a furt pocuvam, ako kazdy kupe.. potom som to vzdala a dnes je situacia taka, ze kupe uz len on, odkedy vie maly sediet pekne sa spolu prehraju a ten cas venuju jeden druhemu.. tak skus netlacit a verim, ze ked ti s ostatnym pomaha, pride cas, kedy bude xciet aj kupat malu a uziju si to obaja 😉

cicimon
7. aug 2012

@petka2284 suhlas s @zuzka38 - tvoj mm robi mozno viac ako ini az na to kupanie

sissy27
7. aug 2012

@petka2284 jááááj ja reku ani prstom nehne, ale podľa toho, čo si opísala, tak predsa len pomáha 😉 a povedala by som, že nie málo... takže ak na tebe je ozaj len to samotné kúpanie a so všetkým ostatným nemá problém pomôcť, tak by som to neriešila... ak veľmi chceš, tak sa tri dni sprav že ti je na umretie zle a že jednoducho musí on kúpať, ale v tvojom prípade by som to neriešila... spraví všetko ostatné, tak buď kľudná, lebo je kopec chlapov, ktorí ozaj nepomôžu s ničím 😝

ibajeho
7. aug 2012

jak nepomaha? ved pomaha, len ju nekupe...je tam toho...keby moj robil aspon z polovice co tvoj tak som stastna 🙄

alenka600
7. aug 2012

@petka2284 Ake nepomaha? ved mas doma taky full service, ze sa mnohym moze len snivat....
....a preco je pre Teba tak strasne dolezite aby ju prave kupal? Ved tak ci tak vyrastie a nebude na veky malicka a potom uz manzel nebude mat problem s nou ist na kupko alebo tak.

luciferkax
7. aug 2012

NEPOMAHA?????
ved robí, čo si ty zažiadaš.. a že si netrúfa ju okúpať? No a? jemu sa zdá naozaj malinká, má jej ublížiť? Tak radšej nech ju nekúpe,nie,?

lypka
7. aug 2012

naša má 16 mesiacov a manžel ju tiež ešte nekúpal a dokonca ju ani neprezlieka, pokial nemusí a normálne sa to dá prežiť 😀

anjelicek26
7. aug 2012

@petka2284 - pomaha ti hodne, dobre v tomto nie, ale v inom a povedal ti dovod, nie je to, ze sa mu nechce, tak ho nechaj 😀 Hlavne, ze ma s malou super vztah, venuje sa jej, podla mna na par peknych fotiek na pochvalenie sa kamoskam svet nestoji ;)

hradnapani
7. aug 2012

@petka2284 pockaj na obdobie, ked bude mala sediet vo vani. Bude ju moct oblievat vodou poharikom, clapotat hrackami a tak. Uz nebude pre neho taka krehka, lebo bude pevnejsia. A postupne si mozno zvykne, ze na tom nie je nic tazke.
Aj moj muz mal z toho dost dlho obavy, tak som ho privykala pomaly, hoci ani dnes nie sme v stave, ze by okupal syna uplne sam, ale kupeme spolu a mame z toho vsetci radost 🙂 Ale som si ista, ze po tomto treningu, keby musel, tak okupe bez problemov aj sam...

ichbinich
7. aug 2012

@petka2284: Ja by som tiez povedala, ze pomaha viac, ako dost inych otcov deti. To kupanie samotne, ked je na tebe, no a? U nas je to presne naopak, ked sa oni kupu, potom ja musim po nich upratovat 😀 (Inak, kym mna zasivali po cisarskom, manzel syna okupal ako prvy 😉)

Ale nieco ine som chcela este povedat: moj svagor, manzelov brat, nikdy mojho syna nezobral na ruky ako babo. Na rovinu povedal, ze ani nevie, ako by ho mal chytit a ze radsej bude s nim hrat futbal, ked podrastie. No a odkedy moj syn reaguje v hre na inych a vie sa hrat, teda zrhuba od roku, sa hraju spolu. Pustaju si auticka, nahanaju sa, kreslia si,...Ze ho nedrzal ako babo, to este nic neznamena. Teraz si spolu rozumeju a to je dolezitejsie.

petka2284
autor
7. aug 2012

@hradnapani dakujem pekne si to napisala, ved to som si aj myslela. Chapem to, len niekedy, ako aj pisali ine baby je toho za cely den az az a preto to na mna dolahne prave pri tom kupkani, ze by mohol on. ze toho mam za cely den dost. Ale tak teraz mam normalne pocit viny, ze co som to sem napisala, sak ste ma zpucovali jak malu🙂 ja si nestazujem na muza, je to dobry chlap...vyborny, len som sa chcela opytat, ci to tak maju aj ine baby. Dakujem

noname26
7. aug 2012

@petka2284 moj manzel sa bal chytit krstniatko aj v perinke zabalene🙂) do roka ju nechytil na ruky, co sa bal, ze mu spadne. a ako rastie, uzasne sa jej venuje, berie ju ku sliepockam, postavil jej domcek, vkuse jej knizky kupuje, hra sa s nou. dufam, ze pri nasom najde viac odvahy, ale na kupanie ho asi tiez nenahovorim🙂) nevadi, hlavne nech pomaha inak. moj mi pomaha umyvanim rajonov na chodbe, aj ked nerad, povysava, nakupi, navari. v zivote nezehlil a neutieral prach, ale ani ja som neopravovala auto a neriesil elektriku v byte, hoc pri malovani a kladeni podlahy som asistovala. v niektorych veciach sa dokazeme zastupit v niektorych nie. hlavne aby nebolo vsetko len na jednom a druhy mal frei.

hradnapani
7. aug 2012

@petka2284 neber to tragicky, ono ten nazov je trochu zavadzajuci, tak to preto 🙂
a este k tomu treningu kupaciemu: ked budete spolu v kupelni, tak si proste vymysli, ze si musis odskocit, a nech napriklad umyje malej chrbatik a tak, a pomaly sa dopracujete k celemu telu. Ja ich takto pomaly nechavam v kupelni stale castejsie. Ale umyvanie vlasov mi asi prischne uz navzdy :D

cicimotinka
7. aug 2012

@petka2284 keď sa bude kúpať, šup mu ju do vane - samozrejme, že nie teraz malinkú, ale takú ročnú slečnu kľudne... ani môj nekúpe... všetko ostatné porobí... uvarí, nakŕmi, prebalil (teraz dá na wc), prezlečie, pohrá sa... ale neokúpe ani keby som čo robila... proste sa bojí... tak som mu ho šupla do vane, pohrali sa, pomydlili, potom som prcka ospršila a vzala von... takže takto si vaňu užijú (aj vodu v aquaparku) ale to klasické kúpanie nie... a čo... má iné kvality... 😉

zmrzlinkams
7. aug 2012

@petka2284 aj u nás je to podobne ked bola mala prva dva tyž. pomahal lebo som nevladala po porode to bolo v pohde. ale potom už ked aj do roboty začal chodiť tak stale menej a menej pomahal a vlastne som na malu sama ale nemožem povedať že nepomože, ked kupem malu tak dojde s uteráčik a malu mu podam do uteráka a odnesie na pult poutiera a čaka než ja si spracem a dojdem za nim ostatne je na mne ale v bazene tak to ju ma na rakach ked sa kupeme, prebalovať ani za svet to prestal uplne robiť a občas na začiatku prebalil ked bola len pocikana a teraz no musim mu to nakazať prebali neni ak v tomto problem vie to len nechce a prebali len ked je pocikana akonáhle je kako na už kriči na mna - napinaho z toho ale to si človek musi na to zviknuť aby ho to prešlo ale nechce radčej mne povie, vyzliecť to ju ešte vyzlečie ale obliekanie to už nie, nožtek čistiť, kremovať to nie ale sedieť na zemi a hrať sa snou neni problem - no proste su určite veci ktoré chlap bude robiť a ktoré nie aj keby neviem čo ale to sa neda povedať že nepomože možme byť radi že urobi aspon to čo urobi lebo je plno chlapov čo ani to neurobi a je pre ni namahave už len to že ked dojdu z roboty tak dať dieťatku pusinku aj taky su ale chvaliť že su otcami to im ide najlepšie a pritom ozaj nič neurobia takeho by som doma nechcela ja som rada že moj mm je taky aky je a to že mi pomaha tak ako pomaha ani nejako neriešim len sa občas nahnevam ked chcem aby malu uspal niekedy, hlavne ked si chcem konečne natiahnuť nohy alebo urobiť niečo ine, na začiatku to nerobil lebo mu to nešlo a mala mala do č mes. koliky takže tam už vobec on nie iba ja a potom si mala zvikla len somnou zaspavať takže mm ani spať večer nejako nechce ale mala už dospieva a je väčšia a meni sa aj to už mm sa mu podarilo pár krát malu uspať a to bol potom na seba taky pyšny akoby sa mu neviem čo podarilo ... no to su naši chlapi čo by sme bez nich robili, ale verim že keby ostala mala s nim uplne sama aj dva dni tak by bolo o nu postarane lebo čo sa tyka stravy neni u mm poroblem a on sa ked tak opyta vždy ak nevie a myslim že to ostatne by už doplnil k tomu čo robi a išlo by to lebo by musel 🙂 tak to nejako nerieš a bud rada že pomože aj s tym čo by možno iny vobec nie a uživajte si babetko a rodičovstvo 🙂
aj ked viem že niekedy su veci čo nás nahnevaju že mm nie a nie robiť ale čo by to bolo keby nás tie naše polovičky aspon raz nenahnevali alebo nezdvihli adrenalin - nepoznám dokonale manželstvo kde mm je na 100% vo všetkom a v každom smere 🙂
myslim si že ked začne mala chodiť a behať tak ani o nej nebudem vedieť lebo to bude same tato sem a tato tam a tiež si myslim že aj mm to bude ináč potom vnimať ked mala bude stale za nim chodiť teraz to ešte neni pre nich su maličke a zatial ju musi len nahanať ked niekam odlezie a to veri niekedy je dosť aj pre mna a ked začne rozpravať tak to bude tatova 🙂 no uvidime nechame sa prekvapiť 🙂

alenka600
7. aug 2012

@petka2284 Ale nezpucovali sme Ta v zlom 😎 😎 😎 😎 Len ked si precitas nazov temy a potom, ze urobi toto a toto a toto a jedine co neurobi je, ze neokupe....tak to je rozdiel. Ale tak hadam sme Ti aspon vliali optimizmus, ono niekedy ked clovek fnuka, tak pomoze male nakopnutie a zrazu zisti, ze ako sa ma dobre 😀
Mne manzel nepomaha skoro vobec - pretoze nie je doma. Teda nepomaha mi v klasickom slova zmysle. U nas je materska 3 mesiace a aby sme si mohli dovolit to, ze s malou ostanem doma dlhsie - tak on musi tahat za dvoch. Rano odchadza vela krat ked dcera este spi a vecer vela krat uz spi, ked sa on vrati, z toho denne je 3hodiny v aute....takze v sobotu doobedu sa potrebuje vyspat a mame na seba tym padom jeden a pol dna a tiez mu nechcem hodin dieta na krk na cely ten cas. A tym padom - rano polejem zahradu, zbalim manzelovi obed, uvarim dcere jest, nakrmim, prebalim, obleciem, zabavam, hram sa, navarim na druhy den pre nas, vyperiem (pouzivam latkove plienky), uspim, zatial pripravim dalsie jedlo pre dceru, prebalujem, hram sa atd atd. pomedzi to si odkrutim denne hodinu dve mojej home office prace, nalozim do auta, urobim rodiny nakup, vylozim nakup, krmim, prebalujem, vecer uspim a potom mam este rada to, ked je vecer upratane. Ak naaahodou manzel pride tak, ze dcera este nespi, tak sa s nou len hra, pripadne ju prebali, to je vsetko. A neocakavam od neho domace prace, ked pride domov po 13-14 hodinach....Kupal ju ked bola malinka - asi 2-3x. No a v noc krmim a rano zacina kolotoc dookola. Cez vikend je to fajn, to sa spolu pohraju viac a vnedelu bud ideme na vylet spolu, alebo manzelov nalozim dceru do auta a poslem ich nech si tak dve hodinky spolu soferuju, alebo idu niekam na navstevu, hlavne, nech mam jedine dve hodiny v tyzdni pre seba 🙂
Ale tym padom, ze inu moznost nemam a je to moje slobodne rozhodnutie - radsej zit takto, ako dat dceru v 3mesiacoch aupairke a ist zarabat, tak nelamentujem nad tym ako strasne vela je toho na mojich pleciach ale tesim sa, ze fuha aky dobry den je zas za nami. A vobec, ale vobec si nemyslim, ze som perfektna , myslim si, ze keby vacsina zen bola v takychto podmienkach(=nemaju inu moznost) tak to tiez zvladnu v pohode!!!! Ved sme zeny 😎 😎 😎 😎 😎
(este jedna vec - na chvalenie kamosiek sa vyprdni, velmi malo zien naozaj prizna ako je to v skutocnosti doma, vzdy sa prikrasluje🙂

janulienkazv
7. aug 2012

@petka2284 a to sa stažuješ?však môžeš byt uplne spokojná

veronika1610
7. aug 2012

@petka2284 vymením tvojho manžela za môjho, kde si našla takého pomocníka? môj sa ani domov neobťažuje, nieto žeby pomáhal s kúpaním 😉

petka2284
autor
7. aug 2012

@zmrzlinkams Jaj, hovoris mi z duse zmrzlinka🙂 Hlavne som sa pobavila na tom, ze ked ju raz za cas uspi, tak chodi ako pav. To aj moj....raz mu malicka zaspala v naruci od unavy a mesiac som pocuvala v spolocnosti znamych, ze on ju uspi ako nikto🙂) No sranda....sak ho milujem🙂 Veru mame dobrych chlapov, jeden ma to, druhy tamto. Kazda chce to, co nema doma. Ale to je stara pesnicka.-))

mamiedi
7. aug 2012

@petka2284 Jeej,to sa tes,ze Ti to vsetko spravi! Moja bude mat v novembri 3 roky a ocino ju okupal 2x,aj to len preto,lebo som bola mimo.. A ostatne? Nebudem menovat v com nepomohol,ale,ze v com ano,lebo to by som sa poriadne rozpisala :-P On s nou obeduje a veceria a niekedy ju dokonca aj na rybacku zoberie a to je tak asi vsetko. Moj nazor je,ze bud rada,ze mas takeho chlapa doma B-) a vaz si ho! 🙂

Strana
z2