Svokra prišla na 3 dni a doniesla si so sebou malé kura
Máme 3mesačne bábätko, svokra dnes prišla na 3 dni pomáhať, a priniesla so sebou aj malé živé kura (brojler na domáci chov), vraj je slabé, treba ho kŕmiť a zobrala si ho rovno do svojej izby. Kúpila to zrejme v piatok, a vraj pri preberaní si nevšimla že je jedno slabé, a doma ho nemohla nechať. Dopredu nič neoznamila, proste prišla aj s tým . Ako by ste reagovali?
V živote by som tu svokru nechcela ani na deň nie to na 3 dní
pred pár rokmi som počúvala známeho známeho slovenského aleroóloga , ktorý hovoril, že treba deti nahnať k domácim zvieratám a bude po alergii. Veľká hygiena oslabuje imunitu. V minulosti si ľudia odtrhli paradajku, uhorku v záhradke , poutierali do teplákov a boli zdraví
@tykat nam tak raz svokra kilo zlata doniesla 🤣malemu k 1 narodkam a teda nevadilo 🥹 …no musela som ho vratit lebo to bolo vsetko svokrove 🤣hrube retaze obrucka . Uz mala demenciu chudatko ale vzdy mala dost rozum svoje sperky si nechat a datovat svokrove. 🤣ale dava to vlastne zmysel babo vnukovi muzske šperky 😂
Ked ti nevadi mat svokru na niekolko dni doma 😀tak kuriatko je najmensi problem. Ved ho mà v krabici ruky si umyje..kuriatko ta nebude kritizovat nebude nic hodnotit len sa bude tisko snažit prežit. Muzovi by som to netajila Ved nemoze byt tak nevsimavy aby si 3dni nevsimol ziveho tvora v dome. Nemusis ju chranit pred vlastnym synom . Je dospela ked k vam to kuriatko niesla ratala aj s jeho negativnou reakciou. Ved vlastny syn jej koli kuriatku hlavu neodkusne ani ju nevyhodi. Ved vam dosla pomoct. Pred tou 5r je dobre ze to chces tajit male deti si chcu kuriatka pohladkat a take chore kuriatko by ale trpelo a nemuselo to prezit.
U babky v noci spinkali v kuchyni pod stolom, aby nezamrzli vonku 🙈🤣 samozrejme v krabici nedostali sme žiadnu infekciu
chcela by som taku svokru / alebo mamu. Aj ked chapem, ze ak mas prve babo, tak reagujes inak, ako tie, ktore maju viac deti. Urcite to nemyslela zle, chce ti aj pomoct a chce pomoct aj kuratu. Sa pamatam ako dieta, ked mala stara mama - obe stare mamy - kuriatka a nevedeli sme sa od nich odrthnut. Ak je kuriatko z kontrolovaneho chovu, tak chorobu neprinesie.
Ja by som lahsie zvladla 3 dni kura ako svokru🤣
@jankalukasova juj 😅 niesť zajačiky na grilovačku je trošku dvojzmysel 😂😂😂.... ale chápem, nemohla ich nechať dlho samé
Ja by som sa potešila 🐣🐤🐥
@babulkomale nezapájam sa často do komentov, ale tento na dosť zarazil . Či už svokra alebo mama má chodiť pomáhať s radosťou , urobila syna a on/ona má syna/dcéru , je to jej radosť aj povinnosť , je to aj jej krv . Neviem odkiaľ to beriete , že skoro musím prosiť mamu alebo svokru aby prišla pomôcť . Máte to trošku pomýlené . Je to normálny kolobeh života alebo teda rodiny , pretože potom tí starí rodičia skoro stále očakávajú pomoc od synov a od dcéry. Ja mám tiež takúto milú svokru aj svokra ktorých treba prosiť aby prišli aspoň pozrieť svoje vnučky …
Ale je to podarena tema, hej, moja svokra by asi kura len tak nedopratala😀 skrz hygienu by som sa nebala. Tak bud kurca vypiple v tej krabici alebo nie. Tak ja som skrz nejakeho padnuteho krkavca na dvore volala po celej ornitologii tu v kraji. Takze ja hadzat kamenom nebudem. Muz nadomnou lamal rukami, ze ci ma bavi vyvolavat kvoli jednemu vtakovi po polke republiky 😂 Nechcela som mu povedat, ze s tym zachranovanim vtakov to ma prehodnotit, vecer sa uz tvaril v ohrozeni zivota aj on 😂😂😂
@marieta777 však neprosí, choďte tam vy....
Ja mam prave v kuchyni cerstvo vyliahnute husatka, kuriatka a kaciatka. 😅🐥
@maciatkolulu samozrejme že ich tam posielam , ale po pravde nerozumiem tomu , prečo nemá chuť vidieť krásne zlatučke dvojičky v tom najmilšom veku 2 a pól roka
Zvyknem liahnut kuriatka v liahni, prvý týždeň po vyliahnuti ich mávam v kuchyni a deti to prezili bez ujmy na zdraví..
@wild.horses ja budem mať tento víkend majú sa mi liahnut kuriatka a prvý rok aj kacatka
Wau 🤭 akože originálne a trochu šok, ale zase čo je na tom také hrozné? Veď ho dieťaťu do postieľky nedá a ruky si umyjem...a domácej kuracie sa potom isto potešíte...skús sa na to pozrieť s nadhľadom 🙋♂️
Nevidím v tom absolútne ziadny problém 🙂
Moj manzel sa pyta, ze ci len jedno 🤣🤣🤣
Ved je to len 1 kuriatko, pravdepodobne bude v krabici, ziadny bordel Ti neurobi.
Ale chapem...uplne ine je zmyslanie v panelaku a ine dedincanov. Ja som z panelaku, niekedy by som nieco take tiez asi riesila...ale uz som 10r na dedine pri zvieratach, takze sa na tieto veci uplne inak pozeram a v byte by som sa uz asi nudila
Mne je to sympatické a je to ľudské - pomáha, kde treba 🙂. Pozdravujem pani svokru.
Niekedy sa stane, ze napr.zajacica odvrhne mlade. Neterky potom tie male zajaciky krmili striekackami mlieka kazde 3 hodiny a odchovali ich. Mali ich v dome, v detskej izbe a nikomu to neprislo cudne. Taky je zivot na dedine. Jedno male kuriatko v skatuli hadam neohrozi cistotu Tvojej domacnosti.
Ja by som sa tesila. Ukazala by som ho dietatu a keby zaspalo,hrala by som sa s kuratom ja😂
@lenuska9999 ake fuj. Sak isto bude v krabici. My sme mali skotenu kacicu a v pohode. Vnútri aj so psom
😁usmevne, ale tak asi by doma same zahynulo...je mila...skoda, ze dietatko nie je vacsie, malo by radost zo zvieratka...
:D ten je dobrý
Momentálne som si po robote dala pohár vína, čiže som sa zasmiala😂😂 ináč by ma asi j÷blo😄😄 a nebývam vulgárna. Ale tak treba pomáhať
Nase deti sa tak tesia kuriatkam a zajacikom...9r syn stale hovori a pocita kolko tyzdnov, kym sa nam vyliahnu kuriatka 😊
Bud rada ze nejaku svokru mas...

Pôvodne som myslela, že si doniesla navarené 😀