icon

Som sklamaná z pohrebu

26. jan 2022

Ani neviem čo od tejto diskusie očakávam, asi len zo seba potrebujem dostať všetok hnev a sklamanie. Robili sme pohreb, civilný obrad, mala to byť súkromná záležitosť o najbližších, len obrad a potom všetci domov. Obrad bol v dome smútku v dedine kde som vyrastala . Ozaj sme všetko chceli len o najbližších, no keď sme prišli k domu smútku bola tam nastupená snáď celá dedina. Neviem odkiaľ ľudia vedeli, že je pohreb, ale veľmi ma to nahnevalo. Desiatky pre mňa cudzích ľudí, tam kde nemali čo robiť. Ako by to bola nejaká verejná akcia. Normálne som mala chuť odísť odtiaľ. Celé to tí ľudia pokazili, nebolo to také aké som chcela. Som hrozne sklamaná a smutná.

babulkomale
26. jan 2022

@lukina20 prepac len si dovolim opravu aby si sa nestrapnila niekde ako jedna moja znama:
gondola - lod v Benatkach
kondolencia - vyjadrenie sustrasti
kondolovat - vyjadrovat sustrast

lukina20
26. jan 2022

@babulkomale ja sa ospravedlnujem za preklep, az teraz som si vsimla aku hovadinu som napisala...

babulkomale
26. jan 2022

@lukina20 jasne ved stane sa kazdemu. Ja len kvoli tomu ze uz som zazila toto slovo v situaciach a bolo to strasne srandovne tam kde to asi nemalo byt smiesne.

jankapepe
Autor odpoveď zmazal
panda21
26. jan 2022

@jankapepe stačí si prečítať autorkin komentár pred tým, ako napíšeš niečo takéto nevhodné.

loginexistuje
26. jan 2022

@jankapepe daj si po prstoch aj po ustach a vymaz tento komentar

jana_eyre_2
26. jan 2022

To mi je moc ľúto čo si si zažila, verím že ti ľudia pokazili poslednú rozlúčku... Toto sa nerobí, chápem že si nahnevaná... Neviem ani čo by som mohla povedať, nie je nič čo sa v takýchto situáciách povedať dá.. len držte sa...

sonka333
26. jan 2022

Úprimnú sústrasť 🥺🙏ani si neviem a ani nechcem predstaviť ako sa cítiš 🥺🥺🥺ako matka ma také čosi zabíja "vnútorne keď počujem alebo niekde si prečítam že zomrelo nevinné dieťa alebo že detičky sú choré 🥺veľa síl 🥺🥺🥺🥺🥺 a súhlasím....nemali tam čo robiť....mali ste právo sa rozlúčiť s dieťatkom sami 🥺chápem tvoj hnev 🥺

akbara77
26. jan 2022

. Na dedine odjakživa, keď niekto zomrel prišla sa rozlucit skoro cela dedina. Môžeš byť rada,že si zosnulého takto uctili.

panda21
26. jan 2022

@akbara77 baby prosím, čítajte aj komentáre autorky 🙏

marca12
26. jan 2022

@mistymay33 to som nevedela,nepisala to v prispevku a necitala som celu diskusiu. To samozrejme meni situaciu. Potom tam tie supy naozaj nemali co hladat. Aj ked ludia to beru rozne. Vela ludi ide na pohreb akoby vyjadrit podporu. Kazdopadne to nebolo vhodne

jaskolka
26. jan 2022

Úprimnú sústrasť. Neexistuje nič smutnejšie, ako keď rodič musí pochovať dieťa a máte právo na dôstojnú rozlúčku v úzkom rodinnom kruhu.
Určite ste mali právo rozlúčiť sa s dieťatkom len vy, jeho najbližší, a rozumiem, že ťa nahnevalo, že tam prišli úplne cudzí ľudia a ešte tak nevhodne sa vyjadrovali..
Nič neviem k tomu viac povedať, snáď len, že prajem veľa síl a odvahy, nech sa s tým nejako zmierite, aj keď asi úplne sa to nikdy nedá...

meluela
26. jan 2022

Ahoj, je mi velmi luto akym tazkym obdobim si musite prechadzat a ze vam nedali pokoj na pohrebe :-/ Myslim ze tvoj hnev je uplne opravneny, vacsina tych ludi tam bola bud zo zvedavosti alebo ze to tak chodi na dedine, ktovie. Pracovnici v dome smutku mohli mat tiez trocha rozumu a pustat dnu ludi az po prichode najblizsej rodiny. Kludne sa na nich hnevaj kolko potrebujes a casom ak budes chciet im budes moct vnutorne odpustit.

ankare
26. jan 2022

Prijmi úprimnú sústrasť. ❤️

miriam11
Autor odpoveď zmazal
kinderzwillinge
26. jan 2022

Preco maju vsetci pravo?
Rodicia zosnuleho dietatka nemaju pravo rozlucit sa v tichosti a sukromi? A este jej napisete, ze je egoistka. Neskutocne, ake ste niektore neempaticke a necitlive. Dokazete si vobec predstavit, ze pridete o dietatko a naserie sa Vam tam cela dedina, aj ked ste nikde ziadny oznam nedavali, lebo vsetci maju pocit, ze maju svate pravo a vobec ich nezaujima, ako sa citia rodicia?
Grcat sa mi chce, ako sa ludia spravaju, normalne mam pocit, ze vam uplne preplo.

kinderzwillinge
26. jan 2022

@autorka, daj radsej temu zmazat, tato diskusia ti nepomoze, iba ti bude zbytocne jatrit rany.

aandrea9
26. jan 2022

Pre teba to boli cudzí ľudia, pre zosnulého možno nie.

kinderzwillinge
26. jan 2022

@aandrea9 Pre novorodeniatko to neboli cudzi ludia? Spamataj sa..

puklica13
26. jan 2022

@aandrea9 ten zosnulý bol novorodenec ..autorka to písala v inom komente

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
jankapepe
26. jan 2022

@panda21 stačí opísať celú situáciu hneď a autorka by sa vyhla všetkým podobným komentarom. Ak človek uvedie len polovicu pravdy nemôže čakať objektívnu reakciu.

kinderzwillinge
26. jan 2022

@elizabet173 Ak chceli vyjadrit ucast, mali kupit pohladnicu, vyjadrit sustrast a hodit do schranky. Keby rodicia chceli, aby tam niekto prisiel, vyhlasia v rozhlase, vylepia parte. Ludia si z toho spravili rosadu. Ochkat nad truhlou babatka, ako vyzera, to je vyjadrenie sustrasti?
Treba sa riadit heslom, netrepem sa, kde ma nevolaju a svet by bol hned krajsi.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
kinderzwillinge
26. jan 2022

@elizabet173 Tak ale situacia, ktoru opisujes ty je ina, boli ste kolektiv, poznali ste sa roky, tam sa to chape, to je jasne. A urcite by sa nikto z vas ani neurazil, keby vam bolo naznacene, ze sa chcu rodicia rozlucit iba v sukromi. Ale im sa tam natrepala cela dedina a to mi pride neempaticke a necitlive.

zuzanka.zuzu
26. jan 2022

@miriam11 egoistka? je to MAMA ktorej zomrelo párhodinové bábo ježišikriste 🙏🤐

kinderzwillinge
26. jan 2022

@zuzanka.zuzu Som rada, ze nie som jedina, co "toto" nechape

hlubik
Autor odpoveď zmazal
kinderzwillinge
Autor odpoveď zmazal
ceklis
26. jan 2022

Moc moc prajem aby ste našli časom vnútorný pokoj. Po tej nesmierne ťažkej strate vlastného dieťatka sa musíte ešte trápiť a vyspirisdavat aj s takýmito emóciami 🥺
Veľmi rada by som napísala čokoľvek čo by pomohlo aspoň trosku zmierniť tu bolesť čo prežívate, no nedá sa.
Prijmite prosím úprimnú sústrasť a veľa veľa síl
Určite vyhľadajte odbornú pomoc, toto je ozaj veľa pre človeka, maminku…
🙏🏻❤️