icon

Priateľ mi zakazuje najlepšieho kamaráta

trish31
12. jan 2013

Ako iste vacsina z Vas vie,prestahovala som sa za mojim priatelom do Kanady.Na SVK som mala najlepsieho priatela,sme stale v kontakte a ked som mojmu drahemu spomenula,ze tento moj kamos by ma rad prisiel navstivit v lete,vyslovene mi povedal,ze s tym nesuhlasi a nepaci sa mu to.Ale mne chyba,ako sa mam k tomu teda postavit?Co by ste mi poradili?

zuzka38
12. jan 2013

@aduskatt este sa zakladatelka nevyjadrila, v texte ma,ze sa to priatelovi nepaci a nesuhlasi s tm.. Pochybujem,ze tebe by sa pacilo,keby si tvoj partner xcel k vam domov pozvat "najlepsiu" kamosku.. Wtf? Aku rolu plni ten najlepsi kamarat ako ho nazyva? Cim je pre nu, cim nie je jej priatel? Teda co ma ten akoze kamarat co nema frajer?

trish31
autor
12. jan 2013

@kykka ale on ho nemusi brat ako soka,nema dovod.Ja s nim nebudem nikde bez neho.Ved bude vsade s nami moj chlap 😉 A co si napisala o praci,tak to teda urcite nie je,v prvom rade ak by ma chcel takto ako pises zneuzit,povedal by mi to na rovinu a v druhom rade,zil v USA dlho vie sa tam dostat aj bezo mna

trish31
autor
12. jan 2013

@zuzka38 mojho najlepsieho priatela poznam dlhe roky a neviem preco mam s nim teraz pretrhnut vsetku vazbu len preto,ze mam mojho priatela.Co ma on co nema moj chlap?Neviem na toto odpovedat ich dvoch nemozem a ani neviem zrovnat.Sme si proste blizki,dlho sa vieme rozpravat je to clovek ktoremu verim,velakrat mi pomohol v mojom zivote a aj ja jemu.To je vsetko.Ja mojho chlapa velmi lubim a nikdy by som ho nepodviedla.

aduskatt
12. jan 2013

@zuzka38 nepotrebujem svoje sukromie riesit na nete, ale ako ja nemam problem s jeho kamaratkou, tak nema on problem s mojim kamaratom, pozname sa, stretavame sa...co je na tom zle fakt nechapem........

trish31
autor
12. jan 2013

@ipfoto on ma najlepsiu kamaratku su stale v kontakte ale ona je z rovnakeho mesta takze to tak neberiem ze chce za nim pricestovat.A tak,ako on by bol s nami stale tak aj ja budem dnes s nimi,dohodli sme sa na stretku a idem aj ja samozrejme.

camelinka
12. jan 2013

@trish31 tak jde videt, ze sis v podstate odpovedela sama. Kamarada si nenechas zakazat, coz ti chvalim. Ted nejak "musis" pritele ubezpecit, ze mu ze strany kamarada nehrozi zadna konkurence 😉

trish31
autor
12. jan 2013

@camelinka my sme kamarati velmi dlho ak by nieco chcel skusit skusi to davno a netrepe sa koli tomu za mnou do CA

nanyka
12. jan 2013

aká debata, ja nestíham 😀 prečo by nemohol byť najlepší kamarát chlap? čo je na tom? ja mám tiež naj kamoša a zhodou okolností má môj priateľ najlepšiu kamošku - a dokonca v minulosti skúsili aj vzťah, ale netrval dlho, lebo zistili, že kamarátstvo medzi nimi funguje, ale vzťah nie...
ja s mojím kamošom som vždy ostala pri kamarátstve, absolútne ma ako chlap nepriťahuje, no je to jeden inteligentný vtipný a spoľahlivý človek, ktorý mi veľakrát pomohol a ja jemu tiež 🙂
my na SK tiež nežijeme, môj kamoš áno a keď sa niekde usadíme, tak rátam s tým, že môj kamoš (a kľudne aj môjho priateľa kamoška) prídu na návštevu - hoci aj na pár týždňov...
čo je na tom? asi sa neviem vžiť do takého obmedzeného zmýšľania, ako je tu prezentované, že kamarátstvo medzi opačným pohlavím neexistuje 😖

baby trošku šťavy do toho života 🙂

ipfoto
12. jan 2013

@trish31 🙂 ja to vidim inak .🙂) .. podla seba sudim teba? ..🙂)

camelinka
12. jan 2013

@trish31 taky si myslim 😉 jsi dospela a nemyslim si, ze jak tu nekdo psal, tak kamaradstvi mezi zenskou a chlapem neexistuje, ze se to driv ci pozdeji zvrhne k sexu. To sme zvirata, ktery ovlada jen "spodek" nebo co? 😀 😀 😉 😉

trish31
autor
12. jan 2013

@camelinka tak vies,su zeny ktore podla seba sudia teba 😉

camelinka
12. jan 2013

@trish31 ocividne 😉 😀

camelinka
12. jan 2013

@trish31 mimochodem sem si vzpomnela na jeden nas pracovni "vecirek", manzel jel k rodicum ten vikend a u nas neplanovane prespala kamaradka a 3 kamaradi. Kdyz sem to chlapovi rekla, tak se akorat zacal smat, ze sousedi museli na oknech vydychat kolecko, kdyz sem vsechny naraz odvazela.
Tim chci rict, ze kamaradstvi mezi pohlavimi fakt existuje 😀

nalla
12. jan 2013

priateľstvo - rýdze čisté, krásne a nevinné - medzi mužom a ženou neexistuje.

Ak by to bol nejaký tvoj kamoš od útleho detstva, s ktorým si vyrastala, prežili ste si spolu od kakania do plienok, cez rozbité kolená pri jazdení na bicykli po sídlisku, hry na "doktorov",prvé lásky, hádky, prvú cigaretu, prvú "opicu", atď až po dospelosť, tak by som to ešte pochopila. Takého človeka väčšinou neberieš ako chlapa, ale ako brata.

Ale taký tí "kamaráti", ktorí sa kamarátmi stali až v dospelosti, to je nebezpečná hra na príliš tenkom ľade.
Či sa to niekomu páči, alebo nie....
Ja som si istú dobu tiež naivne myslela ako to môže fungovať, ale to je iba čistá naivita a život a skúsenosti ťa naoučia, že to tak nefunguje.

Ja sa priateľovi ani nečudujem, že ho nechce ku vám pozvať

nalla
12. jan 2013

a odporúčam toto video:

https://www.youtube.com/watch?v=T_lh5fR4DMA

je na tom kus veľkej pravdy.
A nemusí to byť vždy len muž, ktorý prechováva väčšie sympatie... aj keď zvyčajne to je práve muž.

A nitko nevraví, že to musí vždy skončiť sexom, ale ide predsa o princíp, nie o sex

sissmiss
12. jan 2013

Moj muz do urcitej doby veril ze kamaratstvo medzi zenou a muzom existuje, ja som mala len par skusenosti kedy som zistila ze z mojej strany to bolo kamaratstvo, z ich strany chceli viac. A moj muz po par kamaratstvach so zenami ktore mal skutocne rad a ktore sa mu bez rozdielu kazda jedna snazili po case dostat do postele, a niektorym sa to aj podarilo, uz tvrdi, ze neexistuje take priatelstvo, ze od neho vzdy tie zeny chceli nieco ine nakoniec.

nanyka
12. jan 2013

@nalla a o aký "princíp" konkrétne ide? 🙂
čiže ak je niekto srdcom správny človek, nemôže sa stať mojim kamarátom, len preto, že je muž?????
ja ak ľúbim jedného, ani ma len nenapadne túžiť po niekom inom ...

no, každopádne si robte vo svojich životoch čo chcete, žite podľa "princípov" 😀
ja si život užijem po svojom, so všetkým, čo mi ponúka 🙂

nalla
12. jan 2013

@nanyka láska a túžba sú dve úúúúplne ale úúúúúúúúúúúplne rozdielne veci 😀 čím skôr toto pochopíš, tým jednoduchšie sa vyhneš problémom z toho pramienacim 🙂

jasné, každý nech si žije podľa seba, ale isté veci sa proste oklamať nedajú... a časom a skúsenosťami ich pochopí každý

a ešte jedna vec: nie je kamarát, ako kamarát 🙂

nanyka
12. jan 2013

@nalla nepochopila si moju otázku 😉
ja viem,že sú to odlišné veci, ale u mňa idú ruka v ruke...to som tým chcela povedať - ak ľúbim svojho partnera, aj túžba sa vyvinie len smerom k nemu...
btw. už mám myslím dosť rokov na to, aby som tieto veci chápala 🙂

a konkrétne ten môj kamarát - sama ho už roky nazývam bratom...takže to nie je len taký "nejaký" kamoš či známy...

život je taký jednoduchý... a ľudia si ho takto sťažujú...no - na každom voľba 🙂

nalla
12. jan 2013

@nanyka 😉 okey, zbytočné rozvíjať. Každá máme asi odlišné skúsenosti

ipfoto
12. jan 2013

@nalla plne suhlasim,.. hra na prilis tenkom lade ..

kykka
12. jan 2013

@trish31 Ale tebe by sa pacilo, keby za tvojim priletela nejaka jeho najlepsia kamaratka a uplne sama? Ako by si sa citila? Najlepsie kamaratstvo medzi muzom a zenou neexistuje. Z jeho strany je to tuzba po tebe a ty to podvedome vies, len si to nechces priznat?

zuzka38
12. jan 2013

@aduskatt nic na tom neni zle, kym sa to z jednej strany nezlomi 🙂 ako som spominala ja na take kamaratstva neverim...

zuzka38
12. jan 2013

@trish31 je ten kamos gay? Alebo ma frajerku? Ci nikoho?

zuzka38
12. jan 2013

@camelinka ty hned rozpravas o sexe.. A ja som to napriklad na mysli nemala 🙂 kamaratstvo sa prehlbuje a z jednej strany sa to vzdy skor ci neskor zlomi... Pokial s tym clovekom travis kopu casu, je to tvoj najlepsi kamarat, rozoberas s nim mozne aj nemozne, nech mi nijto nerozprava, ze sa tam casom neobjavia city... U jednej strany vzdy!

trnka77
12. jan 2013

prepáč,ale najlepší priateľ by mal byť tvoj muž.......chápem ho 😉 😉

camelinka
12. jan 2013

@zuzka38 nejsu prvni, kdo tu mluvil o sexu 😉 .Ja jen rikam, ze pokud nekoho znam roky, tak ho beru spis jako bratra, tzn mam ho rada, coz je ale uplne odlisny, nez jak miluju svyho partnera 🙂.
Navic, kdo chce s prominutim zahnout, tak to muze udelat s kymkoliv kdekoliv a nemusi cekat na svyho kamarada 😉 .
Myslim, ze to vidite moc cerne, nebo v tomhle pripade ruzove. Chce to min Americkych filmu o nejlepsich kamaradech, co se na konci vzdy zamiluji 😉

kykka
12. jan 2013

@camelinka Ale treti do vztahu nepatri. Jej najlepsi kamarat by mal respektovat, ze je uz zadana a nie trepat sa za nou sam do Canady, ked vie, ze uz ma priatela. Ved to je na hlavu padnute. Co on tam akoze bude robit medzi nimi dvoma? A navyse pojem "najlepsi kamarat", je len vyhovorka. Predstieranie takeho nevinneho kamaratstva len umoznuje zene mat pri sebe aj dalsieho muza, ktory ju pritahuje bez toho, aby ona vyzerala ako egoisticka vypocitavka a aby jej nemohol nikto nic vycitat. Je to vypocitavost...

camelinka
12. jan 2013

@kykka tak to je hodne velky obvineni uz ale. Neznate ani jednoho z nich a takhle si dovolujete soudit???
To musi byt docela smutny zivot, kdyz partneri musi byt uvazani jen jeden u druhyho a nesmi mit pratele....
Ja zit nekde v cizine, tak jsem rada, ze me nejaky stary pritel chce navstivit.
Uprimne,stihackam chlapi frnknou nejdriv a ani se jim nedivim, to stejny plati i obracene 😉

matozazzo
12. jan 2013

@trish31 S vaznym vztahom sa taketo priatelstva bud koncia alebo obmedzuju na minimum... Proste jeho miesto nahradil tvoj priatel, a pokial si s nim rozumies, tak kamarata uz "nepotrebujes"... Nevravim, ze ho odstavit uplne, ale obmedzit. No a navsteva... mne by to moj manzel tiez nedovolil, pritom si doverujeme, sme spolu uz dlho a taktiez viem, ze ak by to bolo opacne, mala by som aj ja vyhrady... To by si mal tvoj kamarat uvedomit. Je ine, keby ste sli na kavu, ale on ide k vam, a v tom je rozdiel!