icon

Priateľova reakcia ma zarazila

27. apr 2023

Ahojte,
potrebujem počuť názor nezainteresovanej osoby. Zomrela mi babka (boli sme si veľmi blízke prakticky ma prvé 4 roky môjho života vychovávala). V nedeľu je pohreb volala som s mamkou no tá je po operácii a tato má covid takze na pohreb ísť nemôžu, ja tam samozrejme chcem ísť. Je to 3 hodiny cesty autom od mesta kde žijem. A tu nastala situácia, priateľa som sa spýtala či pôjde na pohreb so mnou ( s babkou sa síce nepoznal, no vie ako mi na nej záleží) a jeho reakcia bola že to nie lebo zabije celý deň a navyše sa dohodol s jeho otcom ze idu čistiť studňu. Ostala som ako obarená mám sto chutí mu zbaliť veci a nech si ide ta. Poraďte baby som precitlivená alebo by sa vás takáto reakcia dotkla tiež?
Ďakujem za každý názor

autor
27. apr 2023

@betulinka1 nepozná ani moju babku z otcovej strany ani moju tetu s ktorou mám blízky vzťah lebo nie je na tieto rodine návštevy takze tam chodievam sama alebo s rodičmi

sella38
27. apr 2023

Tak mne pridu zvlastne reakcie,ktore pisete, ze no a co, prehana, nepoznal ju a je to prenho naozaj premrhany den. Preboha, keby mu ostavali dva dni zivota a z toho jeden stravi na pohrebe jemu cudzej osoby, ok (viem, prehanam, ale vase reakcie su tiez z cesty).
Je jej partnerom cez 2 roky. Nie je to dvojtyzdnovy frajer. Nikto ho nenuti ist priamo na pohreb, ale ist s nou do daneho mesta ako opora, partner naozaj mohol. A ano, treba zlozit ruzove okuliare. Ak je takyto bez citu teraz, bude aj po porode,ked bude unavena napr. ... Uz by bol moj byvaly.

srdeenko19
27. apr 2023

V prvom rade, uprimnú sústrasť autorka.
Reakcia tvojho priateľa, jedným slovom otrasná. Neviem, ci by bol ešte môj priateľ. Neznášam takýchto "necitov".
Ale zaráža ma ďalšia vec, že ste spolu už celkom dlho a nepozná tvoju rodinu, tvojich blízkych ľudí, ktorých miluješ, lebo nema rad návštevy a tieto veci okolo. No, mam taky pocit, že toto nie je veľmi dobrý partner do budúcna, má dosť cudne moresy.

ahhola
27. apr 2023

Prepasol dobrú príležitosť sprevádzať ta a spoznať tvoju rodinu.
Aši nemá záujem o poznanie tvojej rodiny... 😪
Keď uprednostnil sparanie studne (koľko tvoril tu výhovorku) nech čistí.

fliacik
27. apr 2023

Autorka, veľký pozor na partnera a spoločné plány do budúcnosti. Aj u nás to začínalo drobnosťami, kedy ma sklamal v situáciách, ktoré boli pre mňa dôležité, nevenovala som im pozornosť, všetko tolerovala, chápala, akceptovala, vždy som si dokázala nejako poradiť aj bez neho, však som predsa silná a sebestačná žena, nie? No po svadbe a po deťoch to nabralo na obrátkach, situácií, kedy mi povedal nie, pribúdalo, čoraz viac problémov som musela s ťažkosťami riešiť sama a nie raz ma o 5 minút 12 nechal v štichu - dnes žijem vedľa muža, ktorý ma nikdy nepodrží, nie je pri mne, keď sa teším, ani keď plačem, pre ktorého sú moje potreby a želania nepodstatné, prvoradé sú zásadne tie jeho, a na ktorého sa nikdy nemôžem v ničom spoľahnúť. Mať dnešný rozum a môcť vrátiť čas, s takýmto sebeckým a bezohľadným človekom nestrácam čas. Pevne verím, že toto nebude Tvoj prípad, ale radšej buď opatrná a sleduj jeho reakcie aj v budúcnosti. Babičky je mi ľúto, buď silná, vezmi so sebou nejakú blízku dušu, ktorá Ti poskytne rameno na vyplakanie a rozlúč sa s ňou, ako si to zaslúži. Úprimnú sústrasť.

brezza
27. apr 2023

@anjelicek26 moji rodicia maju teraz covid a pozitivni su uz 12 den

babulkomale
27. apr 2023

Vzhladom na ten citovy vylev predtym je to bezcitny hajzel.
Ja chodim aj na pohreby kolegyn alebo kamosiek ktore som roky nevidela lebo som odstahovana z rodneho mesta. Rozlucit sa, zaspominat. Musim si vybavit strazenie deti, ale idem.

slnecnica82
27. apr 2023

Určite by som mu ani šnúrku na topánke viac zaviazať nedala.isla by som na pohreb sama, jemu nespomenula už ani čo len slovo ...

andrea78
27. apr 2023

Kopirujem- ,,zarazila jeho odpoved že je to pre neho s prepáčením pre*ebaný čas lebo to je ďaleko,,
Rovnake slovo by som asi pouzila na nase doterajsie spoluzitie, ak by byval on u mna, tak do dalsieho dna by bol vystahovany. Takehoto cloveka by som po boku viac nemala. Nie ste spolu tyzden , on je tvoj oficialny partner, kedze spolu zijete. Babka je Tvoja najblizsia rodina. Nie znama, ktorej by si isla na pohreb z kamaratstva.

ankare
27. apr 2023

Je to egoisticky somár.

olivierko229
27. apr 2023

Ahoj, ja som tak bola so svojim priatelom, dnes sme manzelia. Urcite by som ho neodmietla a nazvat pohreb niekoho tebe blizkeho zabitym dnom mi pride cez. Kazdopadne ano, caka ta s takto necitlivym clovekom tazky zivot.

aknamorka22
27. apr 2023

@fliacik panebože, zijeme rovnaký život? Toto ako keby som ja písala. Preto som autorke odporučila nech uteká čím skôr, pokiaľ ešte môže.

olivierko229
27. apr 2023

Myslim tym tri hodiny autom tam a tri hodiny spat.

hope87
27. apr 2023

Je uplne jedno, ze tvoju babku nikdy nevidel a nepoznal. Ste spolu 2,5r a on by ti mal byt oporou v takto tazkej chvili. Jeho odpoved bola absolutne nemiestna a necitliva. Toto by sa ma velmi velmi dotklo. Porozpravaj sa s nim a spytaj sa ho, ci si je vedomy, ako ti tym ublizil...ze ci mu to pride normalne a v poriadku.

saxana000
27. apr 2023

Ja budem asi za divnu ale mna by to asi nenastvalo.nie ste manzelia babku nepoznal je to pre neho cudzia osoba mozno ani s.tou svojou nema blizky vztah a nevie si predstavit co pre teba ta tvoja znamenala. je mu proste prednejsie dodrzat slubenu vec otcovi..mozno maju objednane stroje ktore sa nedaju odvolat a na ktore sa caka..mozno celkovo nemusi pohreby.
Nerobila by som z toho taku dramu..

saxana000
27. apr 2023

Prepac necitala.som celu diskusiu len povodny prispevok.Po precitani ostatnych prispevkov suhlasim s dievcatami.mila.autorka je to sebecky somar.

autor
27. apr 2023

@saxana000 nemali žiadne stroje dohodnuté robia to každý polrok nie je to žiadna veda jeho oco je na dôchodku bolo by mu štyri či by to robili v nedeľu v sobotu alebo v pondelok. Ja nevravím že na jeho účasti trvám ale že sa mohol vyjadriť citlivejšie a kultivovanejšie.

pralinka25
27. apr 2023

tu ani nejde o ucast. jasne zvladnes to aj bez neho. tu ide o princip. o tie male drobnosti. o to co tym dava najavo. o to ze nema empatiu, ze ti nechce byt oporou, ze je pre neho cas straveny s tebou na rozlucku s blizkou osobou stratenym casom, ze jeho prioritou je nieco ine ako ty, co moze pockat ... podla mna je to smutne.

@aknamorka22 @fliacik a musite s nimi byt?

betulinka1
27. apr 2023

Tak ked nie je na rodinne akcie, pohreb je potom pre neho asi naozaj nepodstatný. Mne by vadilo, keby partner nechodil so mnou na rodinne akcie a chaty. My sme rodina co sa pravidelne stretavame, takze to by urcite bol problem u mna uz skor ako jeden pohreb.

tykat
27. apr 2023

To ste za 2,5 roka neisli pozriet spolu babku? Asi mu nepride, ze bola pre teba taka dolezita.

autor
27. apr 2023

@tykat o pár riadkov vyššie som sa vyjadrila že som tam chodila ale priateľ nie

reanda
27. apr 2023

neries to teraz, ked si smutna z babkinej smrti.. mas toho dost.. kasli na to.. ale az sa das trochu dokopy, tak by som si fakt zvazila pokracovanie v takomto vztahu.. ano, odpustit sa da vsetko, vsetko si clovek vie zracionalizovat, akceptovat, tolerovat, chapat druheho.. ale ublizujes tym sama sebe.. a nie je to len o odmietnuti ist s tebou na pohreb, podla toho, co pises, to vobec nie je vhodny partner pre teba

dominikatomas
Autor odpoveď zmazal
dominikatomas
27. apr 2023

Mne zomrel dedko a priatel ho vobec nepoznal. A napriek tomu sam od seba mi povedal, ze kedy je pohreb a ze ideme kupit veniec. Takze od tvojeho to bolo nefer.

maranco
27. apr 2023

Po pohrebe babky tiež bude pre ňu náročné sa v pokoji sústrediť na šoférovanie.
Aj v tomto mal na ňu brať ohľad.

domkakvet
27. apr 2023

Reakcia by ma tiez nahnevala.

lija22
27. apr 2023

vies nejde len o pohreb ako taky, ale on by mal byt natolko rozumny a ponuknut sa ze odsoferuje aspon co to. Ved ty budes v takom rozpolozeni, mozno sa ti tazko sustredi, slzy budu tiect a cesta je to velmi dlha. a co kar potom? strasny chuj je. nech si vycisti studnu a nech tam zalezie.

hankab
27. apr 2023

Scasti chapem aj jeho, tiez nerada chodim na pohreby a idem len ak je to naozaj nevyhnutne, pripadne mi zormie niekto velmi blizky. Aj priatel mal za posledny rok v rodine 2 pohreby a nebola som, ale on to odomna ani nevyzadoval a chapal, ze tam nechcem ist. No ale ak by mu nebodaj zomrel rodic, surodenec, tak jasne ze idem.
Na druhej strane sa to da povedat aj ludsky, milacik nepojdem, lebo som ju nepoznal a nemam rad pohreby. A nie ako taky trulo ti odpapulovat, ze je to strata casu.

betulinka1
27. apr 2023

@maranco s tym šoférovanim to je zaujimavy postreh

autor
27. apr 2023

@hankab mne nevadí keby tam nechcel ísť, ale ten spôsob akým mi to povedal. Ja som s ním bola na pohrebe jeho švagra otca, v živote som toho človeka nevidela a bez rečí som išla.