icon

Rodina ma odsudzuje pre počet detí

29. jún 2025

Sme mnohodetna rodina. Ide o to, že rodiny z oboch strán nám robia kôli tomu peklo. Vidím ako pozerajú nas cez prsty. Menšie deti sú odmietane najmenšie ani nevideli. Moja mama hovorí, že som si robila deti pre biznis aby som dostávala dávky. Vôbec to tak není ja svoje deti milujem veľmi. Ale boli ma to keď tie staršie sú pre ne všetko priam sa o ne bijú a tie mladšie nič. Trhá mi to srdce. Pretrhla som väzby s nimi čo najviac sa dalo. Ja sa na toto nemôžem pozerať. Som ja ťa divná? Ja kôli tomuto priam neznášam svoju rodinu.

bonboniera
29. jún 2025

Kks zas modrý konik v skratke, v tejto teme aj ked sa na to absolútne autorka nepýta jej tu každá druha nakladáte jak je choré mať toľko deti, ze tie decká sú určite nespokojne, nemajú dostatok výchovy lásky pozornosti a hlavne rodičia peňazí ich uživiť.
Ked tu bola minule tema “je 3k€ dosť na druhé dieťa” ste sa rozplyvali nad ženou co čaká ŠIESTE dieta, pritom s mužom zarábajú podľa jej slov OMNOHO menej ako tri tisícky (ale chodia každý rok na dovolenku, deti na krúžky a kupuje im len kvalitne oblečenie, HAHA) ako je to krásne, rozkosne a úctyhodné mať takú veľkú rodinu a ze jej deťom určite nič nechýba a maju “lepšie hodnoty” lebo mať peniaze a menej deti neznamená ze sa tie deti majú lepšie. Nonsens

K téme, autorka dokolecka sem píšeš to iste, chapem ze ta mrzí rôzny prístup k vnúčatám a tiež to nechápem, ale očividne sa s tým nič nedá robiť a tiež si myslím ze je tam toho omnoho viac co nám už ale nepovieš …

cacianka
29. jún 2025
@balerina2025

@ramzesa prepac ale aby jedna matka povedala dcere ze ma deti kvoli davkam, toboz ked autorkine deti su jednotkari a zjavne dobre vychovani? potom to nejak nesedi. toto nemoze jedna matka povedat svojej dcere

@balerina2025 to nevieš že je mrte matiek, ktoré vedia svojim deťom/ dcéram povedať kruté, hanlivé, urážlivé vety ?! Veď čítaj aspoň tu na koni, koľko takých matiek je, aj otcov. A veľa príbehov, že matky sa súdili o vnúčatá, len preto že chceli naplniť svoje egoisticke a toxické požiadavky ? Že mladé rodiny museli dať návrhy na súd vo veci zákaz priblíženia, zákaz kontaktu ? To že nikoho takého nepoznás bud len rada, ja poznám a obdivujem matku 2 detí aj jej muža, ako zvládli jej toxicku mater. Bolo to psycho trvajúce celé roky čo jej dávali šance, nevedeli ju stopnúť, lebo ego starej matky bolo silnejšie ako slušnosť mladých, až ohrozenie života ich dieťaťa im pomohlo, susedia aj rodina konečne pochopili kde je pravda a konečne pomohli.

selena_luna
29. jún 2025
@balerina2025

@bosorkabb pred kazdou zenou co da zivot 7 dalsim , snimam klobuk. uz len z principu.
a to kto je divny , tazko zhodnotime, kedze ich realne nepozname...
toto vsetko su len dohady medzi nami...kedze sme sa aj pytali a ziadna odpoved, preco ju vobec tak mama oznacuje.

realne ani nepoznam zenu ktora ked mala 7 deti, aj normálne pracovala, lebo tam nastava otazka, ci dokaze zena sa starat o 7 deti aj o domacnost a este aj pracovat.

max poznam 4-5clenne rodiny a ajt zeny robia na 1/2 uvazky..ale to som ja. mozno take su

@balerina2025 ja poznam - 7 deti a zdravotna sestra na zmeny dokonca, dalsia 7 deti a vedecka pracovnicka na plny uvazok. A potom menej deti, ucitelka, dalsia uctovnicka.... vsetko plne uvazky a zvacsa teda aj diplom z vs... rozne su to maminy, ale teda moj pohlad je skresleny zapadnym slovenskom.

selena_luna
29. jún 2025
@cacianka

@balerina2025 to nevieš že je mrte matiek, ktoré vedia svojim deťom/ dcéram povedať kruté, hanlivé, urážlivé vety ?! Veď čítaj aspoň tu na koni, koľko takých matiek je, aj otcov. A veľa príbehov, že matky sa súdili o vnúčatá, len preto že chceli naplniť svoje egoisticke a toxické požiadavky ? Že mladé rodiny museli dať návrhy na súd vo veci zákaz priblíženia, zákaz kontaktu ? To že nikoho takého nepoznás bud len rada, ja poznám a obdivujem matku 2 detí aj jej muža, ako zvládli jej toxicku mater. Bolo to psycho trvajúce celé roky čo jej dávali šance, nevedeli ju stopnúť, lebo ego starej matky bolo silnejšie ako slušnosť mladých, až ohrozenie života ich dieťaťa im pomohlo, susedia aj rodina konečne pochopili kde je pravda a konečne pomohli.

@cacianka to bola ta babka, co neverila ze dieta ma cukrovku? To bolo strasne psycho, na basu za takmer zabitie....

cacianka
29. jún 2025
@bonboniera

Kks zas modrý konik v skratke, v tejto teme aj ked sa na to absolútne autorka nepýta jej tu každá druha nakladáte jak je choré mať toľko deti, ze tie decká sú určite nespokojne, nemajú dostatok výchovy lásky pozornosti a hlavne rodičia peňazí ich uživiť.
Ked tu bola minule tema “je 3k€ dosť na druhé dieťa” ste sa rozplyvali nad ženou co čaká ŠIESTE dieta, pritom s mužom zarábajú podľa jej slov OMNOHO menej ako tri tisícky (ale chodia každý rok na dovolenku, deti na krúžky a kupuje im len kvalitne oblečenie, HAHA) ako je to krásne, rozkosne a úctyhodné mať takú veľkú rodinu a ze jej deťom určite nič nechýba a maju “lepšie hodnoty” lebo mať peniaze a menej deti neznamená ze sa tie deti majú lepšie. Nonsens

K téme, autorka dokolecka sem píšeš to iste, chapem ze ta mrzí rôzny prístup k vnúčatám a tiež to nechápem, ale očividne sa s tým nič nedá robiť a tiež si myslím ze je tam toho omnoho viac co nám už ale nepovieš …

@bonboniera tvoja úvodná veta je obraz koňa. Dvojaký meter, len si ďobnut a riešiť úplne niečo iné ako sa autorka pýta a radí.

0kristina0
29. jún 2025

Autorka, chapem aj teba ale chapem aj tvoju mamu. Nema kazdy kapacitu na tolko deti, zamysli sa, asi preto mala tvoja mama iba teba. To ze teba naplna sa starat o tolko deti neznamena, ze vsetci to tak budu citit. Mozno ak mladsie podrastu a bude s nimi menej roboty a starsi uz nebudu mat zaujem o prazdniny u babky, si vezme babka aj tie mladsie.

cacianka
29. jún 2025
@selena_luna

@cacianka to bola ta babka, co neverila ze dieta ma cukrovku? To bolo strasne psycho, na basu za takmer zabitie....

@selena_luna niečo podobné, ale áno aj to bola "babka roka". Pamätáš si aj tu švagrinú čo ziapala pred domom aj bránu preskakovala, aby sa dostala k "svojim detom" ?
Alebo dedka, ktorý manipuloval celú rodinu proti svojej dcére , lebo ožran, psychopat chcel vládnuť dcere a jej rodinke ? Kontaktoval sa cez iných členov rodiny, vydieral ich, ohrozoval vnuka aj v škôlke,
Ani si nechcem spomínať na iných toxických ľudí len tu z koňa, čo je iba vrchol ľadovca

pieksamaki
29. jún 2025

Držím palce....ak to nie ej vymyslená tema

ramzesa
29. jún 2025
@selena_luna

@balerina2025 ja poznam - 7 deti a zdravotna sestra na zmeny dokonca, dalsia 7 deti a vedecka pracovnicka na plny uvazok. A potom menej deti, ucitelka, dalsia uctovnicka.... vsetko plne uvazky a zvacsa teda aj diplom z vs... rozne su to maminy, ale teda moj pohlad je skresleny zapadnym slovenskom.

@selena_luna 4, 5- detí maminy áno, učiteľky MŠ, ZŠ alebo zdravotníctvo. Východ SR. Ale iné profesie už SZČO alebo tá s.r.o. Tu sú asi stále predsudky (celkovo) proti mamám. Ja som to tiež vzdala s normálnym zamestnaním a to mám už veľké deti, nepotrebujú ma tak, ako keď boli malé. Ale s tým som sa stretla bez ohľadu na počet detí. Či boli dve, tri, štyri. Vždy mal niekto s niečím problém. Niekde už len s tým, že som žena. Niekde je ešte stále stredovek.

balerina2025
29. jún 2025
@selena_luna

@selena_luna obdivujem take zeny.

ahhola
29. jún 2025

No nejak mi to casovo nesedi, ze najprv 7 deti a potom si spomenies, ze to vlastne vsetkym vadi, taka mnohodetna matka je obycajne silna v kramflekoch a okolie neriesi. V kazdom pripade vo mne vzbudzujes viac sympatii, ako ta, co tu riesi moznu zivotnu katastrofu, ze by mohla 2 * ostat tehu a co ma robit, aby ostala pri jedinackovi. Jedinacik je pre strach a ked sa ten rozhodne k bezdetnosti, rod vymrel. 💔

mdse
29. jún 2025
@selena_luna

@selena_luna ja poznám ženu - vedúca funkcia v zdravotníctve, VŠ a 13 detí.

lenkakravcova
29. jún 2025

Možno by si rodičom mala povedať a trochu sa s nimi porozprávať hlbšie o tom, že tie mladšie boli smutné, že oni nemohli ísť. Ak by si tohto roku pýtali ďalšie deti na prázdniny, tak pošli tie mladšie, ak budú súhlasiť. Nech sa vystriedajú. Teda ak majú nad 4 roky.

Inak mala som spolužiačku zo 7 detí a bola to úplne normálna rodina - muž pracoval, žena bola doma s deťmi. Spolužiačka bola OK. Spolužiak bol dokonca jeden ešte z viac detí a bola jednotkách. Úspešne vyštudoval. Na severe Slovenska také počty nie sú nejako výnimočné. Napr v Zamagurí sa hovorí, že štyri deti sú zamagurský štandard. 🙂 Takže záleží kde žijete, ako sa na to okolie pozerá.

cacianka
29. jún 2025
@lenkakravcova

Možno by si rodičom mala povedať a trochu sa s nimi porozprávať hlbšie o tom, že tie mladšie boli smutné, že oni nemohli ísť. Ak by si tohto roku pýtali ďalšie deti na prázdniny, tak pošli tie mladšie, ak budú súhlasiť. Nech sa vystriedajú. Teda ak majú nad 4 roky.

Inak mala som spolužiačku zo 7 detí a bola to úplne normálna rodina - muž pracoval, žena bola doma s deťmi. Spolužiačka bola OK. Spolužiak bol dokonca jeden ešte z viac detí a bola jednotkách. Úspešne vyštudoval. Na severe Slovenska také počty nie sú nejako výnimočné. Napr v Zamagurí sa hovorí, že štyri deti sú zamagurský štandard. 🙂 Takže záleží kde žijete, ako sa na to okolie pozerá.

@lenkakravcova naši SŠ spolužiaci z Oravy či Kysúc boli z detí v počte 11 a 14, úplne normálne decká, žiadne a sociálne typy

kristinka92
29. jún 2025

A to nie je vlastne tá baba čo tu písala nedávno ze zbožňuje byt tehotná?? Ta chcela furt len byt tehotná a tiez mali asi 6deti

taktotedanie
29. jún 2025

Ano, je to v dnesnej dobe vela, bohuzial je to nekonecny proces strazenia, davania darcekov, starostlivosti, poznam zenu ktora je babkou 9 deti a len sa modli aby tam neprisli vsetky naraz lebo jej vraj trval 3 dni kym sa z toho ukludni a spamata a da cely dom dokopy, pribudaju jej dalsie kedze dcery su tehotne znova cize dalsie +3 vnucata, uz sa vyjadrila, ze stacilo a prehovorila s dcerami, same uznali, ze to je uz vela ale bohuzial “muzovia krestania najvacsi na svete” takze plodia a plodia ako zajace 🤷🏻‍♀️
Tiez je z toho cela rodina na nervy, treba vediet kedy prestat a venovat sa detom, ktore su

betulinka1
29. jún 2025

Podla mna sa netrap. Vela babiek berie iba starsie vnúčatá. Uz nevládzu s mladšími. Tak to treba vysvetlit aj mladším, ze babka uz nevládze za vami. Ked budete starsie, tak aj vy pojdete. Vybavene. A ty sa vazne nehnevaj na nich. Asi nerobis aj tak pri 7 detoch, to nie je ani realne, tak ako ich zvladas pocas roka, zvladnes to aj cez leto.

ivangeline
29. jún 2025

Nvm, prečo s rodinou udržiavate styk. :D Obmedzuješ to nejako? Vraj? A ako? :D

balerina2025
29. jún 2025
@cacianka

@cacianka cely svet je chory

subartic
29. jún 2025

niektoré tak prežívate počet detí autorky , akokeby ich vám nosila do kuchyne sa najesť a pýtala príspevok na dovolenku. Téma sa klasicky zvrtla na niečo na čo sa vás autorka absolútne nepýtala.
Mala som 6 detí , mám teraz 5 detí , dve už VŠ vyštudované , doma tri . Len raz by mi niekto skúsil povedať že som nezodpovedná 🙂. Ja tiež nekritizujem bezdetné alebo ženu s jedným alebo dvoma deťmi , že načo ich mala keď sa neustále sťažuje ako je unavená.
Autorka , porozprávaj sa s mamou , ale tak osobne , medzi štyrmi očami . Povedz jej ako to vnímaš a ako to vnímajú deti . Nie je cesta zakázať deťom sa stýkať so starými rodičmi . Bohužiaľ je dosť časté že starí rodičia uprednostňujú buď niektoré deti , alebo deti jedného zo svojich detí , nie je to nič nové na svete.

nevenka
29. jún 2025
@cacianka

To je také typický konikovske, necitat s porozumením. Ale útočiť na niečo iné. Autorka si nepýta názor na počet detí, trápi ju, že starí rodičia robia veľké rozdiely medzi deťmi - okato uprednostňujú prvé 3, ostatné okato odmietajú. A okrem toho, autorka nepíše že sa nevie postarať s mužom o tolko deti, trápi ju niečo iné

@cacianka presne toto som cakala, ci niekto napise. Lebo same otazky, kolko deti a ze je to vela...moj manzel bol minule po obcianske detom na policii a jedna pani mu ich podavala a druha, ktoru nevidel, dakde obdalec stala, ze jaaaaj, no konecne, uz nam to tu zavadzalo. A nie je to uz prilis tych deti? Ze sa to takym tonom spytala, ze mal chut jej dat po hube. Som mu povedala, ze na toto si musime pripravit odpoved, ze ktore podla Vas mame zabit? Alebo teda odpovedat, ze ano, mate pravdu, je to prilis, rozmyslali sme 2 dat do decaku.

euka210
29. jún 2025

strasne zle sa citaju tie utoky a komentare na to, ze mate 7 deti. Ja som pocula komentare pri nasom tretom. takze chapem, ze pre vela ludi je to nieco nepochopitelne a nepredstavitelne mat dnes viac ako 2 deti. Ja take mamy a rodiny obdivujem, kde maju nad 5 deti a zvladaju to. Ja mam dost s nasimi 3 🙂
Treba sa s rodicmi dohodnut. Deti vnimaju nerovnost velmi citlivo. Nedavaj ich k mame, ked robi rozdiely.
A ked chces pochopenie, chod do skupiny Mnohodetne rodinky, tam maju skusenosti aj so 7-8 detmi a daju Ti normalne rady a podporu.

lalenka33
29. jún 2025
@cacianka

To je také typický konikovske, necitat s porozumením. Ale útočiť na niečo iné. Autorka si nepýta názor na počet detí, trápi ju, že starí rodičia robia veľké rozdiely medzi deťmi - okato uprednostňujú prvé 3, ostatné okato odmietajú. A okrem toho, autorka nepíše že sa nevie postarať s mužom o tolko deti, trápi ju niečo iné

@cacianka typické koníkovské je skôr to, čo robíš ty- útočiť na diskutujúce, ktoré majú iný názor, ako autorka a nepritakávajú jej. Lebo autorka v úvodnom príspevku nenapísala to, čo v komentaroch, že starí rodičia sa dohodli so staršimi deťmi, že si ich vezmú aj v auguste. Autorka nepíše, aké staré sú deti a starí rodičia. Lebo je rozdiel mať na starosti školákov a rozdiel škôlkarov alebo ešte menšie deti. A je rozdiel 50 ročný starý rodič a 65 ročný. Sama autorka v komentároch píše, že staršie deti sú školáci a majú už svoj svet, tak logicky sa o nich netreba starať a o mešie deti áno, tak možno tie menšie by už starí rodičia nezvládli. Netreba hneď odsudzovať komentujúce, ktoré majú iný názor, ako autorka. Hlavne, keď poznáme len jeden názor. Už som si všimla vo viacerých témach, že sa vždy zastávaš autorky diskusie a ženy, ktoré majú iný názor alebo sa pýtajú na viac vecí, aby pochopili situáciu nazveš trúbami, klasickymi koničkarkami. Diskusia je o tom, že diskutuješ, pýtaš sa, odpovedáš. A hlavne akceptuješ aj iný názor a pohľad na vec. Nie, že každý, kto má iný názor, ako ty je trúba.
Ja kebyže mám 65 rokov si kludne vezmem na prázdniny školákov, ktorí sa prebavia cez deň, ale nevzala by som si 4roch škôlkarov, ktorým by som musela byť celý deň ,,za zadkom" , aby sa im niečo nestalo.

mateson2004
30. jún 2025
@nevenka

@cacianka presne toto som cakala, ci niekto napise. Lebo same otazky, kolko deti a ze je to vela...moj manzel bol minule po obcianske detom na policii a jedna pani mu ich podavala a druha, ktoru nevidel, dakde obdalec stala, ze jaaaaj, no konecne, uz nam to tu zavadzalo. A nie je to uz prilis tych deti? Ze sa to takym tonom spytala, ze mal chut jej dat po hube. Som mu povedala, ze na toto si musime pripravit odpoved, ze ktore podla Vas mame zabit? Alebo teda odpovedat, ze ano, mate pravdu, je to prilis, rozmyslali sme 2 dat do decaku.

@nevenka pani asi nemyslela, že niektoré máte zabiť. Myslela to tak, že ste si ich mali menej spraviť. 😉 Že to nemusela povedať nahlas je fakt,je to vaša vec a život.Tvoja pripravená odpoveď nie je ani múdra ani vtipná ako si možno myslíš.

mdse
30. jún 2025
@nevenka

@nevenka nám keď sa narodila posledné bábo a kupovali sme si naše auto, ktoré sme dlho chceli, tak známa poisťováčka zapotila môjmu mužovi že "načo ti je taká hračka, keď ste si teraz dieťa urobili" - auto je elegantný sedan a muž ho aj služobne veľa využíva a jej sa to zdalo byť príliš luxus pre našu rodinu s viacerými deťmi. Muž ju usadil a povedal jej, že ich auto je rovnako drahé a on sa nestará, načo im je taká hračka.
Tá poznámka o dieťati, ako o "hračke" sa ma vtedy veľmi dotkla.

rozkvet1
30. jún 2025
@alchemilkazltozelena

Choré mať toľko detí.. úplne sialene.. a kľudne sa do mňa pustite, píšem pravdu.. aboslutne tí rodičia na to nemyslia že keby sa im niečo stalo tak ostane 7 sirôt alebo polosirot? Nezodpovedné..

@alchemilkazltozelena ja som človek ktorý nemá ani jedno dieťa ale prečo by bolo choré mať sedem detí, pokiaľ to človek zvláda a je o nich pekne postarané? Ja by som to nezvládla ale sú ľudia ktorí to dávajú a sú spokojní. A keby sa niečo stalo... Keby má takto človek premýšľať tak by radšej nikdy nemal deti a len celý život sedel na riti doma aby sa náhodou niečo nestalo. Práveže aj výhoda mať toľko detí lebo v prípade úmrtia rodičov majú tie deti starších súrodencov ktorí ich môžu podržať.

cacianka
30. jún 2025
@lalenka33

@cacianka typické koníkovské je skôr to, čo robíš ty- útočiť na diskutujúce, ktoré majú iný názor, ako autorka a nepritakávajú jej. Lebo autorka v úvodnom príspevku nenapísala to, čo v komentaroch, že starí rodičia sa dohodli so staršimi deťmi, že si ich vezmú aj v auguste. Autorka nepíše, aké staré sú deti a starí rodičia. Lebo je rozdiel mať na starosti školákov a rozdiel škôlkarov alebo ešte menšie deti. A je rozdiel 50 ročný starý rodič a 65 ročný. Sama autorka v komentároch píše, že staršie deti sú školáci a majú už svoj svet, tak logicky sa o nich netreba starať a o mešie deti áno, tak možno tie menšie by už starí rodičia nezvládli. Netreba hneď odsudzovať komentujúce, ktoré majú iný názor, ako autorka. Hlavne, keď poznáme len jeden názor. Už som si všimla vo viacerých témach, že sa vždy zastávaš autorky diskusie a ženy, ktoré majú iný názor alebo sa pýtajú na viac vecí, aby pochopili situáciu nazveš trúbami, klasickymi koničkarkami. Diskusia je o tom, že diskutuješ, pýtaš sa, odpovedáš. A hlavne akceptuješ aj iný názor a pohľad na vec. Nie, že každý, kto má iný názor, ako ty je trúba.
Ja kebyže mám 65 rokov si kludne vezmem na prázdniny školákov, ktorí sa prebavia cez deň, ale nevzala by som si 4roch škôlkarov, ktorým by som musela byť celý deň ,,za zadkom" , aby sa im niečo nestalo.

@lalenka33 našla si sa v útokoch ?
Mmch neútočil, to si veľmi pleties, ale vyjadrujem názor, a odsudzujem útoky a uštipacne zranujuce vety. A to je dosť rozdiel. Áno, asi sa často zastávam autoriek, ale to preto že čítam s porozumením, a viem sa vcítiť do problému , uvažujem totiž empatický. Často sa aj príkloním k príspevkom v diskusii, nepritaiavam slepo.
Pochopila si vôbec bolesť tejto matky že jej deti sú okrem 3 najstarších prehliadame, ignorované a najmladšie ešte rodina ani nevidela ? Aj ty by si odvrhla deti svojej dcéry / syna len preto že ich počet je vyšší ako si si ty predstavovala ? Veď tie deti sa dá striedať, aj po 1- 2 podľa veku či vyspelosti a nie ignorovať. Tým deťom netreba drahé dary, ale babkyno laskave privinutie a kúsok koláča je viac.

lenkakravcova
30. jún 2025
@cacianka

@lalenka33 našla si sa v útokoch ?
Mmch neútočil, to si veľmi pleties, ale vyjadrujem názor, a odsudzujem útoky a uštipacne zranujuce vety. A to je dosť rozdiel. Áno, asi sa často zastávam autoriek, ale to preto že čítam s porozumením, a viem sa vcítiť do problému , uvažujem totiž empatický. Často sa aj príkloním k príspevkom v diskusii, nepritaiavam slepo.
Pochopila si vôbec bolesť tejto matky že jej deti sú okrem 3 najstarších prehliadame, ignorované a najmladšie ešte rodina ani nevidela ? Aj ty by si odvrhla deti svojej dcéry / syna len preto že ich počet je vyšší ako si si ty predstavovala ? Veď tie deti sa dá striedať, aj po 1- 2 podľa veku či vyspelosti a nie ignorovať. Tým deťom netreba drahé dary, ale babkyno laskave privinutie a kúsok koláča je viac.

@cacianka som rozmýšľala, že či babka vzhľadom na to, že sama mala len 1 dieťa, malé deti nemusí? Keby mala rada malé deti, sama by ich mala viac (mimo toho ak nemôže). Tie staršie sú už možno viac ako dospelí, a tým pádom ich babka berie.

Autorka nebude problém teda v tom, že deti sú len malé?

cacianka
30. jún 2025
@lenkakravcova

@cacianka som rozmýšľala, že či babka vzhľadom na to, že sama mala len 1 dieťa, malé deti nemusí? Keby mala rada malé deti, sama by ich mala viac (mimo toho ak nemôže). Tie staršie sú už možno viac ako dospelí, a tým pádom ich babka berie.

Autorka nebude problém teda v tom, že deti sú len malé?

@lenkakravcova tiež mi to napadlo v začiatku diskusie, zvyknutá na jedinačika je pre ňu 3 deti už veľa - teda akurát strop. Ale jedna rozumná žena by mala/ mohla akceptovať rozhodnutie dcéry a jej muža, že chcú veľkú rodinu, ale hlavne nerobiť také obrovské rozdiely medzi deťmi. Tie zato nemôžu, ale v stovkách diskusii tu čítame že sa to deje. - babka robí veľké rozdiely medzi vnúčatami

nevenka
30. jún 2025
@mateson2004

@nevenka pani asi nemyslela, že niektoré máte zabiť. Myslela to tak, že ste si ich mali menej spraviť. 😉 Že to nemusela povedať nahlas je fakt,je to vaša vec a život.Tvoja pripravená odpoveď nie je ani múdra ani vtipná ako si možno myslíš.

@mateson2004 ja nechcem byt vtipna ani nahodou, ale nebavia ma tieto komentare na pocet deti, ked uz su na svete. A vlastne ma nebavia ani ked sa deti este len planuju. To je take konikovske toto, ked maju zeny problem s pocatim, tak tu vyplakavaju, ako sa ich dotykaju tie otazky, ze kedy druhe, preco este nemaju a tak. A maju sa vsetci strcit niekam a nestarat sa, take komentare tu su. A my, co mame tych deti viac, tak sa mame ako citit? Preco to iste neplati, nestarat sa, hlavne, ked sa autorka na to vobec nepytala, napriklad. Taky dvojity meter.