icon

Som sklamaná z mojej psychologičky. Ako vyriešim rodinné problémy?

lenuska333
Dnes o 13:30

Mam dlhodobé roblemy s mamou.Byvala som s ňou same hádky neznasa mojho manžela huckala oca proti nam a ked sa otec opil vzdy sa s nami hádal.Zomrel mi jediný brat.Zacali hadky medzi rodicmi mama strasne žiarlila na otca bezdovodne.Hadky kedykolvek neriesila hodiny.Ja vtedy som mala 3 syna to jej nevadilo.Vzali sme si s manzelom hypo kupili dom,ja som sa zlutovala vzala som ich so sebou v domienke ze ked zmení mama prostredie zmeni sa.Opak ziarlivostne hadky aaj v mojom dome.Man ohovarala cudzim ktory mi to potom hovorili.Ohovarala ma aj vo vlastnom dome volala sestre zavrela dvere a myslela si ze neppocuje..Vratili sa naspäť domov.Otec po case tiez nevydrzal opustil ju je na ubytovni obcas jej posiela peniaze lwbo mu je zanou luto.Ja ju amm uz 2 roky zablokovanu ani syn s nou nechce rozpravat teraz ma 13 a mam este dve deti 5 a 3 rocne.Teraz je sama vsetci z rodiny chcely aby som ju vzala k sebe ze je to maja mama mám sa o ňu starať. Ja nechcem pretoze to s nou sa neda vydržať .Mam z toho aj vycitky citovo vydiera. Mam koli nej psychicke problemy busenie srdca stazenw dychanie pocit trasenia. Zacala som chodit ku psychiatricke.Na poslednom sedeni som sa jej opytala ci robim dobre ked som ju zablokovala a odstranila zo zivota ona sa nato pousmiala a povedala ze mam v prvom rade mysliet ze je to mama a ze rozhodnutie o tom co som urobila je namne. Lebo som rozmyslala ze ju odblokujem ale bojim sa.No potom co mi povedala psychiatricka som sa citila naozaj zle. Neviem co robit z jej strany som cakala pochopenie ale ani tam som sa toho nedockala faktnsom zla dcera ja uz neviem co robit urobila mineste viac zlych veci ale to je na dlho vsetko vypisovať. Som zúfalá neviem ako sa zachovat odblokujem ju a stale bude to isté ona ma vie tak rozculit a potom mi je zle doma ma nic nebaví. Dokonca ani mna manzelske povinnoti nemám náladu a z toho mi je tiez zle lebo manzel si odomna nezasluzi take spravanie stale som nahnevana smutna proste nic ma nebavi.

Strana
z2
motylik2559
Dnes o 15:33

@lenuska333 Ahoj, takze ak som spravne pochopila tvoja mama nepracuje, avsak vyuziva otca za peniaze, chce vyuzivat teba, teta ta tlaci, aby si si ju vzala k sebe a ona si pritom s flasou v ruke tancuje?🤦‍♀️ To ako fakt? 55 rocna zena este vobec nie je stara. Este by som pochopila, ze kebyze sa v zivote snazi, pracuje, no nevychadzala by s peniazmi, spravala by sa normalne,ze by pytala pomoc-v takom pripade aj hned. Ale autorka ty si uvedom, ze teba tvoja mama nicila a nici a ty nicis lebo si znicena ludi okolo. To,ze to sesternica chvilu chape, neznamena, ze to bude chapat aj o tyzden ci dva, ja uz by som mala zablokovane obe pre vnutorny pokoj. Pri tvojich psychickych problemoch podla mna nie je dobre,ze pozeras tie videa tvojej mami. Daj si s tym pokoj, aspon kym sa ti nezlepsi psychika a nestanes sa odolna voci takymto vplyvom (moze to trvat dlhsie, ale dopraj si casu kolko potrebujes). Psychologicku skus vymenit, a to co najskor. Ty sa zameraj hlavne na seba a svoje deti a manzela. Vsetky vplyvy, kde hrozi,ze budes pocuvat o mame by si mala useknut, aby si sa konecne aj vnutorne uvolnila. A nie, nie si zla dcera! Tvoja matka nie je kompletna a nesprava sa ako mama. Nedavaj si NIC za vinu! Zi len svoj zivot a vsetko toxicke pre teba odstrihni.

anonym_87a7f0
Dnes o 15:46
@anonym_e60766

@rozculena vážne? Nemá povinnosť sa dcéra postarať o matku? Zvláštna teória.

@anonym_e60766 nie, nema, ak popija, tancuje na soc.sietach, je zdrava a moze sa o seba sama postarat... autorka ma 3 malolete deti, hadam sa nebude starat este o alkoholicku ktorej sa nechce pracovat...

anonym_4d168d
Dnes o 15:57

Romka neromka, ty nemáš povinnosť robiť jej animatorku, opatrovateľku, zivitelju
takáto žena potrebuje odbornú pomoc, lebo jej správanie a život nie je ok.
Avšak stará ani chorá, či nesvojpravna nie je, má iba 55 rokov, môže pracovať kľudne ešte 10rokov. Tzn. Postarať sa sama o seba. Ty nemáš voči nej teraz žiadnu vyživovaciu povinnosť, ani súd by ti nedal príkaz. Keď vládze tancovať - vládze aj pracovať, takže nech sa zariadi sama. Kľudne si odloz videá, kde vyvádza, aby si mala dôkazy, a keď ti bude niekto hovoriť že sa máš o ňu postarať, neboj sa im odpovedať , aj to že nech si ju oni zoberú k sebe keď jej chcú dopriať domov a spoločnosť, nech ju kŕmia keď plače že je hladná, a nech tancujú s ňou keď sa im to páči.
Keď ťa niekto obviní, že si zlá dcéra, odpovedz že si dobrá manželka a matka, a v prvom rade sa musíš postarať o svoju rodinu, svoje 3 deti a brať ohľad na ich psychicky stav. Neber si to veľmi k srdcu, chcú sa jej zbaviť a hodiť ju na krk tebe, tvojej rodinke, ale ty sa nedaj. Lebo by ste mali doma peklo ! A to nedovoľ.
Ak by neprestali, tak ich blokuj všetkých, potrebuješ zdravý rozum aj zdravý život pre svoje malé deti a pre seba s manželom, nie pre mladú zdravú sprostu matku. Nedaj sa a dru sa 🍀

anonym_4d168d
Dnes o 15:59
@anonym_e60766

@rozculena vážne? Nemá povinnosť sa dcéra postarať o matku? Zvláštna teória.

@anonym_e60766 kde vidíš že matka potrebuje aby sa o ňu dcéra starala ? Má iba 55r, je mladá, môže pracovať a na svoj život si zarobiť, neotravovat dcéru, zaťa a vnúčatá. Keby bola ťažko chorá a kľudná, dcéra by nemala problém pomôcť

bluka2
Dnes o 16:16

Máš 3 deti, staraj sa o ne a nie o matku, ktorá ti strpčuje život. Treba sa dať do psychickej pohody kvôli deťom. Celkovo sa obklopuj ľuďmi, akí ta inšpirujú a prinášajú prevažne dobre pocity. Toto plodí len ďalšiu zlobu. Keď budeš frustrovaná, odnesú si to len deti. Psychologička či psychiatricka je zrejme jedna z tých, ktorí si vybrali toto povolanie, lebo sami potrebujú pomoc. Zmeň ju

Strana
z2