icon

Priateľova reakcia ma zarazila

27. apr 2023

Ahojte,
potrebujem počuť názor nezainteresovanej osoby. Zomrela mi babka (boli sme si veľmi blízke prakticky ma prvé 4 roky môjho života vychovávala). V nedeľu je pohreb volala som s mamkou no tá je po operácii a tato má covid takze na pohreb ísť nemôžu, ja tam samozrejme chcem ísť. Je to 3 hodiny cesty autom od mesta kde žijem. A tu nastala situácia, priateľa som sa spýtala či pôjde na pohreb so mnou ( s babkou sa síce nepoznal, no vie ako mi na nej záleží) a jeho reakcia bola že to nie lebo zabije celý deň a navyše sa dohodol s jeho otcom ze idu čistiť studňu. Ostala som ako obarená mám sto chutí mu zbaliť veci a nech si ide ta. Poraďte baby som precitlivená alebo by sa vás takáto reakcia dotkla tiež?
Ďakujem za každý názor

Strana
z5
autor
27. apr 2023

@betulinka1 on zas vie že som dobrý šofér predtým som robila na odťahovke mám odsoferovanych XY kilometrov bez nehody ale pravda je že vždy to bolo než emočného zrútenia

autor
27. apr 2023

Bola som za ním porozprávať sa povedala som mu že jeho odpoved ma zranila, že by som pochopila keby tam nechcel ísť ale povedal by mi to normálne ako partner s citom a on mi na to povedal že nič zle nepovedal že je pravda že ta cesta je zabitý čas lebo je to ďaleko a že bol postavený pred hotovú vec. Ale ja som si nevyberala dátum kedy babka zomrie. A spravil zo mňa tu zlú že som sa odula pre blbosť. Ja nie som precitlivený typ čo by sa rozplakal za každú blbovinu. V podstate som sa nikdy neodula vždy som jeho poznámky tolerovala však každý je nejaký, ale moja babka pre mna veľa znamenala a chcela som len jeho podporu aj keby nechcel ísť aspoň objatie..

jana005
27. apr 2023

Každý normálny partner by ťa v tejto chvíli podržal a išiel by tam s tebou.
Ja som mala dvadsať, bola som s frajerom iba rok, a išiel so mnou na pohreb mojej babky, bolo to automatické, nemusela som ho vôbec prehovárať.
Teraz je môj manžel.
Ako môže povedať, že je to zabitý čas?
Veď je to predsa posledná rozlúčka s osobou, ktorú si ty milovala.
A keď ťa on miluje, tak by ho to vôbec neobťažovalo tam s tebou ísť. Cesta autom s tebou je pre neho zabitý čas?

otazka1
27. apr 2023

Úprimne by som bola už po tom druhom rozhovore,že tam ani nejde..radšej inu blízku osobu na šoférovanie,mna by v takejto situácii odviezla kamoska,určite by nemala problém..hentoho chmuľa by som už ani nepotrebovala vidieť..reakcie,ktoré ho obhajujú sú mimo môjho chápania,absolútne nerozumiem,čo vás k tomu ženy vedie..veľa síl autorke na každé rozhodnutie 🙂

vkatush
27. apr 2023

@otazka1 presne to mi napadlo, že ešte aj od kamošov, kolegov, by som mala viac podpory ako dáva on. Pre mňa by celá situácia bola oči otvárajúca.

jaskolka
28. apr 2023

Ja ani neviem pochopiť také tie recicky, ze nejdem, lebo toto nemám rád a hento nemám rád. Preboha, veď nejde o niečo, kde človek chodí denne.
Proste nemusím to mat rad (kto ma rad pohreby mimochodom 🙈) ale idem tak kvôli partnerovi, či už ako spoločnosť alebo opora. Dospelý človek to ma vedieť zvládnuť, aj keď "nemá niečo rad".
A taky názor mam aj na celkové rodinné akcie (svadba, krstiny). Jednoducho u mňa neexistuje detinské odmietnutie ze"nejdem, lebo nemám rád, beeee"🙈🙈🙈. Dospelý človek sa dokáže tých pár hodín prispôsobiť a je to aj o úcte, láske a slušnosti voči polovičke. Nie sú to každodenné akcie, takže niet o čom sa baviť.

maranco
28. apr 2023

@jaskolka veď vyjadril sa jasne, nejde preto že to nemá rád, ale jej rodina je preňho zbytočne stratený čas a ho nezaujíma, nedokázal si ani raz nájsť čas na spoločnú návštevu babky

jaskolka
28. apr 2023

@maranco áno, ale ja vravím aj všeobecne, že aj také reči ja neakceptujem. Keďže časť odpovedí bola aj o tom, že možno nemá rád a podobne.

olimuc
28. apr 2023

Úprimnú sústrasť a pre mna by bol stratený čas s ním. Nema zaujem o tvoju rodinu- výhovorka, že nema rad rodinne posedenie u mna neprejde. Tak 1 deň si kusnem do jazyka a vydržím. Studňa neutečie … tvoj priateľ ma u prdele tvoju rodinu a aj teba. O budúcnosti by som veľmi uvazovala

katkine_terapie
28. apr 2023

Autorka: Si si istá, že inak je váš vzťah v poriadku? Prvá ani druhá reakcia nebola veľmi ok.

mima1608
28. apr 2023

Tak po tej druhej reakcii by už ozaj letel z bytu 🙄

simca06022011
28. apr 2023

Nie si precitlivela. Reagovala by som rovnako ako ty.
A celkovo aj rodicia nech sa pozbieraju. Aši na smrteľnej posteli by som musela ležať aby som blízkej rodine nešla na pohreb.

autor
28. apr 2023

@simca06022011 mama je po operácii chrbtice so šrobami v krku každý pohyb je pre ňu bolesť ako sa má prosím ťa 3 hodiny drnkať v aute?

ahhola
28. apr 2023

Keď to nejde, tak to nejde... Matka... A frajer tiež.
Nerieši, co?
Však on už sa vyjadril a nebude meniť názor, kvôli žene, s ktorou chce? Prežiť život. 🙋‍♀️

marika39
28. apr 2023

úprimnú sústrasť! Zažila som čosi podobné keď mi zomrela starká, ktorá ma v podstate vychovala, na pohreb síce šiel ale po pohrebe ma nechal samu doma a išiel s chalanmi von lebo už boli dohodnutí🙈nerozišla som sa s ním vtedy kvôli tomu, ale prišli iné situácie v ktorých sa ukázal aký je a s takým človekom som si nechcela založiť rodinu a prežiť život. V takýchto chvíľach sa ti človek ukáže v plnej kráse a z vlastnej skúsenosti viem, že sa to len nabaľuje , takže odporúčam nestrácať svoj čas a život s niekým takým.

misinka20
28. apr 2023

Už si ho kopla do r*ti???

betulinka1
28. apr 2023

Nejde o to, ze si Dobry alebo zly šofér. Ale ten postreh maranco bolo vyjadrením určitej empatie, ktoru by asi partner mal mat. Aj ked nechce ist na pohreb. Napr. tiez som si to v prvom momente neuvedomila.

ajusa12
28. apr 2023

Ja by som sa s nim rozišla. Prežívaš ťažkú stratu v svojom živote, akých veľa nebude, keďže ďalšie takéto blízke osoby sú tvoji rodičia a on ti neni žiadnou oporou, práve naopak. Je to sebec hnusný, ktorého nezaujíma, ako sa cítiš. Moj manžel keby mohol aj dýcha za mňa a keď trpím ja, trápi sa aj on, lebo msa ľúbi a moje utrpenie je aj jeho a naopak. Tento tu ta má na saláme, je mu u r*ti, ako sa cítiš. Toto naozaj neni partner do života. Zváž to, lebo len jeden život máš a zaslúžiš si ho prežívať s osobou, ktorá ti bude oporou.

babajaga
28. apr 2023

autorka,to mala byt automatika,ze ide na pohreb,mna by moj nie ze nejde,ale samu by ma ani nepoustil,,,,su situacie ktore clovek v partnerskom vztahu proste robi automaticky,nad ktorymi ani neuvazuje....zamysli sa,ci je on pre teba opora.

oliolijanka
28. apr 2023

Autorka, ja by som to brala ako poslednu sluzbu tvojej babky, ze ti ukazala, akeho kretena mas vedla seba, respektive, ze vedla seba nemas nikoho.

nicegirl369
28. apr 2023

Prepac, ale tvoj priatel je poriadny buran. Uplne ma to nahnevalo, ze ako moze nejaky clovek takto reagovať. Je to vazne blbec:(

gabika0825
28. apr 2023

Koľko má chalan rokov? Myslím že asi nie ste spolu moc dlho, tým pádom by som to v momente ukončila, taký človek by nepatril viac do môjho života bez ohľadu na to čo sme prežili. Absolútne necitlivé ba priam hyenisticke. Už by mal vysťahovane veci pred dverami a už by som mala v mobile bloknute jeho číslo. Taký človek ani nestojí za reč, ukázal svoju pravú tvar a buď rada že teraz, lebo keby si s takým mala deti a bola s ním oveľa dlhšie tak by to bolo tazsie ho poslať do kelu aj keď ani to nie je nemožné. Čiže poslať ho kade ľahšie a ani sa nad ním netráp. Inak ak tvoj oco nemá žiadne priznaky alebo je relatívne Ok tak s covidom môže kľudne ísť na pohreb. Dá si respirátor a je to vybavené

autor
28. apr 2023

@gabika0825 vyššie som písala že sme spolu 2 a pol roka, a oco má vysoké horúčky a je mu veľmi zle, priateľ má 36 rokov

gabika0825
28. apr 2023

Choré, nebola by som s takým

danielllka
28. apr 2023

S takým priateľom by som viac nestrácala svoj drahocenný čas - pre neho je podpora teba zabitý deň, pre mňa by teda boli dni strávené s ním zabitý čas... Nájdi si niekoho, kto s tebou bude zdieľať nie len radosti, ale aj starosti!

maranco
25. máj 2023

Ako to dopadlo s pohrebom, urobila si rodičom prenos cez telefón? Studňa vyčistená?
Priateľ tu má "kolegu".
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/problem-s-kamaratom-aky-postoj-zaujat/

erikab82
27. máj 2023

Tomu človeku na tebe absolútne nezaleži. Nemá zaujim o nič. Otravujú ho ľudia čo si ti blízky, nepodrži ťa. Tento vzťah je chýba. Ak by si mala nejaký problém, opustí ťa v najhoršom, lebo preňho to bude len zabitý čas, tak ako ti to povedal aj teraz. Hádže vinu na teba a to mi zaváňa trošku manipuláciou. Predpokladám, že on je vždy bez viny a ty si tá ,čo sa vždy prispôsobuje.

gerdusha
9. jún 2024

Ako to dopadlo? Išiel?Zostali ste spolu?

Strana
z5