Silné city k bývalému
Ani neviem, co chcem pocut... som stastne vydata, nic mi nechyba, manzela milujem nadovsetko. no casto sa mi sniva o jednom mojom byvalom... bola to taka strasne osudova a komplikovana laska, vzdy nam nieco branilo byt spolu, hoci sme velmi chceli. stacilo aby sa na mna pozrel a neuverite, mnou doslova elektrina prebehla. bez toho, aby som sa musela otocit, citila som, ze vosiel do miestnosti. vzdy som vedela, kedy sa na mna pozera, lebo ma mrazilo na zatylku a naskakoval mi husia koza.... teraz sme obaja stastne zadaní. ak sa da vobec nazvat, ze sme niekedy spolu chodili, tak sme sa rozisli alebo naposledy videli niekedy v 2004. no stale sa mi sniva a ked sa mi sniva, ja na neho potom myslim niekolko dni, potom zabudnem. len potom sa mi znova sniva a zas niekolko dni na neho myslim. hoci mame na seba telefonne cisla a sme priatelia na facebooku, vobec spolu nekomunikujeme a mna to velmi mrzi. citim sa, ako keby cast srdca vobec nebola moja, ale uz navzdy jeho. zamknuta, skamenena. manzela neskutocne milujem, ale je to uplne ina laska, z neho ma nemrazi, nezabuda mi buchat srdce, ked sa na mna pozrie. aj vcera sa mi snival, preto ma to zasa tak vzalo. len som potrebovala niekomu povedat o tomto mojom trapeni.... Už sa mi tu par dobrych dusiciek snazilo poradit, lebo sama neviem, co chcem, ci co mam robit. Nemozem na neho zabudnut, hoci velmi chcem. Je to uz 10 rokov. Viem zit bez neho, ale nechcem. Byvam od neho velmi daleko, ani nepamatam, kedy som ho naposledy videla. Nechcem s nim vztah, nechcem sa s nim stretnut, teda velmi chcem, ale uplne by mi stacilo, keby sa mi raz do roka ozve - zijem, som stastny. lebo ak je stastny on, som aj ja. tak preco mu nenapisem? lebo sa bojim, ze u neho sa to uz zmenilo, ze uz na mna zabudol... i ked neviem, ako by sa to dalo, lebo to bol taký intenzivny, ohromujuci, nadpozemsky pocit, na ktorý človek uz v živote neodkaze zabudnut. mam svoju rodinu, on ma svoju, nemenila by som. len tak nejak k tomu svojmu stastiu potrebujem od neho pocut, ze aj on je stastny.... Su dni, ked na neho nemyslim. ale potom sa mi o nom sniva a ja hoci nehcem, myslim na neho. manzel o nom vie, vie, ze to bolo davno a ze to bolo silne, nema s tym problem. len ja mam s tym problem. neviem zabudnut....
@eritrea snivat sa ti moze do smrti, a zabudnut sa ti mozno nepodari nikdy, no v stave bdelosti a pricetnosti ti musi byt jasne, ze dvakrat sa toho isteho h.. nestupa 😉 (sorry to prirovnanie, prve mi napadlo). zvlast v pripade, ze mas zivot, s ktorym si spokojna.
aj ja mam v podvedomi takehoto cloveka, a nevymazem ho asi nikdy, lebo sa mi spaja s niecim vynimocnym..ale z mobilu som ho vymazala, konto na FB nemam, a ci je stastny alebo nie, uz nie je moja starost-on zije svoj zivot a ja svoj.
@gabrielkaa
@sarinka123
@adelakk
@bajana
@trish31
@juliana77 na blbe telenovely nemam cas
@valy nie, nebol ukonceny z jeho strany
@maribell
@danniellka
@vejula
@sue
@luvika
ženy, dakujem za vase nazory 🙂 kazda pisete, ze nemam riskovat svoju krasnu rodinu. vsak ja ju ani nechcem riskovat! ja nechcem s nim byt, nechcem s nim zit, nechcem s nim spat, nechcem ho stretavat, nechcem chodit s nim na kavu, nechcem s nim telefonovat. mam svoju rodinu, on ma svoju, tak to ma byt. nechcem a nikdy nebudem chciet na tom nic menit. keby to chcem zmenit, mam telefon, mam FB, viem kde byva, kde pracuje, tak ho kontaktujem za tych 10 rokov, nie? viem, ze to znie sialene, kto vsak nieco podobne zazil, tak ma pochopi. to sa neda opisat, rozum to nepochopi. neviem ako vam to mam vysvetlit. cast mojho ja je ON. uz navzdy zostanem bez tej malickej jeho casti. velmi mi na nom zalezi, tak ako zalezi cloveku na samom sebe, chapete ma? aby som bola na 100% stastna, tak potrebujem vediet, ze aj on je stastny, ze sa ma dobre, ze "tam niekde je a zije". ak by aj nebol stastny, riesit to nebudem, je to jeho zivot, zariadit si ho musi sam. mate pravdu, ked to po sebe citam, tak ako keby to pisala nejaka nadrogovana laskou sklamana pubertiacka, ale to sa proste neda vyjadrit, opisat, pochopit. to je taka tenka nitka medzi mnou a nim, ktora sa nikdy nepretrhne, telefonicky kabel, ktory sme kedysi natiahli a stale je funkcny, no nikdy ani jeden z nas nezdvihne telefon. ja sam som z toho magor, verte, ze keby sa to da, poslem kazdej z vas zazitok z toho pocitu, to by ste ma pochopili...
@pragmaticka
@klincek odpoved vyssie 😉
@eritrea mozno teda, keby si napisala, co bolo pricinou rozchodu, co sa stalo, ked to medzi vami skoncilo a pritom to bolo take silne, ze ani po 10 rokoch to nevies prekonat, tak by sme mozno lepsie pochopili... takto to ale fakt vyznieva, ako pisala @valy ze on to ukoncil a ty nevies zabudnut a nieco si stale nahovaras...
@valy
@paskolinka lebo nam to nebolo sudene, aby sme zostali spolu. proste cesty sa rozisli. bolo nam dopriate prezit taky intenzivny, elektricky az paralizujuci, mimozmyslovy, nadpozemsky cit, ale nebolo nam sudene zostat spolu. ja z toho nie som smutna, som rada, ze som to zazila, som rada, ze som ho stretla, som rada, ze sme si napriek tomu dokazali kazdy najst partnera a usadit sa. nechcem to menit. len mi proste chyba a vzdy bude. ale nikdy pre to nic neurobim
@klincek mas uplnu pravdu, pekne si to nazvala, obmedzujuci ale vynimocny pocit. no som rada, ze som ho stretla. jedno krasne stastie uz doma mame, takze detmi to blednut nezvykne 😀 ono nie vzdy je to take zufale 😀 len ked sa mi o nom sniva, tak v ten den je to take intenzivne a vela na neho myslim. dnes je uz omnoho lepsie
@eritrea dobre, nemusis pisat dovod rozchodu (osud nie je dovod 😉 ) ale nezda sa ti, ze sa sama v tom utvrdzujes, zivis to v sebe (pises velkymi pismenami, ako nechces bez neho byt, ake to bolo nadpozemske s nim...) a v podstate sa toho ani nechces vzdat? asi si nadmieru romanticka dusa... ale s tym ti my tazko pomozeme 😕
@maria1989 kazdy sme sa rozhodli mat vlastnu rodinu. to je rozhodnutie oboch spred mnohych rokov. isty cas sme tomu nechali, ze ak nam je sudene byt spolu, tak sa znova stretneme. bez nasho zasahovania. no nestalo sa tak a my to respektujeme. ale ten pocit, ked len stoji ten druhy vedla teba, bez slov, a ty napriek tomu chapes vsetko, co nehovori ustami, lebo to hovoria oci, to je taky vynimocny pocit, na ten sa nezabuda. to je dan za to, ze si to mohol zazit 😉
@paskolinka neviem ti to vysvetlit. neexistuju na to slova 😵
@eritrea Ahoj,
nečítala som celú diskusiu, len tvoje odpovede a môj názor je taký, že by si to mala prebrať s dobrou psychologičkou, pretože ty si potrebuješ upratať v spomienkach a emóciách. Vôbec nemusíš na ten pocit zabudnúť, len ho lepšie spracovať, aby ťa neoberal o energiu, ktorú si zaslúži v prvom rade tvoj manžel a dieťa/deti.
Určite je výnimočné zažiť takéto silné pocity, ale tebe to viac berie ako dáva a sama sa trýzniš v takom spomienkovom snívaní - možno, keby sa s ním stretneš dnes, tak by to už vôbec nebolo o tej explózii citov a nadpozemskom zážitku. Aj ja mám podobný zážitok - dokonca podobné som prežívala pri dvoch partneroch z minulosti a s jedným som sa teraz po rokoch náhodne stretla a bolo to fajn porozprávať sa, ale ten pocit to už nebol - za čo som vďačná, pretože som tiež sem-tam v myšlienkach k nemu zablúdila, tiež ho mám v priateľoch na FB,....
@eritrea vies, dievcata sa tu povacsine zhoduju na tom, ze to nie je uplne ok, ze si mas prestavit jeho zaprdene trenky a podobne. snazia sa ti radit, ako na neho zabudnut. ale ja mam z teba skor dojem, ze to ani nechces... si s tym spokojna, ze mas take spomienky a nechces, aby vybledli alebo nedajboze vymizli uplne 😒
@eritrea Ahoj, čítala som tvoj príspevok a chcem ti napísať, že presne viem o čom píšeš...ja zažívam niečo podobné avšak ja som s ním v kontakte...naše cesty sa rozišli pred 7 rokmi, on zostal v uk ja som sa musela vratit domov, nič sme si neslubili, ja som odišla...zostali sme v kontakte...ja som sa zamestnala na svk, nasla si priatela, mame dom, 2 ročného syna, všetko "ideálne"...s bývalým som bola v kontakte len tolko, že sme si napísali kto sa ako má, čo má nové, vzťahy a tak...občas mi napísal že velmi lutuje, že ma nevolal spať do uk, a že na mna myslí a že si vie predstaviť aké by to bolo medzi nami a tak....vždy ked mi napísal, som túžila potom, zažiť to znovu...
Môj súčasný vzťah, bol fajn, rozumeli sme si, ked sa narodil malý, vela sa toho zmenilo, sťahovali sme sa do domu, byvame sami, ja som sa viac venovala malemu ako jemu, a trochu sme sa odcudzili, boli aj take tie klasické problemy, hadky......v januári ma kontaktoval opať bývalý, s tým, že stale ku mne nieco cíti, že je to velmi intenzívne, že ma lúbi, a že sám nechápe, že po tolkých rokoch tie city sú stále tam...poviem ti, namotala som sa na to tak velmi, že som bola odhodlaná odísť...ALE...ja som nechcela ist spať do uk a on nechcel po 15 rokoch v uk prísť spať na slovensko, ked vieme ako sa tu ohromne žije...takže sme to dajako ukoncili, s tým, že sa v hlbke srdca lúbime ale nemozeme byť spolu...a uprimne strasne sa s tým žije...muž s ktorým žijem a mám dieťa sa začal velmi snažiť aby som od neho neodisla, nevie o bývalom, len zistil, že som nešťastná v tom vzťahu aký sme mali...snaží sa neskutočne ale moja hlava srdce sú inde...a uprimne, radšej bývaleho nekontaktuj...
(tento nick som vytvorila teraz, aby sa to neriešilo ďalej ako treba...)
@herbion - tak budem pokračovať v tvojom príbehu, keby si za ním odišla do UK a žila s ním, začali by problémy každodenného života. Veď ani len na tom sa neviete zhodnúť, kde vlastne chcete žiť, či v UK alebo na Slovensku. Ani len toto neviete vyriešiť, neviete ustúpiť, neviete nájsť kompromis v takej dôležitej otázke. Ako by ste teda chceli riešiť problémy každodenného života? Veľmi rýchlo by nastúpila každodenná realita. A zase by si žijúc po boku iného muža snívala o niekom inom, bývalom. Ach, žienky, prečo si toto robíte? Prečo si nevážite a neužívate toho, koho pri sebe máte, prečo si nebudujete a nezlepšujete vzťah s ním? Namiesto toho fantazírujete o tajomnom bývalom z minulosti, s ktorým ste ale nikdy nežili, s ktorým ste o spoločný život ani len nezabojovali. Lebo vraj osud to tak chcel. Nie osud. Vy dvaja ste urobili príliš málo pre to, aby ste spolu boli, nič ste si ani len nesľúbili. Rovnako ako bol vzťah s tvojím terajším na začiatku fajn, aj s bývalým by to tak bolo, lenže aj s bývalým by potom nastali problémy, v každom vzťahu totiž sú. A sú tu na to, aby sa prekonávali a nie na to, aby sme snívali o bývalom.
mat tak tvoje starosti...
@eritrea ja si mylsim ze si zalozila tuto temu lebo mas pocit ze mas k nemu blizsie ked sa o nom aspon s niekym bavis. podla mna ti teraz uplne stoja chlpy na rukach ( a nielen tam...)
Rozlisit sen od reality moze byt niekedy sakra tazke, hlavne ked to v sebe zivis a dodavas tomu kazdy rok nejaku dalsiu uzasnu spomienku-nespomienku... Zameraj sa na to ze ak by ste mali byt spolu, alebo ak by on to iste citil k tebe boli by ste spolu. Ale nie ste. Tak bud ho chod pozriet do prace, dufam ze ma pupok a ples...Alebo si ho vymaz z priatelov a zacni sa aktivnejsie venovat pritomnosti, pripravam na babo atd. Hormony daju zabrat, ja som v 8mom mesiaci mavala 3 orgazmy za noc ;)
dakujem za vsetky odpovede, uz to tu nejdem riesit. kto zazil nieco podobne, tak ma pochopil, ale kto nic take nezazil, darmo mu to budem vysvetlovat, je to nadramec jeho chapania. dakujem vsak vsetkym, za podporu, za kritiku, za rady. dnes v noci sa mi o nom uz nesnivalo, tak uz som zas v pohode. ZELAM VSETKYM VELA VELA LASKY 🤐
trochu lutujem tvojho manzela, prepac,ale iste by sa ti nepacilo keby takto uvazoval nad svojou byvalou on. A naco chces vediet,ci je stastny? za minulostou je castokrat dobre urobit BODKU. a ak si ho milovala (milujes),mala si o neho viac bojovat,lebo ste spolu ocividne nic nemali. Teraz uz je to podla mna zbytocne
Ahoj, ja som zazila podobnu situaciu, ak chces o tom pokecat, tak napis IP 🙂
@kalea úplný súhlas....moja mama používa na túto situáciu jednu pravdivú vetu: bolo somárovi dobre, išiel na lad tancovat 😀 😀 😀
@eritrea 😀 😀 😀 dnes sa mi snivalo s mojou byvalou laskou, ze sme sa brali 😎 😎 😎 Je to moja platonicka laska este zo ZS, on to nikdy nevedela, bola som donho zamilovana na zivot a smrt. Viem, ze sa rozviedol, a po precitani Tvojho prispevku sa mi snival tento sen. A bolo to mile 🙂 Takze vdaka za inspiraciu 😀
ahoj tak ako to dopadlo? uz nemyslis nanho? 🙂

tiez sa mi sniva s mojim byvalym priatelom ci byvalymi platonickymi laskami (dvomi dost hlbokymi.. 🙂 ci uz z cias puberty alebo z prednedavna a vobec nic si z toho nerobim..mam stastne manzelstvo, krasne dietatko doma a to su podstatne veci pre mna a nieto tieto uplne nezmyselne sny..a ked ma ten sen pocas dna irituje, tak sa proste snazim mysel zamestnat inou temou.. 😉
V ziadnom pripade by som toho tvojho ex nekontaktovala..ma svoj vlastny zivot, ty tiez , len sa strapnis! Ci dokonca ak pride na to tvoj manzel, narobis si zbytocne problemy v realnom, fungujucom vztahu!!! Ak sa v zivote mate este stretnut, tak sa stretnete bez toho aby si to silila.