icon

Švagriná žiada vyplatiť z aktuálnej hodnoty prerobeného domu

3. jan 2020

Ona si teraz zmysli ze chce vyplatit z domu?!..mna z tej moje svagrinej trafi slak...ked sme sa jej pytali pred 10 rokmi ci chce ten rozpadnuty dom po starych rodicov vysmiala nas s muzom ze naco by jej ta barabizna bola? tak sme si vzali s muzom uver prerobili urobili si tam krasny domcek so zahradkou a teraz ked sme to vsetko dokoncili a tesime sa do nasho domceka pride ona s tym ze ale ved sme ju nevyplatili..resp. vyplatili ale malo..my mame dom a ona nic vsak to nie je spravodlive..boze zeny ja som taka vytocena ze neviem ani pisat..normalne ma trasie..ako mozu byt ludia take zakerne svine..dali sme vtedy ohodnotit ten dom ešte neprerobeny a polku zo sumy sme jej vyplatili..lenze teraz sa princezna zobudila zistila ze sme z chatrajucej budy spravili krasny domcek so zahradkou a bazenom a ona teraz chce polovicu AKTUALNEJ hodnoty domu..a akoby nestacilo chodi za nami aj svokra..ze by bolo spravodlive ju riadne?? vyplatit..ja uz neviem ci sa mi to sniva alebo co..sorry ze takto pisem ale musim to niekde dostat zo seba von

airaw
3. jan 2020

neviem ako si to tvoja svokra so svagrinou predstavuju, su vobec normalne? samozrejme jej nic nedlhujete a nic jej predsa nedajte.. zo srandy jej mozete dat vsetky blocky co ste do domu investovali a nech vam ona zaplati polovicu, ked tak velmi chce

andula2020
Autor odpoveď zmazal
ivca88
3. jan 2020

@syslik81 inak toto je taká sranda, že prečo by vôbec mali niekoho vyplácať ?
Svokra stále žije.
Dom nebol predmetom dedičského konania.
Keby svokra v tom case.darovala dom bezdomovcom, tak by s tým nemohol robiť nik a nič .
To že sestru vyplatili, to bol " znak vôle ". Oni nemali povinnosť také niečo robiť.

Napríklad keď sme my kupovali môj rodičovský dom, tak som ho od maminy reálne kúpila s tým, že ona tie peniaze potom rozdelila podľa uváženia.
Dom bol jej, nie súrodencov.
Takže treba sa tak nad tým zamyslieť.
Svokra stále zije

danielinaa
3. jan 2020

Ocividne na tom sude vyzivne na seba samu nedostala, tak skusa cicat dalsie obete, lebo robit sa jej nechce

katrin21
3. jan 2020

Ak vam to svokra darovala s tym,ze mate sestru vyplatit,tak by som ju vyplatila,ale len z hodnoty v case badobudnutia nehnutelnosti...trochu vasa chyba bola nechat to tak, lebo jasne,ze ked videla,co ste z toho spravili,zacala spekulovat.
De jure na vas ziadne paky nema..ustna dohoda je sice tiez platna,ale tazko ju dokazat a darovat sa u nas neda pod podmienkou.😉
Trebs vychadzat z hodnoty v case darovania aj tak.. a ona to musi prijat.

katrin21
3. jan 2020

@ivca88 aby este svokra nenapadla darovaciu zmluvu a neziadala vratenie daru..

amelia000
3. jan 2020

@katrin21 ale ved oni maju znalecky posudok barabizne co im bola darovana a polku jej vyplatili.

katrin21
3. jan 2020

@amelia000 tak neni o com..

syslik81
3. jan 2020

@katrin21 v tom pripade by musela svokra vyplatit to ,co do domu vrazili...ohodnotit dom odratat pociatocnu hodnotu aku dar mal a rozdiel vyplatit

autor
3. jan 2020

@katrin21 riadny si precitaj co pisem..my sme ju uz vyplatili

ivca88
3. jan 2020

@katrin21 jasné, žiadať to môže. Môže podať návrh na súd a naťahovať sa, ale žiaden súd jej nedá prerobený dom s bazénom lebo si zaziadala.
Navyše syn je právnik.
Do toho by šiel len blázon .
To samozrejme nevieme či pani je, ale určite by nebolo odveci poukázať na to, koľko budú súdy stať a čo ona môže reálne získať, resp., ze môže viacej stratiť.
Jedine že by si chcela zobrať ona sama úver na ten dom.
Ale je to strašné svinstvo, že toto robí vlastnému synovi.
Každá matka by dala decku aj z posledneho

autor
3. jan 2020

svokra ma uz tri roky svagrinu u seba doma..tri roky svagrina do nej huci..lutuje sa a vyplakava jej na ramene ze nema nic a ze jej bracek ma odrazu velky dom so zahradou..a ze aka spravodlivost..a kedze je svokra z nej dosrata tak chodi teraz sa manzelom a husti donho ze Andrejke treba dat peniazky lebo toto nie je v poriadku ze my mame dom a ona s koncila s holym zadkom

airaw
3. jan 2020

povedz, vy aj realne uvazujete, ze by ste jej dali nejake peniaze? lebo ona ich nemoze NIJAKO ziskat, len ak by ste sa vy rozhodli, ze jej date.. nic jej nie ste dlzni

airaw
3. jan 2020

ocividne sa jej chce svokra zbavit a ide na to cez syna a natlak a emocie..

autor
3. jan 2020

@airaw jasne ze nie..to ani omylom..len nas udivuje a rozculuje ta drzost

airaw
3. jan 2020

investujte este do poriadne vysokeho muru okolo pozemku 🙂 a kluc nikomu nedavajte

sade88
3. jan 2020

Chce sa jej zbavit tak skusa ci by neuspela....otras....

lenka2710
3. jan 2020

Určite jej nič nedlhujete, mate to ošetrené aj na papieri, nech svokra nasetri a nech da dcérke
Vieš to bolo aj u nás, babka s dedkom napísali dom na môjho otca, dedo umrel a babka šetrila aby každého vyplatila, má ešte dvoch bratov a sestru! Lenže žiaden papier nebol od toho, babka každému verila, a nikde nieje doklad od toho kto koľko dostal! Po jej smrti zrazu prišla otcova sestra, že ona nič nedostala a chce vyplatiť
Otec sa s ňou nechcel ťahať po súdoch, tak ju samozrejme vyplatil ale nikto so súrodencov uz s nou ani neprehovori, za to ako sa zachovala
Holt niekto nemá chrbtovu kosť
Ale vy mate papier a nič nedlhujete, nech vám vyplatí polovicu úveru, keď je taka

haanovajana
3. jan 2020

švagrinu by som poslala do prdele,nech si zoberie úver.

betulinka1
3. jan 2020

Ukazte svokre znalecky pred prerabkou a aj sumu, ktoru ste sestre vyplatili. Ze ste splnili co ste slubili. Ved tu nie je co riesit ale aj mna by takato svagrina a svokra nasrala. Sadnite si spolu, vydiskutujte s tym znaleckym, ze viac o tom nechcete pocut.

loliki
3. jan 2020

Tá tvoja švagriná je asi najlepší liek na nízky tlak. Nemusíš ani kávu piť, stačí na ňu pomyslieť. Držte sa, don't worry, be happy!

vilma7
3. jan 2020

Švagriná aj niekde pracuje? Alebo len doma narieka? Hlúposť ľudí ozaj nemá žiadne hranice.

marca12
3. jan 2020

To je naozaj svinstvo,ale vy ste si na zaciatku splnili povinnost,vyplatili z aktualnej hodnoty domu a dom bol vas. Vzali ste hypo,prerobili. Vsetko naporiadku. Jedine,co sa vam pokasle su vztahy,ale snad to prehrmo. Svokra nevie,aku velku hypoteku ste si vzali? To si mate vziat pozicku a ako samaritani jej darovat peniaze? Za co? Na zaklade coho? Normalne zasnem,coho su surodenci schopni

marca12
3. jan 2020

Vsak ona bude mat dom po mame,nie?
A po spravnosti by mala brata vyplatit z jeho podielu.

bmuller
3. jan 2020

Ale ved mate argument, ze vy ste predsa neprisli ku krasnemu domu, ale len k staremu, o ktory ona nestala - taky bol stav a z takeho ste ju vyplatili, s cim ona suhlasila. Vsetko, co bolo potom s domom, ten jeho sucasny vas krasny stav vam nespadol z neba, ale vrazili ste donho prachy, cas a energiu - co je len vasa zasluha, takze nejake dalsie poziadavky su z jej strany neopodstatnene.
Myslim, ze to pochopi kazdy sudny clovek, tak snad aj vasa svagrina a svokra 🙂

lenka2710
3. jan 2020

@bmuller nepochopí, keď raz je niekto posadnutý vidinou peňazí, pôjde aj cez mŕtvoly, aby si niečo nahrabal bez ohľadu na rodinné vzťahy a podobne
Ale čudujem sa aj tej svokre, ved zobrali úver ktorý splacaju a teraz co? Akože majú zobrať ďalší aby ju vyplatili, či ako? Až sa mi rozum zastavuje, ja mám tiež brata a hanba by ma fackala keby som sa takto zachovala

kaktus87
3. jan 2020

Pockaj ci este nebude chciet svokra vystahovat svagrinu z toho jednoizbaku k vam do domu😮

nefertiti5843
3. jan 2020

Tvoj muž by mal zobrať lopatu a takú jej je*núť po hlave, že by hneď zabudla, kde je sever 😒

dopolbokaodrata
3. jan 2020

Andrejke treba dat trošku po papulke a nie peniažky 🙄 kks to je riadna nehoráznosť, hlavne sa nedajte nalomit, teda skôr manžel keď do neho toľko hučia.

lenadka
3. jan 2020

@katrin21 tam je tuším lehota dva roky kedy môže dar žiadať späť aj to musí byť závažný dôvod, potom je to už premlčané.
@anonym je mi to ľúto že sa preto teraz musíte citovo rozlaďovať, pre niekoho chamtivosť a závisť. Nemá nárok na nič, ale viem, že tá situácia mrzí aj cez to všetko... 🍀