icon

Svokra ma nemá rada. Kde je chyba?

lili235111
17. okt 2012

Ahojte baby 🙂 Mam mensiu dilemu,mozno ste si uz niektora tymto istym presla co ja,preto vas prosim o radu co dalej a tak.S mojim priatelom sme len nieco vyse roka spolu,cakame babatko.Ked sa to jeho mama dozvedela(povedal jej to drahy s placom),zacala byt ako posadnuta vsetkym zlom. Jasne ze si nas zavolali k sebe o tom vsetkom sa porozpravat(viac ako by sme sa rozpravali spolu ropravala ona)bola som vtedy na zaciatku 3.mesiaca velmi som sa bala o nase babatko ked mi kricala u nic veci ze:som znicila tri mlade zivoty(sebe,malej a drahemu),ze je to hamba,ze budeme zivorit(priatel zaraba)a ceresnicka na torte bola ked sa ma spytala ci nechcem ist na potrat automaticky som odpovedala NIE!!! ...ona sa zodvihla a odisla ku svojej odine vedla do domu....odvtedy som ja ta najhorsia,zacala i davat preverovat na policii ze akeho som povodu,co somzac aku mam rodinu, cela ich rodina ohovara moju a my nic nemozeme spravit :( ked je nejaka oslava moj priatel tam je ale ja som u seba doma a cakam kym pride(pretoze mna nikto nepozval) taketo veci sa stavaju stale ci uz ide o hody alebo oslavy vsade je moj drahy a ja som doma :( povedzte mi co mam robit???Ja som jeho amme nijako neublizila...alebo som jej ublizila tym ze cakam z jej synom jedinym dieta??? ☹ ked som priatelovi povedala aby s tym jeho mama prestala ze uz nevladzem ze ma skoro rok takto deptaju a urazaju odpoved od neho som dostala ze ja na neho tlacim nech si to vyriesi tam a oni zase ze si to ma vybavit somnou....ale co si ma vybavit somnou nechapem ☹ ked som mu povedala ze ja sa vynna za nic necitim a nemam sa preco jeho rodine a mame ospravedlnovat tak bol ticho....prosim poradte ako vyjst s tohto kruhu ☹ velmi ma to nici,nie som zvyknuta na taketo situacie,cele tehotenstvo som v strese a v smutku,nemala som ani jeden den kludny......dakujme za kazdu odpoved

dasulik123
18. okt 2012

@lili235111 partner nech sa spameta a zacne v prvom rade mysliet nato ze coskoro sa stane otcom alebo sa bude nadalej spravat ako soplave decko,ktore sa evidentne boji vlastnej mamy,ze ako bude reagovat ked sa postavi na tvoju stranu a bude bojovat za svoju rodinu.to je nemyslitelne,aby sa takto k tebe spraval.on uz si zaklada vlastnu rodinu ci nie?a nie mamicka,otecko a ostatni clenovia jeho rodiny!!!pozri podla mojho nazoru mas viac moznosti ako tuto situaciu riesit.ja by som dotycnu pani svokru uz v zivote nechcela vidiet uz len zato ze ta posielala na potrat,to sa neda toto ospravedlnit ani odpustit.bud sa mlady pan zacne spravat ako dospely alebo moze ostat pri mamicke.a ty mas svoju mamu.ktora ti urcite viac pomoze ako ten tvoj priatel aj s celou jeho podarenou rodinou.nielen po financnej stranke ale hlavne po psychickej.a takto dalej zit,ze ani vlastny partner ta nevie podrzat a zastat sa,naco to je dobre?budes sa len dalej trapit a ani sa nebudes sustredovat na to,ze o chvilu bude z teba mama.a ked bude s chciet dojcit,tak predovsetkym budes musiet byt v pohode.zivot je kratky nato,aby si sa takto trapili,ved ta ponizuju,ublizuju ti,robia z teba menejcennu.ja by som sa na nich vykaslala.uvidis ked ich budes ignorovat a mala sa narodi tak aj ked sa ti neozvu tak mi ver ze svokra bude zvedava na malu.a ked nie tak nie je normalna.rychlo prec od takych ludi,aby nebolo uz prilis neskoro.teraz je dolezite ze budes zanedlho rodit,musis sa teraz sustredit na tvoje dietatko a nie na hlupych ludi.drzim palce,aby si sa rozhodla spravne.neobetuj svoj zivot ludom,ktori si to vobec nezasluzia.nestoja zato!!!

maminuska
18. okt 2012

@lili235111 ja som pochopila princíp, ale možno je fakt lepšie že tam nechodíš. Sama nevieš aké nervy by si tam mala a teraz keď je to malinké tak to zrovna nepotrebuješ. Nechcú ťa tam , nemajú ťa radi , partner si ťa nezastane ba naopak chodí tam ako keby sa nechumelilo . Jeho postoj by mal byť v tomto iný.

lili235111
autor
18. okt 2012

@dasulik123
@maminuska mate pravdu baby,nezastane si ma lebo sa boji a to dobre neni 😒 dufam ze sa zmeni a raz pride cas a zastane si ma.Asi je naozaj lepsie ze tam nechodim,aj tak by to bola z tej strany len falos

jabadaba
18. okt 2012

Kde je problem? V "svokre" jednoznacne! Mas moju uprimnu sustrast, ze si vyfasovala takuto tupu kravu, bez urazky. Takze hanba je to, hej? A este tvoja? A znicila si tri zivoty? Tak po tomto by som ju poslala tak do pecka, ze by sa nestihla nadychnut a dolozila by som jej este dovetok, ze ak niekto niekomu znicil zivot tak jej syn tebe, kedze Ta oplodnil a ona tupa truba ho zabudla poucit ako prasit a nerobit deti! 😠 Je to ona kto zlyhal a zlyhala ako matka, ktora nepripravila svoje dieta na mozne nasledky. Ak ich tak fatalne berie. Joj, je mi Ta velmi luto zlatko lebo toto dobre nezacalo a ani dobre nebude. Ver mi, pokial ma vasa laska strbinky, toto vami bude otriasat cele roky az sa vam vztah rozpadne. Pokial sa Ta partner nezastane a materi nevysvetli ako sa veci maju, tak s jedlom rastie chut a ta sprostana Ta bude ponizovat a urazat, kde sa len bude dat. A este rada, co sa Ti nepaci ries okamzite, nezberaj to v sebe. Nie je nic horsie ako nereagovat ked Ti ublizuju ci krivdia, a ked sa to hromadi. Clovek potom vybuchne, skodi sam sebe a este sa to otoci proti nemu. Takze najblizsie ak bude mat taketo dristy mamicka partnera, stopni ju a si vypros taketo jednanie. Dobre jej to natri, bez hysterie, s kludom anglicana a s usmevom na tvari, to zabera najlepsie. A treba sa to naucit, vo vlastnom zaujme. 😉

lila69
18. okt 2012

@lili235111 je mi smutno ked citam tvoj pribeh. Ja som tiez asi rok mala vztah s chlalanom -jedinacikom z dobre sitovanej rodiny. Jeho mamina aj oco boli super, ale na nom bolo vidno je je to jedinacik - jeho spravanie aj ked bol velky gentleman, bolo predsa len sebecke a vzdy bol na prvom mieste ON. Takze chapem povahu tvojho draheho a popravde nemas s tym co velmi spravit. Svokra si svojho synacika z narucia nepusti a on ani odist nechce. Keby sa postavil ako chlap a povedal DOST, ze si jeho priatelka, cakate dieta a nech to laskavo vsetci respektuju,aj svokra by sa snad inak spravala a ak nie, obmedzili by ste kontakty, ale nie ze on je na oslave u maminky a ty doma ☹
Co ti poradit - asi by som sa zacala pripravovat na to, ze mozno vas vztah dlho trvat nebude a ked za tebou stoji mama, vsetko jej povedz, nech rata s moznostou, ze jej mozno v dome-byte (neviem kde byva) pribudnu dalsi dvaja podnajomnici (ty s malym).
Dieta ti zobrat len tak nemozu, to sa neboj, v porodiciach existuje rooming in, takze babatko stale na izbe a ked budes trvat ze okamzite po porode ho chces mat u seba musia ti vyhoviet + mozes s nim absolvovat vsetky tie novorodenecke vysetrenia.
A mozno budes prekvapena, mozno narodenie dietata svokru obmakci. Ved ona svojmu synovi dala vsetko co mohla, tak preco chce svojmu vnucatu zobrat to najcennejsie teba - jeho mamu?

henikav
18. okt 2012

@lili235111 Chyba urcite nie je v tebe, je to len tym, ze kazda svokra ma svoju diagnozu, nic si z toho nerob. Je len na tebe ci sa prisposobis, alebo ju budes ignorovat. Ta moja ani svokor pre mna neexistuju a mam to vyriesene, ziadne hadky, zlost, natahovacky. Manzel moze ist na navstevu sam a ked sa vrati nechcem ani vediet co bolo, kde bolo a co je nove

spiro
18. okt 2012

Mila lili,v prvom rade Ti chcem povedať,že to čo preživaš je malinko z toho čo som prežila ja.Príbeh na jednu knihu a to som so svokrou "iba 8 rokov" . Úprimne TI radím odpovedať si na tieto otázky: Chcem aby ma moja svokra akceptovala ? Ak áno prečo? Chceš byť dobrá nevesta- priateľka syna? NEBUDEŠ NIKDY! Prepáč ale to je fakt! Jednoducho niektoré bytosti ktoré voláme svokry nikdy neprehltnú to, že jej synáčik už počúva inú ženu a ešte ju aj ľúbi. Prestaň sa trápiť. Ver mi že tým nič nevyriešiš ale ver mi že čas to vyrieši. Nezhadzuj sa, ver si a daj jej najavo, že je síce matka svojho syna ale jej syn je otcom Tvojho bábätka. Čakáš bábo a to všetko cíti a aj hormóny hrajú akú takú úlohu. Nerob nič, nevnucuj sa, nesnaž sa s nimi stretávať bolo by to len pre Teba ťažšie. Nauč sa žiť bez nich! A priateľ to ma ťažké lebo aj môj manžel hovorí, že sedí na dvoch stoličkách. A ja hovorím, že bral si len jednu. Jedna dobrá spisovateľka napísala, že sa cíti ako stolička, nepotrebná, sama, len keď ju potrebujú zoberú si ju. Ja už 2 rok sa tak správam. Dôležité rozhovory sú bezo mňa, rozhodnutia bezo mňa tak všetko je bezo mňa! lebo ja som stolička.
Pre pokoj Tvojej duše pár príkladov: Keď som prišla z pôrodnice prvé slova boli: No a teraz uvidíš čo to je mať chlapca!
A v 38tt som mala chrípku kedy som nevedela vstať z postele tak prišla za mnou, a vykričala mi že mám ísť na slnko von lebo zabíjam dieťa. Podotýkam nevedela som vstať z postele. A ešte jednu vec: Nikdy ale nikdy sa k nim nesťahuj. Ja som to spravila a žijem svoje peklo na zemi. Ale keď vyrastiem odsťahujem sa 🙂 Držím Ti palce a keď budeš chcieť napíš svoje pocity dňa niekde na papier ! Uľaví sa Ti! A môžeš aj mne🙂 Držím palce, Ty sa drž svojej lásky a toho že bábätko je už za chvíľu tu. Možno ono niečo vyrieši!

lili235111
autor
18. okt 2012

ked ja uz niekedy ani sil nemam to riesit a vobec nie za horuca,lebo vzdy ma to tak zrani ze som zoslabena minimalne na dva dni

lili235111
autor
18. okt 2012

@spiro dakujem velmi epkne za radu,tiez som mala moznost ist k nim byvat ale sama som povedala nie dakujem po tom co vsetko robia

mirkave
18. okt 2012

@samantha223 moj mg je jedinacik 🙂

jankazke
19. okt 2012

Ahojki,necitala som vsetko co ti baby radia ale, nie je to dobre a ver ze bude hur,teba sice nechce a neberu nikam ale tvoje deti pre nu lukrativne a lakave budu...a potom co?
tiez budes v pohode cakat doma? A to ze sa ta teraz zastane ci sa s nimi raz pohada ta sice potesi ale ver ci nie nic neriesi.po case sa dostane do toho ako je zvyknuty z domu.na to sa priprav,to su veci co stale dookola riesim ja a je to unavne a ak nepocuvam vety ze jej dcerku nepoziciam,tak su tu ine v style ze sa mi to vsetko vrati.takze uprimne situaciu mas na prd a s babatkom bude hur,nie je nic jednoduchsie ako pouzivat dieta ako zbran,rozvedene vedia svoje.drzim palce a ak sa ti bude chciet napis,sme na tom rovnako,akurat ja o dve deti a velmi vazne rozhodovanie ci sa nerozviest napred.

katika2104
19. okt 2012

@lili235111 nuz tak ti to objasnim 🙂
moja svokra MI TO ROBI 11 ROKOV...
je mi to ukradnute, pochopila som, ze nemam pravo tlacit mojho muza do ultimat typu bud alebo... je svojprany a to, ze mame spolu deti neznamena, ze musi stat jednoznacne pri mne...
svoju svokru si vazim ako jeho matku, ako zenu v rokoch... tam niekde to zacina a konci, preto nech sa deje, co sa deje, spravam sa slusne...
a zazila som i obdobie, kedy chodila uz mojmu vtedy manzelovi davat pusu na dobru noc, tehotnu ma vydierala kvoli dcerinmu krstu manzelovou expartnerkou, snaha rozdelit nas trvala roky, ignorovala moju dceru a vsade vyplakavala, ako im ju nechcem ukazat, ako zijem na ich ukor, ucet a neviem co... a udialo sa mnoho veci takych, na ktore spominat nebudem, nakolko sa mi nechce a nebudem to ani rozoberat na verejnom fore, ale ver, ze toto, co mas, je v mojich ociach s odstupom casu malina... casom som dozrela, beriem to ako uzitocnu ziotnu skusenost a hlavne mi to svieti ako cerveny vykricnik, aby som sa tak nespravala k partnerom svojich deti..
si mlada a velmi dobre viem, co som ti napisala, boj s partnerovymi rodicmi je boj s veternymi mlynmi, ak s nimi bojovat chces, tak vela stastia...
si na zaciatku cesty, nevies, co bude o rok o dva, kludne si zavri dvere... pretoze moj zivot, moja skusenost, tvoj zivot, tvoja skusenost...

katika2104
19. okt 2012

@sendy182 ano, to by bolo logicke, ale nie kazdy rozmysla tak, ako ja, ty, ....
nuz a tiez sa moze stat, ze syn proste len nedokaze povedat mame, ze to chce inak... mozno aj naberie odvahu, len pri stretnuti s mamou proste strati guraz...

katika2104
19. okt 2012

@moon1979
ano, na jednej strane mas pravdu, je to logicke, ale na strane druhej, kolko je takych matiek, ktore nedokazu doslova prezut synovu prvu pusu, atd?
kolko je takych matiek, ktore jednoducho nechcu akceptovat synovu volbu a najradsej by mu vybrali partnerku same? a najlepsie ziadnu? mnoho...
a na druhej strane, kazdy jeden clovek, s ktorym mame nejaky problem nam len nastavuje zrkadlo, nieco sa mame naucit... tak sa ucne a nemarnime cas riesenim zatial neriesitelneho...

michele11
19. okt 2012

@lili235111 Ahoj, necitala som celu diskusiu, co ti baby radia, ale pisem z vlastnej skusenosti, u nas je to v podstate to iste, len je to moja mama, ktora nenavidi mojho priatela, okrem ineho aj preto, ze si dovolil spravit babo jej jedinej dcere. Ked je u nas nejaka oslava, moj priatel na nej nie, moja rodina si ho preklepavala, kde sa dalo, dokonca asi aj u jeho byvalej zeny, cize poznam to, o com pises. Neviem, ci byvate spolu, ale ak nie, urychlene to treba spravit, a jeho rodinu nijako nekomentovat, ani v dobrom, ani v zlom, teraz ste vy dvaja a coskoro traja rodina, ak ho nechas, aby nanho dlhodobo vplyvali, moze sa stat, ze zacne rozmyslat aj nad tym, ze ta necha. Ja som cele roky pocuvala o chybach a nedostatkoch mojho partnera, stale sme spolu a lubime sa, ale je pravda, ze obcas, ked mame horsie obdobie, uplne mimovolne si spomeniem na to, co mi nanho vykrikovali a ze niekedy mozno mali aj pravdu. V kazdom pripade ti drzim palce a netrap sa svokrou, ona mala o zivote svojho syna ine predstavy a asi sa s tebou nikdy nezmieri, neminaj na to energiu, je to zbytocne, sustred sa radsej na babatko, to ti da tolko lasky, ze budes tou najstastnejsou zenou na svete aj bez svokry.

meloa
19. okt 2012

ťažko radiť, ale po svojich skúsenostiach....by som odišla od priateľa a jeho rodiny, a radšej by som bola sama a s dieťaťom!!!
Prečo???? Pokiaľ tvoj priateľ sa ťa nezastane, nechce to riešiť, netrápi ho to...tak sorry , ale to naozaj nemá žiadny význam, aby ste akože tvorili naoko super rodinu - len kvôli tomu, že čakáš dieťa. Teraz by ti mal byť oporou, onedlho porodíš JEHO dieťa a on? Nevie zaujať stanovisko normálneho chlapa, bojí sa svojej matky a akoby ticho súhlasil s ich názormi, prepáč, ale toto sa u neho zrejme nikdy nezmení....
A ver, že ťa bude strašne mrzieť , keď ti zoberie dieťa a pôjde s ním ale bez teba k svojej matke ....
júúj máš to veľmi ťažké, ale rozhodnúť o tom, ako to bude v budúcnosti máš len ty, tak naber odvahu a nedovoľ, aby sa k tebe takto niekto cudzí správal....lebo ak to nezastavíš teraz, ver, že potom to bude oveľa ťažšie a zložitejšie....
takže moja rada - odísť od priateľa a kašlať na neho a aj jeho rodinu - lebo to sa nezmení nikdy, a v oporu v ňom teda nemáš žiadnu - a ešte by som silno premýšlala, či by som ho zapísala aj do rodného listu ako otca - lebo takéto " svokry" najskôr ťa budú posielať na potrat a potom sa budú robiť tie naj.naj.naj.babky a ked budú chodiť budú vyplákavať ako oni nemôžu byť so svojou vnučkou alebo vnukom.....jáj naozaj si premysli či ti ten chlap za to všetko stojíí...........a prepáč ak som ťa náhodou mojím názorom zranila,

moon1979
19. okt 2012

@katika2104 mne to nemusis hovoriť, ja jednu "taku" svokru mám ... ale u mňa mala smolu, lebo narazila na kamen 🙂 no ine partnerky syna sa jej podarilo odplašiť ...

katika2104
20. okt 2012

@moon1979 myslim, ze bude skusat dlho....
mne sa rokmi overil pristup, mudrejsi ustupi 🙂
stara pani komentuje, ja sa "priblblo" usmievam a myslim na to, ako mi bude doma fajn 🙂 alebo sa proste otocim a idem sa hrat s detmi... lebo ako sa hovori, kde niet divakov, tam niet divadla...

jankazke
20. okt 2012

@katika2104 kati,zas nie kazdy je taka povaha, to ta uprimne obdivujem,ja ju este len pocujem jak cosi komentuje a mam chut jej struhnut,nie ze sa usmievat.tym myslim najma komenty tykajuce sa deti.

moon1979
20. okt 2012

@katika2104 ona sa uvedomila, ale už bolo neskoro ... najvačší trest za to všetko zlo čo narobila je pre ňu to, že nemôže byť často s krpcom ... uvedomila sa, ale hold ... ja nezabúdam ... zopárkrát ešte vystrčila rožky, lenže ja som tvrdý kameň a nenechám si brnkať po nose, tak som ju veľmi rýchlo uzemnila ... musela som to urobiť ja, pretože môj manžel je v tomto skoro taký istý, ako holky čo otvorila túto tému ... proste on matke nič nepovie a je len prostredník medzi nami, nazvala by som ho hromozvod alebo "tieniaca stena" aby som náhodou po nej nevyletela aj inak, ked ma vytočila do nepríčetnosti ... ale to sú už časy dávno minulé, vie, že u mňa s tým nepochodí a keď chce vidieť vnuka, hold musí byť za dobre so mnou ... všetko mohlo byť inak, keby sa vedela vpratať do kože ...
akosi si neuvedomila ked robila zlobu, že môžem byť potenciálna matka jej vnučať ... uvedomila si to až príliš neskoro ... smola

moon1979
20. okt 2012

@katika2104 niekedy sa to podobalo zo sceny zo slunce, seno - "držte mne, nebo s ní udelám dve a ješte vošlivejší" 😀

jankazke
20. okt 2012

@moon1979 😀 si ma velmo pobavila 😀 dikesko

moon1979
20. okt 2012

@jankazke by som mohla knihu vydať o mojej svokre 😀 aaaaaaach ... ale už máme snád to najhoršie za sebou, vie, že nemá provokovať, preventívne raz pol roka jej to treba pripomenúť, ale potom seká dobrotu (minimálne predomnou, ostatné ma nezaujíma ... ) 😀

katika2104
21. okt 2012

nuz, myslim, ze kazdopadne stoji za zmienku, ze raz i my budeme svokry 🙂 🙂 🙂

katika2104
21. okt 2012

@jankazke chce to cvik :D :D :D

dedikatessa
21. okt 2012

Asi najvecsi problem je ze tvoj priatel nestoji pri tebe a nie je este vyspelý a mozno ani uplne rozhodnuty ci vobec chce s tebou ostat. Pokial nebyvate so svokrou tak by som to po istom case zacala ignorovat a uplne s nou prerusila kontakt a vsetko pokial by sa nerozhodla zmenit svoje spravanie ale ty to mmusis riesit s priatelom aj ked ste este mladí a ani pre teba to urcite nie je idealna situacia.
Ja byvam v jednom dome so svokrou tiez je to niekedy strasné ale jedine co ma drzi je ze moj manzel je so mnou nech sa deje cokolvek. No predtym ked sme spolu chodili to tak nebolo a trvalo to dlho kym sám uvidel svoju mamu a pochopil veci. Je to proste tak ze muzi su stale deti v kazdom veku a kedze je jedinacik tak je to asi este horsie.
Drzim ti palce hlavne si nenechaj kazit vlastny zivot a moznost mat usmev na tvari koli iným ludom naozaj to nestoji za to a casom to sama uvidis. 😉

mravvcek
21. okt 2012

moja ☹ uplne ta chapem,nenarobis nic....ona ta proste berie za sokynu,ze si jej ukradla syna a uz ho nebude mat pre seba....niektore svokry to takto beru a citia,co je pre nevesty strasne zleeeeee.....povedz jej,ze sa velmi zle citis,ze ci si jej nejako ublizila....skus sa jej opytat....a ked nezareaguje vykasli sa na to...nezmenis ju....ona ta chce brat ako prekazku a nezmeni to ☹ zial,len sa netrap nad tym ona prdlajs vie aky si clovek,poviem ti neoplati sa nad tym rotzmyslat a trapit aj ked viem ze je to veeeeeeelmi tazke.....

lili235111
autor
21. okt 2012

Vcera sa staa jedna vec,priatelova mama bola niekde na nejako pobyte takze mal otca sameho doma.ked priatel prisiel z roboty tak mu volal otec ci NEPRIDEME,zostala som v soku.Najprv som sa pytala priatela ci naozaj neni jeho mama doma,ci ma tam naozaj necaka nic zlea tak,mala som proste strach.Uz kde sme sa blizili k ich domu som mala zaludok zovrety a uz som len cakala co zle sa stane.Nakoniec sme tam boli asi 4 hodiny,jeho otec mi nabalil plno jablk,rajcin,spravil mi caj,ohrieval mi jest,vlasne doslova ma nutil jest :D ale aj tak som nic nezjdla lebo som bola taka nervozna ze by nic do mna nevoslo.Potom sa ma pytal ked somnou nebol priatel ze kedy to uz cakame :D dnes by sa mala vratit jeho mama domov tak uz vcera som sa priatela pytala ci sa nebudu hadat jeho rodicia za to ze som tam bola odpoved:mozno ano...tak etraz uz len cakam s cim dojde a co mi povie....ale zo vcerajsku som vazne v soku 😅

janinah
21. okt 2012

@lili235111 požiadal ťa partner o ruku? či sa mamky bojí? to by ma zaujímalo....si veľmi mladučká a trápia ťa veci ,na ktoré by si sa mala kľudne vy...ť,netlač partnera medzi dva mlynské kamene,ži si svoj život,teš sa na babetko /bude nervozne,lebo aj ty teraz si/,užívaj si chvíle s partnerom a nekaz si ich rečami o svokre,situácia sa utrasie 😉

sendy182
22. okt 2012

@lili235111 ahoj aspoň vieš že svokor nemá s tebou problém....len jeho žena 😢 ............v tomto očakávaní "nestresuj"....užívavaj si tehuľkovanie............ako vravím uvidíš............ak by tvoja svokra náhodou zmenila postoj k tebe.....tak sa snaž byť "normálna"......nevtieraj sa.... zdravý odstup a slušnosť si zachovaj..............drzím ti palce...nech to dobre dopadne 🙂 🙂 🙂 🙂 😉