icon

Susedia nám hádžu za plot exkrementy

7. sep 2021

Ahojte dievčatá, mám pre vás dnes takú voňavú diskusiu😀 pre niekoho to bude možno vtipné, ale my sme už zúfalí z toho a nevieme čo máme robiť. Bývame v rodinnom dome na dedine už 12 rokov a vedľa nás sa pred 3 mesiacmi prisťahoval mladý bezdetný pár, majú však mačku a dva veľké psy (nevyznám sa v psoch, ale sú to asi nejaké dogy). Okolo celého pozemku máme 2 metre vysoký betónový plot a za ním nasadené ešte tuje, nikde nie je žiadna diera. Problém je, že na terase sa nám pri strane, na ktorej majú záhradu títo susedia pravidelne objavujú veľké exkrementy, niekoľko kusov a ako keby boli nahádzané na kope (od mačiek to určite nie je, mali sme mačku 8 rokov a takéto kopy nerobila a väčšie zviera sa nám nemá ako na pozemok dostať), tieto kopy sú vo vzdialenosti asi meter od nášho plota a tují. Už ma to ozaj štve to pomaly každý tretí deň chodiť odpratávať a zmývať dlažbu, problém je, že my sme ich nikdy na vlastné oči nevideli to tam hádzať a nemáme žiadny dôkaz, že to robia práve oni, na polícii by nás za toto vysmiali. Manžel sa skúšal s nimi porozprávať, ale tvárili sa, že vôbec nevedia o čom hovoríme a na druhý deň ráno sa kopa zase objavila. Skúšali sme sa sťažovať aj na obecnom úrade, ale nijako sa to nevyriešilo, zvieratá majú vraj riadne nahlásené a to je všetko, čo sme sa dozvedeli. Inak pani je detská lekárka a jej manžel nepracuje alebo pracuje z domu, pretože je celé dni doma, my obaja chodíme do práce, takže nemáme na neho ako striehnuť, napadlo nám jedine kúpiť kameru, ale aj tak by cez stromy a plot nebolo vidieť priamo osobu, ktorá to vyhadzuje. Pán je však veľký sťažovateľ a chodí nám zvoniť, že vraj ich ruší plašič na kuny, ktorý máme doma v podkroví (je vo vnútri domu a frekvenciu človek nepočuje, takže nevieme ani ako sa dozvedel, že také niečo máme, my sami to doma nepočujeme a oni majú dom na druhej strane ich pozemku od nášho, nemá ich to ako rušiť). Ďalej sa mu nepáči, keď svietime na terase a keď si manžel v garáži zapne rádio, to že ich psy od rána do večera štekajú je však v poriadku. Myslíme si, že nám to robia asi naschvál, aby sme plašič vypli, nesvietili a nepúšťali si rádio (v úplne normálnej hlasitosti so zatvorenými oknami). My úplne normálne užívame svoj pozemok a doteraz sa na nás nesťažoval ani jeden z ostatných susedov, ktorí bežne púšťajú cirkulárku, pília drevo o 12 na obed a celkovo robia oveľa hlučnejšie veci, ako my. Čo máme podľa vás v takejto situácii robiť? Keby im to prehodíme naspäť za plot, tak by to podľa mňa vôbec nepomohlo a hádzali by ešte viac.

anjelaa
9. sep 2021

prosím ťa a tú rušičku na kuny skúste nastaviť inak ak sa dá. Naši susedia to majú tiež, ja som veľmi trpezlivý človek, ale myslela som, že ma z toho šľak trafí. Strašne to bolo nepríjemné. Oni nič nepočuli, mne išlo uši odpíliť. Som mala chuť sa odsťahovať kvôli tomu. Po roku som im to povedala oni sa ešte aj ospravedlnili a hneď to upravili tak, aby to vôbec nebolo počuť. Toľko k tomu, len aby si sa vedela aj ty vcítiť do kože druhých.

autor
9. sep 2021

Rušička je vypnutá, stačí čítať

karolinakr
9. sep 2021

@cacianka ešte by sa mali povoziť na traktore pred susedovym barakom par x do týždňa, aby bola sranda 🙂

luccija
9. sep 2021

Ten sused musí byť pekne arogantný také odpovede Ti hovorí...jeho psi budú štekať či rusicka bude zapnutá či nie.Je to tvoj pozemok ako Ti povedal, tak nech aj on sa stará o svoj;)zapni rušičku a nenechaj sa obmedzovať, keď ju vy nepočujete ako ju môže počuť on?

luccija
9. sep 2021

A, keď Ťa naserie nalej mu za plot na kricky a kvety chemikáliu🙂

autor
10. sep 2021

Záhada je vyriešená, dnes keď som prišla z práce, tak bolo zase to isté miesto na terase plné, pozreli sme záznam a ,letelo’ to zhora 30 minút pred tým, ako som prišla, takže to bohužiaľ budeme musieť riešiť, ale vďaka za nakopnutie, aby sme si naozaj zaobstarali kameru, lebo teraz máme dôkaz, predtým som si začínala už myslieť, že mi asi šibe, keď sa to stále dialo a nevedeli sme to ,zvieratko’ nijako vystriehnuť a susedia sa stále tvárili, že to je náš problém a že sme na hlavu

bagre
10. sep 2021

charakterní...

simca06022011
10. sep 2021

Super, potom napis ako ste to poriesili.. ja by som to hadam na facebook zavesila normlane ak mate dedinsku skupinu (my mame :D) ze ci niekto nevie, ktore zviera takto z vysky kadi uz niekolko mesiacov na vašu terasu :D

bagre
10. sep 2021

@simca06022011 ja som po operácii a nemôžem sa smiať ale toto som teda nedala s vážnym ksichtom... auu

nttnnt
10. sep 2021

dala by som kameru na tuje a co ma je po tom ze je to zakazane kamerovat cudzi pozemok ked debila natocis pri cine :D...este by som mu to prehrala a aj zdielala na socialnych sietach a urobila pani doktorke peknu reklamu...

lintu
10. sep 2021

Neviem, ako moc je k vám arogantná suseda lekárka, ale pri ďalšom kroku treba myslieť aj na to, že ona naozaj nemusí vedieť, čo sa u vás deje.

autor
11. sep 2021

Už máme za sebou jeden veľmi ťažký rozhovor, pretože sme si to chceli s nimi vybaviť skôr ako ich nahlásime na políciu a dohodnúť sa, že keď to prestane, tak to nebudeme riešiť, ale obávam sa, že sa to k spokojnosti asi nevyrieši nikdy. Keď sme prišli, tak pán presne vedel, prečo za nimi ideme a začal na nás útočiť, že si to tam určite dávame sami aby sme boli zaujímaví a mohli sa chodiť sťažovať, tak sme mu ukázali záznam, samozrejme sa začal vyhovárať presne ako som si myslela, že to môže robiť hocikto, lebo tam nie je vidieť tvár, tak som mu povedala, že to lieta z miesta, kde sa vedia dostať len oni dvaja a aj keby tam chodil z ulice cudzí človek, tak si musia zabezpečiť pozemok tak, aby sa to už nestalo. Vedeli, že na obecnom úrade som nič nedosiahla, tak sa smiali, ale keď sme spomenuli políciu a trestné oznámenie, tak ich smiech prešiel. Nakoniec sa pán priznal, že to robil on keď videl, že sme doma nemali auto. Dôvod bol podľa neho, že robíme strašný hluk a on je na to citlivý a preto nepracuje a keď je celé dni doma, tak nás musí počúvať a myslel si, že takto s tým prestaneme. My sme od rána do večera obaja od pondelku do piatku v práci, nemáme deti ani zvieratá, v noci spíme a nerobíme žiadne párty, cez víkend nerobíme hluk tiež. Stále nám vyhadzoval na oči rušičku, že on nahlási za to nás, nedal si ani za svet vysvetliť, že je vypnutá a nemôže ju počuť a kvôli nemu si nepúšťame už ani rádio, ale vždy si našiel niečo, čo mu vadí (štartujeme auto keď ideme ráno do práce, máme zapnutú televíziu v obývačke a otvorenú ventilačku). To že ich psy štekajú na každý pohyb v záhrade, poštárku, autá, vtáky, mu ale nevadí s jeho citlivosťou na hluk. Povedal, že s tým prestane keď budeme podľa neho dostatočne ticho. Nechápem, čo by taký človek robil, keby máme 5 detí, ktoré by sa tu naháňali a skákali na trampolíne a stavali by sme dom s miešačkou, cirkulárkou atď. Jemu vadí pomaly aj keď splachujeme záchod a to máme dom asi 20 metrov od nich. Jeho žena len prikyvovala a vôbec nič k tomu nepovedala. Ten človek je podľa mňa psychicky chorý a neviem čo si teraz najbližšie vymyslí, keď bol schopný nám od konca mája prehadzovať hovná na terasu podľa neho ako trest za to, že robíme hluk. Ešte nám s pokojom Angličana klamal do očí, keď sme sa na to pýtali a otáčal to proti nám, normálne si vystriehol keď naše auto odišlo z domu a vtedy to urobil alebo v noci, keď sme spali. Nečakala som vôbec, že to nakoniec bude takto a musíme si teraz premyslieť ďalší postup.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
marsmykkok
11. sep 2021

No super. A teraz nám povedz, či sme ti neradili dobre? Nestálo to za tie eurá kúpiť kameru? Jasné nik skoro nemá peniaze na vyhadzovanie ale to že by ste to stále riešili, mysleli na to nestojí za tie peniaze rovnako nebodaj ak by ste raz vybuchli a vyvadili sa s ním a potom uvažovali či to robí naozaj on, kedže by ste dôkaz nemali. Takto aspoň viete skade vietor veje na 100 percent. Sused zjavne nemá čo robiť len striehnúť na Vás, tým že nebude môcť robiť nepríjemnosti počas Vašej neprítomnosti bez dôkazov ste mu určite dosť urobili škrt cez rozpočet.

loginexistuje
11. sep 2021

normalne to daj na policiu a este by som mu urobila par rockovych koncertov

pbra40
11. sep 2021

Ak by som nasla este jedno hovienko na dvore, riesila by som to s policiou

ktochytavzite
11. sep 2021

dj to na policiu,on vam bude stale robit zle,je to chory clovek,nieje normalne aby sa tak stazoval,ked ste ticho,hl ze ma psy kt stekaju,to su len zamienky keby je haklivy na tichi nema psov.

bagre
11. sep 2021

tak to je iná diagnóza, tomu bude stále niečo vadiť... čudujem sa aj tej jeho žene. A na políciu by som šla akonáhle sa najbližšie objaví kopa na terase. Ešte on bude vydierať vás, že ak prestanete robiť hluk, tak on prestane? Som vďačná za to, že my v podstate nemáme žiadneho suseda tesne za plotom.

cacianka
11. sep 2021

@simca06022011 keďže nie všetci susedia ani celá dedina nie je na fcb ( starší ľudia a odporcovia)
Spravila by som fotky a rozmiešala do kazduckej schránky v dedine, na obecnú tabuľu aj všade kde sa dá.
" Susedia poraďte, aké zviera sere z výšky a vždy trafí iba 2m2 na našej terase"
🤪

cacianka
11. sep 2021

Skúste rozhovor s jeho ženou, možno osamote sa prevalí aj niečo iné.alebo s niekým iným z rodiny.
On nie je ok, ale za to vy nebudete trpieť hovná a kontamináciu na svojom pozemku.
Ja by som tuším pozbierala hovná v celej dedine aj z koniarne a kravîna a drbla mu to tam že vraciate požičané zásoby....
Irónia

marca12
11. sep 2021

Mne sa to nezda,ze by ti prehadzovali hovna. Si zober,ze ak by ho prehodili,rozprskne sa na vsetky smery. Myslis,ze by ho tam dociahli polozit z ich strany plota? Skor by som povedala na mačku. Macky su hnusoby,knihu by som vedela napisat,co nam porobili susedove macky. Kazdy jeden den sme mali nasrate pred dverami. Sused za to nemoze,ze jeho macky su tak hlupe a vychcane. Na terase nemozme nic nechat,vsade sa pelesia,obcuravaju vsetko. Museli sme zacat chovat psa,to sa uz nedalo strpiet,co robili. Vam by stacilo aj fotopascu umiestnit na to miesto a hned uvidite,ci hovienka letia spoza plota alebo tam chodi zviera.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
leskovael
11. sep 2021

Téma o 💩 ale zaujala ma tak, že som všetky 4 strany komentov prečítala a popri tom som dúfala, že sa na konci dozviem odpoveď 😂😂😂👌

poopsie
11. sep 2021

Ja by som šla rovno na políciu a podala TO

ejbyk
11. sep 2021

No podľa mňa je on chudák chorý....(čo ho samozrejme neospravedlňuje to robiť) doma je možno aj preto že nemôže reálne pracovať. Tá jeho žena možno o Tom ani nevedela čo robí....a pred ním možno len musela jemu držať stranu. ...
Možno by som sa o samote porozprávala a tou ženou, nerobila z neho chudáka či uz je chorý či nie proste s tým prestať musí...nájsť s ňou nejaké riešenie...
Nuž a potom kľudne polícia....

oblecenie99
11. sep 2021

Ty kks, ja som niekedy dosť impulzívna, ale viem si predstaviť, ako mu všetko pozbieram a hodím späť. A asi by som mu dopriala aj sjutočný hluk, nech to ma s čím pororvnat, ak sa naň sťažuje, tak nech ho aj ma

autor
11. sep 2021

Ak je naozaj chorý, tak mi to je veľmi ľúto, ale má na nás nereálne požiadavky, my sme tu bývali 12 rokov a máme nejaký svoj štandard bývania a zvyky a nebudeme hádam všetko meniť kvôli nemu, nemôžeme teraz obaja dať výpoveď v práci, lebo jemu vadí, že ráno štartujeme auto a ak má takéto špeciálne potreby, tak potom nerozumiem, prečo si kúpili dom, ktorý je z jednej strany na hlavnej ceste, kosí napriek tomu, že je celé dni doma len zásadne v sobotu alebo nedeľu o 12:00 na obed, aby sme si aj my užili hluk, keď cez týždeň sme v práci, na to kosenie sa sťažovali aj iní susedia už, tak ja naozaj neviem, čo on chce. Skúsim sa porozprávať iba s jeho ženou, ale to je ťažká úloha, lebo on sa od nej nepohne, keď je doma z práce.

bikarbona
11. sep 2021

Super, že máte dôkaz. Serte už na nich, ak sa to hovno už nebude objavovať. Ak áno, tak polícia. Nech si trhnú a prispôsobia sa. Ujček by si mal zrušiť homeoffice, lebo je horší ako dôchodca.

karolinakr
Autor odpoveď zmazal