Svokra a jej reakcia na nevypraté oblečenie
Mam priateľa som bola som tam asi týždeň chodím tam na celý týždeň a keď som išla domou som chcela Dat prať moje špinavé veci ale nemala som príležitosť lebo stále niekto pral a prisla som domou opakovanie som povedala priateľovi aby dal viprat veci povedal ze zajtra a nedal prišla jeho mama do jeho izby začala kričať na celú izby ze som tam nechala.spinave spodné prádlo ze som neporiadna a začala mi volať ze som nezodpovedna cítim sa trápne a už tam ani nechcem ísť napisala.som jej ospravedlnila som sa ze už sa.to nestane.. Ale neviem.co mam robiť mam tam ešte ísť cítim sa veľmi trápne.
Bola si tam týždeň, koľko si za tej týždeň zaplatila u nich? Lebo zase niesu povinný ťa chovať, a navyše tie gaťky to je riadne nechutné, v živote by ma nenapadlo svoje spodné prádlo hodiť niekomu cudziemu do koša, výhovorka, že nezmestilo sa ti do kabelky to je čo? Vezmem igelitku hodím tam a idem domov, dávam za pravdu svokričke 👍
Ty si dala prať jeho veci? A čo je on nesvojprávny? Nevie ako sa z nich zapína práčka?
@januska12323 nie nevie jeho mama mi stále rozkazuje ze mu mam dat vyprať veci a upratať ňu izbu a starať sa o neho ako žena aby som vedela do budúcna
@anonym_211c13 však v jeho izbe som mala šaty kde spi iba on a kde chodí len on keď ide do prace izbu zamyka neviem prečo dnes nezamkol ... Nedávno mi písala že nič sa nestalo ospravedlnila sa mi ze ona vie ze nigdy som tak nenechala veci že tam chodím už vyššie 2 roky ... ale neviem co mam robiť hanbím sa tam uz ísť
Pozri, mame si sa ospravedlnila, viac to nerieš. Choď tam a nespomínaj to už. Ak to ona začne znovu riešiť, zopakuj, že ťa to mrzí, že ti to nevyšlo dať vyprať hneď ako si tam bola. To je jedno, hocičo, zahraj to do outu. A nabudúce to ber ako keď ideš niekam na pobyt, svoje špinavé veci si dám do svojej tašky a vezmem si ich normálne domov, kde si ich operiem. Akož nezmestilo do kabelky? Hádam sa tam nepobalíš do kabelky, ale normálnej väčšej tašky, kam sa ti zmestí všetko tvoje oblečenie a veci na týždeň, nie? Neviem si predstaviť, že bývam u niekoho len ako frajerka, cudzia osoba a pchám si tam prať veci a do ich koša na pranie, atď. Prečo to, vlastne, robíš? A prečo riešiš frajerove špinavé veci? Vôbec tomu nerozumiem. Tak si to, proste, nabudúce už zariaď inak a chovaj sa ako na návšteve a svoje veci si rieš doma. To bude najlepšie. A frajer nech si svoje veci rieši sám.
Nemala si si nechávať svoje prádlo v spoločnom koši na prádlo. Je to nehygienické. Ak je situácia taká, že si musíš veci u nich oprať, zbieraj si svoje špinavé veci u seba (v izbe, kde spíte) a naraz si ho oper. Ak je to možné, suš u seba v izbe, nie v spoločných priestoroch.
@anonym_211c13 poraďte mi co mam robiť nemám tam už ísť alebo ja neviem hanbím sa strašne
@anonym_211c13 však v jeho izbe som mala šaty kde spi iba on a kde chodí len on keď ide do prace izbu zamyka neviem prečo dnes nezamkol ... Nedávno mi písala že nič sa nestalo ospravedlnila sa mi ze ona vie ze nigdy som tak nenechala veci že tam chodím už vyššie 2 roky ... ale neviem co mam robiť hanbím sa tam uz ísť
@mstla tak potom je divná budúca svokra. Jednoducho už teraz vieš, že nie je vhodné, aby ste spolu žili u nich. Nájdite si vlastné bývanie, nebudeš musieť prespávať u priateľa.
@mstla tak potom je divná budúca svokra. Jednoducho už teraz vieš, že nie je vhodné, aby ste spolu žili u nich. Nájdite si vlastné bývanie, nebudeš musieť prespávať u priateľa.
@anonym_211c13 a tiež nerozumiem, prečo sa ťa nezastane ten tvoj frajer a nepovie jej, mami, veď to je moja izba, mám tam svoje veci a moja frajerka si tam kľudne môže svoje veci odložiť a nechať aj na pranie aj pár dní, že to tak máte zavedené. To my ako máme tušiť, ako to tam máte? Zrejme jej nesedíš a tak hľadá problémy. Treba byť nad vecou, zahraj to pred ňou, že si to len nestihla, ale mysli si svoje. Treba byť diplomat.
Dakujem kazdemu za rady aj za ponaučenie toto ponaučenie mi dalo veľa neviem prečo som to spravila nigdy to nerobím jednoducho niekedy nerozmýšľam dúfam že už sa mi to nestane už nechcem sa k tomu vraciať spät ... Neviem mam tam ísť až po nejakom čase? Alebo čo by ste mi poradili . Viem je to moja chyba .
@anonym_211c13 a tiež nerozumiem, prečo sa ťa nezastane ten tvoj frajer a nepovie jej, mami, veď to je moja izba, mám tam svoje veci a moja frajerka si tam kľudne môže svoje veci odložiť a nechať aj na pranie aj pár dní, že to tak máte zavedené. To my ako máme tušiť, ako to tam máte? Zrejme jej nesedíš a tak hľadá problémy. Treba byť nad vecou, zahraj to pred ňou, že si to len nestihla, ale mysli si svoje. Treba byť diplomat.
@lauricka neviem vám povedať ale už od začiatku so mnou ma nejaký problém... Frajer povedal len mne že ona to tak nemyslela atď .. no neviem
@mstla to aj na dovolenke necháš špinavé prádlo tam, lebo ho nemáš kde oprať? Mňa osobne by ani nenapadlo použiť ich práčku na svoje veci, keď tam nebývam. Zoberiem do jednej igelitky všetko použité prádlo a doma si ho vyperiem.
Dakujem kazdemu za rady aj za ponaučenie toto ponaučenie mi dalo veľa neviem prečo som to spravila nigdy to nerobím jednoducho niekedy nerozmýšľam dúfam že už sa mi to nestane už nechcem sa k tomu vraciať spät ... Neviem mam tam ísť až po nejakom čase? Alebo čo by ste mi poradili . Viem je to moja chyba .
@mstla ak si mala svoje veci len v priatelovej izbe, tak to celé nie je Tvoja chyba. Nemáš sa prečo hanbiť ísť tam. Ak boli v spoločnom prádle, tak sa ospravedlň, že nabudúce ich nenechás u nich (len v izbe u priateľa). Ja na Vašom mieste by som hodila reč s priateľom, či to má s rodičmi vykomunikovane, či tam môžeš bývať. Je možné, že im vadíš, alebo že im vadí, že tam bývaš. Ak chcete s priateľom zostať, nájdite si vlastné bývanie, nech u "svokry" nemusíš prespávať.
@januska12323 nie nevie jeho mama mi stále rozkazuje ze mu mam dat vyprať veci a upratať ňu izbu a starať sa o neho ako žena aby som vedela do budúcna
@mstla no, moja zlatá, dám ti radu do života. Ak sa k tebe správajú v partnerovej rodine ako ku slúžke bude sa tak k tebe správať aj on. Máš na viac aj keď sa ti to tak teraz nezdá.
Cele zvlastne, teba zdrbe zato, ze si nedala vyprat veci, ktore boli vo frajerovej izbe.. lebo on nemal cas oprat a este dostanes zdrba, ze mu mas upratovat izbu, ako spravna gazdina? 🤨😂
@mstla to akože myslite vážne to je taký problém vyprať veci čo si tam necháš mne keby toto svokra povedala tak by som ju asi prizabila ku mne chodí syn si vyprať veci lebo nemá práčku a vyberiem to vždy aj s mojimi iv tak veci jej kľudne babka vyberie a nechá tam však je to normálne vecami a dcéra je u babky a keď ide dom
No keby mi synova frajerka okupovala cele tyzdne moj byt a nechavala tam svoje spinave veci a este napisala "viprat" a "domou", tiez by som mala nervy🙄
@anonym_e05063 🤣🤣🤣
@mstla 🤦🏼♀️🤦🏼♀️prajem ti s ním stastny život. Konik je v poslednom čase fakt bizar. Myslela som, ze taketo ženy neexistujú, ze vy si to dobrovoľne robite 🤷🏼♀️
@anonym_211c13 poraďte mi co mam robiť nemám tam už ísť alebo ja neviem hanbím sa strašne
@mstla hanbis sa, ze si si nechala neoprate spodné prádlo u frajerovej mamy. Ale ze z teba robia handru a musis prať a upratovať detskú izbičku frajera co žije s mamkou a je totálne neschopný dilino to je podla teba ok?😂 ja by som tam uz nepachla nikdy v živote a toho trtka by som tiez nechcela vidiet nech si princ dava prať mamicke
@mstla ženy ospravedlnila sa a píše,že ju to mrzí a citi sa trápne a okrem zhodenia ste jej nepovedali nič čoby nevedela.Kúpiť kvety ,bonbonieru a ísť sa osobne ospravedlniť a ide sa ďalej🙂 nebojsa aj horšie veci sa stávajú aspon si sa poučila
@anonym_e66087 neostalo tam týždeň utorok som len prišla domou a frajerove veci som dala oprat a moje som chcela dať potom a už nebol čas nebudte taký krutý na mňa mam 19 a keď som tam jeho mama mi dáva všetko robiť on išiel zo mnou ku nám on si bral veci mne do kabelky a mne tam už nevošlo do kabelky
@mstla prepáč, nie sme krutí, len chýba viac informácií v príspevku a takto to vyznieva fakt divne keď je to vytrhnuté z kontextu a fakt to vyzerá z tých pár viet ako keby si jej tam nechala týždňové gaťky a odišla... fakt keď si po sebe prečítaš svoj príspevok kde sa nepíšu detaily, nedá sa ti normálne poradiť prepáč...
Keby to bolo možno viac detailne čo a ako sa stalo vysvetlené, možno by sme ti tu všetky dali za pravdu. Si v ťažkej situácii a hlavne trápnej, keďže jeho mama reagovala ako reagovala, z tých pár viet vyzerá byť nepríjemná, ale opäť - na základe pár slov nemožno súdiť ani radiť.
Ak teda píšeš, že sa ti ospravedlnila, že sa to nikdy počas 2 rokov nestalo a je to naozaj tak - vysvetlila by som jej detailne čo a ako sa stalo - nech sa teraz hanbí ona za svoje výstupy.
A k tým jej radám, že sa máš o neho starať ako žena a máš mu prať a upratovať izbu: on už jednu mamičku má, druhú nepotrebuje. Nežijeme v 18 storočí, kedy muži zarábali a ženy sa starali aby on chodil v čistom. Má ruky? Aká som šťastná, že môj muž chápe, že ked chodíme obaja do práce, máme rovnako veľa voľného času na pranie a upratovanie a podľa toho sa k tomu aj stavia, ze nemusím po ňom zbierať ponožky a umývať riady a že jeho mama nám do toho nekybicuje. Každá žena si hľadá najskôr muža a nie rovno syna aby sa mohla už v 20tke starať. Či? Držím palce, s ním, aj s mamičkou.
Že svokra 😁😁😁 je to matka tvojho priateľa a nie svokra. Šak čo si v taške donesiem, to si aj odnesiem. Ale ak tam prídeš... porozprávaj sa s pani...o jej predstavách
Nigdy🙈
Čo tam ten tyzden robiš ked podla niektorych nemas ani jeho izbu upratat,aby si len nebola za služku a nestihaš si ani veci oprať...
Ja chodim k dcere na cca 3_5 dni a veci špinave si hned davam do sačku do kufra nech ich tym neobťažujem.vyperiem si doma.
Osobne by ma obťazovalo mať doma synovu frajerku este ani nie snubenicu a najst po nej kdekolvek v mojom dome spinave gate tak by ma piclo.Takze ak uz tam si tak upratuj a kolac upeč.lebo predpokladam.ze za stravu a vodu neplatiš nič.A vsetky veci si per vylucne u seba doma.vzdy.kym nebudes jeho manzelka.
no priatel je jaky pan. mama okolo neho skace ty oolo neho skaces a co robi on pre teba? ty mu nemas co pratat izbu a obskakovat ho a on ti nema co rozkazovat ... mna by zaujimalo,preco sa nebavis s mamou o om? ale tu napises?? kazdopadne ... neviem ako sa sprava k ebe ,ale ak nechces byt len putka domaca,kt sa bude bat buducej svokry a mat manzela neschopneho sa postarat ci zastat ta utekaj kade lahsie
no priatel je jaky pan. mama okolo neho skace ty oolo neho skaces a co robi on pre teba? ty mu nemas co pratat izbu a obskakovat ho a on ti nema co rozkazovat ... mna by zaujimalo,preco sa nebavis s mamou o om? ale tu napises?? kazdopadne ... neviem ako sa sprava k ebe ,ale ak nechces byt len putka domaca,kt sa bude bat buducej svokry a mat manzela neschopneho sa postarat ci zastat ta utekaj kade lahsie
@anonym_339231 a co ma ona robit tyzden na navsteve ,ked predpokladam,ze im nic neplati za stravu,vodu,energie? Neupratat,nic nerobit v kuchyni ani v kupelni? A mozno je tam takto tyzden kazdy mesiac....ani prstom pohnut,len nech preboha nie je za sluzku? Ty by si brala taku " nevestu"?
@anonym_339231 a co ma ona robit tyzden na navsteve ,ked predpokladam,ze im nic neplati za stravu,vodu,energie? Neupratat,nic nerobit v kuchyni ani v kupelni? A mozno je tam takto tyzden kazdy mesiac....ani prstom pohnut,len nech preboha nie je za sluzku? Ty by si brala taku " nevestu"?
@janinah ano ma pomoct ale nie aby to bolo rozkazom ... ona nieje jej mama .. mlada ma pomoct sama a spolu s priatelom .. kedze aj ten stale byva u mamy ... nie ze milostivy si vajca vala a matka krici na nevestu co vsetko musi porobit ...
Ja teda neviem, to je naozaj taky problem vyprat pradlo niekoho, kto je na navsteve? Ked pridu moje deti domov so svojimi polovickami, nemam problem s tym, aby som im vyprala veci. A som radsej, ked ich daju do kosa na spinave pradlo a nie aby sa povalovali kade tade. Neviem teda, co je na tom nehygienicke. Je to kos na spinave pradlo.
Prosim ta uz Nigdy nepis NIGDY,lebo to je horsie ako kolom do oka. Naozaj. Douc to slovencino a na frajera sa vyprdni,lebo inak budes do konca zivota jeho sluzka.
Ja teda neviem, to je naozaj taky problem vyprat pradlo niekoho, kto je na navsteve? Ked pridu moje deti domov so svojimi polovickami, nemam problem s tym, aby som im vyprala veci. A som radsej, ked ich daju do kosa na spinave pradlo a nie aby sa povalovali kade tade. Neviem teda, co je na tom nehygienicke. Je to kos na spinave pradlo.
@renab vy ste milá
@mstla prosim ta zabudni, na tie slepačie komentare, ze si humusacka a neviem co. Travis tam asi viac casu. Preco by si sa mala navlacovat s taškou so špinavým pradlom ???? WTF. Ale ine ti chcem napisat. Si mlada. Chod z tejto rodiny prec. Nemas co obskakovat svojho priatela, ani mu upratovat, ani prat ako to od teba ziada svokra. Ak si dala spinave veci do kosa na pradlo… no a… kam si ho mala dat… do skrine? A ak niekto bude argumentovať, ze si len na navsteve… tak aj navsteva ma mat svoje sukromie. Nema co na teba kricat. Ak krici svokra, bude aj jej syn. A este jedna hviezda tu pisala, ci nieco platis 🙈🙈🙈🙈 ja uz nerozumiem tomuto svetu. Co sa kto do toho stara DPC, ci platis, ci tam ješ, ci peries. To je uplne tvoja vec a vec danej rodiny. Mam dvoch synov ale ak tu budu chodit ich priateľky a prespávať tu, tak v prvom rade mi bude platit syn a nie to dievca. Ak vobec budem chciet aby platil syn. A ak si mlada z casu na cas proste hodi pradlo do kosa na pradlo, tak ho vyperiem. Urcite jej nebudem volat. A ani jej hovorit, ze o moje dieta sa ma postarat. Synovi by som hovorila, kym pride mlada, tak tu uprac aby sa tu citila dobre. O zenu sa treba postarat. Vazne vazne nechapem tie hnusne sedliace komentare niektorych.

@anonym_e66087 neostalo tam týždeň utorok som len prišla domou a frajerove veci som dala oprat a moje som chcela dať potom a už nebol čas nebudte taký krutý na mňa mam 19 a keď som tam jeho mama mi dáva všetko robiť on išiel zo mnou ku nám on si bral veci mne do kabelky a mne tam už nevošlo do kabelky
@mstla keď už si dala prať frajetove veci, tak si mala vhodiť aj svoje a oprať naraz. Jeho nauč prať, keď ho nevedela mama, ty sa nauč písať a slušnosti, že v cudzom domove nemôžeš bez dohovoru používať ich veci, nechávať pohádzane spoďáre kade tade. Ani mne by nebolo príjemné otvoriť kôš alebo vyberať a triediť prádlo, a tam na mňa čumia použité gaťky cudzej baby. Nie si doma, vo svojom, tak uvažuj a neobťažuj.