Peniaze, výčitky a hádky

mamickapn
11. sep 2013

S partnerom sme spolu skoro 8rokov,nikdy nas vztah nebol prechadzka ruzovou zahradou ale vzdy som sa snazila si ho udrzat. Viem ze ma tu teraz viacere odsudia ze si mozem za to sama ale ja ho stale mam rada a chcem nas vztah zachranit aj koli nasim detom. Posledne 3roky byvame sami a zacalo sa take mensie peklo. Prvy rok mal milenku,druhy rok sme boli furd pohadany ani som sa s nim moc nebavila a tento treti zeny je katastrofalny. Pytam sa ho co sa deje ked ma musi furd ponizovat urazat a furd mi vycitat kazdu malickost nechce sa rozpravat nic. Vidim to aj sama na sebe ze to sebavedomie,sebaucta u mna sa straca. Uzatvaram sa do seba ked to chcem riesit tak ma posle kade lahsie ze sa mam ist dat liecit. Koli nemu som sa prestahovala,koli nemu nemam kamaratky nikam nechodim furd som len doma s detmi. Posledny vystup bol koli ovladacu na telku dieta zobralo ozuzlalo a nefungoval. Hned som bola nezodpovedna p... co vsetko pokazi. Vycita mi ze on dava vsetky peniaze a ja davam iba 200€. Ked si chcem nieco kupit tak nemozem lebo nemam peniaze. O deti sa stara kupi vsetko co treba len my dvaja nejak sa od seb vzdialujeme. Nevladzem uz, chcem to riesit a neviem ako uz mam ist na nho. On bol aj je moj prvy chlap moj prvy priatel ozaj ho mam rada a urobim vsetko len aby som nasu rodinu udrzala spolu.

dasiacik
11. sep 2013

@mamickapn
Ahoj.Pises,ze ty urobis vsetko preto aby si ten vas vztah,
vasu rodinu udrzala.Ale,chce to aj on?Ty sama moc
nezmozes.A pises,ze vas vztah nikdy nebol jednoduchy.
Mne sa skôr vynara otazka "co chces zachranovat?" ☹

janinah
11. sep 2013

manželska poradňa,jeho tam nedotiahneš,choď tam sama

sashabb
11. sep 2013

@mamickapn čudujem sa, že chceš ten vzťah udržať aj keď ti vulgárne nadáva, mal milenku a len sa hádate....

babychriss
11. sep 2013

... keď to nejde, tak to nejde ... načo to síliť, a zbytočne sa trápiť, zabíjaš čas podľa mňa. 😒

nikolet_89
11. sep 2013

si hlupa ak udrziavas vztah ktory je uz len z tychto par riadkov totalne nefunkcny, milenka, hadky, nadavky, ponizovanie, peniaze vsak o tomto celom to je cele zle...pekne sa zbal, zober deti, rozved sa, rozid sa urob to aspon koly detom ked uz nie koly sebe, vsak aky vzor im davate vy dvaja ako rodicia ? prepac, vacsinou niesom taka drza, ale zeny tvojho typu zmyslania by som prefackala ze nechaju zo sebou takto zaobchadzat...vzdy sa da nieco spravit, vzdy ti ma kto pomoct len treba odist a neobzerat sa spat...kks aby som si ani gatky pomaly nemohla kupit, lebo som na materkej ? a kto porodil a stara sa o deti ach jo...moja spamataj sa

matozazzo
11. sep 2013

Manzelska poradna, ak nechce ist, je to zbytocne a skor ci neskor sa bud rozvediete alebo ty skoncis na dne :( Vztah nezachranis tym, ze budes doma s detmi a uzatvarat sa do seba!!! Staraj sa o seba, sup do prace, von, hoc aj sama, aby si preniesla zodpovednost aj na neho... ak to nepojde, vas vztah nema buducnost, bohuzial a bude ta mat len "za sluzku".. :(

natinecka
11. sep 2013

ja ťa tiež nechápem, takto sa ponižovať...ti nedošlo, že on to asi tak necíti ako ty??? a kôli deťom mať takýto vzťah a deti rodičov čo sa vždy hádajú je tiež o ničom...neuvažovala si nad rozvodom???

svetluska82
11. sep 2013

@mamickapn no moja odpoved sa kdesi stratila 😒 Tak este raz...... Nieco podobne som zazila aj ja..... Moj muž po svadbe sa zmenil k horsiemu. Zacal mi tiež vycitať, ze neviem nic urobit poriadne- povysavat, umyt riady a pod. Pritom on nerobil uplne nic. Spociatku ked mi nieco vycital som bola ticho a mlcala som- nechcela som sa zbytocne hadat. No cim viac som bola ticho, tým viac si dovoloval. Vyvrcholilo to tým, že ak mi prisla moja vyplata na nas spolocny ucet tak vyvolaval- ze naco vyberam peniaze, co zas idem kupovat, že mi nic netreba a pod. Postupne sa zacal na moju adresu vulgarne vujadrovat. A tu som si povedala dost. 😠 Prva vec, co bola bolo, že som si zriadila svoj ucet, kde mi chodi moja vyplata. A bol o problem menej.... Ak ma kritizuje nikdy nie som ticho, ale mu svoje poviem- vzdy slusne a s kludom Anglicana 😒 Aj ked ma to stoji vela nervov... Najprv som si myslela, že sa pobijeme do krvi, ale na moje pocudovanie nie.... Len vcera mi povedal, že som nejaká drza..... Vraj ak sa mi nepaci nieco, tak uz nie som ticho....... 😅 No mozem Ti povedat, ze nas vztah sa takto zlepsil. Moj manžel tým, že som bola spociatku ticho si dovoloval stale viac a viac. Ked mu svoje otvorene poviem, tak je radsej ticho on 😅 lebo vacsinou mám k jeho problemu adekvatnu odpoved...
Na tvojom mieste mu dam jasne najavo, že mi nadavat nebude- idem von, do inej izby ked mi nadava......Ak sa mu nieco nepaci, tak mu svoje povedz.......A ak sa neskludni tak este stale ho možes poslat k vode........A peniaze na domacnost by som si vypytala na ruku, príp. nech ti cast posiela na tvoj ucet.....A ked nie tak mu vyrataj kolko by ho taký full servis stál, keby si mal platit nejaku paniu.

katrinka8
11. sep 2013

Aj ja si kladiem otazku, preco chces zachranovat nefunkcny vztah. Na to, aby si chcela nieco zachranovat, musite byt ale dvaja - mala by si sa asi svojho muza opytat, ci ma vobec zaujem zotrvavat v tomto vztahu - lebo to tak rozhodne nevyzera ☹

kessy23
11. sep 2013

to poznám veľmi dobre tie šetrnosti pri peniazoch. Ja beriem že manžel je väčšinou ten čo dáv peniaze a na podstatné veci a ver mi zažila som strápnenie keď mi nedokázal dť ani 10eur na darčk pre starkú lebo oni sviatky neoslavujú.. Proste sa nad tým už len usmievm inak sa vážne nedá to by sa človek scvokol.

janka1912
11. sep 2013

@mamickapn na tvojom mieste by som sa ho narovinu spytala ci este pocita s vasim vztahom do buducnosti, ak povie ano tak povedz, ze trvas na to, aby sa urcite veci zmenili, lebo takto to nebudes akceptovat.. ak povie nie, zariad sa podla toho, neostavaj s niekym len kvoli detom, ked on nema zaujem, budu to citit hlavne vase deti...
hlavne trvaj na svojom a neustup, kym ti nepovie na com si

jabadaba
11. sep 2013

@mamickapn tebe nestaci odpoved tvojho partnera, ze sa mas ist dat liecit ked chces nieco riesit? Co tu chces este riesit? Podla toho co pises sa snazis - prekusla si neveru, prekusla si obdobie plne hadok a teraz prekusujes jednu urazku za druhou. Kam az chces zajst s vlastnou sebauctou? Sa poskladas ako handra pod nohy svojho pana? Ci? Ani si Ta neberie, je to tvoj vobec prvy, cize si sa vzdala poznavania a ochudobnila si sa tak o moznost stretnut lepsieho partnera, je neokrochany pokial ide o pristup k tebe, je grobian co sa tyka financii....uraza Ta, podvadza Ta. Ja neviem, som ja divna ked na tomto exemplari nevidim ziadnu pridanu hodnotu? Co na nom vlastne lubis a mas rada? Nepleties si lasku s niecim inym? By som povedala, ze hej. U mna by letel ako vesmirna lod Enterpise.

moonlight1210
11. sep 2013

@mamickapn zla otazka - preco sa k tebe tak sprava. ved odpoved poznas (citis): lebo si ta nevazi.
preco si ta nevazi: lebo mu na tebe nezalezi. preco mu na tebe nezalezi: lebo vas vztah ho neuspokojuje.
vas vztah je jednostranny.
je tu jedna moznost, co urobit - vziat veci do svojich ruk a starat sa o svojej stastie po vlastnej osi. nie hned iny chlap atd.
ty sa musis naucit najst stastie v sebe samej. spokojnost v sebe samej. nehladat ju v partnerstve.
toto je vec, co doda kazdej zene iskru. citit z nej nezavislost. citit z nej sebaistotu, spokojnost, pokoj, pohodu.
to je vec, co pritahuje opacne pohlavie i dobre kamaratky.

samozrejme, nema to moc zachranit rozpadajuci sa partnersky vztah. ale moze sa stat, ze zachrani. niekedy naozaj staci postupne vybudovat okolo seba aromu (predovsetkym citovo) sebestacnej zeny a partner stoji v pozore, lebo pochopi, ze je sice milovany, ale nie definitivne nenahraditelny.
asi sa zlaknes, ze na co ti toto bude, ked ho stratis, ak ti to nedava 100% istotu vyhry - nuz, ak zacnes toto v sebe budovat, tak dalsi benefit je, ze zistis, ze nepotrebujes partnera ku stastiu. ze on je ceresnicka na torte, nie korpus. korpus si ty. a pekny a chutny aj bez ceresnicky.
dokonca mozes zistit, ze ku stastiu potrebujes iny typ chlapa a sama ho opustis (co teraz mozno pevne popries, ja som tiez popierala).

kazdopadne terajsim konanim nic nezachranis. mozes sice vybudovat istu jeho zavislost, pohodlnost, ale sama spojnost nikdy nenajdes. okrem jedinej - ze je stale tvoj. ibaze je tvoj ako "tvoj". na papieri, no casto bude srdcom a dusou patrit inej.
ak ti toto staci, tak konaj ako konas. hoci ani toto nie je zaruka, ze az natrafi na taku, co mu prinesie spokojnost a pokoj, tak ta neposle iba do pi**(ako pises), ale rovno do zabudnutia a ostanu ti po nom len alimenty.

ja viem ako ti je. istu dobu som toto riesila aj ja. bolo u nas vselijak. milovala som ho a triasla sa jak ratlik v prievane, aby som ho nestratila. zniesla a urobila by som cokolvek, len aby som vztah nejak polepila, udrzala. za kazdu cenu, z lasky. potom som natrafila na fajn ludi, co mi pomohli pochopit veci. co je naozaj dolezite a naucili ma prestat sa bat strat a vediet ich prijat s pokorou a poucenim. nase burky uz utichaju, nehovorim, ze prerod ide z pondelka na utorok, je to dlhodoba cesta a zakopavam stale. ale zaklad je v tom, ze pochopis, na co dosah mas a co zbytocne silis a predsa neovladnes. ze pochopis, co je skutocna priorita v zivote. a zmena prichadza. pomalicky sa menia veci medzi nami a dostavam to do rovnovahy, ktoru som vedome (z lasky a strachu) porusila vo svoj neprospech (tak mi treba).

zmena totiz pride len z teba. nie tym, ze budes skusat menit vsetky vonkajsie okolnosti, ludi okolo, prisposobovat sa. toto je vec, co rozhodne nikdy nikomu nefungovala. alebo iba tak, ze za uchovanie stavu platil sebou samym.

lilitela
12. sep 2013

@mamickapn Ja ta tiez neuspokojim svojou radou. Myslim, ze uz nie je co zachranovat. On uz davno nechce s tebou byt, ale asi este ma nejaky dovod, preco neodisiel (deti, pocit viny, nie on chce byt ten "zly" co odisiel, pohodlnost). Ty si neskutocne tolerantna, ked si toto vsetko vydrzala a zvladla.

flopo
12. sep 2013

@mamickapn Niekedy nestaci mat rad len z jednej strany :( Tvoj chlap je chladny vocit tebe a cim dalej s nim ostanes, tym sa budes trapit viac a viac.Deti ako rastu vsetko odsleduju a mozu mat do zivota nie dobry priklad.Takyto chlap je tyran a robi mu dobre ked ti ublizuje.Tvrdis,ze ho mas rada,ale ma rad aj on teba??????S takym chlapom ako mas doma som stravila 10 rokov.Preto viem o com hovorim.Ked som si citala tvoj prispevok ako keby si pisala o mne :( Neda sa to zvladnut,ver mi ak s nim ostanes 🙂 Preto ti velmi zelam,aby si nabrala tu odvahu a odisla od neho.Ja som ju naberala 2 roky a do teraz banujem,ze som to neurobila ovela skvor,ale to si zena uvedomi az ked je odputana od takeho cloveka.

nivi
12. sep 2013

ja len jednu otazku prosim ta co na tomto chlapovi lubis? uprimne.

moonlight1210
12. sep 2013

ja by som rada len upozornila, ze ten chlap nie je tyran, ani hlupak preto, lebo si nevazi, ze jedna zena ho miluje nadovsetko a velmi s nim chce byt.
(tyranie vyzera inak, toto je - ked uz tak - dobrovolne samotyranie.)
on ju len nelubi, resp. mu prestalo na nej vedome zalezat (nerada robim neiste nadeje, ale istym sposobom ju stale moze mat "rad").
ze nie je vhodny pre nu, neznamena, ze nie je vhodny pre inu zenu a s nou nevytvori plnohodnotny par, kde bude vybornym manzelom a skvelym partnerom.

tu riesi svoj problem ona a tym problemom nie je jej muz, ale jej tuzba mat vztah, ktory jej on nevie poskytnut. ze sa rozhodla ho mat za kazdu cenu s nim, nie je jeho problem a nie je povinny sa tomu prisposobit.
preto nie je este zly.
maximalne je zly, ze ostava s nou a nepoda ziadost o rozvod, ak ju naozaj uz nelubi.
no mozno z nejakej pohodlnosti caka, kedy to urobi konecne ona a snazi sa ju do toho nepriamo dotlacit.

myslim si osobne, ze tento stav si sposobila sama a zrejme uz sameho zaciatku vztahu. je to ako stazovat sa na zle deti, ked ste vy zanedbali svoju rodicovsku ulohu.

anavila
12. sep 2013

@mamickapn most musi stáť na oboch pilieroch, ked drží len jeden, padá ☹

m_ij_ka
12. sep 2013

ak máš záujem zmeniť Váš vzťah tak to musíte chcieť v prvom rade obaja, nielen ty. Ak sa dohodnete na zmenách vo vzťahu tak to má význam, ale pokiaľ to chceš len ty a z jeho strany budú len výčitky, urážky na tvoju osobu a on ti nie je žiadnou oporou tak vzťah nemá význam do budúcna a potom bude lepšie keď odídeš od neho a deti vychovaj sama.

sashabb
12. sep 2013

Mám taký pocit, že to je vymyslený príbeh. Dotyčná včera registrovaná a vôbec sa viac nevyjadrila 🤐

aneri66
12. sep 2013

podľa toho čo píšeš má on záujem o teba ???? vyzerá to, že nie....čo chceš zachraňovať ?????

mamickapn
autor
12. sep 2013

takze vysvetlim to: za prve mam ine meno na mk a toto som vytvorila koli ludom co ma poznaju aj osobne nemusia ma rozoberat po celom meste a za druhe vcera som si ho pockala ked dosiel z roboty a ako vzdy som zacala hovorit to ze sa mi to nepaci a tak..navrhla som mu kazdy mesiac 150€ na moj ucet za stravu a ze moje peniaze mi tiez zostanu ked to nebude tak balim sa a odchadzam jak ste aj pisali ked chce sluzku nech si ju najme ze som jeho zena neuverite pristal na to aj ked po chvilke rozmyslania co som sa cudovala bavili sme sa aj o nas povedal ze ma vela roboty a je to nanho uz moc preto je taky nervozny. tiez padla rec na milenky poprel to a v tomto mu aj verim maju v robote toho vela sama som tam robila..dakujem baby za kazdu odpoved este nic neni vyhrate ale dam mu este cas dakujem naozaj nakoplo ma to aby som si konecne otvorila hubu

flopo
12. sep 2013

@mamickapn a otvaraj ju castejsie,je dost mozne ze potrebuje od teba pocut aj tvoj nazor na vec.A casom uvidis 🙂 VelA STASTIA

kessy23
14. sep 2013

mamickapn je super a fandím ti že si si otvorila ústa a verím že sa to zmení k tvojej spokojnosti