icon

Svokrovci chcú ďalšie dieťa

terezaes
1. júl 2015

Ahojte potrebujem poradiť.
mám dve krásne dcérky ale svokrovci veľmi naliehaju aby sme mali dalšie dieťa lebo ONI chcu aby im dal ich jediný syn vnuka. stavaju ma do situácie že nie som normálna ked chcem mať len dve deti. mám pocit že aj keby sme mali to tretie a bude to znovu dievčatko budu naliehať aby sme mali štvrté a tak dalej až kým nebude chlapec. ja chcem mat len dve deti, tvrdo si za tým stojím, manžel ma chápe a plne podporuje a netlačí aby sme mali dalšie - tretie dieťa.
Svokra mi to raz povedala na rovinu že by som mala mať dalšie lebo moj muž je z troch detí a oni čakali že budeme mať chlapca. Oni to tak chcu a mám to rešpektovať.
ked som na rovinu svokrovcom povedala NIE NEBUDE DALSIE DIETA prestali sa zaujimat o naše dcéry a celkovo su radi ked tam chodíme čo najmenej. Milujem svojho muža a nechcem ho stavať do pozície JA alebo ONI ale zároven sa nechcem podvoliť ich predstavám.
Moji rodičia stoja na mojej strane.
DAKUJEM ZA VASE NAZORY 🙂

katarinamarkova
1. júl 2015

@terezaes povedz svokrovcom, ze ak chcu maleho chlapceka, nech si ho adoptuju 🙂

vintage_lady
1. júl 2015

Ahoj Terezka, čisto teoreticky, že by sa vám podaril chlapec, určite by si to odskákali tvoje baby, myslím tak, že by sa k ním neadekvátne správali, a boli by nie na vedľajšej, ale žiadnej koľaji. No, a ja som ironické a cynicke hovado, takže by som im to vysvetlila v tomto smere 😆 a to, že oni ku vám nechodia, aj že po vašej spoločnosti netuzia, hovorí za všetko. Veľa šťastia.
@terezaes

elanor
1. júl 2015

nabuduce ked zacnu rypat, tak im narovinu povedz, ze ked ONI chcu, tak nech si spravia vlastne. To ci vy budete mat dieta alebo nie je vasa vec, a nikto vam to diktovat nebude. Rozhodnete sa iba vy.

vintage_lady
1. júl 2015

Inak nadpis témy je perfektný 😊 zozente im nejaké podklady k adopcii. Aspoň bude zábava.

diablikovci
1. júl 2015

Existuje take cosi ako profesionalny rodic 🙂 Tak skludom sa moze svokra angazovat 🙂

jankastubka
1. júl 2015

Oni si mohli spravit tolko deti, kolko si predstavovali, tak sa mali realizovat, kym este mohli.
Je to najhorsie ked rodicia si riesia svoje komplexy cez deti.

jana_eyre
1. júl 2015

ked chcu a fyzicky sa im este da, nech maju aj 5deti, ved v tom im nikto nebrani 😀 😀

ale nech nenutia druhych do takychto rozhodnuti, je vasa vec kolko deti budete mat a nikto nema pravo do toho kecat..

jolinka
1. júl 2015

no tak to je sila toto 😝 😝 Nevesta ako prenajata maternica, co splna predstavy a ocakavania svokrovcov 🙄 🙄 🙄 🙄

Keby som mala ja splnat predstavy okolia a krutit sa podla toho, co si niekto praje aby som robila...tak sa krutim jak vrtula 😀 😀

Dalsia vec, ze o taky zaujem o vnucky, ktory je podmienovany porodenim dalsieho vnucata, samozrejme spravneho pohlavia ci inymi podmienkami...by som absolutne NESTALA 😕 😕 😕

terezaes
autor
1. júl 2015

@rawmamka tak ja mám v tomto smere nad slnko jasnejšie, ale svokrovci stále skušaju či náhodou svoj názor nezmením. Ja to vydržím

terezaes
autor
1. júl 2015

Dievčatá prečítala som si všetko čo ste mi napísali, a uz sa cítim oveľa lepšie niektoré reakcie ma naozaj rozosmiali a spomeniem si na ne vždy ked uvidím svokru. este na záver dodávam :
nie, nefinancujú nás,
nie, nejde tu o peniaze ale o nenaplnené sny a očakávania z ich jediného syna
áno, viem presne čo chcem
áno jeho sestry maju deti ale pre nich je podstatný len ich jediný syn (dodnes nechápem )
nie, nie sme ani královská rodina
vzdy sa budem k nim správať slušne ale rovnako si stát za svojími rozhodnutiami
ved napokon je to ich vizitka 😀

suri023
1. júl 2015

A rodis tie deti Ty ci svokra? Akoze mozno som az nechutne uprimna ale dost ma vytaca ked sa nejaky svokrovci snazia paru s.at do zivota v takych zasadnych veciach.

rawmamka
1. júl 2015

@terezaes Ok, skôr som tým myslela to, že sa vôbec niečim takým zaoberáš a že si oni vôbec niečo také dovolili. Ak by si bola silnejšia osobnosť, tak by ich niečo také ani nenapadlo, resp. ak by aj áno, tak to "zmetieš zo stola" jednou vetou a nemusíš mať z toho dilemu v rámci fóra. Nemyslím to v zlom, skôr na zamyslenie, lebo rôznych situácií bude vo vašom rodinnom živote pribúdať a je veľmi dôležité ako sa správaš v bežnom živote, ako ťa vnímajú tí ostatní, ale najmä ako si vážiš samu seba - ty si vzorom pre svoje deti. Dospeláci by sa nemali báť, že ich deti počujú pri debatách s inými dospelákmi, ale mali by sa báť toho ako sa správajú v reálnom živote, deti sú veľmi vnímavé a všetko kopírujú, nevraviac o tom, že dokážu "dekódovať" podvedomé správanie ostatných.

sonicika
1. júl 2015

@terezaes a dcery nemaju chlapcov? a svokra byva blizko? 🙂) 🙂)

kaja73
1. júl 2015

@sonicika tam ide podla mna o priezvisko...po dcerach sa nezachova aj ked maju synov.....po synovi by vsak vnuca-chlapec niesol rodne priezvisko cely zivot...asi chce dedko-babka aby sa zachovalo ich meno-priezvisko 😝 ich dcery im toto nezabezpecia,len syn .....mne z toho len toto vychadza..

pikino
1. júl 2015

Ja to chápem oni by radi pokračovatela svojho rodu. Nám ked sa narodila dcera tak moj otec mi dobreže nepoprial uprimnu sustrasť. Ale zaklincoval to ked potlapkal mojho muža po pleci, že nabuduce to určite bude chlapec. No nebude. Neplánujeme. 😀

asocial
1. júl 2015

@terezaes bolo to tu krasne povedane
@vintage_lady

presne toto som chcela napsiat, ak by sa vam podaril chlapec, uplne by zanevreli na dievcata a bol by pre nich len vnuk..je to posadnutost..

esteze je manzel normalny...
to, ze s vami v podstate nejako prerusili svedci o ich opicej drzosti...strasne sa mi hnusia takito ludia..nie, aby boli radi, ze maju vnucky, oni by vnuka...

pepittta
1. júl 2015

no uz len svokrovci by dirigovali moju maternicu 😀 😀 😀 😀 nech si spravia sami alebo nech si adoptuju a ked nebude chciet tak sa uraz aj ty ze ale ty to chces aby mali dalsie !!! 😀

tykat
1. júl 2015

@terezaes ...a ja že bude mať tvoj muž súrodenca keď svokrovci chcú ďalšie dieťa 😀
Svokre by som povedala nech sa nestará kto má koľko detí a vy ste spokojní s dvomi, a či je chlapec alebo dievča to vôbec neriešite a toto je tvoje posledné vyjadrenie na túto tému 🙂 Viac by som s ňou o tom nehovorila. Ak by nadhodila tak ticho, ak by dobiedzala tak odchod.
A popravde načo by sa tvoje deti vôbec mali stretávať s takouto osobou, ktorá nadradzuje chlapcov nad dievčatá? Ešte by im zrazila sebavedomie že sú "len baby".

elise
1. júl 2015

U nas ja nam bracha a ten ma 2 dcery, ja mam syna dceru. Pokial neterka si nenecha svoje priezvisko a neda ho svojim detom tak vlastne po meci rod skoncil. 😊😉 nasi su radi za vnucky, maju vnuka jedineho odo mna ale dievcata miluju tiez

nanervy_2
1. júl 2015

@terezaes pri dobiedzani ze dalsie, im povedz ze ked tak chcu, nech si spravia, co TY s tym mas 😎 hlavne ze mm stoji pri tebe, ich mozes mat v pazi.. este im mozes povedat, ze ked im dievcata nie su po chuti, nemusia ich vidat vobec...
tvojej svokre nevadi ze je menejcenna lebo nie je chlap?

milly28
1. júl 2015

@terezaes : Ak to stále svokrovci vyťahujú - vyrozumela som že to este nie je stále poriadne uzavreté - tak je to jasná známka toho že im to jasne a na rovinu este nepovedal tvoj muž a počuli to iba od Teba. Tvoj muž si to asi nechce rozhádzať ani s Tebou ani s jeho rodičmi 😒

henikav
1. júl 2015

@terezaes pri nadpise ma napadlo len "ked chcu nech si spravia" 😉 Urcite by som nerobila to co chcu ini, svoj zivot si riadte podla svojich pocitov a tuzob 😉 Oni maju svoj zivot a vy mate ten Vas

katrinka8
1. júl 2015

@terezaes - No prepánajána, to som ozaj ešte nepočula, aby sa niekto takto správal. Dobre si sa veru rozhodla, urob si tak, ako to cítiš Ty a Tvoj manžel, Absolútne nemusíš mať žiadne výčitky. Pravdu povediac, príde mi to trochu choré zo strany svokrovcov. Asi by mali navštíviť nejakú poradňu psychológa.

vikusss
1. júl 2015

tak ked je z troch deti nech vnuka ziadaju od surodencou manzela..... hadam nebudes mat dalsie dieta len preto ze to chce niekto iny a nie ty....

erinkamaminka
1. júl 2015

no inac mne toto riadne lezie na nervy akoby dievcata neboli rovnocenne chlapcom. oni urcite chcu nositela mena po synovi.otras

vintage_lady
1. júl 2015

No Terezka, aspoň že s manzelom máte rovnaký názor 😀 a výborne robíš, usmievaj sa ďalej, pekne ju pozdrav a keď pridas kúsok irónie, bude to supis kombinácia. Zábava zaručená. 😀
@asocial vieš čo, mňa už správanie niektorých ľudí ani neprekvapuje, sak aj tie témy, čo tu niektoré dávajú. Ty vole, keď aj o mne budú moje deti alebo nevesta, zať písať na koniku tak ma porazí 😂😆

siska53
1. júl 2015

@terezaes pocet deti je zalezitost vas dvoch - teba a manzela. Tu vec treba diskutovat s nim.
S poctom deti stari rodicia nemaju nic spolocne... Je to len a len vasa vec.

nyusika
1. júl 2015

necitala som vsetko, ale hned mi napadlo- ved nech si spravia, ked vladzu 😀

cudujem sa, ze sa nad tym vôbec zamyslas, jednym uchom dnu-druhym von 🙂
nekomplikujmer si zivit hlupostami

nitranka03
1. júl 2015

Prepáč, svokrovci sú v "poriadku" ? Držím palce, aby Ste si stáli za svojím názorom a držali s manželom spolu !

jabadaba
1. júl 2015

@terezaes ehm...pri vsetkej ucte, svokra nebude v poriadku. Dovolila si presiahnut iste medze a akosi jej splyvaju jej vlastne predstavy o pocte deti so slobodnym rozhodnutim inych ludi. To, ze ona mala tri deti je jej vec a problem. Ona nie je smerodajnym vzorom pre dalsie pary! Za dalsie, pani zrejme nevie (asi bude z tych predpotopnejsich jedincov), ze pohlavie primarne ovplyvnuje muz! Nuz, ma smolu, porodila synacka, ktory je asi nositelom prevazne zenskeho genu! Moze sa snazit aj treti ci stvrty raz, kludne moze mat zase dcery! A potom co? Ak ma potrebu mat dalsie dieta, nech sa paci, odporucila by som jej obratit sa na vlastneho manzela a vecer mozu poriesit. Kolko deti budes mat Ty s manzelom, o tom rozhodujes vyhradne Ty. Svokru teda treba asertivne usmernit co si este moze dovolit riesit a co uz zachadza za hranice akceptovatelnosti. Totiz, prestrelila a to na plnej ciare! Ja by som si to teda vyprosila.