icon

Som tehotná so ženatým mužom

vio28
6. mar 2016

Dobrý deň
Chcela by som sa trosku vyrozprávať aspoň takýmto spôsobom. Mám 28 rokov a som slobodná mamička. Môj syn má 8 rokov. Zostala som sním sama, keďže priateľ nás opustil keď malý mal štyri mesiace. Dlho som bola sama a nedávno som si našla milenca s ktorým sme si rozumeli a dohodli sme sa, že to bude iba o sexe. On je ženatý a ma svoju rodinu. No pred mesiacom som zistila, že som tehotná. Rodina,priatelia sa mi otočili chrbtom. Nechcem si nechať vziať bábätko, ale neviem čo mám robiť. Bývať nebudeme mať kde ak si nenechám vziať, financie nebudú na dve deti a on sa mi tiež otočí chrbtom čo sa týka pomoci keďže podľa jeho slov mu ide už iba o to aby svoju rodinu udržal v kope... Áno najjednoduchšie riešenie ísť na interrupciu, ale iba nato pomyslím a nedokážem prestať plakať. Nikdy som ešte nebola v takejto zufalej situácii a bojím sa, že to nezvládnem. Ak je tu nejaká osoba, ktorá si niečím podobným prešla alebo prechádza rada si popíšem.

janinah
6. mar 2016

Dieťa za nič nemôže,som rada,že ho nezabiješ,možno práve ono ti bude oporou v starobe.Chlapa označ za otca,vybojuj alimenty,ak spáva so ženou /svojou či cudzou/ tak s teh. musí rátať.Požiadaj o pomoc koho môžeš,svoju rodinu,kamarátky,požičaj si,ak treba,vrátiš,ked budeš zarábať po RD.´A hádam netreba písať,že dve deti ti stačia v tvojej situácii,takže bacha.....a so ženáčom spávať je blbosť - to si sa už poučila ,dúfam, tiež....

sardinka335
6. mar 2016

@99zuzula asi tak...pošle dotyčnej pár šušmákov mesačne a tym to hasne....ale vedela o tom, ze to tak bude.

bjeremiasova
6. mar 2016

@sardinka335 hlavne je ze sa ona pytala teraz co ma robit a vyzalovala sa a ne tu ine riesia aka je sprosta a co mala robit

petra7777
6. mar 2016

@sardinka335 Pravdu máš....máloktorá to zvládne bez ujmy....dostavia se depresie....pocit beznádeje a zlyhania ☹ A ešte ak jej skutočne nebude mať kto pomôcť a ostane s dvoma deťmi niekde "pod mostom" , tak reči typu: NEBOJ ......ty to zvládneš sú jej na hovno :(

bjeremiasova
6. mar 2016

@99zuzula ale zjavne aj rodinu ktoru podviedol

sardinka335
6. mar 2016

@svetluska82 take zeny ja nelutujem - pre mna su to chodiace matrace...nech si myslí kto chce čo chce. Zeny velmi klesli - reps. ich štandardy. Za trochu ,,lásky,, a pár milých slov skočia do postele s kazdým - niektore, nehovorím ze všetky alebo ze je to pripad zakladatelky temy.
Ked preferujem takeho vztahy tak hlcem antiku a nespolieham sa na to ze vytiahne.

bjeremiasova
6. mar 2016

@petra7777 existuje vzdy pomoc ak nie je blba da ho na sud a domov pre opustene maminy existuje ...

bluka2
6. mar 2016

@petra7777 Nic v zlom, ja tiez nemusim reci typu "nejako to zvladnes" ale "dostavia sa depresie, pocity beznadeje a zlyhania" sa mi zda este horsie

99zuzula
6. mar 2016

@bjeremiasova ak je "sikovny" nejako to ukeca na zlyhanie a bla bla...vsak zeny neveru casto odpustia. Podla toho kolko ma deti a aku zenu pouzije aj intenzitu udobrovania. A alimenty uhra na par chechtakov. Este bude mat zakladatelka co robit aby ho dohnala na testy otcovstva,aby vobec prisiel na sud. No neviem ci by mi to stalo za tych par eur. Mozno najde este do porodu nejakeho chlapa co ju bude chciet aj s deckom aj s bruchom. Potom by jej biootecko bol len na pritaz.

sardinka335
6. mar 2016

@bjeremiasova povedali jej len pravdu. Uz ma 2 deti a kazde s inym...a ver ze sa najde x zien ktore ešte splodia aj 3tie s inym a potom maju zase ineho chlapa. Su nepoučitelne. Takze uvedomit si čo som urobila zle nikdy nie je na škodu. Ok, vykecala sa a teraz treba začať hmotne zabezpečovať dve deti a skusit poprosit rodinu o pomoc resp. urovnat vztahy. My zivíme 3 deti - z rečí o tom ,,ako to zvladneme,, im najest nedám.

svetluska82
6. mar 2016

@99zuzula inak ja poznam jedneho co ma pararelne sedem takych bokoviek....dufam ze to nie je aj zakladatelkin pripad

sardinka335
6. mar 2016

@bjeremiasova no pekny zivot - domov pre opustene mamy...tak ked toto je to ,,ako to zvladne,, tak dakujem pekne. Ty si asi ešte nikdy nebola v takom krízáku..a okrem toho tam mozeš byť len po určitu dobu...po roku ta vyleju.

bjeremiasova
6. mar 2016

No kazdopadne tvarit sa extremne racionalne je trapne zemusky a sudit ... Ani vy ste neni dokonale sudit je lahke ani ja nepreferujem vztahy tohto typu .. Interupcia nie je vzdy riesenie .. To by malo byt posledne .. Len aby vas raz nesudili 😉 stalo sa zivot ide dalej a vzdy sa nieco vyriesi .. A ona si to babo chce nechat ne aby ste ju pochvalili aka je smela a milujuca mama uz teraz pod mostom urcite neskonci ... Je zufala a urcite jej niekto pomoze a aj ona sama sebe

sue
6. mar 2016

@vio28 súdiť nebudem... slobodné matky to nemajú jednoduché a hoci sa bijeme do pŕs, sex, objatie a bozky potrebujeme všetci 😔
Urobila si chybu (nie len ty) a budeš za ňu platiť 😔

...ťažko povedať, čo by som urobila ja...ale asi by som sa s boľavým a ťažkým srdcom rozhodla pre interrupciu a teda ukončenie tehotenstva 😔 do smrti by som si to vyčítala, ale rozhodla by som sa vybrať spokojnejší život už narodenému dieťaťu 😔

Ak je pravda, čo si napísala v prvom príspevku, že otec dieťaťa žiada interrupciu a ty nemáš finančné ani materiálne zabezpečenie, dieťatko by som si nenechala 😔 Pokiaľ si v situácii, že si vieš dovoliť byť 8 mesiacov PN (resp. odkedy sa už nebude dať tajiť tehotenstvo) ešte by som zvážila poradňu Alexis a utajené tehotenstvo a utajený pôrod v ČR)...ak si to nemôžeš dovoliť, tak... by som si dieťatko nenechala 😔

Dieťa nie je len malý ružový batôžtek počas materskej...ale aj škôlkar, školák, ktorý potrebuje lásku, čas a kopec peňazí 😔 a tie ti nik odtiaľto z MK nedá... (teraz ti pošlú pár dupačiek, ale družinu či lyžiarsky zájazd mu nik nezaplatí 😔 )

shilou
6. mar 2016

Dieťatko si nechaj,čítala som vsetke komentáre,ak budeš mať pocit že ho nechceš,v čo ja neverím,dáš na adopciu,aspoň budeš mať viac čas popremýšľať,aby si potom celý život nelutovala že dieťa si si dala preč,tých 9mesiacov ti ukáže...no ja verím že si babo necháš.

ruthike
6. mar 2016

@bjeremiasova Pani Jeremiasova, ja teda zelam zakladatelke, aby vsetko dobre dopadlo - ale vy asi nemate znalosti o rodinnom prave. Vyzivne zenateho muza s detmi, hypotekou a podobne nie je nic viac nez vreckove. Teda ak ho uhradi, lebo kopec je takych pripadov, ked ho otec neplati roky, oneskorene alebo vobec. Nase sudnictvo na to nema paky. K exekuciam dochadza mimoriadne zriedkavo. A vy osobne ste uz v utulku pre tyrane zeny resp bezdomovkyne bola? (Utulky pre opustene mozno organizuje nabozenska charita ale nie stat). Vlasy by vam dupkom stavali v priebehu minuty - to su depresivne pajzle, kde nikto ani osadenstvo nechce zit. Tam by ste nikoho neposielala, ak by ste tam bola na navsteve

maxilou
6. mar 2016

Ja som dnes taka znechutena zo svojho okolia a vztahov, ktore si ludia medzi sebou pestuju. Rovno dnes poobede som s kamoskou na kave diskutovala podobnu temu. Kazda minca ma dve strany a ludia by si mali v prvom rade uvedomit, ze ziju zivoty, ktore si vytvaraju sami. Iba oni sami su za to, co si sposobuju, zodpovedni. Keby si ludia v prvom rade vazili sami seba , svet by bol ovela krajsi ;)

bluka2
6. mar 2016

No co, "nejako to zvladnes" by som si predstavovala takto:
1. Teraz setrit fakt kazde euro, sadnut si a spravit si plan, ze kde sa da usetrit. Snazit sa si privyrobit este teraz.
2. Neviem kde byvas teraz a preco tam nebudes moct byvat aj nadalej, ale poobzerat sa po nejakom lacnom ubytovani spolocne napr. s mamickou tiez v blbej situacii
3. Skus tie poradne, oni budu vediet lepsie ako ja...
4. Poriadne si rozmysliet pravne veci, ci ho dat na RL, vyzivne
5. Asi by som ratala s tym, ze do prace sa budem musiet vratit skor ako po 3r. Urobit si plan, jasle a tieto prakticke veci
6. Dala by som si nejaku spiralu, alebo nieco take rovno po sestonedeli

bjeremiasova
6. mar 2016

@sardinka335 vies co nebola som ale napriek tomu ze som z bohatej rodiny z Ba zila som s manzelom na dedine v dome kde nebol zachod a sprcha latrina bola na dvore a kupali sme sa vo vani pre deti... A to mam len 25 rokov a zial u nasich sme sa uz nezmestili.A teraz zijeme zas doma v Ba v krasnom trojizbaku. A nezili sme v spine a mali sme rocne dieta to som ju mala dat na adopciu lebo akurat sme vtedy boli na tom financne zle? Sudit je lahka vec..

bjeremiasova
6. mar 2016

@ruthike ja nikoho nikam neposielam 😀 ale som pisala jednu alternativu lepsie to co pisali predomnou "pod mostom" 😉 poznala som jednu co. Tam bola a jej to pomohlo 😉 pekny vecer uz mi prosim nepiste.dakujem

bluka2
6. mar 2016

@sue Myslis, ze za 8 mesiacov sa neda spravit nejaky schopny plan a nieco si nasetrit povedzme na 8 mesiacov a potom ked bude znova pracovat, bude to zvladat, tak aby mali deti pekny zivot? Samozrejme, najlepsie vie asi autorka sama, ake su jej moznosti...
Rodina a kamarati aj ked sa odvratili, pridu novi ludia, mozno ked ona bude sama novy clovek...
Nie som nijaky fundamentalista ani proti interupciam, ale ked si sama seba predstavim v tejto situcii, nejako si ten potrat neviem predstavit 😔

crystal333
6. mar 2016

@loginexistuje ja si myslim,ze psychoterapia by nezaskodila aj tomu fesakovi co robi decka kade chodi🙂

bjeremiasova
6. mar 2016

Nepiste mi dakujem som z vas znechutena. Vyjadrila som kus empatie no ako vidim to sa dnes uz neceni 🙂 ste sa do mna pustili a ved to sa mna ani netyka 😀 diky Bohu. Ludskost vymrela a ostal len racionalny rozum :-* len aby sa vam alebo vasim dceram raz podobneho nestalo.. Prajem pekny vecer vynurte sq ale na niekom inom nie iba ja som zdielala tento nazor. Uz mi nepiste. 🙂 dakujem

trdelnik234
6. mar 2016

@99zuzula Pobavila si ma. Ale tak mozno ma na gumu alergiu, fesak. Ale nie, to je tak tazka situacia, ze koniec. Vie o tom ten pan milenec?

bluka2
6. mar 2016

@sardinka335 Vies co, mozno trochu od temy, ale minule som citala rozhovor s rodinou v USA co skoncila v centre pre bezdomovcov. A ze paradoxne, ten cas co tam boli bol super, napriek podmienkam (spanie ako v telocvicni, proste krizove centrum) lebo vraj to bolo lepsie, ako kazdomesacny stres, ci bude na najom a ci ich teraz vyhodia. Vraj si tam ludia dost pomahali a deti sa spolu hrali, ze sa citili ako v tabore. Neviem aka je realita v sk domoch pre opustene matky, asi nic moc. Ale ak tam budu len rok, dieta II nebude mat o tom ani sajnu a dieta I bude na to spominat ako na nejaku etapu v zivotu - mozno zlu - ale je to 1 rok z XX. Tie dalsie mozu byt dobre. Ak bude tato zena sikovna...

sardinka335
6. mar 2016

@bjeremiasova ty porovnávaš neporovnatelné!!!!!! maš muža a zazemie...nech aj latrinu ....to nema nič spoločne so sudením uz si to uvedom. Neostala si sama s 2 detmi bez prostriedkov a hlavy nad strechou ze? Tak nechapem čo porovnavaš.
A všimnite si ludkovia postup niektorýh diskutujucich ked im dojdu argumenty, inak to som si všimla v kazdej teme, ze tak skonči - po prvé začnu tu ,,operovať,, so sudením a odsudzovaním, otočia temu iným smerom - idealne srdcervucim a po tretie odidu...ale čitaju dalej - na tajňáša...

stardust
6. mar 2016

@zivotnakrizovatke vies, na milenecky vztah musia byt dvaja. Odsudzuj si svojho chlapa, ze nevedel odolat inej.

ruthike
6. mar 2016

@bjeremiasova ale si to tak neberte k srdcu, ved nie kazdy co na vas reaguje, ju posiela na interupciu. Niektori k tomu zaujali pragmatickejsi pristup. Vidite, vy citite empatiu, ini ludia to mozu vnimat inak. O tom jej diskusia, diskutujeme a vymiename si nazory. Preto, ze vas je odlisny este neznamena, ze je horsi, ale to plati i naopak. A dovolim si este pripisat, ze mi pride vasa situacia vydatej stastnej manzelky zijucej na dedine nepodobna problemom slobodnej mamicky bez opory partnera, rodiny a uspor. Vas mohlo utesovat pomyslenie na vas buduci krasny byt. Takuto nadej zakladatelka zatial nema, ale ked ste z bohatej rodiny a empaticky zalozena, moznoze viete pomoct? Alebo sa pohybujete v okolii niekoho kto by vedel? Najlepsie zakladatelke priamo napisat a nebude tu na vas viac nikto reagovat. A ten dovetok na temu nasich dcier🙂 no nik naozaj nevie, co budu robit ich deti ..

sardinka335
6. mar 2016

@bluka2 no vidiš....ešte nas tu presvedčíš ako je krízák nakoniec super nie? A ty doma, vo svojom a nohy v teple...8 ročne dieta bude vytrhnute z prostredia, ktore pozna, mozno zo skoly od kamaratov, spoluziakov...ved nech to berie ako etapu zivota! Si to predstavuješ ako hurvínek valku...šak len rok v krizaku nie? Syty hladnemu neveri, asi tak by som charakterizovala tvoje riešenie.

bluka2
6. mar 2016

@sardinka335 Ona nie je sama s 2 detmi bez prostriedkov a hlavy nad strechou. Ma 1 starsie dieta a isty cas, kym sa to druhe narodi. To je o dost lepsie ako keby ju napr. nejaky priatel vyhodil s dvoma malymi detmi na ulicu