Prerastajú k nám tuje od suseda
Ahojte,
prerastájú k nám susedové tuje. Dotýkajú sa síce plota, ktorý postavil a zaplatil sused. Otázka je, či môžeme odstrániť tuje, ktoré pretŕčajú k nám? Sused vraví, že to jeho plot a sú na jeho plote tie konáre. Tie konáre nie sú na zemi, čize na našom pozemku. I tak sa pýtam, či môžeme odstrániť? Nechcem, aby nás niekde nahlásil. Nemáme dobré vzťahy. Aké problémy by sme mohli z toho mať, ak bez opýtania by sme odstránili tie tuje? Ďakujem za radu.
P.S. On si zo svojho pozemku urobil fotky. Čiže má dôkaz. Kedysi sme sa pohádali, lebo my sme nechceli betónové oplotenie. A áno, neplatili sme nič za ten plot.
Mam idealny napad. Urobte si este svoj plot, nebude ti vadit ich betonovy. Za mna radsej zelen ako hnusny, sedy plot. Ludia byvaju v domov postavenych na malych pozemkoch a ohradia sa murom. To uz mozu byvat aj v Petrzalke.
Betónový plot je vysoký, takze konariky sú predpokladám vysoko na to, aby vam niečo poškodzovali alebo v niečom bránili. Myslím, že prilievaš olej do ohňa pokým sa sama nespalis…
Budes sama vidiet, ak budes vyvolavat konflikty.
Ja ti rozumiem, máme podobný problém až nato, že plot je len pletivo, postavili sme ho my na našom pozemku, sused si na 20 cm vysadil tuje, nijako ich nestriha a tie sú doslova zvalene na našom plote, vrcholce naklonené celé ponad plot k nám a tým pádom aj bordel z nich padá k nám. Sused ignorant, nereaguje na nič. Mne tie tuje ako také nevadia, vadí mi presne to, ako to neesteticky vyzerá plus ten bordel. Ale teda zmierila som sa s tým, že s blbcom sa proste dohodnúť nedá. A zle mu ja určite robiť nemienim, ani tým stromom. Ak sa zvalia na plot úplne, vtedy to budem považovať za problém, ktorý bude stáť za námahu to riešiť.
Keď chces vyvolávať konflikty tak ich ostrihaj.Tiez si neviem predstaviť ako Ti to môže zavadzať.
Prvé mu povedz nech si ich ostriha do nejakého termínu, keď nie ostrihaj ich.Ale podľa mňa ide len o to kto z koho🙂
nejak nechápem ako ti môžu vadiť tuje, ktoré sú za betónovým plotom...
Aj takí ľudia musia byť, ako si možno aj ty. Jednu takú konfliktní ženu poznám a je to katastrofa. Všetko jej vadí, aj keď sused prejde vedľa jej bránky po obecnej ceste. 😀 ľutujem takéto zatrpknuté osoby, čo im robí radosť hľadať problémy tam, kde nie sú. Keby máte dobré vzťahy a chceš to vyriešiť slušne, tak sa tu nepýtaš na rady. Je to zákerné, keď sa smeješ na tom, ze mu ostriháš špice.
Mne stoji asi niekto na kabli ale ako mozu cez betonovy plot pretrcac konare?
@0kristina0 normálne, sú vyššie ako je ten plot, všetok bordel padá k nim a ak sa o tuje nestaráš, tak rastú kadejako.... viem o čom hovorim...
@dadka_bb tie tuje totiž poľahky prerastu vyše plota a vrcholce sa naklanaju ako take metly cez plot, čiže aj autorke tejto témy proste môžu vadiť, lebo to vyzerá fakt otrasne plus bordel. Tuje celkovo vyzerajú otrasne a zamorili slovenské záhrady. A ak sa o ne sused nestará, tak je to proste fuj.
Podla mna to je jednoduche. My mame to iste ale mame listnaty zivy plot ktory prerastol vyskou vez ploty aj cez susedov plot. Ak mu trcia bocne konare ponad plot nech sa paci nech si to ostriha sam a zarovna. Ale vysku ziveho plotu nam nesmie regulovat, povedali sme mu, ze chcem sukromie a proste respektoval to…co mu ostalo. Moze si stromy len zarovnat po boku s plotom. Nemame tiez dobre vztahy, na pozemok by nas nerad pustil - win win pre nas. 😀
Staci kupit taku automaticku pilku na zivy plot a nou pekne pravidelne zarovnat. Ja si nou formujem aj kry do tvaru gule a pod. Ide to s nou hladko.
ako mozu spice tuje presahovat na vas pozemok? 🤔 to si neviem predstavit…nas sused ma tiez pozdlz spolocneho plotu tuje, presahuju k nam a normalne si ich chodi z nasej strany upravovat. Ale prisiel az potom ked sme ho upozornili ze to k nam presahuje. On to zo svojej strany nevidel, tak to neriesil. Teraz nie je problem. Treba komunikovat. Nasa magnolia zase zasahuje nad pozemok dalsieho suseda. A teda z magnolie je bordel…velke kvety, masivne listy…to ked zacne opadavat, tak koniec. Ale sused nam sam povedal ze mu to nevadi, nech to nezrezujeme. Raz za cas k nemu prideme tie listy pohrabat a vybavene.
Snazila by som sa nejako dohodnut a nezhorsovat si susedske vztahy.
cakam na tu fotku.. velmi ma zaujima, ze ako to vyzera.. a stale nic 🤔
@sweet20 vážne čakáš na fotku? 🤣🤣🤣 cele je to o tom,že kedy tam rástlo čokoľvek,tak to bude vadiť. Radosť mať takú susedu,čo skáče aj za spadnutý lístok😇
mne takto tiež prerastali tuje od suseda cez drôtený plot, osekala som ich a sused o tom ani nevie

Nemôžeš mu ostrihať špice stromov. Veď ti tu opakovane píšu, čo môžeš urobiť. Vyzvi suseda písomne, aby do určitého termínu ostrihal časti presahujúce na váš pozemok. Ak tak neurobí, môžete časti na vašom pozemku odborne odstrániť. Odborne znamená, že mimo vegetačného obdobia a tak, aby ste vegetáciou nepoškodili.