icon

Sestra ma nenávidí a závidí mi

3. jún 2025

Ahojte ženy, ja mam 33, moja sestra 36. Od detstva sme boli uplne rozdielne, ale nikdy som si nemyslela, ze z toho raz vyrastie nenavist. Mam milujuceho muza – starostliveho, svalnateho, upraveneho, s ktorym si rozumieme. Ona zije s pupkatym robotnikom, co chodi na dve zmeny a ledva prehovori. Neposudzujem, ale asi jej zrkadlo vadi. Casto sa do mna navaza, ironicky poznamkuje, pred rodicmi ma zhadzuje. A ja stale nerozumiem preco. Nikdy som jej nechcela zle. Ale jej pichlave reci uz prestavam znasat. Je to zavist?

aurora33
3. jún 2025

Sestra má aspoň guráž ti to povedať do očí. Nie ako ty tu zbabelo urážaš jej pupkateho robotníka na MK. Podla mňa si ešte horšia ako ona.

karolinakr
3. jún 2025
@liv1

Pupkaty robotnik je pupkaty robotnik 🤷‍♀️😁. Jedine ze by si napisala muz pracujuci v odbore stavenictva, plnostihly, velmi malo komunikativny😁

kvetinka_2
3. jún 2025
@aurora33

Sestra má aspoň guráž ti to povedať do očí. Nie ako ty tu zbabelo urážaš jej pupkateho robotníka na MK. Podla mňa si ešte horšia ako ona.

@aurora33 a takto sa Vás opýtam, čo by ste robili vy na jej mieste? Nechali, by ste zo seba robiť 🐮?

karolinakr
3. jún 2025

pupkaty robotnik, spytaj sa, kolko zaraba, ak 2000 a vyššie, da sa to zniesť 😀

viestta
3. jún 2025
@kvetinka_2

@aurora33 a takto sa Vás opýtam, čo by ste robili vy na jej mieste? Nechali, by ste zo seba robiť 🐮?

@kvetinka_2 ked sestra vypusti ironicku poznamku, otvorim usta a vydebatim si to s nou. Zavne sa do mna navazat, branim sa. Mozno to ani nie su ironicke poznamky, ani navazanie, pani je mozno vztahovacna, mozno sa citi ukrivdena, len ona vie... Ale v kazdom pripade neobsieram sestru a jej muza na MK
(mozno by nebolo od veci poznat aj nazor tej pani, co jej vadi zrkadlo)

karolinakr
3. jún 2025
@viestta

@kvetinka_2 ked sestra vypusti ironicku poznamku, otvorim usta a vydebatim si to s nou. Zavne sa do mna navazat, branim sa. Mozno to ani nie su ironicke poznamky, ani navazanie, pani je mozno vztahovacna, mozno sa citi ukrivdena, len ona vie... Ale v kazdom pripade neobsieram sestru a jej muza na MK
(mozno by nebolo od veci poznat aj nazor tej pani, co jej vadi zrkadlo)

@viestta a tak anonymne prispevky nie su zas obsieranie

viestta
3. jún 2025
@karolinakr

@viestta a tak anonymne prispevky nie su zas obsieranie

@karolinakr samozrejme, pupkaty robotnik je len strucny opis svagra

aurora33
3. jún 2025
@kvetinka_2

@kvetinka_2 no, stačí, že ona sama robí zo seba 🐮

karolinakr
3. jún 2025
@viestta

@karolinakr samozrejme, pupkaty robotnik je len strucny opis svagra

alickapusinka
3. jún 2025

Možno ten pupkatý robotník je lepši ako ten svalnatý starostlivý úpravený.Fuu tu niečo smrdi tvoja samochvala.Mať taku sestru tak ťa za súrodenca nechcem.A slovník ako s 5 cenovej skupiny. A čo ma akože TI zavidieť svalnača dobreho pekneho no nezblazni sa.Mať taku sestru tak ju na kilometre obijdem.Chvalenriť.

jana_eyre_2
3. jún 2025

Čiže zo všetkého zlého čo ti kedy povedala je podstatné to, ako vyzerajú vaši manželia? Fakt? 😳

Vážne by ma zaujímal nejaký príklad vášho konfliktu..

heidi4
3. jún 2025
@liv1

Pupkaty robotnik je pupkaty robotnik 🤷‍♀️😁. Jedine ze by si napisala muz pracujuci v odbore stavenictva, plnostihly, velmi malo komunikativny😁

@liv1 alebo priestorovo narocnejsi / odvaznejsi 😁

hopsas
3. jún 2025

U nej možno zavist ale u teba pýcha. Čo je horšie?

cacianka
4. jún 2025
@mamaaja82

@tiezjedna no neviem,napisala to velmi povysenecky akoby ona a jej muz boli viac.Mala zvazit slová.

@mamaaja82 dve vety a ty dedukujes povysenost.
A mne prídeš povýšená ty a ostatné ženy, ktoré tak trafene reagujete.

mamaaja82
4. jún 2025
@cacianka

@mamaaja82 dve vety a ty dedukujes povysenost.
A mne prídeš povýšená ty a ostatné ženy, ktoré tak trafene reagujete.

@cacianka je to proste milujuca sestra a dobra svagrina🤦‍♀️🙄citas vobec ako sa vyjadruje o svagrovi?Dalo sa to napisat inak,reakcie by boli ine.

cacianka
4. jún 2025
@mamaaja82

@cacianka je to proste milujuca sestra a dobra svagrina🤦‍♀️🙄citas vobec ako sa vyjadruje o svagrovi?Dalo sa to napisat inak,reakcie by boli ine.

@mamaaja82 čítam , pupkaty robotník. A čo ?.
Ak môj chlap je pupkaty robotník, plešina a chýbajú mu zuby. To ho mám opísať že je objemovo vypracovaný ? Hrivu má ako žrebec ?
Napísala jednoduchý opis , nepoznáme nikoho z aktérov, tak aké ohováranie. Iba jednoduché konštatovanie , kde by mohol byť problem.
Ps.Zato nie som hnusná na kolegyňu, že má chlapa fešáka, vysokého adonisa.

karolinakr
4. jún 2025

ako by som ja opisala švagra, tak jeden krajší ako druhý, súťaž krásy by nevyhrali, ale v zapáraní by mohli dostať nejakú medailu 😀

bambulka224
5. jún 2025

Viem si to predstaviť.
Aj ja mám staršieho brata o 4roky. Vždy som pre neho poľa blbá mladšia sestra. Keď niečo hovorím, krúti hlavou, guľa očami. Ešte aj môj muž povedal, že čo má so mnou za problém....
Ale ja som vždy milá, príjemná a keď nemám na to správanie náladu,tak idem k našim, keď viem že tam nebude. 🤷
Mám pocit, že k cudzím sa chová lepšie ako ku mne.
Kašli na to. Ignoruj to. Starého psa nepreučiš. Je proste staršia, múdrejšia šikovnejšia...🤣

mamaaja82
5. jún 2025
@cacianka

@mamaaja82 čítam , pupkaty robotník. A čo ?.
Ak môj chlap je pupkaty robotník, plešina a chýbajú mu zuby. To ho mám opísať že je objemovo vypracovaný ? Hrivu má ako žrebec ?
Napísala jednoduchý opis , nepoznáme nikoho z aktérov, tak aké ohováranie. Iba jednoduché konštatovanie , kde by mohol byť problem.
Ps.Zato nie som hnusná na kolegyňu, že má chlapa fešáka, vysokého adonisa.

@cacianka tak ked ty sa vyjadrujes o svojom vlastnom muzovi takto,necudujem sa,ze sa zastavas autorky.

cacianka
5. jún 2025
@mamaaja82

@cacianka tak ked ty sa vyjadrujes o svojom vlastnom muzovi takto,necudujem sa,ze sa zastavas autorky.

@mamaaja82 🙈

aurora33
5. jún 2025
@mamaaja82

@mamaaja82 presne tak 🙂

cacianka
5. jún 2025
@mamaaja82

@mamaaja82 ale ja nepíšem o mojom chlapovi nič zlé, je to len konštatovanie, ANONYMNE opis jeho vizuálu, nič viac. Ale povaha je pre mňa prednejšia, pretože na vzhľade tak nezáleží, je taký ako pomaly polovica mužskej populácie, inak je veľmi milý, nápomocný, ústretový, ochotný, pomáha všetkým dobrým ľuďom v rodine, v práci aj celom okolí, miluje deti a zvieratá. Stará sa o svojich prestárlych rodičov, pomáha aj mojej mame. Miluje aj mňa, každý deň mi to dokazuje drobnými skutkami, to je pre mňa viac hodnota, ako to že má plešinu a pupok. Tebe gratulujem k adonisovi bez plešiny. (ak vôbec nejakého máš, alebo si len frustrovaná že o teba chlap ani bicykel neoprie)

mamaaja82
5. jún 2025
@cacianka

@mamaaja82 ale ja nepíšem o mojom chlapovi nič zlé, je to len konštatovanie, ANONYMNE opis jeho vizuálu, nič viac. Ale povaha je pre mňa prednejšia, pretože na vzhľade tak nezáleží, je taký ako pomaly polovica mužskej populácie, inak je veľmi milý, nápomocný, ústretový, ochotný, pomáha všetkým dobrým ľuďom v rodine, v práci aj celom okolí, miluje deti a zvieratá. Stará sa o svojich prestárlych rodičov, pomáha aj mojej mame. Miluje aj mňa, každý deň mi to dokazuje drobnými skutkami, to je pre mňa viac hodnota, ako to že má plešinu a pupok. Tebe gratulujem k adonisovi bez plešiny. (ak vôbec nejakého máš, alebo si len frustrovaná že o teba chlap ani bicykel neoprie)

@cacianka ach jo,ulavilo sa ti?fajn,pekny den za tebou mozes si odskrtnut den.

margotka17
5. jún 2025

Och, veď sa snažte spolu vychadzat. Raz sa rodičia pominú a ostanete len vy dve v zlom vzťahu. Našich už niet, ale my so sestrou držíme spolu od malicka, aj keď je staršia o 6 rokov. Aj 5 x za deň si zavoláme. Tak nás učili rodičia stále, že musíme držať spolu, keď už tu raz nebudú. Boooozinku žienky, veď sa spamätajte a nerobte žabomyšie vojny medzi sebou.

cukroska
5. jún 2025
@margotka17

Och, veď sa snažte spolu vychadzat. Raz sa rodičia pominú a ostanete len vy dve v zlom vzťahu. Našich už niet, ale my so sestrou držíme spolu od malicka, aj keď je staršia o 6 rokov. Aj 5 x za deň si zavoláme. Tak nás učili rodičia stále, že musíme držať spolu, keď už tu raz nebudú. Boooozinku žienky, veď sa spamätajte a nerobte žabomyšie vojny medzi sebou.

@margotka17 Tak je to pekné a nás to učili tiež a ja svoje deti tiež. A dúfam, že sa mi podarilo .Kto si má navzájom pomôcť a držať spolu ak nie rodina, súrodenci.

casavina
6. jún 2025

Oči mi vypadli autorka... Nikdy sa nepovyšuj nad druhého, lebo pád môže byť na také dno, že sa už z neho nevyhrabeš..

ivec16
6. jún 2025

mne sa na konikovi najviac paci ako tu vedia zeny rozobrat zhodnotit a zanalizovat cloveka z jednej vety… topka… sa mozu vsetci cvokari schovat 😂😂😂

elenka.k
6. jún 2025
@janetinka27

Je toto real prispevok?

@sulejmanka no, presne, ona má aspoň guráž 😀
@janetinka27 je to imaginárny 😀

chelgi
6. jún 2025

Ach zeny.. Myslim, ze tym robotníkom nemyslela tak zle ako to tu vykreslujete. Moj pohľad je taky, ze robotnik = namaka sa možno aj cez 12h, kto vie ake smeny. Pride domov vyčerpaný a nema energie a mozno ani chut na nejaku inu aktivitu, pripadne pomoct s detmi. Neurazam, len konstatujem a viem ake to bolo pri mojom ocovi, co bol doma podstate len nedelu, inak makal cele dni a vecer unaveny sa najedol a siel spat. Moj manzel robi v kancli, 8h a padla a ma energiu aj vypadnúť na vylet aj odbremenit od deti. Tiez mam starsiu sestru a obdobne problemy s nou, ja si idem v uvodzovkach svoj sen, a ona veľa krat mam pocit, ze opakuje co spravím v živote ja, akoby sa snazila sutaz a vyrovnat sa alebo nemala vlastne sny a ciele a pred mamou vela krat vela veci prekruti za mojim chrbtom a ja vyzeram ako ta zla. Ano je zjavne frustrovana ale ja ako len a rozhovormi jej odlahcit neviem - a tie ona so mnou kamaratske nechce, lebo moj zivot jej pride zjavne idealnejsi ako moj.. Nie nie som povysenecka, ale človek nie je slepy a kto nezažil nepochopi.

vanilka83
6. jún 2025

Ja len tak mimochodom...s tým "pupkatym robotnikom" môže mať žena oveľa krajší vzťah manželstvo a pevnejšie puto ako ty s tým tvojim krasavcom,na ktorého žmurkne každá druhá a v takom prípade je otázkou času kedy on začne zmurkat po iných ani o tom nemusíš vedieť. Si veľmi povysenecka,akoby ste boli vy s tvojim mužom niečo viac a možno sa tak podvedome chovas k sestre a ona to z teba cíti. Tak potom sa netreba cudovat