Rozdiely medzi deťmi
Dobrý deň, ahojte.
Chcem sa opýtať hlavne tých mamičiek, ale aj oteckovia sa môžu vyjadriť, ak tu nejakí sú, ktorí zažili to, čo akurát zažívam ja.
Žijeme s partnerom spolu tri roky. Obidvaja máme z predchádzajúceho vzťahu dieťa. Jeho dieťa má 12, moje sedem. Jeho dieťa po rozvode žije s matkou, chodieva k nám, chodieva spolu s nami na výlety, dovolenky, všetko tak ako má byť. Všetko je v poriadku, nič mu nechýba a má všetko to isté, ako má moje dieťa. Mám ho rada, doprajem mu prvé a posledné.
Moje dieťa žije so mnou, jeho otec sa oň nezaujíma.
Nevidel ho tri roky, nemá záujem.
No a teraz prejdime k problému. Ako som už písala vyššie, dieťaťu môjho partnera by on doprial modré z neba. Riešime darčeky na Vianoce. Jeho dieťa si vymyslelo vec za 20€, ale už pre neho máme ďalšie dve veci, ktoré stáli jedna 25€ a druhá 15€. Nechápte ma zle, kúpim mu aj tú vec za tých 20€, lebo po nej už dlho túži, ale ak spomeniem, že môjmu dieťaťu by som chcela kúpiť niečo, tak to nie, lebo to je drahé a stačí za desať eur. Ale žiaľ rovnako je to aj s jeho neterami a synovcami. A s mojimi tiež. Dala som si limit na deti mimo našej "základnej" rodiny 20€, ale to nie, nech im každému kúpim za desať maximálne a nech sú ticho a ja tiež. Pritom dospelým darčeky nedávame, iba deťom. A ja všetky deti, aj deti jeho súrodencov, beriem ako naše deti. Nevidím dôvod, aby jeho dieťa malo pod stromčekom darčeky za 100€ a ostatné deti mám vybaviť darčekom za 10€. Ale toto uprednostňovanie jeho dieťaťa nie je iba v tomto. Je milión situácií, v ktorých to vidím. Pritom jeho rodičia, aj súrodenci moje dieťa prijali so všetkým a berú ho ako svoje. Dokonca aj priateľova krstná ho tak berie a vždy na Ježiška dostane darček aj u nich.
Dokonca aj otec mojej neterky raz strážil aj moje dieťa, keď som nemala inú možnosť a to sú rozvedení s mojou sestrou. A zobral obidve deti do cukrárne a dostali koláčik v tej istej hodnote, aj Kofolu a potom ešte lízatko.
Stretli ste sa niektoré s tým, že muž robí takéto závratné rozdiely medzi deťmi a silou mocou iba to svoje uprednostňuje? Pre mňa je to nepochopiteľné, nakoľko ja obidve deti, aj to jeho, aj to moje, beriem ako naše deti
Ďakujem krásne za každú odpoveď a skúsenosť.
ja tiež. Doja tiež
@loginexistuje nevenuje. Môjmu dieťaťu sa venujem ja, on nie. Ani sa a ním neučí, nevodí na krúžky, nevyzdvihuje zo školy, nevodí do školy... svoje nosí k lekárovi, na krúžky...
A nie, nejde o tých 20€, ale o to, prečo jedno dieťa môže a druhé nie....
@elvenprincess Videla som taky prípad v rodine a ak nechceš dokafrat psychiku dieťaťu tak by som odišla z takého vzťahu. Robí výrazne rozdiely a to sa bude časom len zhoršovať...Načo ti je taký chlap? Veď to dieťa de facto nič z neho nemá... Radšej žiadny chlap v domácnosti ako takýto
@elvenprincess tak ale toto je problem a nie darceky a preco si stale s tym chlapom ?
A ako si myslíš, že sa tvoje dieťa cíti v takejto rodine?
@dskjhfdlkdjhl znamená to, že načo je tomu decku niečo za 20€. Výčitky, že svoje peniaze míňam na sprostosti a jeho dieťa chcem odbiť dvomi darčekmi. Ale áno, lenže v hodnote 40€, to nevidí. 🤷🏼♀️
@klarolinne presne to tvrdím aj ja. Nejde o tú sumu, ale o ten princíp. Moje dieťa nie je o nič menej. No potom mi začne vytýkať, kde má moje decko otca, že aký je, že sa nestará, že prečo nekúpi decku darčeky on. Že čo za debila som si vybrala za otca svojho dieťaťa, že tak mi teraz treba...že on sa o svoje stará, tak mu môže aj darčeky kúpiť...
@elvenprincess Tvojmu dietatu sa nevenuje, nadava mu, vycita Ti peniaze, ktore minies na jeho veci-toto by mne uz davno stacilo na rozchod. Teda plati to, co som uz pisala, ziaden partner by mi nestal zato, aby som kvoli nemu upozadila svoje vlastne dieta.
@klarolinne moje dieťa má dobrú dušičku a obrovské srdce a to povedala aj pani učiteľka, takže sa snaží ľúbiť celý svet.
A partner? Ako sa zobudí. V jednom dni je všetko v poriadku, v druhom je to otravné decko, ktoré mu narúša kľud a vyžaduje pozornosť.
@bluka2 no jednak tak, že mám rada deti všeobecne. No a potom tak, že jeho dieťa je súčasťou môjho partnera a nakoľko ľúbim jeho, tak aj jeho dieťa... veď som vedela, že má dieťa, keď sme išli do vzťahu.
@elvenprincess cize lubis partnera lubis jeho dieta lubis partnerove netere a synovcov lubis svoje netere a synovcov. Lubis svoje dieta ?
@loginexistuje ale my na to máme. Jeho sestra kúpi jeho dieťaťu, aj môjmu hodnotný darček, to môj partner nekupuje jej deťom nič a keď chcem kúpiť ja, tak mi nadáva, že načo, veď to nie sú jeho deti, ale iba netere a synovci.
Ak by sme na to nemali, samozrejme, že si nedám limit 20€, ale iba 5, či 10.
Moje dieta by bolo u mna na 1. mieste. Skusil by mi chlap vycitat, ze mam blbe dieta, ze by mi s nim nepomahal ako sa na partnera patri. On ti nie je opora a netvorite rodinu. Dufam, ze nemate spolocny ucet. Ty si mu asi na varenie, pranie a sex. Urcite nechod s nim do dietata. Preco maju zeny nutkanie robit si s kazdym novym partnerom dieta? Ja by som s nim nebola. V com ti je oporou? Preco si s nim? Bojis sa samoty?
Ja si myslím, že on si to dieťa tak "kupuje", keďže sú spolu len občas. Vlastná krv mu je bližšia... robí mu tým ale medvediu službu, no asi si to neuvedomí. Horšie je to, čo si písala, že ty si kúpis nieco a on ti to vyčita. Tak to by ma hnevalo
@stanulienkat účet máme každý zvlášť.
Druhé dieťa si s ním nerobím...
Možno aj trochu áno, lebo som sa nikdy nevedela zoznamovať s mužmi, na to som príliš nesmelá...a nikdy som nechodila s mužom, do ktorého som sa zaľúbila ja. Vždy som sa iba "zviezla" a naučila sa ľúbiť muža, ktorý prejavil záujem u mňa. On bol prvý muž, ktorého som ľúbila a on to opätoval. Viem, znie to divne, no neviem to inak opísať, snáď to pochopíš.
@elvenprincess chapem, co chces povedat. Ale u mna je za hulvata,ked sa tak sprava k malemu decku. Nebola by som s chlapom za kazdu cenu. Aby sa ti raz dieta za to nepodakovalo. Maj sa rada aspon ty.
@basska_b tiež mám dojem, že má výčitky svedomia a snaží sa si ho kúpiť. Ale toto nerobí tomu dieťaťu dobre, lebo už je tak nastavené, že zapiští a tatinko sa rúti to zohnať. Teraz je to lego, ale čo to bude neskôr? A lásku a úctu svojho dieťaťa si tým aj tak nezíska. Jediné čo ho naučí, že otecko je na to, aby ho využil a že láska sa meria peniazmi.😔
Tu neni problém darček, tu je problém že si s totálne nevhodným partnerom a ubližujes tým svojmu dieťaťu. Čo z toho že ty miluješ cely jeho svet, keď on nedokáže alebo nechce prijať tvoje dieťa, tvoju súčasť. To dieťa ti má byt prednejšie ako on. Si matka, máš hľadať nie len partnera, ale aj otca svojmu dieťaťu, ktorý mu bude naozaj otec a nie len ujo čo spáva s jeho matkou
@elvenprincess ja nejako neviem pochopiť prečo si s takýmto chlapom. Aký je jeho prínos v tomto vzťahu? Účty na polovicu, takže ekonomický prínos to nebude. S dieťaťom ti nepomôže, ešte je schopný ti vyčítať zlý výber expartnera. On si neuvedomuje, že keby si si predtým vybrala dobre, tak teraz nie si jeho partnerka? Či on ti akože robí láskavosť, že sa ťa ujal? S ďalším dieťaťom a nejakou funkčnou rodinou tiež rátať nemôžeš. Takže zostáva len fantastický sex 🤷♀️
@lucia147852 zo začiatku sa tváril, že chce byť otcom...že veď aké je to pekné, že máme dve deti... kým som nezačala badať tie "drobné" rozdiely. Moje dieťa sa učilo plávať, ale on mi nepomohol, nechal nás v malom bazéne sa cľapkať, lebo jeho to štvalo, že moje dieťa nevie plávať a bojí sa ísť do vody, v ktorej nedočiahne a išiel sa so svojím dieťaťom potápať do veľkého bazéna, lebo učiť dieťa plávať je nuda... No keď chcelo ísť jeho dieťa preplávať krížom celý bazén a jemu sa nechcelo, tak ja som s tým malým išla.
@sissy27 tak toto si vystihla úplne krásne a presne. On je hlboko presvedčený, že nás spasil, lebo sme zostali na ocot a ja ako slobodná matka (podotýkam s oboma mŕtvymi rodičmi, takže de facto sama na dieťa) a s prácou a domácnosťou, ktorá zostala celá na mňa, som nemala šancu niekoho stretnúť, nieto ešte chodiť randiť... A on sa zo začiatku správal pekne, že mu nevadí ak na naše rande zoberiem aj svoje dieťa, chodili sme do parku, na zmrzlinu a tam, kde mohlo ísť aj dieťa a tiež v takých časoch, aby boli vhodné aj pre dieťa. Lámať sa to začalo, keď sme spolu začali žiť, jeho dieťa začalo žiarliť (pritom naozaj nemá na čo, lebo my sme mu otca neukradli, oni spolu s jeho mamou už neboli päť rokov, keď sme sa my dali dokopy). A on akoby teraz chcel ukázať svojmu dieťaťu, že je lepšie, úžasnejšie a stojí za viac ako moje dieťa, nech ten malý nežiarli. 😔
Ak máš pocit že tvoje dieťa obmedzuje a aj ho zhadzuje tak v tom nie je problém darčeka ale omnoho vážnejší. Ja osobne by som zhodnotila tento vzťah. Moje dieťa by nikto nezhadzoval a ani ho nenazval neschopným. Neschopný je tvoj partner a tým by to u mňa haslo. A ver mi viem o čom píšem.
@elvenprincess pozri si inteligentna schopna zena a mas sikovneho syna nie si odkazana na chlapa ktori nespracoval rozvod a bojuje o lasku svojho dietata na ukor toho tvojho
ako byvate ? u neho ci u teba ci v podnajme ?
@kamatopo ďakujem. ☺️ Áno, ono to niekde vo vnútri už dozrieva...no chýba mi odvaha... už na čokoľvek. 😔
@elvenprincess niekde tú odvahu už naber, kvôli dietatu, kvôli sebe a pošli lakomeho "spasiteľa" zachraňovať iných...
@elvenprincess a riesila si to s nim ze si myslis ze si tym riesit tieto pocity viny? Ja netvrdim ze je to zdravé a efektivne! Práve naopak..
Ale ako citam dalsie komentare tak myslim ze mate aj ine problémy, pre mna uplne zahranicou..
Neexistuje aby mi bol nejaky partner prednejsí ako moje dieťa. Aby mu nadaval a pod. Nad týmto pouvazuj. Inak vyzera to tak ze jeho dieta je mu abvzdy bude prednejsie lebo je to jeho biologické dieťa. Iny nebude.
@loginexistuje bývame u mňa a máš pravdu. Zarábam, zatiaľ mám takú prácu, že viem dieťa odviesť, aj vyzdvihnúť zo školy, sestra mi, keď sa jej dá, pomôže... Plat síce nič moc, ale chodí mi náhradné výživné a pri všetkom uskromnení by sme to dali.
@elvenprincess tvoj partner nema rad ani teba ani tvoje dieta. Ale ma rad seba a svoje obrovske ego. Toto je to co ti v zivote chybalo, ze si si potrebovala doplnit takymto exemplarom?
@elvenprincess dobre, ešte raz, prečo si s ním? Prečo je on s tebou už vieme - je to preňho výhodné mať kde bývať a jesť za polovičné náklady plus mu pomôžeš s jeho dieťaťom ale kde sú benefity pre teba?
@elvenprincess pozri chlapec setri na nakladoch byva u teba poskytujes mu pohodlie aj jeho dietatu cez vikendy jasne ze sa mu to paci ale je to na ukor teba a tvojho dietata

" môjmu dieťaťu vo všeobecnosti nadáva, že je neschopné, nič nevie" neprípustné. Sorry. U mna by toto skúsil raz a mal by ultimátum. Spravil by to druhý krát a dovi. Toto je väčší problém než darček za 10€ či 20€!