icon

Svokrovci chcú ďalšie dieťa

terezaes
1. júl 2015

Ahojte potrebujem poradiť.
mám dve krásne dcérky ale svokrovci veľmi naliehaju aby sme mali dalšie dieťa lebo ONI chcu aby im dal ich jediný syn vnuka. stavaju ma do situácie že nie som normálna ked chcem mať len dve deti. mám pocit že aj keby sme mali to tretie a bude to znovu dievčatko budu naliehať aby sme mali štvrté a tak dalej až kým nebude chlapec. ja chcem mat len dve deti, tvrdo si za tým stojím, manžel ma chápe a plne podporuje a netlačí aby sme mali dalšie - tretie dieťa.
Svokra mi to raz povedala na rovinu že by som mala mať dalšie lebo moj muž je z troch detí a oni čakali že budeme mať chlapca. Oni to tak chcu a mám to rešpektovať.
ked som na rovinu svokrovcom povedala NIE NEBUDE DALSIE DIETA prestali sa zaujimat o naše dcéry a celkovo su radi ked tam chodíme čo najmenej. Milujem svojho muža a nechcem ho stavať do pozície JA alebo ONI ale zároven sa nechcem podvoliť ich predstavám.
Moji rodičia stoja na mojej strane.
DAKUJEM ZA VASE NAZORY 🙂

monique88
1. júl 2015

@terezaes moj manžel je tiež z troch detí , my mame jedného syna a na 99% zostaneme len pri jednom. Je to naša vec, tak ako je vaša vec, že mate dve deti. Na svokru sa vykašli, oznam jej, že rozhodnutie je predsa na vas dvoch a nech sa do toho nestara. A to že ignoruje dcérky, neboj, jej sa to ešte vrati, raz budu starí a sami a boli by im dobré aj tieto vnučky ale ak ich ignorujú teraz oni, odignoruju ich neskor dievčata.

Tak ma napadlo, keby mala svokra 6 deti aj vy by ste museli mat 6 deti? A keby si aj mala tretie alebo aj štvrté, stale to može byt dievčatko...určite sa nenechaj dotlačit do niečoho takéhoto.

jolinka
1. júl 2015

Inak baby...ak sa vam zda ze casy neskonalej dolezitosti pokracovatela mena a rodu su za nami...ste na omyle 😝 😝 😝 Fakt sa este najde dost ludi, a veru aj mladych co toto maju za prioritu 😝 😝 😝

Inak aj moji svokrovci... a oni to maju este vytunene, ze dolezite je aj prvorodenstvo 😕 😕 😕 sak jak v starom zakone, len prvorodeny syn dostal pozehnanie od odca, a do poctu deti sa ratali len synovia ..este aj chlapci su dolezitejsi ti od starsieho syna nez od mladsieho... kde prinalezi miesto dievcatam, vnuckam ani nemusim hovorit.

a kdesi na dalekom vychode aj teraz ked zomrie muz, tak sa opytaju "Zomrel alebo zomrel NAOZAJ?" a to zomriet naozaj znamenalo ze zomrel bez muzskeho potomka.

Moj muz je mladsi syn, a ked jeho starsi brat mal prveho syna... toto sa stalo ich jedine preferovane dieta, po nom prisli 3 dievcata...tie nekocikovali, tie nebrali za ruky ked isli do kostola, tie nebrali na prazdniny od utleho veku, tym neotvarali zajacinec pozriet zajace atd...moju dceru volali v zasade len "Ona" pomaly ani
meno nemala ☹ ☹ Pamatam ako sme raz boli u svokrovcov na navsteve a ich jednojediny vnucik, tam mal pre seba kupenu detsku misku a ja som z nej chcela dat dcere polievku , ze jeeej detsky riadik..a svokra mi to normalne vytiahla z ruky ze "Nie to je vnukove" 😠 😠 😠 /vnuk bol inak doma 95 km daleko/

Takze este by sa vam mohlo stat, ze keby sa vam aj nechtiac podarilo tretie a bol by to chlapec...svokrovci by ho okato uprednostnovali pred ocami dcer... 😖 😖 😖 hnus toto.

jabadaba
1. júl 2015

@pikino 😀 pokracovatela rodu? Tak toto ma vzdy rozrehoce ako si podaktori myslia, ze banalna, bezvyznamna familia je nejaky rod. 😀 Takto perlila aj moja svokra a urazala mojich rodicov ako si oni zabezpecili svoj rod nasim synom, vitazoslavne pozerajuc na nasich. Kriste, pritom rodina priemerna ako seda mys! Nic zaujimave ani ksichtami, ani bohatstvom, vzdelanim ci sikovnostou, ani povodom! To je nejaky dedinsky mindrak, tam si to tetky zrejme odovzdavaju medzi sebou. Inak si to neviem vysvetlit. 😀

jolinka
1. júl 2015

@jabadaba tak tak "baroni z Nemanic" 😀 😀 😀 a cim zapecenejsia dedina a rodina...tym vacsia pycha.

aicha15
1. júl 2015

vykasli sa na nich je to tvoj zivot a oni ti nemaju co diktovat kolko mas mat deti nie sme v stredoveku

jabadaba
1. júl 2015

@jolinka 😀 vsak to, alebo baroni z Jelenej prte, ako my hovorime. Dzedzina holt napacha na ludoch znacne skody. 😀

mala_hobitka
1. júl 2015

@terezaes Zopakujem co bolo uz napisane. Kolko mate deti je vec tvoja a manzelova. Pokial svokrovci vas stavaju do role bud chlapec alebo nebudeme zadobre je to ich rozhodnutie - ich problem. Nie je dovod aby si sa podriadovala. Je to dost zavazna, sukromna vec do ktorej sa ani svokrovci nemaju co starat.

tortelinka
1. júl 2015

parádna téma 😀 , asi by ma piclo keby mi svokrovci/rodičia mali radiť koľko mať detí..inak videla som raz rozhovor so španielkou , ktorá má 16 detí a niekoľko krát v ňom zdôraznila, že počet detí sa rozhoduje iba v manželskej posteli, nikto iný do toho nemá čo povedať

masinka
1. júl 2015

hm, ja som z troch deti, manzel len z dvoch... takze my by sme podla tej logiky mali mat 2 alebo 3 deti aby sme zachovali tradiciu ? asi 2,5 aby boli vsetci spokojni 😀

timea7
1. júl 2015

@terezaes nečítala som diskusiu, ale toto by som svokrovcom veľmi rázne zatrhla!!!! Je to ec tvoja a tvojho manžela, nikoho iného. To čo sme v stredoveku, alebo čakajú následníka trónu?! A keby si deti nemohla mať vôbec? Kašlala by som na takú babku a dedka, keď ich vnučky nezaujímajú,prerušila by som s nimi kontakt, manžel ak chce, nech tam deti zoberie.

silaviat
1. júl 2015

kup svokre sexy kosielku svokrovi modru pirulu a popraj vela stastia pri robeni pokracovatela rodu 😀 😀

stellamaris
1. júl 2015

@terezaes 😀 svokrovci pozreli do kristalovej gule,ze dalsie vnuca bude chlapec? 😀 😀 Jednoducho im povedz,ze pocet deti sa tyka teba a manzela.Ak vam stacia dve deti,nie je co riesit.Co chcu svokrovci,by som ignorovala......

miskakyblik
1. júl 2015

hehe, mna svokrovci raz zavolali, svokor akoze potreboval pomoc od partnera, svokra ma vymkla v kuchyni a zacala hystericky plakat ze sa dopocula ze neplanujem dieta . Ze som povinna im dat dieta, pretoze oni sa uz dost natrapili s oboma synmi ( brat mojho partnera je gay takze od neho dieta prirodzene nehrozi) aze ta zodpovednost je teda na nas...ze v pripade ze dalej budem proti, postarajusa aby si ich syn nasiel milenku,inu zenu to je jedno, ze nemam sancu...no ako mala som dost...najprv som bola v soku, ale potom som sa z toho vyspalaa teraz si uz nato nespomeniem..svokrovcov som odvtedy nevidela (5 rokov, byvame v jednej casti mesta ) a je nam tak fajn... chapem ze mas inu situaciu lebo mas deti a vedome deti oberat o dedka babku nech su dospelacke vztahy akekolvek nieje voci deckam fer..ale ked sa inak neda, nanutit ich do lasky nemozes, takze povedzme obmedzenie stretavania a zasahu do vasho zivota by bola asi vhodna volba..nie vojny, nie pozicie ani tvrde rany ..len proste zvolni, zlahci, zasmej sa nad tym, akym sposobom si myslia ze do vas nejako zasiahnut a tym to hasne...zit s nimi musis, su to rodicia tvojho manzela ..ale zase zazraky s tym uz tiez neurobis... triezvy pohlad a zlahcenie je to , co by pomohlo najviac,a mozno ked svokrovci uvidia ze sa nebojich ich vyhrazok, a citoveho vydierani ( alebo to co oni robia to je citove vydieranie aj ked na moj vkus prehnane lebo do toho tahaju decka...) tak sa mozno prestanudo vas montovat... uz len to ze si dovoli svokra taktood teba nieco vyzadovat je staranie sa, takzev provom rade postupne obmedzit ich vpady do vasich sukromnych zivotnych priorit, a dalej sa to uz pozvolna vyvynie aj same...drzim palce, svokrovci su vzdy velmi ,,vtipne´´ etapy partnerskych vztahov 😀 viem zev tej situaci je clovek nahnevany, a v mysli ma presne do bodky naplanovane co svokre ci svokrovi vykrici...ale to nieje cesta ( uz to viem), kedysi som strasne kricala, so svokrom som rovnaka tvrdohlava kričiaca horkokrvna skupina, este aj rovnake znamenie....vzdy sa snazil ma naislu prehovorit na veci, ktoré ja som zasadne odmietala uz len z trucu ze mi to vnucuje on 😀 ) ...po rokoch sa na tom smejem ..🙂

peneloppe
1. júl 2015

@terezaes

Normalne som odpadla z tvojich svokrovcov. Urcite by som sa nepodvolila. Konaj podla toho co chces alebo chcete vy dvaja s manzelom. Ked im ide len o vnuka teda chlapca tak tam nie je ziadna zaruka ze sa vam aj narodi chlapec. A potom co? Nebodaj budu sklamani?
Nech su radi ze maju dve vnucky a nech si ich aj patricne uzivaju.

ammellia
1. júl 2015

ludom je.e 😎

tajka1986
1. júl 2015

Na rovinu by som im povedala ze sa mozu zduvat kolko chcu,je to moj zivot a ja chcem mat len dve deti ktore som priviedla na svet a ktore budem zivit,starat sa o ne a bodka. Nezaujimaju sa ani o tie vnucence co uz maju a to len preto aby robili na priek. Ked povolis zase budu diktovat dalsie a dalsie veci. No uplne zasnem aky dokazu byt ludia primitivni 😠 No ale skaredo by som sa s nimi pohadala,juuj. Ja viem ze respekt pred svokrovcami by mal byt predsa su to manzelovi rodicia,ale toto je prilis 😕

senta_sofia
1. júl 2015

registracia jul 2015, cize dnes 😉

smatka
1. júl 2015

@terezaes Kašli na nich.Je to váš život!

vierkac
1. júl 2015

@terezaes Pristup tvojich svokrovcov je proste primitivny. Ale ja to trosku otocim: prvorady pri akychkolvek nezhodach so svokrovcami je spolocny nazor manzelov. Ak je ten pevny, mal by prevziat akukolvek komunikaciu na "konfliktnu" temu syn / dcera, nie zenich / nevesta. U nas to fakt funguje. Hlavne teda moja mamina ma tendenciu sa miesat. A zakrocim vzdy ja.
Na tvojom mieste by som vobec nereagovala a nechala jednat manzela. Ale ten by sa teda mal toho chytit a jednoznacne dat najavo JEHO postoj.

zichihena
1. júl 2015

uff, nezávidím vám túto situáciu, skúste im to vysvetliť. držím palčeky

lenbea
1. júl 2015

@terezaes To čo je za drzosť, či hlúposť, či čo... To je hádam Vaša vec, a do tej pozície ho postavili oni, nie Ty. Oni majú rešpektovať Vaše rozhodnutia, nie sa urážať, ale ich problém. Šak nech im dajú vnuka dcéry. to sa nedá ani komentovať...

jeennyv
1. júl 2015

@terezaes o dalsie dieta sa budete starat vy, vy ho vychovavat a riesit, cize ak sa na to necitite a ste spokojni ako rodinka tak ako ste, ja by som to neriesila a ukazala rodine kde je sever, dieta nie je hracka, ze si spravim a chcem, co na to svokrovci zabudli....podobna situacia pred rokmi bola aj u nas ....ja som jedinacik a otcova mama- babka, tiez ze kedy dalsie atd...no rodicia si presadili svoje lebo oni to tak chceli....obaja maju surodencov, ocik dokonca niekolkych, tak sami vedeli, ze niekedy sa surodenecke vztahy precenuju, tak si to zariadili takto a su spokojni...

ada274
1. júl 2015

@jolinka no fuj, odpadla by som asi na mieste, keby mi toto svokra urobila. Chuda tvoja dcera. Jeden by neveril, ze toto je mozne.

bielavila
1. júl 2015

ja neviem baby, ale ked citam niektore temy napadne ma iba jedno: s prepacenim- ludom .ebe 🙂

jeennyv
1. júl 2015

@bielavila lepsie si to vystihnut nemohla...ja sa niekedy cudujem kde na to chodia....

bielavila
1. júl 2015

@jeennyv ja to vazne nechapem, ja som z vychodu, cize nie az tak moderneho prostredia ako napr Ba, sme katolci, manzelova rodina deto, ale v zivote som sa nestretla ani jednym naznakom s takym niecim ako tu citam niektore temy, ze svokrovci sa straju do takych veci, ako je pocet vnukov, a ze uprednostnuju jedne deti ci vnucatka red inymi, ze davaju neuveritelne "rady", ze zasahuju hrubo do zivota deti...ved to neni normalne a nini normalne, ze si toto ich deti nechaju...ved by mi srdce puklo, keby ze sa to deje mne..ja som z toho normalne v riti 😀 paneboze dakujem ti za moju nenormalne normalnu rodinu 🙂

jeennyv
1. júl 2015

@bielavila u nas doma, zas riesime ked sa nieco zomelie doma, mozno to bude tym, ze ja mam 24 rodicia po 50tke babky atd. 70 plus...cize internet maju niekde pouzivaju pc len k praci a zaklady......jedine ja som online a pouzivam pc do skoly v praci...moze aj to je chyba dnesnej doby, ze sa problemy neriesia doma, ale hladaju sa rady na nete...atd..niekedy to ako pomoze, ale ja som za to, ze si problemy ma clovek riesit v kruhu rodiny a tak....ja mam pocit, ako nemyslim zakladatelku tejto temy...ale tak celkovo, ze ludia stracaju samostatnost a vsetko maju potreby riesit na nete...ci je v pohode ked ich dieta robi to, ci to robi tak atd...ja ked nieco robim a riesim si vzdy poviem, ved nas vychovali bez netu, tak ja to neporiesim 😀 😀

ivett1
2. júl 2015

@bielavila aj bez prepáčenia🙂
@terezaes mne napadlo jedno, že keď chcú mať svokrovci ďalšie dieťa, nech si ho urobia a nezaťažujú tým ostaných z rodiny😀

sonula
2. júl 2015

@ivett1 tiez ma to napadlo🙂))

akurat keby svokra na mna vyrukovala s tym, ze chcu dieta, tak jej rovno poviem nech si spravia. U nas ked vsetci zistili, ze nejdeme stylom, ako su oni zvyknuti, prestali sa starat. a hned su vztahy lepsie, aj ked to stalo kopec odutych xichtov a nepochopenia.

lucinocka
2. júl 2015

@terezaes na dcery by kaslali aj keby si porodila tretieho chlapca...a este by bola horsia situacia, lebo baby by nechapali preco je syn uprednostnovany...boze niektore svokry sa fakt s konom zderili...