Priateľ mi nič nekupuje
v prvom rade, poprosím naozaj neútočné a k veci názory, o iné nestojím, zbytočne sa nehádajte. pre objektivitu mám iný nick, aj ked pravdupovediac nie som tu veľmi aktívna ani na tom starom. takže prejdem k téme, som celkom vytočená, takže aj môj príspevok bude asi v tomto duchu. ide o to, ze mám frajera zhruba 2 roky, som rozvedená, on je slobodný, nežijeme spolu. normálny, povedala by som celkom príjemný nekonfliktný vzťah máme, možno aj preto, že je svojim spôsobom ten náš vzťah "voľný" (samozrejme, máme hranice voľnosti). o čo ide? proste ma už neskutočne štve, že mi nič nekúpi, alebo z vlastnej vôle ani nenavrhne a ja nemám zlatokopecké sklony a neviem, ako na neho, aby sa aspon trochu dovtipil, že snád by nebolo od veci občas niečo poriešiť. dám príklad a pre info (ja zarábam 700 E on 2000E). včera sme sa bavili, že by som chcela skúsiť krabičkovú diétu a tak som mu nenápadne navrhla, čo na to povie, či ho predsa netrkne, že by mi mohol zainvestovať, vie ako veľmi to chcem skúsiť. nejde o to, či je to blbosť, možno je, nehádam sa, ide o to, že ked ma tak ľúbi, čakala som niečo ako "ok, nie som veľmi s tým stotožnený, ale ked teda chceš, prispejem ti na to, vyskúšaj".....namiesto toho mi dal 350 receptov nejakej stravy, ktoré by som nikdy nerobila ani nejedla a on ma pozná vie, že nie som dietovací typ, tak ma s tým iba podráždil. alebo: pol roka užívam HAK, vraj on mi to bude platiť, neni problém, dodnes mi dal na ňu len raz, ani ho to nenapadne a ja to neviem pýtať na drzovku, aj ten raz, ked mi dal tých 20e ani neviem ako k tomu došlo, niečo som spomenula a dal mi, inokedy som tiež spomínala, ale už nič, ani cent....neskutočne ma to štve, neviem ako na neho...ked vidím, ako investujú do svojich báb moji kámoši, s ktorými sa o tom bavím, je mi do plaču...jedina, jeho investícia je, ked si ideme niekam sadnúť, ja neplatím vôbec, aj ked možno niekto by povedal, že raz jeden by mal raz druhý, ja z princípu neplatím a ani nemienim, kedže inak do mna neinvestuje, nech platí reštiky a bary....minule sme si boli tiež sadnúť večer a vravím, nech mi dá moju kabelku radšej k sebe, aby mi ju niekto náhodou neukradol, ked budeme zaujatí jeden druhým a on na to, že či tam mám kopu peňazí, ked sa bojím a ja na to, že nie, že stačí, že peniaze má on a ja tým pádom do mesta žiadne nenosím, usmial sa, ale to bolo všetko....čo s tým? ako mu naznačiť? či mám pýtať ozaj na drzovku? v tomto smere finančnom z neho ozaj nič nemám
@somozajnemozna tam bude asi ten problem ze sa stretavas s takymi ludmi co im krachlo manzelstvo a teraz si vydrziavaju svojich milencov a milenky... mate volnejsi vztah si pisala,nezijete spolu,nejste manzelia... no neviem asi si budes musiet najst nejakeho pana co ti vsetko zaplati....a ja nejsom vydata ani rozvedena takze moj nazor je objektivny
@somozajnemozna a k comu potrebujes, aby situacia s prijmami bola opacna, aby si aj ty do neho mohla investovat?
co je u teba cit a laska a naklonnost vyjadrena poctom balickov k sviatkom a ich súhrnnou hodnotou v Eur?
otazka od skorice znela jasne - co mu ty davas na oplatku za to, ze by mal do teba vrazat vacsie peniaze nez vraza?
ved nezijete spolu. iba chodíte spolu. ale ty si sa uz posunula do levelu manzelskeho, resp. spoluzitia pod jednou strechou. pomaly to znie, akoby si chcela uz mat podiel na jeho prijme. take tie myslienky: vsak zaraba dost, preco by mi nemohol dat viac?
a podla stylu pisania a uvazovania mi pripominas inu prispievatelku zo vcera, ktora ma aj nick v podobnom duchu ako ty (somtopo...). ale to by uz bolo zufalo neoriginalne, ak by si to bola ty.
ale zase, ona pise, ze ten jej takmer bozkava zem, po ktorej ona chodi, takze to asi nebudete vy dvaja, kedze ten tvoj zas nema potrebu ta obsypat darmi.
aj ked styl myslenia teba a tej druhej damy je silne podobny...
@somozajnemozna no ja teda neviem, som rozvedená, aj môj priateľ je rozvedený, ale nikdy ma nenapadla myšlienka, koľko do mňa investuje....vlastne áno, venuje mi svoj čas, vážim si, že aj po rokoch, čo sme spolu, dáva prednosť mne a nie kamarátom, že aj keď má veľmi náročné koníčky, tak som ja na prvom mieste. Investuje do mňa jeho city a pre mňa je to oveľa viac, ako keby mi každý mesiac kúpil kabelku a topánky. Darčeky dostávam na Vianoce,meniny, narodeniny, občas aj mimo týchto sviatkov, ale naozaj len občas. Oveľa dôležitejšia ale pre mňa bola jeho podpora a to, že ma podržal v najhorších chvíľach môjho života. Neriešim, čo dostávajú od partnerov iné ženy, pre mňa je podstatné, že nenecháva všetko na mňa, že ma neberie ako niekoho,kto mu zabezpečuje servis, ale ako partnerku a nikdy ma nenapadlo, koľko do mňa mesačne, alebo ročne vrazí.
@somozajnemozna no po uvodnom prispevku som si nemyslela o tebe nic zle, no s kazdym dalsim prispevkom... Ano, mozno sme tu baby v manzelstvach. Ale tym manzelstvam predchadzal vztah. Ty cakas, ze ta bude zahrnat darcekmi, vsetko ti platit? A ty jemu nic nedas, nekupis, lebo mas nizsi prijem ako on? Takze pomenuj veci spravnym pojmom. Si zlatokopka a ked uz chces vyuzivat vyhody vasho vztahu, tak bud aspon hrdinka a najdi sposob, ako si vypytat. Tu na fore ti asi nepomozeme s problemom, ako vytiahnut priatelovi peniaze z vrecka. Porovnavat sa s okolim, kamaratkami tu tiez stastie do zivota a pokoj v dusi neprinesie.
@somozajnemozna na jednej strane vraj zlatokopka nie si, na druhej sama vravis, ze dnesne partnerske vztahy su skor obchodne, a stve ta, ze z toho tvojho nemas ziadny prospech (tvoj posledny prispevok)..no mne presne toto zlatokopku evokuje. a skus nebrat to slovo ako urazku, zober ho tak, ze oznacuje zenu, ktora chce zo vztahu vytazit aj nieco ine ako len dobry pocit. si taka, ci nie?
ak ano, mozno by bolo fajn porozpravat sa s partnerom o tom, ze na jeho zivotnu uroven nestacis a ze ti to nie je prijemne..sama vravis, ze naznacovanie nepomaha, tak asi treba na rovinu. a on bud pochopi, ze ta ma aspon ciastocne sponzorovat, alebo ti aspon vysvetli dovody, preco to nerobi a nebude. aj ked tym mozes riskovat, ze si uvedomi nieco, nad cim doteraz nepremyslal..alebo budes prekvapena, ze on z to davno nejako spracoval..muzi nie su hlupi, veci si vsimaju, len o nich nie vzdy hovoria.
mimochodom, aj my vydate sme kedysi (a mnohe nie az tak davno🙂) randili, ale aj osobne si takyto "obchodny" vztah nepamatam, ani by som ho nedopustila. to je totiz vec tvojho osobneho postoja.
@moonlight1210 tiež ma to napadlo, pri čítaní tých riadkov, aj si myslím, že toto tu vypisuje žena, ktorá sa alebo pekelne nudí, alebo žaba, ktorá má prázdniny.
@miskap2111 nepoznám moc ženy ani nemám kamosky tohto druhu,mám veľa kamarátov-mužov, sú aj zenati a majú milenky a proste im platia, proste ich spoločnosť,sex,pohoda kt. Im frajerky poskytujú vedia oceniť a nie všetky tie ženy si tie prachy pýtajú,ti chlapi to robia sami od seba a to sa mi páči....ja denne počúvam vyznania a vylevy citové ako má lubi a neviem čo a skutek-utek,tak jasné že mám pocit,že mu vyhovuje sex zadara,iná by ho skasla
nechapem preco by ti mal platit nejaku pochybnu krabickovu dietu, dobre ti poradil tie recepty, si to zas niekde videla v tv, ze celebrity to maju, tak aj ty chces, ze? 😀 😀 😀
hak mi par krat frajer zaplatil, ze mas peniaze? nie? tu mas €, zaplat si, alebo som ho rovno do lekarne poslala nech mi ide kupit ked som nestihala... ked nedal nic sa nestalo, zaplatila som si sama, vsak to som hlavne kvoli sebe brala, nie len kvoli nemu.
plati ti bary, restiky, asi tam o jednej mineralke nesedite, ze nie. pozvala si ho niekedy ty niekam, zaplatila si mu ty niekedy nieco, aspon blbu pizzu a pivo?
@somozajnemozna z toho vyplyva ze si hanbliva zlatokopka 😀 treba na sebe popracovat aby si sa dostala na vyssi level. takto si svoje kvality moc neuzijes.
trochu sa obavam ze ten nestastny chlap moze byt do teba realne zamilovany 😅 to by bol ten horsi pripad. ten lepsi by bol ze je vychcany ako opica 😀
@moonlight1210 dávam mu sex,to je malo? V manželstve je to predsa legitímne, muž zarába a žena podrží,akurát toto sa v manželstve toleruje a v inom vzťahu je to už o lux.spolocnicke????veď je to to iste
@somozajnemozna ina by ho skasla, lebo by si to vypytala. Otazka znie, ci aj ty lubis jeho alebo je to z tvojej strany cisto "obchodny" vztah? Ak ano, tak necakaj, ze mu trkne. Ked mu netrklo do teraz, netrkne mu, kym mu nepovies. A to ze budes vyplakavat na fore precitnutie tvojho priatela neurychli. Vztah je o komunikacii. A vacsinu problemov diskutovanych tu na modrom konikovi by ste poriesili najlepsie a najrychlejsie efektivnou komunikaciou s partnerom. Co cakas, ze ho osvieti, ked ma pocit, ze je vsetko v poriadku tak ako to je?
@somozajnemozna jezis s ty s nim preco teda sexujes? Lebo mas tiez chut ci preto ze cakas za to peniaze? Ak to druhe, tak si jasna prostitutka.
@somozajnemozna nestracaj cas na fore pre mamicky a chod hladat takeho, co Ti za sex bude platit 😝 ... vztah do toho neplet, ten prachom neprospieva 😝
@somozajnemozna pocuvaj, ved aj on ta pretiahne hadam podla tvojej chuti, tak ste si kvit, nie?
ty urcite neexistujes len sa mi zdas 😅 to mam z tej neprespatej noci 😝
@somozajnemozna
jaj, tak ty si stetka? 😕 😀
tak pardon ten moj predchadzajuci prispevok, to ste si ale tu financnu stranku mali dohodnut dopredu, tak sa to predsa robi, nie?
@somozajnemozna treba si správne pomenovať veci - vzťah, v ktorom funguješ sa nazýva "kamarátstvo s výhodami". A tvoj "kamarát/milenec" si možno myslí, že ti stačí naliať do hlavy citové výlevy a budeš happy a on bude naďalej dostávať to, čo doteraz. Veď mu povedz narovinu, že ti nemusí tlačiť kaleráby do hlavy, že tebe stačí hotovosť 🙂
@somozajnemozna V manželstve (aspon teda v harmonickom a obojstranne spokojnom) nejde v prvom rade o sex. To nie je hlavné gro napr. mojho manželstva, ale prijemné obohatenie vzťahu dvoch ludí, ktorí sa nielen maju radi, ale prevzali za seba a prípadné deti aj nejaku zodpovednosť - aspon ja to tak vnímam. Prepáč ale ty si mýliš manželstvo s prácou prostitutky. Rozdiel je jasný - ty ponukaš len sex, ten može mať hocikde. Manželka zvyčajne ponuka viac ako len sex a čuduj sa svete nečaká za to peniaze.
Mimochodom raz som mu to aj povedala,že má takýto život nebaví, že si nájdem niekoho kto má bude proste na drzovku podporovať a hotovo,to sme mali takú krízu a on mi na to,že prečo trepem hovadiny, že samú seba klamem lebo to neviem a nemám v povahe. Nasral má este viac,lebo má pravdu,nie som taká,ale chcela by som byť,neviem to
@somozajnemozna no proste nedocenena stetka 😀 A chudak chlap hladal lasku a vztah, no co uz, najde si inu. Len aby si sa ty nepreratala a o par rokov, ked uz o sex s tebou nebude zaujem nezostala strasne prekvapena, aky vie byt zivot - spravodlivy...
@somozajnemozna
Ahoj
Prečítala som si tvoj problém, no hneď na začiatok ti poviem, že ti tu nebudem dávať rozumi alebo plány čo a ako spraviť, len ti napíšem svoj príbeh a možno ti to pomôže a niečo si z toho zoberieš a možno nie.
Budem mať 30 rokov a mám dve deti...prvý syn má 11 rokov a druhý bude mať tri, ale to je jedno.
S terajším priatelom som už 6 rokov, takže už som mala prvého syna keď som si s ním začala.
Chodili sme von na kávu, do kina...niekedy sami a niekedy aj s mojim synom, no nikdy sme sa nedohodli kdo bude platiť. Raz zaplatil on všetko a raz ja, a máme to dodnes tak.
Čo sa týka antikoncepcie, platím si ju sama.Platim si sama svoje lieky, svoju kozmetiku...
Máme spolu dieťa (vyššie som písala druhé dieťa, skoro 3 roky) takže moje financie na mesiac je 250€ a nakolko priatel chodí do práce zarába cca 1200€ (ako kedy). Áno on platí mne paušal a sebe, a nájomne (nakolko spolu bývame). Do domácnosti zas raz kúpim ja, raz on. Ideme na nákup pri pokladni zaplatí raz on a raz ja, ale nikdy nemáme dopredu dohodnuté kdo bude platiť.
Valentína, meniny neoslavujeme (teda iba mi dvaja) detom kupíme či na meniny, či na valentína, šibačku, narodeniny, vianoce alebo hocikedy.
Ja kupujem hocikedy priatelovi nejakú pozornosť aby vedel, že ho milujem a dokážem to spraviť z tých mjich 250€.
A nakolko sa nedá vyžiť z tých mojich penazí, tak si na rovinu od neho vypýtam ked potrebujem na niečo, teda na potrebné veci. Nikdy som ho nezneužila aby mi dal peniaze pre mňa napr. na farbu na vlasy, alebo sprej, antikoncepciu...
Tak asi len tolko...skús sa zamyslieť či chceš mať partnera kvôli financiam alebo kvôli tomu aby si nebola sama ...
pekný deň
Prišla si z vyjebanej dediny,
väčšinou pochádzaš z chudobnej rodiny,
za cieľom plniť si svoje vidiny,
si vyjebaná zlatokopka..
Ide ti len iba o love,
od začiatku ideš len na hotové,
darčeky, kabelky Louis Vuittonové,
si vyjebaná zlatokopka..
Na čo sa hráš?
Si iba nula,
prachatého čáva si si chytila,
v živote si si nič nezarobila,
si vyjebaná pucmola..
Hráš to na inteligenciu,
pritom za peniaze fajčíš cicinu,
o, že ste kurvy, každý to o vás ví,
dôležité, že má love, nech je škaredý,
a ste povrchné a vypatlané,
nenávidím tie zlatokopky vyjebané..
@sardinka333 ak čakáš útok,máš smolu,ja zlatokopkam fandím,vedia to,ja by som chcela, ale neviem to,škoda
@sardinka333 konec som telefón oprskala 😀 😀 😀 neviem ako vy, ale ja sa na tejto diskusii fakt dobre bavím.
príspevky zakladatelky mi pripomínaju jednoho uživatela ktorý sa tu raz sťažoval že je jeho frajrka nervozna a že jej videl použitu vložku... 😝

@lenadka aj mne je to jasné, rovnaký štýl písania, ten nick si dotyčná ani meniť nemusela 😒