Posledný rok na rodičovskej: Ako plánovať prázdniny?
Ahojte. Som este posledny rok na RD cize mame prazdniny bez problemov kde nechat deti. Vratili sme sa prave z dovolenky pri mori. A mna chytila uplna uzkost co bude o rok. Kam dat deti cele prazdniny. Ze deti uz budu mat prazdniny o nicom. Nudit sa. Budu kade tade u starych rodicov. Ked ja uz budem pracovat. A hlavne to ze uz k moru nepojdeme kedze my s muzom si nebudeme uz brat dovolenku naraz. Nestastna som z toho. Keby tak existovala nejaka praca na doma. Ja som introvert, bojim sa kolektivu, ohovaraciek.
Bez ohľadu na to koľko si tu budú ženy nadávať a koľko názorov tu padne...jedna vec je istá - na tento problém autorka riešenie nájde, lebo musí. Už aké to sa uvidí, ale našťastie sa nemusí nič riešiť dnes. Občas má človek splín a všetko vidí viac čierne, nevidím nič zlé na tom, že sa chce z toho vykecať...v pohode autorka, troška upusti od tej uzkostlivosti vo výchove ak teda môžem aj ja dať nevyziadanú radu a dobre bude
Cele zle, ze nema kamaratov a jasne mobbil playko Cele zle, ked sa nevie socializovat. A staci mu Mobil. Vyrasta z neho zavislak. Moj ma 15 a jasne aj na pc sedi aj na mobile, je inyrovertnejsi oproti dcerke, ale ma svoj okruh kamosov a rad s nimi stravi cas, napr v posilke, na kofole kebabe
To co si ty povazovala za HO ani omylom nebol HO, iba zasivanie sa doma. Ty stihas popri HO, varit, prat a hrat sa s detmi na zahrade? To mas prosim ta aku robotu? Ja uz druhe leto som na HO s jednym dietatom a ide ma porazit. Kolko krat sa nestiham ist ani vycurat. Mne prazdniny zacnu 2. septembra.
@alickapusinka suhrnne oznacenie starych rodicov, skratene.
@simona20201309 och to boli casy, hodina na ranajkach, hodina na obede, nanuky po obede, kava...
Odvtedy sa takej praci vyhybam, aby som nemala sto kil, ale s tou drinou na MD sa to porovnat neda, nevyspaty zombie nonstop nahanajuci Duracelov 🥴🥵
@simona20201309 neboli skolky zatvorene,aspon nie pred cca 40 rokmi, vzdy bola nahradna otvorena na striedacku, bola blizko a v case nasej zatvorenej skolky sme chodili tam.
Preco by ste nemohli ist k moru. Kludne si zoberte obaja dovolenku. Dnes su denne tabory v kazdom meste aj vacsich dedinach. Tyzden u jednej babky,tyzden u druhej,tyzden,dva dovolenka,denne tabory,nejaka teta,krstna ich mozno rada zoberie na prazdniny. Je to tazke,ale nic tragicke,zvladnete
@simona20201309 vsak ale doma byt môže, to jej nikto predsa nezakazuje.
Len stat jej už za to nebude platiť. A to je asi ten problém...
@autotka nejaké diagnozky povymyat na predĺžený rodicak ta nenapadlo? Separácna úzkosť matky... prílišná fixácia na dieta... strach z práce? Hm?
@lienka.7 inak vy si myslite ze tu mame milion tematickych taborov od vymyslu sveta? Su tu asi 3 tabory.
@letfenixa aka?
@lienka.7 nie dcera vobec chora nebyva a diagnozy jej vymyslat nebudem. A nema ziadnu separacnu uzkost. Ona ma deti rada
@marca12 druha babka nepostrazi. Nie je ochotna.
@marca12 krstna ma babatko a byva u mojich rodicov.
@0kristina0 objednavky som vybavovala. Niekedy prisli 3 za den.
@riyadh ma kamaratov v skole.
@riyadh moj ma 9 rokov cize asi na kofolu a kebab sam este nechodi
@lenkakravcova urcite uz nie
@letfenixa to uz davno lutujem ze som nesla za ucitelku
Stále mas rok pred sebou, mas čas sa zariadiť. Ak túžiš po práci na doma a cítiš ze chceš prázdninovať s detmi aj budúce leto začni na tom pracovať.
- nájdi si nejaký kurz, napríklad grafiku, copywritting, účtovníctvo, správu e-shopu, zákaznícku podporu môžeš robit s PC a internetom kdekoľvek na svete. Tvoja materská firma môže sídliť v Prahe a ty robit z domu v Hornej Dolnej za super peniaze
- niečo flexibilne, napríklad realitnú maklérku, z domu si vybavis telefonáty, papiere a poobede víkendy ked bude muž doma pôjdeš na obhliadky.
- ak si skôr manuálne zrucna môžeš robit niečo na živnosť - záhradníctvo, upratovanie ,opatrovateľku, služby - strihanie, nechty, masaze, pečenie koláčov . Výroba vlastných výrobkov, repasovanie nábytku, čalunictvo…
- cielene si nájsť pracu v školstve. Ak mas VS vieš sa zamestnať aj popri štúdiu pedagogického minima
- niekde sa zamestnaj a daj výpoveď na leto. Kľudne popri deťoch si šte privyrobis ze niekomu postráž jeho deti. Alebo sa stan profi rodičom
Možnosti je veľa, ked to takto cítiš ze chceš byt doma s detmi tak si za tým chod. V dnešnej dobe je toľko možnosti, len musíš preto niečo spraviť. Naozaj mas ten rok s rodicakom, ak si zamestnaná tak aj dovolenku, podporu v prípade ze dáš výpoveď, ak by si aj začala s tou živnosťou mas 1 -1,5 roka s príjmom na rozbeh
Chod si za tým, spln si sny, ked tomu dáš energiu už teraz tak to pôjde uvidis
Výhovorka za výhovorkou, tebe sa proste nechce ísť do práce a vyhováraš sa na deti. To je všetko. Ako to dopadne? No nijako, ty budeš sedieť doma na zadku celý rok aby ste (podľa teba) vykryli prázdniny a tvoj muž bude živiť celú rodinu sám 🤷♀️.
@riyadh ten mobil a playko som prehliadla 🤕
To mení cely môj názor na túto situaciu
Tak si zaplatis opatrovatelku a vybavene. Ked ine neuznavas...Syn nemusi do tabora a dcera kludne do skolky moze tych par tyzdnov. Deti v skolme ani nevedia, ze nejake prazdniny mozu byt, kludne im postaci ten zvysok.
A ze nepojdete k moru nejaku dobu...no boze...xy rodin neboli este pri mori vobec, ved neumieras, pojdete o 4 roky, ked ti cast prazdnin vykryje mama uz na dochodku. Toto riesi kazda rodina, a kazda to musi zvladnut, ci chce, ci nie...
Hej, kolegyna si take brala.
U nas byva vzdy skolka jeden mesiac otvorena, jeden zatvorena. Ak mas 9rocneho, ten moze ist aj do tabora. Nasi chodili od 7 rokov. Aj na denne, aj na prespavacie. Aj teraz, jeden siel, druhy sa vratil.
Keby som nevedela o koho ide, aj by som sa snažila autorku povzbudiť, utešiť…
Ale myslim, že je to zbytočne… ako to bolo aj pri iných jej “problémoch”. Stále si pôjde svoje.
@pe_mi
To bola nejaká dedinská knižnica, či? Lebo ja som pracovala v Mestskej knižnici vo veľkom meste a tam by mi ani nenapadlo si brať decko do roboty, to neprichádzalo do úvahy a to som tam bola vedúca. Teraz pracujem v akademickej knižnici a tiež si absolútne neviem predstaviť tam ťahať deti.

@lienka.7 prečo máš pocit, že žena ktorá chce byť s deťmi doma je lenivá a chce sedkat na zadku?
Sedkat v kancelárii za stolom je 10000x jednoduchšie ako doma s malými deťmi.