Partner neprispieva a ani nepomáha v domácnosti
Ahojte, otazka lebo zacinam mat pocit ze mne uz sibe.
Pol roka som vo vztahu s muzom, s ktorym byvame v mojom byte. Mam z predchadzajuceho vztahu dieta kt byva s nami- je ale v striedavej takze je u nas len 4 dni v tyzdni.
Odkedy sa nastahoval, neprispieva nic na chod domacnosti- najom, energie. Prve mesiace neprispieval ani na jedlo s tym ale uz zacal po 3-4 mesiacoch. Co sa tyka dovoleniek, sam od seba nevymysli nezaplati nevybavi nic. Vsetky doterajsie dovolenky som nasla, zaplatila a zorganizovala vzdy sama / inak by sme nikam nesli/
Ja financujem vsetko, zaraba 2x tolko co ja- ja mam okolo 1500 cisteho, tzn on ma prijem okolo 3000tis.
Doma obcas uprace na moje vyzvanie- ale sporadicky. Varim periem a vytieram zasadne len ja. Co sa tyka samotneho varenia varim kazdy den, cez vikend varim 3 jedla. Pracujem na tpp a mam normalnu 8 hod pracovnu dobu.
Ked mu toto vsetko vytknem povie mi ze som mu nepovedala ze ma nieco z vyssie uvedenho robit.
Ja si myslim ze toto ma byt automatika, viem ze najom je 300 mesacne zoberiem 150 vyberiem ich 15teho a polozim na stol. On potrebuje ku vsetkemu slovnu vôdzku, toto sprav toto zaplat toto urob.
K mojmu dietatu je mily, super.
Netusim ako mu povedat, dokazat alebo co mam robit aby sa spamatal a zacal normalne fungovat a robit a hlavne platit sam od seba. Zacinam mat pocit ze mam mega naroky a ze toto ziadna od svojho muza nechcete, pretoze moj sa pri vycitkach tvari ako keby dom najvacsi despota a chcem od neho jadrovu fyziku. Prosim aspon o ukludnenie ze mi nesibe 🥲
@alex49 V podstate, ona naozaj nie je slúžka. Lebo slúžka dostáva plat. Otrok zase robí za bývanie a stravu. Ale ako sa hovorí človeku, ktorý nie len pracuje na druhého zadarmo, nie len si platí vlastné bývanie a stravu, ale ešte to platí aj tomu, pre ktorého to robí, tak to vážne neviem.
Pochybujem, že si s tebou sadne a v kľude vykomunikuje tvoje požiadavky, keď to nedokázal ani doteraz. Nejednaj s ním ako s malým chlapcom, lebo on je veľmi prefíkaný a zneužíva to, že si o ňom myslíš , že bez teba by si neporadil. Skús mu dať podmienku, že presne napr. 10-tého každý mesiac ti dá v hotovosti alebo na účet 700 eur. Dovolenky na polovicu.Neustúp. Som presvedčená, že z teba urobí beštiu a odíde sám. A ty budeš mat konečne pokoj od priživníka a budete si svoje peniaze užívať alebo šetriť so synom.
Tvoj problem hlavne je, ze ho chces zmenit. Treba si hladat partnera ktory ma bezne nedostatky ( ako kazdy z nas ) a nie teliatko co sa nevie rozkyvat. Prosim ta, aj pes je samostatnejsi nez tvoj partner.
Mat toto doma je jedna vec, ale to by som sa zrejme prepadol pod zem keby som takeho cloveka mal predstavit svojmu okoliu ak tvrdis, ze ma slabe alebo skoro nulove social skills.
Nevie nakupit, nevie navarit, nevie zabookovat pobyt, nevie sa financne spolupodielat na chode domacnosti. Jedine asi co vie je, ze vlastne nic nevie.
Menit mozes chciet, ale toto je zlyhanie vychovy zo strany jeho rodicov. Tak kurzy na pracu ktora si vyzaduje specializaciu je schopny absolvovat, ale kde sa nachadza petrzlen v predajni tak na to mu treba GPS suradnice.
Podla mna musi byt vychcany a hlupeho iba hraje. Aj taky somar ako A.Danko je schopny zistit kde sa v predajni nachadza maslo aby mohol tocit reels pre svojich followerov o lacnych potravinach.
@h2 mozno si autorka skusa ake to bolo zit pocas feudalizmu ked bezni ludia chodili robit na panske....
"Ejj, Hybe Hybe....podlahli ste vlastnej chybe."
Vieš čo, stále bol taký. Ale k synovi v noci vstaval so mnou, narodil sa predčasne a ozaj sa staral ukážkovo, len ako vravím, čo nie je pre neho priorita, ako napr. upratovanie, to mu ozaj hovorím, čo ma urobiť a aj to spraví, lebo on bordel nevidí 😂. Chápem, že nie každú baví komandovať chlapa, ale mne to nevadí. Tu ma skoro každá doma super chlapa a každého by sa hneď zbavovali, len pravda môže byť niekedy celkom iná. Je na tebe, či si ochotná tolerovať takého chlapa, teda druhé dieťa 😆 ale tak môj teda okrem tej selektívne slepoty nič iné nemá, tak s tým v pohode žijem už skoro šestnásť rokov.
6 strán o ničom. 1000 argumentov a aj tak si ho večer pustíš do postele
@rusalinka tak dobre som sa zasmiala 😀
@h2 Príživník
@h2 veď nech sa s ním porozpráva k veci, keď to ešte neurobila a uvidí, či sa rozhýbe. Možno je to typ chlapa, ktorému treba všetko polopate povedať, asi mu to nedocvaklo. Neodsudzovala by som hneď, ale pokúsila s tým niečo robiť, keď je vraj inak v pohode. A až potom robila závery.
@summer23456 neviem či by som ho nazvala šikovný, lepšie je Vychcaný, vypočítavý, ktorý iba využíva, zneužíva zamilované žieňa
Autorka, to je jedna z mála tém na MK, kde sa všetky ženy zhodnú na tom istom riešení a ty si stále ideš svoje. Už to pochop, on sa nezmení! Ale teda skús ešte posledný rozhovor, nech ti prispieva napríklad 600-700 eur mesačne na výdavky, rozpis na papier, čo všetko mesačne platíš. Ak nebude súhlasiť, tak dovidenia. Ak bude súhlasiť, ale prachy nepošle, tak kufor letí z okna.
Príde mi z toho čo čítam, že tvoj priateľ má nejakú diagnózu, asperger, alebo autizmus, len ma asi vysoký intelekt..
.." pres hubu a vyhodit"... Kopecký
https://www.youtube.com/watch?v=1rKqnYZ4BVANo nechcela som hneď takto ale po poslednom príspevku musím napísať že si strašne blbá.🤦🏻♀️ Tak on si odkladá na nehnuteľnosť a ty mu financuješ komplet celú jeho existenciu. Pánko nemusí ani rukou pohnúť a má servis aj s darčekmi a dovolenkami. On je vychcaný a ty hlúpa. Presne takú ženu títo ľudia potrebujú pre svoje plány. 😁👍
Toto je fakeova tema, nikto nemoze byt tak hlupy aby takto zil a rozmyslal. Nekrmte trolla
možem sa aj k tebe nasťahovať? uvaríš, zaplatíš, poriadiš, zacvakaš a postaraš sa o všetko..ja sa tak teším, ku ktorému dátumu más voľnú izbu?
@karolinakr Obávam sa, že nemáš tú jedinú "pridanú hodnotu", ktorú on autorke dáva. ♂️
@strongi ako domácnosť áno ale platenie mu nedocvakne? Veď aj v podnájme musel platiť nájom aj energie, či zrazu ma z lásky k autorke zatmenie zmysle a myslí si že bývanie je zadarmo? Aj nákup že sa zaplatí sám?
A ak sú to veci o ktorých mu musí hovoriť tak to nie je tak či tak chlap do budúcnosti,pretože to vie už aj moje 10r dieťa že nič nie je zadarmo a automaticky
Ani to ďalej nečítam..... A keď býval sám tak kto mu platil všetko čo treba, keď on to "nevie"? Vtedy tiež nevedel ze treba platiť, alebo to robila zaňho mamička? Bože, kde chodíte na takých tutmakov?
v živote by som tak sprosta nebola, aby niekomu, kto ma x nasobne vyšši plat, ja ťahala všetko...to už fakt musi byť niekto uplne mimo, ak toto dovolí a prijde mu to normalne...a ty tam stojiš ako taky trulo 15 a nič sa nedeje, tak ideš nakupiť, uvarit, upratať a zaplatiť dovolenku, človekovi čo ma o 100% vyšší plat ako ty..si normalna? on ti to ako vynahradza? dospely chlap nevie, že jedlo sa v chladničke nezjavilo same? one nevie, že treba platit najom a energie? on nevie, že za dovolenku sa plati? keby ste to mali obratene, že ty zarobiš 5000 a on 800 a hraš granda, to by som ešte pochopila, i ked vždy to je divne, ked si žena vydržiava chlapa, ale on zaraba viac a ty tahaš všetko od platieb po upratovanie a nakupy? ty si v tom vzťahu, kto neni normalny, nie on...on je len vychcany a bude hrat blbeho a mrtveho chrobaka ešte 10 rokov a ked ho povyšia a zarobi 5000eur, a ty narobiš už 1150x cirkus, velkodušne ti hodi 100ku na stôl po desiatich rokoch
on je mumak neschopny a lakomy, aby muž s 3000 eurami nevedel hodiť na stol 1000 a mali by ste sa ako prasce v žite takto si len spori do kasičky a ty ako otrokyna ho obsluhuješ vo velkom...ale aspoň že maš humor a dobru naladu z neho..keby sa okolo teba točilo 100 mužov, tak si nevyberieš najväčšieho mumáka..ja mam alergiu na lakomych ludi, a mohol by byt aj neviem čo, nezájem
@h2

Žena, ty si neskutočná, pánko u teba býva zadarmo, je zadarmo, neupratuje, nevarí, nenakupuje, a šetrí si na chatu. Preber sa, nie si slúžka a takého hnupa pri sebe naozaj nepotrebuješ.