Súkromie vs.sociálne siete. Partner zmazal spoločné fotky a nechce pridávať ďalšie.
Prosim objektivne nazory...ako by ste sa citili (reagovali ci nereagovali),ak by vam partner (nie manzel) z nicoho nic povedal,ze si viac nezela ziadne spolocne fotky na socialnych sietach,hoci par mesiacov dozadu mu to nevadilo a zrazu by vymazal vsetky spolocne, aj tie, s ktorymi kedysi suhlasil, so zdovodnenim, ze sa nepotrebuje prezentovat pred "kadejakymi ludmi" tzv. "priatelmi"? (Jednalo sa celkovo o 2 fotky nie viac)
@dskjhfdlkdjhl pytala som sa,odpoved som nedostala...resp.aktualne nema chut to riesit
@dskjhfdlkdjhl ja s tebou nesuhlasim v tvrdeni, ze iba ludia co nemaju fotky na nete su mudri..
@anita6666 no bolo by mi to minimalne podozrive a uprimne, clovek ktory sa dokaze rozculit pre taku prkotinu ako je fotka na internete asi nie je moc vhodny partner do zivota..
@jana_eyre_2 no, ved nemusis suhlasit. Ja nevidim jediny dovod vesat sukromne fotky na net, tak ako by si ich nikto nevylepil na vchod do tesca (kde by ich videlo menej ludi ako na nete), ale kludne si mysli nieco ine-ja nemam dovod Ti to vyvracat.
@dskjhfdlkdjhl ani nepotrebujem nic vyvracat, len ako som povedala, je prisilne tvrdit, ze mudri ludia su ti co nedavaju fotky na net, len preto, ze v tom nevidis zmysel.. taky isty nezmysel je vlastne si pisat svoje anonymne nazory a predsa to obe robime..
@jana_eyre_2 to nie je len o tom, ze v tom nevidim zmysel-ono to ani ziaden zmysel nema, ale dost casto to moze skodit. Napr. ak rodiciaa vsetko vesaju na net, tak deti taketo spravanie kopiruju, ale deti si este nevedia dosledne zhodnotit, ktore fotky maju/nemaju dat na net, proste toto je velmi nezodpovedne konanie, ale nemienim to nikomu vysvetlovat, kazdy nech si robi co chce a nech si nesie nasledky. Ale za svojim nazorom si stojim.
Tu teraz nejde o to ci ma niekto za potrebu vesat spolocne fotky na net alebo nie .. ale o to ze z nicoho nic vsetko co sa tyka ich vztahu vymazal
Komentare typu ze je inteligentny a ze zmudrel apod mi pridu odveci lebo nikdy som sa necitila nejaka mudrejsia ako napr kamoska co ma s chlapom fotku na fb
A ja sa od neho aj tak nedozviem preco....uz som sa o to pokusala a bez vysledku,mna skor zaujimali pocity a ako dalej nalozit s takym vztahom...
Asi sa chce prezentovať ako slobodný...mala som tiež takého frajera... Dosť sa za mňa "hanbil", bol o 12 rokov starší. Zakázal mi kamkoľvek dat nejakú spoločnú fotku, lebo nechcel, aby niekto z jeho známych vedel, že chodi s mladšou babou. Nebol ochotný o mne ani rodičom a najblizsej rodine povedať. Nieto zoznámiť. On sa za 2 a pol roka vzťahu ani nepochvalil, že niekoho ma... Rodičia žili stovky km mimo, ale každý týždeň chodil na víkend k nim, ako správny maminkin cicicek (31 rocny)
Toto ale nebude tvoj prípad, takže si len myslím, že asi už do toho vzťahu nechce nejako veľa dávať a chce sa radšej prezentovat ako slobodný muž...
A s tým sukromim... No ja neviem, trochu to niektorí preháňajú. Jasne, niektorí ľudia si hodia na fb alebo instagram aj fotky z postele, to fakt nikoho nezaujíma, ale čo je tak hrozne súkromné na fotke z divadla, plesu, svadby ci inej spolocenskej udalosti... To netuším.
My dávame fotky vždy keď sa pekne nahodíme, keď ideme do spoločnosti a keď sme na dovolenke, tak tiež si tvoríme albumy... Ale nie dáke hole fotky v tangacovych plavkách 🙈 normálne pekné z mesta, z večere alebo z nejakého výletu. Každý považuje za zásah do súkromia niečo iné, ale potom tí, čo chcú žiť v bublinke svojho vlastného súkromného sveta, tak neviem, načo tie soc. siete majú.. Lebo tie sú presne o tom- o zdieľaní svojich zážitkov s ostatnými. A k tomu patria aj fotky. A keď niekto nechce s ostatnými nič zdieľať, lebo jeho súkromie, tak neviem načo mu taky profil vôbec je 🤣🤣🤣 ci chodí tam len stalkovat ostatných? 🤣 To už skôr to mi príde čudné. Ja na fb nie som nejako extra aktívna, ale teda fotiek tam mam mrte. Je to môj externý album a vždy keď s mužom niekde sme, tak sa pochválime aj na fb aj na insta... Jasne, aj doma si robíme galérie a tak... Cele steny obvesane našimi fotkami (manžel je fotograf, takže máme k fotkám veľmi dobrý vztah).
Ale ak je to tak ako píšeš, že jeho osobné fotky mu nevadia, len tie, na ktorých ste spolu.. Tak ťa nechce nikomu ukazovať. Asi váš vzťah neberie až tak vážne ako ty, keď sa k tebe nepriznáva 🤷♀️
Ze asi nechce aby si vas niekto spajal.
@anita6666 takmer všetky ženy ti tu "radia", že je to ok a ty si "mimo". Tak ja ti píšem, že nie si mimo, ani vedľa 🙂 Tvoja intuícia ti iste našepkáva, že to nie je v poriadku. A tej ver! Vždy! Ženy tu píšu prečo sa neopýtaš chlapa.. akože ukážte mi chlapa, ktorý v takejto veci povie pravdu, prizná sa. Nepoznám takého. Takže, zlatko, neviem aké máš možnosti, ale určite tento "vzťah" ukonči. Už teraz ti nedáva istotu, čo čakáš od neho neskôr? Veľa šťastia s iným partnerom 😚
OMFG podľa tohto má môj muž hromadu bokoviek 😃 veď my spolu nie sme ani na facebooku... mám ho doma, načo bude sledovať, či súťažím o nejakú 50e kabelku a potom (aj napriek nevýhre) a mi doma objaví 😎 nie som zase až taká stará, ale nie som si istá, či súčasná generácia nekladie až priveľký význam sociálnym médiám.
sebavedomie vzťahu by ste si predsa nemali budovať online. to že ma miluješ dokáž mne a nie ostatným! kopec vysmiatych vyretušovaných fotiek z dovoleniek a doma sa ignorujú.
@daniell_ka So vsetkou uctou to je velmi naivny nazor.
@anita6666 to, že jeho reakcia je, že sa momentálne odmieta o tom baví, by ma pri aj menšom donútila reálne zvažovať odchod. Nie kvôli zmazanym fotkám, ale kvôli štýlu komunikácie. Ak reaguje takto, ako by reagoval pri väčších, komplikovanejšich atď problémoch. Ozaj by som vytriezvela zo zamilovanosti
Vy máte spoločný účet? Urob si svoj a jeho výhod z priateľov a dávaj fotky len seba keď mu to vadí🤷
@anita6666 ak uz pri zverejnovani tych prvych fotiek nebol nadseny, ale nakoniec suhlasil, tak zverejnenie dalsich by vysvetlovalo, preco ho to rozculilo. Ak si sa navyse ani nespytala, len ich tam dala.
Ak povodne suhlasil bez vyhrad (bolo mu to jedno, alebo bol dokonca rad), tak takato zmena postoja by bola divna.
Kazdopadne ale takto prehnane reakcie (ze uz znici teda vsetko) navyse spojene s odmietanim vysvetlenia moze ukazovat na crtu povahy, ktora moze casom byt vo vztahu neunosna.
A ak ste spolu kratko (do dvoch rokov), tak by som pri takomto chovani spozornela este viac. Lebo sa zvykne uz len stupnovat.
A je jedno, kvoli comu vybuchol.
Na druhej strane, ak si sa zachovala tak, ze vies, ze mu zverejnovanie fotiek vadi, a predsa pridala si dalsiu bez opytania, tak sa zamysli aj nad svojim postojom a respektom k nemu.
Nielen nad jeho k tebe.
A koľko ste spolu, ako ste inak mimo tejto kauzy fungovali? Podľa mňa on nebol nadšený ani predtým z tých fotiek a teraz keď si dala ďalšiu už to dal jasne najavo. Niekedy ľudia priamo niečo nepovedia, stačí že su ticho, ale myslia si svoje. Áno, mal to povedať v kľude, ale my tu nevieme čo predchádzalo tomuto vášmu problému. Ak bolo doteraz všetko ok, a inak sa k tebe chová normálne určite by som to nespájala s inou ženou.
to, že ste partneri, si myslíš iba ty.
Tých pár ľudí, čo o vás vie, proste vedia o tom, že momentálne spolu trávite čas a zdieľate posteľ.
preto tvoj "kamarát" nechce čase spoločné fotografie na sieti.
že má pravdu.
@korunka1 ja nie som zdatna na soc.sieti ani neviem ako to funguje s tymi fotkami....jednoducho som ich pridala ja na svojom profile a oznacila ho,jemu sa zobrazili na jeho profile (ked som klikla na jeho meno,mal ich tam) a teraz tam uz nie su...nejak to nastavil tak,aby asi neboli viditelne uz pre nikoho z jeho ludi...priamo zmazat ich nemusel,ale viditelne nie su ani pre priatelov
@anita6666 pane bože, to už je fakt podstatné pre vzťah, aby tam boli fotky? Ja som na soc. sieti ale hlavne kvôli známym s ktorými si píšem a nemám tam žiadnu fotku. A ani nemám potrebu tam nejaké fotky vystavovať. Nie všetci potrebujú byť zobrazený na soc. sieti. Mne osobne to vadí keď tam niekto dá fotku so mnou bez môjho vedomia a ani nesúhlasím aby tam niekto dával fotky so mnou. Nevidím na to dôvod. Rozmýšľať, či má vzťah zmysel, lebo muž nechce zverejniť fotky? Asi nemáš vážnejšie problémy.
@anita6666 no, ked si ich Ty pridala, tak on (ak nema pristup k Tvojmu uctu) ich zmazat ani nemohol, tipujem, ze Ty ich tam stale mas (ak nie, tak si si ich zmazala sama), akurat si to blokol. Lenze ja si myslim, ze toto nebude vas jediny problem, keby bol, tak uz by ste davno tuto hovadinku predebatili a isli by ste dalej. Vyzera to tak, ze sa neviete normalne porozpravat a riesenim takychto hovadin to nezlepsite. Mozno sa mylim. V kazdom pripade-ries podstatu, nie kraviny.
@kvetinka75 nie nie sú tie fotky na sieti dôležité pre vzťah, dôležité je ako sa k tomu stávaju a riešia to 😉 či do zmyslí niekto zo dňa na deň bez vysvetlenia že tam fotky ich nechce alebo...
Aj môjmu to vadilo a tiež to boli možno dve fotky. Rešpektovala som to.
@dskjhfdlkdjhl ona ich pridala na svojom účte, ale označila ho, takže sa to automaticky ukazovalo aj jeho priatelom. On teraz momentálne len zmenil nastavenie, aby neboli viditelne na jeho profile a to ju nasr...o.

@amelia000 @jana_eyre_2 Nemusite so mnou suhlasit, v kazdom pripade-ak ja chcem vediet nieco od svojho muza, tak sa ho priamo spytam, nehadam, co by to asi mohlo, spytam sa priamo a viem odpoved. Lenze v komunikacii maju mnohi problemy a potom sa cuduju, ze im vztahy nefunguju.