Pohodlný muž
Ahojte,
Ako fungujete v dlhorocnom manzelstve s chlapom, ktory je ani neviem, ako to nazvat...proste nemysli na take bezne veci ani chlapske, co sa rodiny a domacnosti tyka..rozhovorov uz bolo milion...vsetko pripominam naozaj vela x, potom je uz podrazdeny, ze stale rypem...aj prezutie pneumatik pripominam a veci podobneho typu...mame dieta, takze nemozem a nechcem fungovat tak, ze ja za to neuvarim , neoperiem a.pod...mate naozaj osvedcene rady? Ja som uz unavena. Dakujem
To môže mať z detstva, ked matka všetko robila a syn nebol pozvaný zapájať sa do domacnosti, zvonením svadobnych zvonov sa jeho nastavenie nemení, len pokračuje v tom, čom bol vychovaný- Pohodlny chlap sa nemeni zo dňa deň, on už taky musel byť počas chodenia--ked ho bavi fitko a cvičenie staranie sa o seba viac ako rodina, tak je nejaky samoľub a taky teda makať nebude, ale každý vie, koho si vzal
@joannita poopravila by som ta. Nejde tak ani o to, aku majú matku (samozrejme jej podiel viny nepopieram), ale je to CISTO O POVAHE A CHARAKTERE toho chlapa.
Moja svokra by bola doteraz schopná môjho muža obskakovat, ofukovat, keby sa neodstahoval, hoci má 31 rokov. Obskakuje svojho manžela a celý život, kym môj muž zil u rodičov, obskakovala aj jeho. Neviedla ho k domacim pracam, nikdy nemusel nic robit. Ked bolo treba, pomohol okolo domu, sekal drevo, atď. Lenivý nie je.
Našťastie sa osamostatnil ešte predtým, nez sme sa spoznali a všetko sa naucil robiť, lebo musel.
Vyhovárať sa, ze je to všetko vina svokry, je čistý alibizmus. Pokiaľ je chlap normálny, uvedomely a disponuje aspoň základnou empatiou voči vlastnej žene, naučí sa všetky práce aj ked k tomu nebol vedený doma. Ale to sa ženy nemôžu správať ako nadludia, ze všetko zvládnu samé a budú toho chlapa ofukovat.
Ja som mojho nepotrebovala ocarovat tým, aka som skvelá gazdina. Očarila som ho hádam tym, aká som skvelá ženská a jeho druhá polovička 😀 Nie, ze budem jeho náhradná matka s benefitom navyše - sex. Jedine, co je primárne na mne, je varenie, lebo to ho fakt nebaví, ale mame dohodu, ze raz za mesiac varí cez víkend on 😀 ostatné povinnosti v domácnosti mame rozdelené (ja som mu nenápadne podstrcila tie, ktoré ma nebavia vôbec 😀).
@lvula tvoj muž mal ale to medzipristátie . osamostatnil sa, kým ste sa spoznali, takže bol nútený sa o všetko postarať. Tiež mám takého, žil chvíľu sám, takže nič sa mu samé neurobilo a nezariadilo. Horšie to je, ak mužíček odchádza v sobotu od mamičky a v nedeľu ráno začne žena okolo neho kmitať, presne tak, ako si opísala, aby mu ukázala, aká je gazdinka. Časť mužov to ocení, tá menšia, ostatní to vrele uvítajú, spočiatku chvália, neskôr berú ako samozrejmosť. Žena stíha, keď sa narodí dieťa, už menej, začína byť nevrlá, pri dvoch a najmä ak potom nastúpi do práce, nastáva v rodine cirkus. Muž sa nechce vzdať svojho pohodlia, na ktoré ho naučila a ona je frustrovaná zo situácie, ktorú si sama vyrobila.
a preco mate 2r v skolke?Zarobi tak malo,ze musis aj ty robit uz?
Pokosi,to nieje daka robota ale tk sa ti aspon dokaze postarat o dieta.
Alw ved ani ty dako nerobis,len objednas,teda zavilas toho opravara,ty to tiez nerobis tu opravu manualne,zvolat telefonatom ta tak vysiluje?Kto plti potom tu opravu?
Co este zanho robis okrem telefonovania?Nejake rucne prace,ze musis drevo narubat alebo rylovat zahradu alebo co robis zanho manualne?Ved aj uprace ked sa stara o dieta.
A pracuje manuálne či sedí v kancelárii ?
Autorka, ja ta chápem. Jednoducho chceš, aby automaticky robil veci, ktoré robit ma. Keď ty automaticky vieš, že treba uvariť, oprat, nakúpiť, dat dieťaťu obed, ísť s nim von, tak očakávas, že aj on bude vedieť ze ma vymeniť žiarovku, prezut auto, a podobne. Bez toho, aby si mu to pripomínala, lebo v takom prípade máš nielen seba na starosti a dieťa, ale aj jeho.
Tiež som toho názoru Väčšinou nastane problém po narodení dieťaťa, lebo dovtedy akosi dvojica funguje sama za, seba, ale odrazu je tu dieťa, plne závislé na obvykle na žene, teda už má dvoch ludi "na krku" ale to berie akosi normálne, je to dieťa,mysliet musí aj za neho A začne vidieť ako problém, že ešte musí mysliet za dospelú osobu, starať sa o veci, ale by mal urobiť on sám.
U nás je to napríklad balenie niekam.Nie je to veľmi časté, ale aj to ma rozčuľuje, že muž sa nepobali sam, teda ja balím troch ludí. A potom sa len spýta, nevzala si to a to? 🙉
Ak nechce muklovat, tak je skor uzivacny a bytovy typ, ako domovy. Ci napad bol ist do domu? Ak sa stretnu dva typy, ze jeden je skor uzivat volny cas a druhy s "vrtulou" v ..., tak sa asi nikdy nedohodnu a konflikty budu na dennej baze. Stareho psa neprevychovas ...
@liljana aj to je veľká pravda. Napríklad u nás funguje pochvala. Isto raz za čas spraví niečo, čo poteší. Vieš aj obyčajná pochvala vie toho veľa spraviť a potom by ho to možno aj hnalo tak trocha vpred a nevidel by len to frflanie
Ja tiež často zabúdam..tak máme v kuchyni tabulu s fixkami kam píšeme, čo treba urobiť (napr. Objednať drevo, zistiť cenu dlažby, objendať do pneuservisu, ...) a potom, keď sa to urobí buď škrtnem alebo vymazem... 🤷 Jednoduché riešenie... A ani som nezisťovala a vlastne ani nerozmýšľala, či to muža urazí 😅 napisem a hotovo. Teraz už píše aj on, lebo sám uzná, že na to zabudne.
vies ale ked on nechce "muklovat" povedzme si na rovinu na rodinnom dome so zahradou je prace az az...a nie kazdeho zivotny ciel je vsetko nechat a otrocit...treba sa pozriet trochu na to co aj on potrebuje k zivotu....trochu si zratat hodnoty oboch, aby nikto nebol utlacany a najst nejake spolocne riesenie? si si ista ze mat rodinny dom je to prave pre vas oboch? teda treba vidiet aj tie negativa - vela prace...ja som asi tiez pohodlna, tiez by sa mi nechcelo "muklovat" takze tvojho muza celkom chapem, chapem tiez teba raz to mate, chces to mat pekne....zlata stredna cesta 🙂
@ktochytavzite dieta nie je v skolke, je bud s nim alebo s mamou. Nezarobi tak, ze bt sme nevyzili, ale pokrylo by to nasu hypo, energie a mozno stravu a dovi...takE preto pracujem aj ja. Ano vysiluje ma zivot, kde na vsetko myslim ja. Ja nemam proboem zavolat, keby mi povie, ze treba tamto alebo hento. Ale to skor ha si vsimnem take veci, ze je nieco s kotlom, dverami, autom...jeho to nezaujima alebo ja neviem. Nechal by to asi az do krajnosti zajst. Preco ma byt vsetko na mojej hlave? Uprace...umyje riad a povysava, to nie je nejake extra upratovanie..
@1katus1 vzv, cize sedi, nenarobi sa
@jaskolka presne ako si napisala
@aknamorka22 aj ja som vzdy na vine...
@nistika tak nemal chciet dom...abi moj zivotny ciel nie je ,,muklovat", ale svoje povinnosti si plnim. Stacila by mu hodina denne, alebo raz za cas otvorit ocka...
Moc to prežívaš, keď pri živote hovoríš o povinnostiach v domácnosti. Odosobni sa, že nebude všetko tip top no a čo. Vrzgaju dvere, vezmem wd nastriekam a je hotovo, nevymení gumy, nasneží či primrzne bude nútený. Pozri napríklad my teraz maľujeme a ja tu pismenkujem 😁 a čo máme byť dvaja na rebríku? Zachvilu pôjdem umyť kvapky aby som potom doumyvala. Šak si dajte čaj, kávu a povedz mu v rámci debaty aké máš plány a hlavne sa spýtaj na tie jeho. Poznám x chlapov ktorí by ti pri prikazoch pleskli dverami a dovi dopi. Možno fakt potrebuje aby si išla na to obklukou resp. To hovor tak že to bude jeho nápad.
Ty nemas za muza toho mojho? Uplne to iste... Vsetko je na mne, ja musim najskor 2 tyzdne pripominat, ze treba robit stk na autach, konecne mi vcera povedal terminy... Ked nieco chcem, tak je zle, lebo u nas sa to robi stylom, ze nieco chcem spravit, premyslim to, kupim material a robim. U nich je to stylom, ze najskor teda trebalo by nieco spravit, ale este to nie je zle, pocka to, potom rok o tom kvakaju a potom ved ked to bolo doteraz fajn, tak to bude aj dalej... Alebo nieco spravia a uz oddych a ty cakas, ze mozes popratat alebo nieco spravit dalej, tak este sa ofuci, lebo ved preco ho plasis a on si musi oddychnut (to, ze aj ty chces mat hotovo a oddych je samozrejme prehliadnute).
Gol bol, ked sme sa nastahovali a nabytok sme mali kupovany naraz... Vsade boli krabice a na konci mesiaca sme mali dohodnutu jeho mamu a segru na navstevu... Takze ja som chcela mat vsetko hotove a on zabil, ze co dosiahnem tym, ze to stihneme do toho casu... A doteraz je to tak... V oktobri sme opravovali praskliny na stenach a vyzeralo to asi tak, ze pomaly pol domu som vymalovala ja sama za 1!!! Poobedie v 9.mesiaci... lebo on to teraz nebude robit, lebo nema naladu... Ale pi*ovat, ze vsade je bordel tak to ano....
@tom_i aj ked to bide jeho napad, on to nezrealizuje. Ved ale.ja praveze nechcem davat prikazy, o to.ide. chcem, aby to vedel sam.od seba
@guiseppinka chore, fakt...asi je to aj vychovou. Neviem..ale ved su dospeli...
Vychovou? Ano aj... Svokra ho ofukuje stale... Nadava, ze ako jej najmladsi s nicim nepomaha a ona nevladze, ale nic s tym nerobi... Ja to uz nejako neriesim... Ked ma to prestane bavit, tak odidem... Lepsie to uz nebude
hej chaoem uz,ale preco teda nevydrzis este rok doma a mozno potom ked dieta bude v skolke budes taka menej zatazena.Tak jejo podla mna nezmenis to ke taky typ.Skor mozno byt by som potom chcela i ked to tiez z kaluze do blata.No tak to nerob nachvilu,mesiac dva mozno potom porobi
A ty robíš kde ?
@1katus1 ja mam pracu, kde tiez sedim ale pracujem s mnozstvom informacii, mam aj terminy , projekty atd takze preto ma este aj toro zatazuje..mam takychto ,,vybavovaciek" a pripomienok v praci az az
Nejakého fesneho suseda nemáš, ktorého by si vždy zavolala, keď dačo treba urobiť a ten tvoj sa nemá k činu? A poriadne si s ním zaflirtuj, kávičku ponukni, vychvaľuj do nebies. Malo by to zabrať. Ja mám doma opačný prípad, môj je workoholik či v práci alebo okolo domu, potom ešte k svokre beží dačo porobiť, no tiež mi to niekedy lezie na nervy. On bez práce nevydrží, cez dovolenku pomaly trpí. 😂
Tak je s dieťaťom, uprace, umyje riad tak celkom aj niečo robí nie?možno si akčná až príliš chces mať hneď všetko spravené, do detailu premyslené a on je pohodak.Potom sa len vytacas, že to ešte nespravil.Neviem poradiť tiež to mám doma podobne, ale ja už neriešim🙂
Ja to chapem zas velmi dobre, proste hlava ide prasknut od vsetkych tych povinnosti. Ja teda pisem sama sebe a aj jeho povinnosti si pisem, a sekirujem ho s tym v pravidlenych intervaloch. Mna to tiez strasne unavuje, viac ako praca samotna. A znova napisem, ako ked si ma zena sama urobit, ci uz potelefonovat, pozhanat, ako naco takeho chlapa doma?

Má iné priority nezmení sa...každý má svoje chyby Môj zase volá opravára na každú blbosť.A tiež mu treba pripomínať dôležité veci, ale blbosti rieši hneď.Ja si to už nevšímam veď by ma porazilo🙂)