icon

Partner je o 17 rokov starší

katyrose
12. apr 2014

Ahojte baby, zaregistrovala som sa pod novým menom, snáď nevadí. Myslíte si, že môže dlho fungovať vzťah, keď je partner o 17 rokov starší? Možno je to iba poblúznenie, možno som sa naozaj zaľúbila. V jeden deň si hovorím, že je pre mňa starý a "skoro" by mi mohol byť otcom a na druhý deň zase na neho myslím, dokonca mi s ním skoro každý deň sníva. Nič medzi nami nebolo, dokonca sa jeden druhému vyhýbame kvôli tomu, že vieme obaja, že ten vekový rozdiel je veľký. Nikdy mi nepovedal, že ma ľúbi alebo chce, či sa mu páčim, viem to iba od ďalších jeho blízkych osôb (dôveryhodných). Pre mňa to bola "láska" na prvý pohľad. Ten úsmev, tá mimika a gestá, keď sa na mňa pozrie, viem, že to nie je iba z mojej strany. Zatiaľ sa mu vyhýbam, no niekedy sa to nedá vydržať a potrebujem ho vidieť. Máte niektorá partnera, manžela s takým vekovým rozdielom? Ako Vám to klape? Ďakujem za rady.

mamainprogress
12. apr 2014

@katyrose ak ta k nemu taha srdce, ver mu 🙂 nezradi ta ani potom ak by to nebolo to prave orechove a napovie ti co chce a co nechce.

bastika
13. apr 2014

@katyrose lásku asi nie ale extra silnú chémiu áno aj my sme to mali s mužom a potom sa to pekne rozvinulo 😀

bastika
13. apr 2014

@ivetoy Ján saudek 😀

ivetoy
13. apr 2014

@katyrose moj hlop je od mojej mami mladsi o rok...takze 10 rokov mas este super...a kolko mas rokov ty??

kocurikpupcek
13. apr 2014

@katyrose vekovy rozdiel medzi mojimi rodicmi je presne 17 rokov. Su spolu uz 32 rokov 🙂 a stale im to klape

0silvia0
13. apr 2014

@katyrose prikláňam sa k názoru, najprv vyskúšaj a potom rieš. Stačí pár stretnutí, vypočuť si životné postoje, životné názory, skús počkať či to bude iskriť a potom sa rozhodneš.
Rozhodne nesúhlasím s názormi že všetci starší chlapi sú ako dedovia, sú žiarliví, nedokážu zapadnúť k mladším atď. Nie je to o veku, je to o životnej energii, eláne, životnom postoji. A toto nastavenie má každý niekde inde. Ja osobne som vždy inklinovala ku starším, tí mladší mi mentalitou nevyhovovali. Prvého frajera som mala staršieho o 9 rokov, môj súčasný manžel je o 11 rokov starší. Manželia sme 13 rokov a naše manželstvo je super. Ale samozrejme ja nie som typ veselej veverice ktorá potrebuje párty, spoločenské udalosti, kopu spoločnsky naladených priateľov okolo seba a organizovať stále nejaké akcie. Takže preto nám to asi vyhovuje, veru obaja nie sme veľmi spoločenskí.

lenz
13. apr 2014

podla mna by si sa nemala riadit nikoho radami...daj na to co citis lebo mozno uz nikdy nic take nebudes pri nikom citit...a ked budes stara budes lutovat ze si to aspon nevyskusala .....a keby vam to aj nahodou po nejakom case neklapalo tak nikdy neni neskoro na to aby si si nenasla zivotneho partnera ....podla mna su aj vacsie vakove rozdiely a klape vsetko ako ma ...niekedy je lepsie mat taky vekovy rozdiel potom ten muz je uz vybureny a vie co chce od zivota ...prajem ti vela stastia pri rozhodovani sa 😉

radinka2
13. apr 2014

nikdy nelutuj to, co si urobil, ale to co si mohol urobit a neurobil.. jedna mudra veta. cely zivot ta bude trapit pocit, co ak ??? Kopec nezodpovedanych otazok, ako by to bolo keby.. no ak to vyskusas, budes mat jasne odpovede.. mala som chlapa o 6r starsieho odo mna a nedostala som ho nikam z 2i bytu. max tak autom do ochodu... :/ dnes mam o 17r starsieho, mame 7mes synceka.. Nie je to idealne, ale ktory vztah je? Ja osobne si neviem predstavit, ze by som aktualne mala po svojom boku rovesnika.. podla mna su to este absolutne nevyzrete deti.. ziarlivy nie je absolutne. teda ak aj, nikdy nevysetroval, kto to je, co to je. a co je pre mna najdolezitejsie? Je doma.. nechodi s kamaratmi po krcmach, nikam.. je s nami.. aj ked teda urcite by mohol prejavovat viac qktivity, mame doma farmu a obcas som z toho bordelu zufala.. : D ale snazi sa.. a ak niekam ideme, jedine spolu ako rodina.. a to je pre mna zivotnou vyhrou, ze sme v jeho zivote na absolutnom prvomm mieste.. 🙂

nikawero12
13. apr 2014

@katyrose áno, taký vzťah môže fungovať. Vekový rozdiel u mojich rodičov bol 15 rokov a manželstvo bolo šťastné a spokojné. Vo vzťahu dvoch ľudí sú v prvom rade dôležité rovnaké priority a rovnaké názory na dôležité životné otázky a nie vekový rozdiel. Nedaj sa odradiť niektorými ľudmi, aby si raz neľutovala, že si mohla nájsť spriaznenú dušu. Veľa šťastia 😉

mysicka36
14. apr 2014

Vyskúšaj a uvidíš. Možno ťa zoberie do partie rovesníkov pár krát a sama utečieš 😀
Užite si spolu nejaký čas a ak to nevyjde, tak sa pekne rozlúčite a každý si nájde seberovného.

dossy
14. apr 2014

@katyrose moj partner je o 17 rokov starsi ... neriesim to lebo psychicky sme na tej istej vlne ..proste stretli sme sa a zlaubili ... zeny su vyspelejsie od muzov ..ma vsetko za sebou ,uzivanie a party.. nechodi za inymi zenami .. som pre neho jedina 🙂 Mame spolu dceru a nas vztah funguje uz roky. Vobec neriesim nas vek. NIkdy som si stym nelamala hlavu pretoze som nasla to co som chcela 🙂 Kazdy mame svoje muchy ale citame si myslienky a doplname sa... pre mna su chalani v mojom veku nepritazlivy lebo nemaju tolko zivotnych skusenosti ...

katyrose
autor
14. apr 2014

@ivetoy Som este mladucka, mam 21 rokov. Dnes som ho stretla, pozdravila, ale utekala som do skoly, tak som sa nechcela rozpravat. Ale uz to, ze som sa nezašívala, aby som ho náhodou nestretla, posuvam to do roviny nevyhybania sa mu 😀

katyrose
autor
14. apr 2014

@dossy Más pravdu, kazdy sme nejaki a s niekym si prosto sadnes aj ked ma o 30 rokov viac. Ked sa s nim dobre citis, mas v nom oporu, vies sa s nim porozpravat, tak to je najdolezitejsie pre fungujuci vztah.

babusa1
14. apr 2014

môj manžel je odo mňa o 13 rokov starší, i ja som mala na začiatku vzťahu obavy, sme spolu už 10 rokov a všetko je úplne v pohode.ja by som to na tvojom mieste skúsila, keď sa bližšie spoznáte, budeš vedieť, či je ten pravý pre teba, treba to len vyskušať, možno po pár mesiacov zistíš že nie je pre teba, má iné záujmy, iné priority.

mariuskaa
14. apr 2014

@katyrose Zalezi kolko mate rokov teraz.
Mas 17 a on 34?
alebo? 25 a 42?
Proste cim viac nahor tym lepsie.

blue_eyes
14. apr 2014

Ak si s nim stastna, spokojna, mate si co povedat tak neries a uzivaj si to. Kasli na vekovy rozdiel 🙂

kurucka93
14. apr 2014

My máme rozdiel 9 rokov, a všetko je v poriadku. Moja rodina ho prijala, mňa tá jeho tiež.... Vôbec ten rozdiel nepociťujeme

doty1
14. apr 2014

A podľa čoho sa budeš rozhodovať? Čo ak ti 95% žien teraz odpovie, aby si sa na to vykašľala a hľadala si vekovo rovnakého partnera, lebo za 2 roky budeš nešťastná?
Všetko je to o 2 ľuďoch, a o tom, čo chcete do vzťahu dať a čo chcete dostať.
Môj muž je tiež starší o 17 rokov, poznáme sa niečo cez 17 rokov, ale brali sme sa len minulý rok 🙂
Je to veselý, múdry človek, ktorý má rád život, nie prežívanie. Je starostlivý, láskavý a miluje svoju rodinu celým svojim srdcom. Teší sa domov a váži si to, čo od života dostal.
Ja som človek, ktorý nerieši to čo bude o 20 rokov, pretože musím žiť život dnes, nie včera, zajtra, ale dnes.
Našla som toho, ktorého som hľadala a s ktorým môžem žiť obyčajný spokojný život, čo ešte viac mám rozoberať a riešiť.

blondina2013
14. apr 2014

kocky aj ja mam presne o 17 rokov starsieho priatela a mame aj spolu synceka a v pohode 🙂 🙂 🙂

ivetoy
14. apr 2014

@katyrose no super...tak to je fajn,este si spolu uzijete jed mas len 21 a on 38....este bude dlho ciperny 🙂 este stihnete vela

stankamala
Autor odpoveď zmazal
mysicka36
12. máj 2014

@stankamala Ufff ak dobre rátam si s ním od tvojich 20tich rokov? Takýto bol vždy? Brával ťa na dovolenky kým ste nemali dieťa? A to je problém ísť na jednu rodinnú dovolenku a nech si aj ide niekedy s chlapmi. No moja toto ale nebude problém vo vekovom rozdieli. Bohužial ak je byt jeho, ty si tam naozaj len na jeho nálade. Do takto nerovnocenného vzťahu by som asi nešla.

janinah
12. máj 2014

@stankamala po diskotekach? uff,bála by som sa čo za pliagu mi domov donesie 😒 a s pomocou mojej rodiny by som od neho odišla a to čím skôr,alimenty platiť musí

martinka_martinka
12. máj 2014

ja to beriem zasa z ineho pohladu ako dcera takých rodičov, moja mama ma 58 rokov a môj otec 75 bude mať tento rok, je to šupa rozdiel, ked som chodila na zakladnu skolu mal môj otec okolo 60 rokov a decka sa mi smiali že mam dedka miesto otca lebo oni mali rodičov do 40 rokov a starých rodičov niektorých mladších ako bol moj tato. a to nehovorim o tom, že ked sa pytali na nejakej hodine, co robia vasi rodicia ako su zamestnaní a ja som povedala, že môj otec je dôchodca sa mi zacali smiat. mojho otca mam velmi rada ved je to otec, ale treba to podla mna zvažiť aj dopredu 🙂 ale pokial nechcete mať deti tak je to asi okej 🙂 mam kamaratku co ma priatela tusim o 35-40 rokov starsieho oni deti neplanuju ( maju svoje dôvdy) uživaju si behaju po dovolenkach uživaju si samych seba a tak 🙂

zabka79
12. máj 2014

Do vekového rozdielu 17 rokov by som určite nešla pretože takýto vzťah nemá z dlhodobého hľadiska perspektívu. Proste je to moc. Podľa mňa ťa priťahuje len fyzicky, na chodenie je to OK ale keby si s ním žila v jednej domácnosti z tých jeho manierov a názorov by ťa časom porazilo...to je môj názor a skúsenosť...

silvinuska6
12. máj 2014

My máme medzi sebou 10ročný rozdiel a nikdy som sa nad tým nezamýšlala problémy vo vztahu nemáme vychádzame dobre drahý ani nevyzerá že je o tolko starší odo mna 😀 no 17 rokov čo ja viem či to už nie je fúúú dost 😀 ale je to na tebe ked ta za nim naozaj taha srdce ...

estrella5
12. máj 2014

to či vzťah bude alebo nebude klapať neovplyvňuje vek, ale sila lásky, spoločné názory, zmýšľanie, záľuby, schopnosť robiť kompromisy... atď... nie je dôležitý vek, ale to aby si dvaja ľudia "sadli ako riť na šerbeľ" 😅 🙂

siska765
12. máj 2014

zila som s o 14 rokov starsim partnerom a mal uz aj vlastne deti.Mozno sa najdu pripady vinimky ze to potiahnu az do stastneho konca,ale ja by som to uz nikdy nechcela, skor ci neskor ,budete pocitovat ten priepastny vekovy rozdiel.ak by si sa chcela len pobavit ,prosim,ale na dlhodoby vztah neodporucam,mam svoje skusenosti 😉

valinka248
23. máj 2014

@sansulinka ja suhlasim s tebou. .. 🙂
ja mam dokonca o 19 rokov starsieho a myslim si ze aj som na starsich a s mladsimby som ani nechodila.... Pre mna je to vyzraly chlap, ktory vie co chce... a kaslem na to ci bude v buducnosti mat 79 a ja 60.... a aj tak viem ze bude lepsie vyzerat ako ja...kto vie co bude o par rokov to nevravim, ale zalezi od toho aky je ten clovek ci sa o seba stara a co robi pre seba aby vyzeral mlado... Moj sportuje , je krasny, sexy (pre mna urcite) , dokonca mna taha vonku co som zasrana a mne sa nechce .. On mi stale povie, mam mladu ženu, a chcem sa jej pačiť... takze je to aj od povahy..a rodicia? no zo zaciatku ziadna komunikacia...teraz nas uz volaju na otcovu 65 🙂 a uz sa bavime, vedia ze planujeme babatko, pytala sa ma ci fakt to myslim vazne cii mi nevadi rozdiel povedala som jej, nie nevadi mi to a ona..tak dobre. 🙂 On ma strasne dobru povest 🙂 jej kazdy vravi ze je to strasne dobry chlap 🙂 a MILUJEM HO NADOVSETKO NA SVETE a viem ze aj on mna. dokazuje mi to kazdy den 🙂 a samozrejme, hadky su take normalne 🙂 byvame spolu..
a teraz takto..mala som necele 2 roky vztah s chlapom o 7 rokov viac....a ... nikdy viac 🙂 bol dobry, ale nie pre mna 🙂

sansulinka
23. máj 2014

@valinka248 ja som prave ani nevedela ked som mojho muza spoznala,kolko ma rokov..nevyzera vobec 🙂 na zaciatku mi mama nadavala,teda snazila sa mi dohovorit a ja jej nato ale mama boze ved si ho neberem 🙂 nejak sa k nam nastahoval a zili sme a sup zrazu sme sa zobrali. Ma toho ovela viac za sebou v zivote ako ja,aj ked nie som neviniatko a nevyburena ale viem,ze ineho si uz neviem vedla seba ani predstavit. Bol slobodny,bez deti zvlastne ked ma tolko rokov 🙂 dnes cakame dvojicky a je nam super. Takze urcite ako hovoris ze zalezi od povahy a od toho aku ma predstavu o vztahu, o rodine,ako si rozumiete, ci spolu dokazete fungovat naozaj aj 24h vkuse..vela ludi takym vztahom nedava dlhu zivotnost ale drzim palce aj vam aj nam 🙂 a aby sa podarilo babko a vsetko islo tak ako si vy predstavujete.