Súkromie vs.sociálne siete. Partner zmazal spoločné fotky a nechce pridávať ďalšie.
Prosim objektivne nazory...ako by ste sa citili (reagovali ci nereagovali),ak by vam partner (nie manzel) z nicoho nic povedal,ze si viac nezela ziadne spolocne fotky na socialnych sietach,hoci par mesiacov dozadu mu to nevadilo a zrazu by vymazal vsetky spolocne, aj tie, s ktorymi kedysi suhlasil, so zdovodnenim, ze sa nepotrebuje prezentovat pred "kadejakymi ludmi" tzv. "priatelmi"? (Jednalo sa celkovo o 2 fotky nie viac)
Ma druhu...nasralo by ma to nebudem tu klamať a robiť sa že by som to rešpektovala...môj nazor
@akecheta Fb je komunikačná sociálna sieť nie fotoalbum.Možno je blbec a možno autorka zbytočne stresovala.Uvidí časom.
Tak bud klobuk dolu ak naozaj nechce bsetko zdielat s kazdym....aaaalebo bud....je v tom ina..sorry
Prvé čo by ma napadlo, že sa nechce prezentovať pred nejakou ženskou inou 🤣 ale tak možno paranoja ale zbystrila by som pozornosť a sledovala jeho správanie
@23121974 ja nechapem, co je to za novy zvyk, davat vsetko na net...mna ako osobu s monim skutocnym menom nikde nenajdes...dokonca aj diplomovku som ziadala zmazat z netu...ja pre virtualny svet vlastne neexistujem...
@erikavesela dodatočne sa ti mazala diplomovka? Ved pri zadávaní do systemu rozhodujes, či má byť zverejnená alebo nie, či?
Inak súhlasím, ja tomu tiež nerozumiem... keďže na fb nemam účet, mne stačí na údiv aj foto v blogoch na mk typu takto papame, takto sme sa vyspinkali, dobre ránko mamicky, náš šatnicek 😬...
@erinne Ahoj, písala si, že by Ťa zaujímalo, či je tu niekto taký istý exot, ako Ty, tak sa hlásim. 😁 S partnerom sme spolu 15 rokov, jedno dieťa. On FB nemá vôbec, ja som si ho z donútenia založila minulý rok, kvôli synovej škole, kde sa riešia veci cez FB. Fotky tam nemám žiadne, dokonca ani profilovú a nemám tam uvedené ani vlastné priezvisko. A už vôbec nie fotku syna. Ani žiadne info o vzťahu. 😉
@akecheta no Skype je pre súkromie a bezpečnosť výhra 😂 ale beriem to ako príklad. S FB sa to nedá porovnať, lebo na Skype a messengeroch nenájdem spolužiačky zo ZŠ, nezorgabizujem celotriednu stretávku tak efektívne atď... Dnes keď sme každý kadekde a stratíme kontakt...
mne je troska zvlastne, ze kazda druha mamina pozastavuje nad tym tym, ze ako je to fb zbytocne a tak ho nema, ale piseme si o tom na modrom koniku.. 😂
totiz jediny rozdiel medzi modrym.konikom a facebookom je v tom, ze na FB ma viac ludi svoje realne mena a vedia si tam lepsie nastavit sukromie ak sa tomu povenuju, co tu nie je mozne..
ja na fb napr. mam len ludi co osobne poznam, preto nemam problem im ukazat fotky seba a svojej rodiny, akoby som nemala.problem.im ukazat album.u seba v obyvacke pri kave..
sem davam tiez par fotiek, lebo sama ich rada pozeram a na normalnych slusnych fotkach nevidim nic zvlastne aj ked na nich vidim ludi co nepoznam.. (tak aj deti treba ucit ake fotky su vhodne a kt. nie ked sa uz dostanu do virtualneho sveta, lebo tvarit sa ze moje deti nikdy nebudu online je utopia)
za svojimi nazormi si stojim natolko, ze proste nechcem byt uplne anonymna a tak ma vela zien, co ma pozna odtialto spozna aj na ulici, nemam s tym problem.. (nie sice kazda co ma spozna ma aj oslovi, casto aj preto, lebo su to prave tie, ktorym moc sympaticka svojimi slovami nie som, aspon tak si vysvetlujem.pohrdave pohlady od ludi kt.vidim prvy krat v zivote 🤷 aj ked to uz je len moje domyslanie)
a tymto nechcem ani nahodou naznacit, ze na tych ktore tu ste uplne anonymne je nieco zle, len chcem napisat, ze kazdy ma proste iny pohlad na to co zdiela a nemyslim si, ze preto ze ma inak nastavene zmyslanie by bol hlupy, alebo smiesny..
vsetky sme tu na internete, dnesna doba taka proste je.. a tak na nete ludia prezentuju aj svoje vztahy, je pre nich dolezite nie LEN to, co ich partner povie, ale aj to ako sa vyjadri vo virtualnom svete.. preto verim, ze autorku zranilo ze jej priatel nechcel zdielat ich vztah, je to akoby sa rozulil do nepricetna za to, ze ho chcela pobozkat na ulici..
mna moj muz tiez nema na fotkach na fb, lebo tam ma vlastne len jednu foto.. ale ked ho oznacim ja, tak sa nerozculi, ale napriklad jeho kolega z ameriky je rad ze ho zase vidi, alebo jeho teta, ktora sa s nami kvoli vaznej diagnoze vidiet nemoze (ano mozeme jej poslat aj fotky v sukromnej sprave, ale to je zase o tom, ze na soc sieti sa skontaktuje s viac ludmi)
@0silvia0 nie..javsom ju dala z netu zmazat, lebo som nechcela, aby tam svietila...mna sa to rozhodovanie netykalo..statnicovala som v 1999
@0silvia0 No pokiaľ ju ten muž ľúbil tak sa ozve sám a pokiaľ nie tak nie.Myslím, že toto trvalo už dlho a pravdu sa nedozvieme.🙂
@jana_eyre_2 ty si mladšia, mladšie ročníky to prezentovanie súkromia berú tak normálnejsie, bežnejsie, prirodzenejšie... Napríklad ja rozlišujem na internete diskutovanie o nejakej téme, trebárs tu na MK, ale už nemám potrebu zdieľať svoju identitu a súkromie, ani nemám potrebu hodiť sem svoju fotku, ani fotku svojich detí (to by ma rovno deti prizabili😎). Čiže povedať názor áno, ale dať svojmu názoru moju realnu tvar to už nie ☺️. Ani to neviem vysvetliť prečo, ale tak to jednoducho cítim.
@0silvia0 a tak je to podla mna uplne v poriadku, kazdy to citi inak.. skor som stale narazala na to skatulkovanie kto je aky podla toho ci nieco zverejni, alebo nie..
@jana_eyre_2 no áno, to je ta ľudská jesitnost, lebo vacsinou každý je presvedčený, že práve ten jeho nazor/náhľad na svet je prave ten správny a keď to niekto vidí inak, tak hneď vzniká potreba skatulkovat a posudzovať. Ale je to aj o tom, že sme všetci iní a nedokážeme sa navzájom až tak pochopiť, každého ovplyvňovalo a formovalo niečo iné. Ja tiež celkom nechápem to zdieľanie súkromia, ale je to asi tým, že som vyrastala a dospievala v dobe, keď vzťahy boli založené hlavne na klasickom fyzickom stretávani sa. A už mi to nejde prehodiť v hlave, ale vidím, že dnes to funguje inak, ale už nemám potrebu sa toho zúčastňovať, idem podľa starého modelu☺️
My dva roky spolu, planujeme svadbu a tiez nechce davat spolocne tak nedavam ziadne ved je to len fb
@0silvia0
aj staršie ročníky
su uplne v pohode si zdielanim fotografii.
rovnako ako @jana_eyre_2 si za cimkolvek, čo zverejnil stojím.
tajze je úplne jedno, či vyjadrím svoj názor v diskusii, alebo zverejnim SVOJE fotky. Hromadné foto len vtedy, keď viem, že účastní s tým problém nemajú.
Ľudí na fotografiách neoznacujem a súkromie mám nastavené dobre.

@nini1010 No ja neviem.Môj má fb a nemá tam somnou fotku a ani nemal.Ja mám lebo chcem.A mám sa ho teraz vypytovať prečo tam nemá našu fotku a ja áno? Nemám chlapa čo by sa rád fotil a rešpektujem to.To neznamená, že má hneď inú.Vlastne ani nemôže keď je buď v práci alebo somnou alebo na tréningoch.A je všeobecne o ňom známe, že sa žien skôr hanbí než by šiel za každou sukňou.A teda musím povedať, že po takom chlapovy sa nejedna pozrie.A nemá problém vycapiť mi telefòn s messengerom pred tvár tak nenápadne.Nie je to o Fb vzťahy nezlyhávajú kvôli fotke na internete.Vo vzťahu má byť dôvera a evidentne ich vzťah už mal nejakú chybičku kde sa vyskytla medzera a podozrenie na neveru.Autorka si musela všimnúť iné znamenia než len fotky na facebooku.Položme si otázku anita@6666 nebyť fb .... všimla si si niečo iné nebyť fotiek? Že sa niečo deje?Ak nie tak vám dám jednu radu.Majte vzťah na základe lásky, dôvery a komunikácie nie na základe facebooku lebo nie každá ženská paranoja je aj pravdivá.Možno v tomto prípade je ale neplatí to pre každého.Ja na také hlúposti ani nemyslím mám môjho prečítaného na toľko a prevereného už od začiatku, že nemám dôvod žiarliť.Žiadny vzťah na fb. max, že som zadaná až jedna náhodná fotka zo srandy.Všímam si iné veci... či chce somnou tráviť čas, či mu záleží na tom ako sa cítim, či plánuje somnou budúcnosť, či sa za mňa nehanbí, či mi povie pravdu alebo zatĺka.Keď toto funguje tak nie je čo riešiť.Nechce sa fotiť a ani sa sám sebe na fotkách nepáči ani na našej spoločnej.