icon

Svadba manželovej dcéry

woodynka1
22. máj 2015

Ahoj dievčatá, potrebovala by som názory nestranných, lebo už asi nedokážem byť objektívna...
Môj manžel má za sebou už jedno manželstvo. Ženil sa pred 28 rokmi, keď mal necelých 19 rokov, nakoľko sa "pritrafila" tehotnosť. Ona je o 3 roky staršia. Tri mesiace po svadbe bol manžel povolaný na vtedy povinnú dvojročnú vojenskú službu. V prvom roku sa dostal domov raz, keď sa im narodila dcérka. V druhom roku už chodil domov častejšie. Keď sa vrátil domov natrvalo (bývali spolu u jej rodičov) , začali nezhody. Nebolo to nič vážne, žiadne násilie, alkohol, ani žiaden iný vzťah. Manžel hovorí, že veľkú rolu tam zohrala svokra, ktorá sa im miešala do vzťahu. Po pol roku spoločného života, po hádke, mu jeho manželka zbalila veci a vyhodila ho preč. Po čase vyjadrila snahu skúsiť to znovu. On už nechcel (aj keď nemal nikoho, býval späť u svojich rodičov). Rozviedli sa.
Na malú od začiatku prispieval, stretával sa s ňou podľa rozhodnutia súdu každú druhú nedeľu, ex nerobila v tomto našťastie nikdy problémy. S ex komunikovali len ohľadom malej. Keď chcela zvýšiť výživné, vždy sa bez problémov dohodli mimosúdne. Ja som svojho teraz už manžela spoznala, keď mala malá Lenka 9 rokov, ja som mala 19. Bola som úplne nezrelá, napriek tomu, že som jej otca strašne milovala a bolo to určite vzájomné, nevedela som sa vyrovnať s tým, že on má dieťa, že ona je na prvom mieste. Bežne sa stávalo, že my dvaja sme mali niečo dohodnuté, zavolala Lenka a on náš plán zrušil.... Chcel nás zoznámiť, ja som nechcela..... Dva roky mi trvalo, než som sa odhodlala, že sa s ňou chcem stretnúť. S mojimi pribúdajúcimi rokmi a postupne sa prebúdzajúcim materským pudom som si ju veľmi obľúbila a konečne som začala vnímať jeho záujem o svoju dcéru pozitívne.
S nástupom Lenky na strednú školu naše stretávanie už nebolo také pravidelné, veľa iných záujmov a povinností.. Mm to vždy nechával už na ňu, keď zavolala, že má čas, tak sme sa stretli. Neboli to síce nijako časté stretnutia, ale vždy veľmi príjemné 🙂
Lenka minulý rok končila VŠ. Pozvala nás na promócie a následne na spoločný rodinný obed. Dosť nás to prekvapilo, pretože keď sme sa s ex pár krát náhodne stretli, nikdy ani neodpovedala na pozdrav. Potešili sme sa, že dostala konečne rozum. Až neskôr sme sa dozvedeli, že jej matka nás na obede nechcela, bolo to len nedorozumenie medzi ňou a Lenkou, myslela si, že Lenka nás pozýva len na oficiálnu časť promócií a večer pred promóciami urobila kvôli tomu obrovskú scénu. Ale Lenka už naše pozvanie nechcela rušiť. Pri obede, kde nás bolo dohromady 11 sa ex tvárila, že nás nevidí.
Tento rok sa Lenka bude vydávať. Pri poslednom našom stretnutí Lenka prišla s tým, že podľa jej maminky máme zaplatiť časť svadby, konkrétne za rodinu môjho manžela, čo je asi 1700 €. Je to pre náš rozpočet dosť výrazná čiastka. Mali sme v pláne dať im určitú sumu peňazí, nech si robia svadbu akú oni chcú, ale určtie nie toľko. Zdá sa mi čudné, aby si oni naplánovali luxusnú svadbu a potom na ňu pýtali od rodičov peniaze (majú 27 a 33 rokov obaja zarábajú viac ako my)..... Súčasne s tým aj informácie o tom, že sedieť budeme niekde bokom, ďalej od hlavného stola, lebo ex si to tak želá, aby sme sa tam stratili..... oltáru ju tiež povedie niekto iný. To zabolelo... Stále nad tým rozmýšľam.... mám v svojom okolí veľa prípadov, keď sa otcovia o svoje deti nezaujímajú, neplatia výživné..... sú to fakt komplikované vzťahy a rozchody. Oni dvaja nikdy nič vážne neriešili, len boli veľmi mladí s odlišnými názormi na svet.... Takže nechápem, fakt nechápem, čo má jeho ex za ujmu, že sa takto správa 25 rokov po rozvode... A je mi z toho smutno. Na jednej strane by som bola nerada, aby sa kvôli peniazom pokazili vzťahy s Lenkou a jej budúcou rodinou..... ale na druhej strane......
ĎAKUJEM, keď ste dočítali do konca 🙂

katka.gzd
26. jún 2015

@woodynka1 to dieta je totalne pod nadvladou matky a schvalne pisem dieta lebo keby bola dospela tak ma vlastnu hlavu. Ja na jej mieste poviem matke ze to je moja svadba a bud sa na jeden den povznesie nad svoje egoisticke problemy a znesie mojho otca na MOJEJ svadbe alebo rusim hostinu a beriem sa na urade o dvoch svedkocha a hotovo....bud obaja alebo nikto.... takto sa neda existovat a zvlast ked otcovi povie do oci nieco a na druhy den to uz po prednaske od matky neni pravda...to co je za spravanie v jej veku? du blejt velebnosti

cacianka
26. jún 2015

@katka.gzd úplne presne môj názor, dala by som 10 palcov

cacianka
26. jún 2015

Lenička- trafená husička zagágala ? že ako prišla pýtať peniaze ?!?
peniaze áno, tetka s rodinou áno a vlastný otec nie !? keby bol nejaký asociál, ožran a svoju dcéru roky rokúce ignoroval a k tomu mali blbé vzťahy nepoviem , nechcem ho vidieť 100 metov od svadby, pozvem aj všetky otcove sestry a pol ulice miesto neho, ale ked spolu fungovali , tak čo teraz rieši.
on nie je súčasťou jej života ale jeho peniaze áno ?
že 27 ročná - to skôr 17 ročná pubertiačka. neustále matke ustupovať ?
@katka.gzd to napísala veľmi dobre - bud sa mater povznesie, ved je to dcérin veľký deň, alebo dvaja svedkovia a hotovo. ved si otca pozná, určite by im nerobil na svadbe škandál, za hlavným stolom môže sedieť nevesta so ženíchom, svedkami a pri samostatnom stole celkom vľavo matka , celkom vpravo otec, medzi nimi a vzadu ostatní pozvaní. (a ostnatý drôt)
ak by nemal byť na svadbe, asi by ho bolelo ísť len do kostola a pomaly ako prašivý pes gratulovať bokom , ako nejaký okoloidúci.
ani peniaze na svadbu vopred by som nedala,po čase, keby sa to trochu utriaslo a podľa okolností by im mohol dať nejaké peniaze akože posvadobný dar, nielen v obálke, ale niečo pekné - ozdobená malá truhlička, plná drobákov a pod nimi bankovky

lubkavargova1
27. jún 2015

Ako to tak citam...tu ide o prachy. Proste mladej zacvakat svadbu. Ona ma svoju predstavu luxusnej svadby, mama odmieta financovat otcovu stranu (co chapem), tak prisla za otcom...ak sorry, ale keby ze toto ja urobim mojmu otcovi aj ked by boli rodicia rozvedeny, tak ma tak preflaska ze stena mi da druhu...nech sa mlada dievcina spamata, bud ustupy z narokov alebo potom bojuje ze tam bude otec so vsetkym co treba, alebo potom fakt neist na svadbu. Ako sorry, ale tiez budete blby ze neidete na svadbu, ale zacvakate. Toto akoze kde zijete? Budete im platit aj to ked si mlada pani zmysli ze chce ist na svadobnu cestu do aleluji, ale nema na to prachy? Toto je vychcanost najvyssieho stupna...sorry, ale toto je cele zle....ona vie ako na vas (mozno aj vychovou materi) a vy skacete ako ona piska 😖

lubkavargova1
28. jún 2015

A len tak este posledna vec...aj ked sa pohneva zakladatelka temy...sorry, ale co je to za charakter hlupej dedinskej husicky? Vlastneho tca vynechat ale tetku/babku hoc aj z 25 kolena pozvat???? Sorry, toto je pokrytectvo kde sa chce blisnut pred svetom, ze "aha, mam velku svadbu a tatino ju zacvakal"....tiez jdu blejt velebnosti 😖

woodynka1
autor
26. aug 2015

Ahoj dievčatá, zdravím Vás po dvoch horúcich letných mesiacoch 😎

Pre tie, ktoré nečítali - môj posledný príspevok bol 25.júna, na predchádzajúcej strane..
Odvtedy sme s Lenkou nekomunikovali, napriek tomu sme boli obaja s manželom celé leto v myšlienkach pri Lenke a svadbe...
Uvedomila som si, že tie ostré, kritické slová na Lenku od podaktorých z Vás, mali v sebe asi kus pravdy.. aj keď som vtedy Lenku stále obraňovala...

Aj keď sme si mysleli, že horšie to už byť nemôže - nedávno sme sa dozvedeli, že Lenka na svadbu napokon zavolala všetky sestry môjho manžela s rodinami 😔 Nám hodila svadobné oznámenie do schránky.
Asi Vám nemusím písať, ako sa cítime.... fakt neviem, čím sme si to zaslúžili.... Sobáš bude u nás na dedine, už sa neviem dočkať, čo za reči z toho budú, že tam bude 90 hostí a biootec nikde... okrem toho, že sme určite asociáli, ktorí sa o Lenku nestarali a nezaujímali 😝
Smútok už sa mieša s hnevom.... Ale tak sa rozhodla, takže pokúšame sa to prekúsnuť....

Teraz už len riešime, čo s peniazmi... Dať, či nedať? Čo by ste urobili Vy?

aduskatt
26. aug 2015

@woodynka1 citala som temu uz davnejsie i ked som sa nezapajala. Za mna nedat ani cent

janinah
26. aug 2015

Na sobáš môže prísť aj bezdomovec z ulice.....šla by som na ten sobáš na tvojom mieste aj s manželom,po obrade zagratulovala,dala do ruky obálku so svadobným darom pre Lenku a odišla...dcéra sa vydáva len raz,nebyť prítomná by som ľutovala do smrti 😒

woodynka1
autor
26. aug 2015

@janinah vieš si predstaviť stáť v kostole na svadbe vlastnému dieťaťu, ktoré pozvalo 20 ľudí z Tvojej rodiny, pričom väčšinu z nich ani poriadne nepozná, s vedomím, že o Tvoju prítomnosť nestálo? Vieš, ja plačem hocikedy cez deň, keď si na to spomeniem..... takže ja do kostola rozhodne plakať nepôjdem... Nebolo by to dobré pre nikoho.... A môj manžel to aj Lenke hneď povedal, že do kostola nepríde, lebo by to nezvládol...

timea7
26. aug 2015

@woodynka1 išla by som na vašom mieste na sobáš, zablahoželala, odovzdala obálku s nejakou symbolickou sumou - maximálne 300 eur a odišla preč. Nezúčastním sa hostiny niekde v kúte, ak moja dcéra nepovažuje za potrebné posadiť ma na čestné miesto, nemám záujem niečo predstierať.Ak otec dcére nestojí za viac, ako hodenie oznámenia do schránky, tak je to maximum, čo pre ňu môže urobiť. Peniazmi si vzťah nezíska, ani keby ste dali 20000 eur 😖 . Čo si myslí okolie by mi bolo srdečne jedno.

woodynka1
autor
26. aug 2015

Ešte k tým pozývaným hosťom z manželovej strany.... Najskôr Lenka povedala, že keby to došlo do takého extrému, že by sme my dvaja neišli na svadbu, tak ona by určite nevolala nikoho z jeho strany. A dodala k tomu: "to ako by bolo? Veď ja už by som sa tu u vás nikdy nemohla ukázať"
Pri ďalšom stretnutí, keď sa už rozhodla, že bude lepšie, keď na svadbu nepôjdeme, sa pýtala svojho otca, či by mu vadilo, keby si pozvala jednu jeho sestru s rodinou, "lebo s nimi si rozumie". On jej na to povedal, že tým by ho postavila do dosť blbej situácie... Jednoducho, viac krát jej dal jednoznačne najavo, že mu to nebude príjemné....
A napokon to vyriešila tak, že pozvala všetkých 😒

sissy27
26. aug 2015

@woodynka1 dočítala som všetky tvoje príspevky... no na vašom mieste asi aký požičaj taký vráť - hodila by som mladomanželom pohľadnicu do schránky že teda veľa šťastia a to by bolo všetko... nelámala by som si hlavu ani s nejakým svadobným darom alebo obálkou... a z vysoka sa vykašľala na ľudí.... ale chápem, že vás to bolí a asi vám to nedá len tak sa povzniesť... ale naozaj nič viac ako prísť zagratulovať na obrad a podať do rúk obálku s nejakou symbolickou sumou by som nerobila...Lenka je dospelá osoba, zatiaľ svojprávna, sama sa rozhodla, ja nevidím dôvod, prečo by sa jej mal vlastný otec pchať do zadku...

dejnas
26. aug 2015

@woodynka1 ťažko k tomu čokoľvek napísať ☹
Prekonala by som sa nejak a šla by som spolu s manželom na sobáš do kostola, kde by som jej pogratulovala odovzdala dar ( obálku so sumou podľa uváženia a možností)
Viem, že to strašne bolí, ale patrí sa to... Vy si nič nevyčítajte, neurobili ste žiadnu chybu, nie ste povinní plniť vrtochy rozmaznanej dcérenky, resp. ex?
Otvorene ste jej vysvetlili váš pohľad na vec a vaše možnosti, to bolo správne, žiaľ Lenka zrejme nie je schopná kompromisu, je to "jej" rozhodnutie, neskôr si to bude musieť poriešiť sama v sebe
Nájdite v sebe silu a bežte jej pogratulovať... Nik nevie, čo prinesie čas, ale toto je jediné správne riešenie z vašej strany, pri ktorom si nebudete mať čo v budúcnosti vyčítať... držím palce 🙂

jumama
27. aug 2015

Ja by som poradila dve veci: Vy i manzel nahliadnite hlboko do svojho srdca. A druhy pohlad nech je pohlad na svadbu - kopec ludi pokope - ako pohlad vtaka kdesi vysoko z oblohy na kopec pod sebou. Tieto dva pohlady by vam mali dat odpoved. Ja ked sa na to pozriem tymito pohladmi, tak si vravim, ze rodic miluje svoje dieta a podporuje ho v dobrom i zlom, to je to jedine a podstatne, co mu moze a mozno by som povedala silnejsie - ma dat. Takze za mna bez ohladu, ci je dieta trucovite, milujem ho a ukazem mu moju lasku, moju cestu, nenastrbim ten vztah, ukazem mu, ze dokazem odpustat. Pojdem na svadbu, kludne si i poplacem, lebo mam pravo na bolest. A dar? Aspon symbolicky by som urcite dala, pripomienku toho tu som, lubim ta a budem podporovat. Peniazky tiez podla vasho zvazenia.

jumama
27. aug 2015

Ja by som povedala, prinajmensom vas muz by sa tak mal zachovat, pretoze je rodic. Pretoze inak to bude ako povedal nastavajuci manzel Lenky, pridu dalsie udalosti, narodenie dietatka, krstiny, narodeniny dietatka...a toho vsetkeho sa chce manzel vzdat, byt starym otcom nechce? Deti vyletia z hniezda a tym sa prestanem o ne zaujimat? Ked date toto najavo, necakajte zo strany dietata vrucnost.

mijo53
27. aug 2015

Choďte spolu do kostola obidvaja, dajte jej kvety, zagratulujte a v obálke jej dajte 50 EUR, ako sa dáva známym. Lenka je asi malo inteligentná. Poznám dievča, kde boli rodičia rozvedení, mama sa vydala, otec ostal slobodný, pozvala na svadbu aj biologického otca a jeho mamu čiže babku, s ktorou sa veľmi malo stretávala, otec s babkou sedeli veľmi blízko nevesty, rodičovský tanec tancovala s vlastným otcom a aj otec s mamou tancovali spolu

cecil36
27. aug 2015

@woodynka1 Ja by som na mieste tvojho manzela bud hodila tiez iba gratulacnu pohladnicu (ja by som nedokazala byt taky sebamucitel a ist pozerat na svadbu kde ma nik nechce a iba mi oznamil svoj zivotny krok v postovej schranke). Alebo aj by to manzel zvladol, nech tam ide zagratulovat. Na tvojom mieste by som nesla nikam. A ziadny dar ani peniaze by odomna Lenka nedostala. Nevidela by som na to ziadny dovod, ak dietatu nie je vhod moja pritomnost, tak ani moje paniaze...ani sybmolicke. Btw penazny dar davaju iba pozvani hostia, nie ti, ktorí pridu iba zagratulovat pred kostol.

janka258
27. aug 2015

@woodynka1 do kostola by som sla,ale len s kyticou a obalku s max.50 eurami alebo aj bez nich a v nej aj odkaz ako ju mate radi a nech si svoj den uzije ,ze budete v myslienkach s nou a hotovo.Ak jej chce dat tvoj muz viac penazi,tak nech ich da potom napr.ked sa im narodi dieta,ale urcite nie na svadbu.A ze si v kostole poplacete? Nevadi,nech to vidi,ked to takto chcela.

sense
27. aug 2015

Mozno budem za zlu ale ja by som poslala pohoadnicu z blahozelanim....a hotovo...podla mna je vypocitava a nejde o nic len o peniaze a o to co oovedia ludia....a ak by som sla do kostola na obrad doniesla by som kvety a dala obalku s blahozelanim...

zuzkyna
27. aug 2015

@woodynka1 Keď chceš počuť aj môj názor, hoci sa ja často nezapájam...tak... 🙂 Ja by som sa zachovala tak, aby som v budúcnosti nemusela mať výčitky svedomia, aby som sa nemusela cítiť trápne, ospravedlňovať sa a lamentovať nad tým, že vtedy dávno kedysi som mala byť nad vecou.....bez ohľadu na to, čo si bude šepkať celá dedina, rodina... to vám môže byť fuk. Určite by som ale postupovala jednotne s manželom... keď do kostola, tak spolu, keď nie, tak ani jeden. Ak ste už vyčerpali všetky možnosti porozprávať sa s Lenkou a nie je čo riešiť, tak to uzavrite..., hoci, ja som typ, ktorý by vyskúšal aj poslednú možnosť na urovnanie "konfliktu"... jednoducho by som aj ju postavila pred morálnu dilemu s mojím postojom a podľa toho ako sa zachová, by som sa rozhodla. Vôbec by som neriešila to, že sa zachovala ako "trúba", keď vám oznamko len vhodila do schránky....niekto povie, že je to neslušné, niekto, že je to ješitné...ja tvrdím, že je to trápne, detinské...a za to,že sa nevie správať ešte nebudem človeka lynčovať.

nanervy_2
27. aug 2015

tak to isto zamrzi... viem si predstavit, ze tak spravila lebo sa proste hanbi..
ja by som ju zavolala na kavu a vysvetlila ako sa citite...
ze pozvala vsetky sestry, neviem ako na dedine, mozno aby sa nepovedalo... ale s takym pristupom by som si tie peniaze rozmyslela... nie ste povinny jej prispiet..
ved ju zavolajte na pokec a uvidite co povie. Na svadbe su aj ine moznosti ako len sediet v kute 😎 niektore zeny su tu fakt extremistky... 😎 mozno aj verzia ze pojde len otec by nebola zla...
V kazdom pripade jej mozete s kludom povedat, ze pokial sa k vam sprava ako k cudzim, nevidite dovod aby ste sa rovnako zachovali.. prist na svadbu, zablahozelat, dat obalocku a domov.
a koho si ona pozvala, nech si riesi sama...
pozri si portal mojasvadba.sk, ako sa tam dievcata stazuju, ze rodicia co platia, sa im staraju do hosti, vyzdoby.. platite, mate pravo do toho hovorit ;)
mama na nu ide tvrdo, holt musite aj vy, evidentne dievca potrebuje este nabrat guraz 😉

katka.gzd
27. aug 2015

@woodynka1 no, dve strany problemu.... Prva strana, ze matka zariadila aby sa pozvala manzelova strana rodiny podla mna z cistej vypocitavosti = aby od vas akoze mohli ziadat prispevok na pol svadby. Lenze vy ste sa dopredu vyjadrili ze si to ani nezelate, ani vmto nieje prijemne take na tuto hru urcite nepristupit za ziadnych okolnosti!!! Nijak ste sa nepodielali na planovani svadby ani s vami pri tom nebolo pocitane. A to, ze mlada vam hodila pozvanku do schranky uz vnimam ako uplny vrchol z jej strany... Stale vam dava najavo za co vas aj s matkou maju a tymto to zaklincovala...aj mne je z nej smutno :(

Druha strana je, zeotec by mal byt na svadbe svojej scery ktoru miluje napriek vsetkemu....bars by sa posadil do poslednej lavice a utieral nos do kapesnika....napriek vsetkemu je to jeho dieta a toto je dolezity okamih v jej zivote... Ako pises, zalezi mu na nej stale a aj tebe na nom... Neklesnite na ich uroven... A po obrade hajde domov.... dar dajte taky aky ste planovali. Pri gratulacii jej ho odovzdajte...

Takto mate ciste svedomie, aj si nemate co vycitat do buducnosti. Chrapunstvo zostava len na dcerinej a ex strane a po svadbe uz by som sa s nimi na tuto temu u vobec nebavila.
Prajem vam obom pevne nervy.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
janickacrazy
27. aug 2015

@woodynka1 Už sa konala tá svadba? Ako ste to nakoniec vyriešili?

lubkavargova1
27. aug 2015

@woodynka1 fuuuha ta situacia sa velmi vyostruje...prepac, ze to poviem na plnu hubu. Ale ta Lenka je fakt taka blba???? Vlastny oetec jej povie co a ako, ze je to pre neho neprijemne a ona aj napriek tomu vystraja toto????? A ze hodila oznamko do schranky???? Preboha to kde sme? Toto by som ja osobne spravila len osobe ktoru z duse nenavidim a chcem dokazat nieco ze "a just som sa vydala, alebo ze mam velku svadbu" proste nieco taketo....mne sa to uz cele nepaci. Na Vasom mieste by som nesla...ale hanba na kazdej strane by bola...na dedine je to des a hruza....toto mladej treba asi polopato, od pluc vysvetlit co a ako. Toto podla mna uz nema z hlavy exky. A ked aj ano, tak su riadne blbe...aka matka taka Katka...ja nemam slov....

jani_uk
27. aug 2015

@evamarek77 "ako ostatne nevesty" no, neviem ci ostatne nevesty rodicom nechaju pozvanku v schranke... Ja by som to tiez brala tak, ze asi tam nie som vitana.

simca06022011
27. aug 2015

ja byt otec tak si to s nou rucne strucne vysvetlim na plnu hubu nech sa dcera spamata... s tym ako ho mrzi jej pristup a je skalmany, nech sa nad sebou zamysli. Na svadbu by som ak by sa slecna patricne neospravedlnila a neporiesila to nesla, ale vsetkym by som pekne povedala preco.. nie preto ze by mi nezalezalo, ale preto ze je hlupana sprosta a nevie sa spravat... a dat peniaze? Na co.. ved nech jej daju ti co jej davaju rozumy do hlavy... poslala by som jej pohladnicu.

stangb
27. aug 2015

@woodynka1 ja osobne by som s manželom na svadbu do kostola išla, zablahoželala by som im, dala kvety a obálku so sumou akú ste pôvodne plánovali dať a išla domov. viem, že by to mrzelo a mala by som čo robiť udržať city na uzde, ale peniaze by som dala, lebo je jej otec a brala by som to tak, že by jej ako otec mal prispieť aj keď sa zachovala otrasne. ale rozhodne len takú sumu akú vy považujete za vhodnú, nie akú si ona pýtala. tak by vam nemohla nikdy vyčítať, že ste to odignorovali, nemala by Vám čo vyčítať, práve naopak. a možno by si ona uvedomila, keby vás tam videla, akú chybu spravila, a na druhej strane aj ostatní by videli, že vy ste snahu mali, len ona vás nepozvala, vy by ste mali čistý štít. ale nečudovala by som sa aj keby ste sa rozhodli na svadbu neísť, je to veľmi divné pozvať na svadbu všetkých možných ale vlastného otca nie, pričom ste dobre vychádzali.som veľmi zvedavá ako to dopadne.

07022007
27. aug 2015

@woodynka1 to či dať peniaze, poradiť neviem.... ja by som svojmu dieťaťu dala, ale toľko, koľko uznám za vhodné ja a na svadbu by som určite išla.... viem aké to bolo u nás, že macocha nechcela ísť, ale nakoniec išla lebo čo keby môj otec pretiahol moju mamu 😀 ( už len po tom túži ) 😀 no proste hlúpa to žena, ale odskočila som od témy 😀 tým som chcela povedať, že ak by moja macocha nešla bola by za hlupaňu..... a ak nepôjdete na svadbu vy dvaja, tak budete za somárov..... ja by som som išla, hore hlavu, úsmev.... a ukázala by som dcére, že aj napriek jej správaniu ste tam..... veď je to predsa jeho dcéra