icon

Svokrovci na návšteve každý mesiac

22. sep 2025

Dobrý deň. So svokrovcami sme sa stretávali cca 3-4x do roka bývame 300km od nich a približne toľko sme sa videli, bud sme išli my k ním na víkend alebo oni prišli k nám. Ale všetko sa zmenilo ako som porodila. Rodila som pred 3 mesiacmi a zrazu nemám pokoj, chcú k nám chodiť každý mesiac a prekáža mi to príde mi to často (a nie , moji rodičia tiež nechodia tak často!!!) ja som nie preto porodila dieťa aby som mala svokru na krku každý mesiac v malom byte. A mne sa tiež nechce k ním chodiť každý mesiac. Je to pričasto. Lezie mi to na nervy, vy čo bývate ďalej od svokrovcov tiež sa chcú vidieť kazdy mesiac ? 🙄 a nehovorím o vzdialenosti 30km ale 300.
Niet nat súkromie. Neznasam návštevy celkovo. Prepáčte ale som z toho zdeptaná

petamich
22. sep 2025

Pevne verim, ze buduca manzelka mojho syna si nebude mysliet, ze vidiet sa s rodinou 3-4x rocne je dost.

A pevne verim, ze moja svokra si uvedomuje, aka moze byt vdacna (a rovnako si to uvedomujem ja), ze mame dobre vztahy (ako to tu citam nadstandardne) a my dobrovolne tam chodime minimalne 1x za mesiac na vikend, rovnako ako chodime uz roky spolu na dovolenku (ano aj pred dietatom) a odkedy mame dieta, tak sa tomu neskutocne tesim, lebo svokra vzdy rada pride a mame s manzelom cas pre seba. Ktoreho je aktualne zalostne malo.

Kazdopadne ja mam svokru, ktora ma odbremeni, netreba okolo nej skakat, ked sme u nich ani tanier mi neeovoli umyt a posiela ma oddychovat. Ano vie byt aj ona prilis ale nastastie sme si nasli zlatu strednu cestu.

lenka.25
22. sep 2025

Tak zalezi , či ta návšteva trvá 2 hodiny , alebo 2 dni . Máš malé babatko , takze mat niekoho 2 dni nasackovaneho v byte , by mi toez vadilo každý mesiac . A ja teda neviem čo máte stále s tým pomáhaním . Keby napísala , že jej svokrovci nepomáhajú s deťmi , tak ju tu každá druha zvozí , že nie sú povinní a podobne múdre reči . Treba sa o tom porozprávať s manželom a nájsť kompromis , ktorí by bol prijateľný pre všetkých .

vilma7
22. sep 2025

Moje deti vidia starých rodičov 2x ročne a poznajú ich, tak tuu prosím niektoré nepreháňajte.
My máme ale vzdialenosť takmer 1200 km. Takze verím že chceš mať trochu aj kľud. A na koľko prídu ked prídu? Na otočku asi nie.

anonym_1d61f9
22. sep 2025

@anonym_autor Nezniesla by som tak časté návštevy. Otras.

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
anonym_f8d9f9
22. sep 2025

@anonym_autor si dobre divná, my chodíme k rodičom každý týždeň a aj to sa mi zdá malo.

anonym_0589b3
22. sep 2025
@anonym_285
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_285 Jasné, že iné, ale aj tak uz ju vidím keby svokra u jej biki každý deň, alebo 4x do týždňa ako by tešila. Mme to nevadí dokedy aj ja idem len tak Druhá nevesta chodí so švagrom k ním každé dva týždne od piatku do nedele, dakedy svokru zoberú a nesťažuje si.A vôbec nevidím, že by jej to vadilo.

kiki68
22. sep 2025

@anonym_autor vidime sa kazdy mesiac, byvame of seba 360km, od mojich rodicov 600km. Ale ja som za to aj rada, aspon sa vidime.

alickapusinka
22. sep 2025

Pochopim keby že chodia celý mesiac každý víkend ale raz do mesiaca nenechaj sa vysmiať.Fakt toto len ešte aby si raz nebola za nich rada.Keby chodili fakt často tak nepoviem ale raz do mesiaca na 3 dni.Dieťa vyrastei a môže sa stať že prestanu mať záujem o vnuča. Neboj nie si sama na tejto zemeguli ktora porodila dieťa.Veľmi si precitlivela.

marca12
22. sep 2025

@anonym_autor Ty nebudes chciet vidat svoje dospele deti a vnucata?

anonym_c86cc8
22. sep 2025

Nepride mi to vela raz do mesiaca. Skor zalezi ako si sedite po ludskej stranke. Ja som bola s byvalou svokrou ok. Stretavali sme sa teda dost casto, niekedy az denne. S mamkou terajsieho priatela mam este lepsi vztah a tym ze byvam daleko od rodicov, keby mam babo urcite ju ocenim ako casto by len chcela.

anonym_3fd0ab
22. sep 2025

za to , že vy máte malý byt, majú svokrovci vidieť syna s nevestou a vnúčatami 2x do roka?
Ako fakt nechápem, že pošlete ich do hotela.. rodinu, najbližších. Fuj
Nech sa ti to vráti ako babke

anonym_cbfcac
23. sep 2025

My bývame hodinu cesty ďaleko od svokrovcov a dôjdu ku nám raz ročne. Nemajú záujem, vnúčatá ich ani nepoznajú. My k nim chodíme na veľkú noc a na Vianoce, na čo častejšie keď vidím že ich to otravuje.
Čo by som ja dala keby chodili raz mesačne kľudne aj častejšie. Aby mali s vnúčatami pekný vzťah ale keď nemajú záujem, je to ich voľba.

anonym_cbfcac
23. sep 2025
@13uzivatelka11

Ja nemám nejaký extra vrúcny vzťah s mojou mamou, ale odkedy sa nám narodil syn, (až po pár mesiacoch ako sme sa dali trocha dokopy a prešlo najhoršie covid obdobie) tak k nám chodí raz za mesiac na celý víkend,. Cez prázdniny aj na týždeň a všetci sme za to radi, syn ju zbožňuje, vždy sa na ňu teší ale zas keď je u nás tak sa mu venuje na 110%.. takže som šťastná že je syn šťastný a aj my si trocha "oddychneme" od autíčok a vláčikov.. aj ked sa snažíme vymyslieť dáke výlety aby sme šli všetci spolu, nie vždy to vyjde tak len oddychujeme všetci doma 🤷‍♀️ syn má 5 rokov a fungujeme takto už asi 4 roky

@13uzivatelka11 Toto som navrhla aj ja svokrovcom aby došli takto ku nám a nemusia nič robiť, len venovať sa vnúčatám. Ja navarim upracem o všetkom sa postarám a nemajú ani o toto zaujem.

anonym_55cf59
23. sep 2025
@biba_18

@henriettak sú ľudia ktorí proste nemajú radi návštevy. prečo hneď útočíš na jej povahu alebo charakter? jednoducho nemá rada návštevy, nie že svokrovcov…

@biba_18 rovnako neznášam navstevy, telefonáty, stretnutia mam z toho strašný vnútorný stres. Som dost introvert a milujem byt sama. Ale dost aj záleží, ci mam tych ludi rada. Ked pridu svokrovci mam stres aj to súkromie v malom byte je nijaké ale ked ich vidim s dcérou vykompenzuje sa mi to. Takze mozno ked sa zlepšia vztahy aj tie navstevy budu iné. A my sa teda vidíme raz za dva mesiace na vikend s je mi to malo

bomba36
23. sep 2025

Zase tie moralistické kecy, keď nejde priamo o vás. Takže každá z vás svokrovcov rada ubytovala v období tesne po pôrode aspoň 1x mesačne v malom byte?
Pri takej životnej zmene, kedy sa v domácnosti kvôli dieťaťu zmení režim, je hore v noci, plače, cez deň to nedospíš lebo návšteva, tak musíš udržiavať poriadok atď. Svokrovci by sami mohli chápať, že mladí potrebujú hlavne súkromie, pokoj a ak chcú prísť tak určite nie priamo k nim. Keby sa mi takto niekto tlačil domov, tiež by som to zatrhla.

zuzu11166
23. sep 2025
@anjelicek26

Kazdy mesiac nie je nic strasneho... prepina ti trochen no... si zdeptana, unavena a navstevy vseobecne neznasas, ale oni za to, aka ty si nemozu. Je to uplne nevvinna frekvencia navstev a predpokladam prve vnuca... porozpravaj sa s manzelom, nech ten vikend, co su teda u vas, poriadne pomoze a skace okolo nich a nebude to take dramaticke. Hlavne sa treba pozitivne nastavit, ked do toho ides "ja to neznasam", tak to dobre ani nemoze byt.

@anjelicek26 v podstate suhlasim,ale asi ju aj trosku chapem,ked pise ze iba 3 mesiace ma babko,to je este skoro aj podla mna stale navstevy riesit.
Sice je to najblizsia rodina,ale ked tak z daleks,tak asi neptidu len na 2 hodky,ak tsm chcu napr. prespat...no to by asi trosku aj mna obtazovalo pri tak malinkom babatku

anonym_955cce
23. sep 2025
@bomba36

Zase tie moralistické kecy, keď nejde priamo o vás. Takže každá z vás svokrovcov rada ubytovala v období tesne po pôrode aspoň 1x mesačne v malom byte?
Pri takej životnej zmene, kedy sa v domácnosti kvôli dieťaťu zmení režim, je hore v noci, plače, cez deň to nedospíš lebo návšteva, tak musíš udržiavať poriadok atď. Svokrovci by sami mohli chápať, že mladí potrebujú hlavne súkromie, pokoj a ak chcú prísť tak určite nie priamo k nim. Keby sa mi takto niekto tlačil domov, tiež by som to zatrhla.

@bomba36 tak moja svokra chodila si predstav a dokázala som si pospať aj cez deň s malou. Strasne precitlivele ste ženy, akoby chodila 1x do mesiaca na 2 týždne, pritom pride na jeden poondiaty víkend. Mňa by zaujímalo co na to hovorí manžel? Jemu tiež vadi jeho mama? Alebo len tebe?

bomba36
23. sep 2025
@anonym_955cce

@bomba36 tak moja svokra chodila si predstav a dokázala som si pospať aj cez deň s malou. Strasne precitlivele ste ženy, akoby chodila 1x do mesiaca na 2 týždne, pritom pride na jeden poondiaty víkend. Mňa by zaujímalo co na to hovorí manžel? Jemu tiež vadi jeho mama? Alebo len tebe?

@anonym_955cce ku mne nikto chodit na noc nemusel, lebo ziju blizko. Ale viem si predstavit, ako sa citi druha strana. Tomu sa vravi empatia.

anonym_955cce
23. sep 2025
@bomba36

@anonym_955cce ku mne nikto chodit na noc nemusel, lebo ziju blizko. Ale viem si predstavit, ako sa citi druha strana. Tomu sa vravi empatia.

@bomba36 ano viem si predstaviť ze starká chce vidieť aspoň raz do mesiaca svoje vnúča.

bomba36
23. sep 2025
@anonym_955cce

@bomba36 ano viem si predstaviť ze starká chce vidieť aspoň raz do mesiaca svoje vnúča.

@anonym_955cce a vidiet ho moze aj bez toho, aby sa nastahovala na vokend k mladym ked tam je malo miesta

lienka.7
23. sep 2025

@anonym_autor odporucam sa odsťahovať na Mars. Tam budete sami. A budeš spokojná, že ťa NIKTO neotravuje.

anonym_955cce
23. sep 2025
@bomba36

@anonym_955cce a vidiet ho moze aj bez toho, aby sa nastahovala na vokend k mladym ked tam je malo miesta

@bomba36 sú od nich 300km, možno niesu na tom tak finančné dobre aby si vedeli každý mesiac platiť nejaký hotel. Neverím, že by tam ale ten hotel pomohol, pretože nevestu otravujú.

anonym_955cce
23. sep 2025
@lienka.7

@anonym_autor odporucam sa odsťahovať na Mars. Tam budete sami. A budeš spokojná, že ťa NIKTO neotravuje.

@lienka.7 raz padne na hubu a hneď doleti z toho Marsu za svokrou :D

anonym_87d16a
23. sep 2025
@anna777115

Ja, ťa úplne chápem, lebo som hyperzenzitivny introvert. Potrebujem svoj zaužívany stereotyp. Nie, každý to dokáže pochopiť. Každá navsteva je pre mňa utrpenie o prespavačkach ani nehovorím. Musiš hovorit o svojich potrebach, predstavach a nadstaveniach. Ak sú normálny, tak to pochopia.

@anna777115 tak si sa nemala vydávať a mat deti. Mohla si byť zakopana niekde vo svojej ulite.

majkamajusqa
23. sep 2025

Tak 3mesacne babo urcite potrebuje vidiet starkych kazdy mesiac 🙈 nastav si hranice a mas pokoj

banalu
23. sep 2025

Mam svokrovcov 250 km, ked sa mala narodila, snazili sme sa stretnut 1x za mesiac, potom mala neznasala auto, takze z nasej strany sme sa snazili ist aspon kazdy druhy mesiac a cestu mi komplet - tam aj naspat prejacala - trvalo to viac ako rok.
A vobec mi to nepride vela, praveze tak optimalne. Teraz ked je madam uz vacsia tak stretavame 1x za mesiac (bud my tam, alebo oni sem) a niekedy ideme k nim aj na cely tyzden (cez prazdniny to bola mega pomoc napr.).
Mojich rodicov mam "za zadkom", tych vidime minimalne 1x za tyzden. Mala k nim chodi ako ona chce, niekedy tam nejde cely tyzden a niekedy tam je kazdy den.
Budovat vztah so starymi rodicmi je dolezite, podla mojho nazoru, lebo je to jedinecny vztah a predsalen u babky platia ine pravidla 😝
ALE - mne sa ani svokra ani mama do vychovy nestaraju, nezabrdaju, neriesia. Len si uzivaju vnucku naplno. Ja na druhej strane nezakazujem, ze nemozu jej dat toto a hento a tamto.

janka1224
23. sep 2025
@anonym_87d16a

@anna777115 tak si sa nemala vydávať a mat deti. Mohla si byť zakopana niekde vo svojej ulite.

@anonym_87d16a to načo bol tento komentár dobrý... ale vážne to že je niekto introvert nežije v ulite

anna777115
23. sep 2025
@anonym_87d16a

@anonym_87d16a To je tak primitivny prispevok ako si ty sama zakomplexovana vo svojej ulite a nedokažeš prijať nadstavenie toho druheho. Bohužial, alebo bohuvďaka, človek sa s vysokou citlivosťou rodí a iny nervový system si nedokaže zmeniť. Ale na druhej strane, dokáže byť maximálne empaticky, čo tebe zrejme zase chýba. Všade sa dajú pri dobrom úmysle, spraviť nejaké kompromisi a dohody, aby boli všetky strany spokojné a necitili žiadne napatie a nepohodu.

anonym_955cce
23. sep 2025
@anna777115

@anonym_87d16a To je tak primitivny prispevok ako si ty sama zakomplexovana vo svojej ulite a nedokažeš prijať nadstavenie toho druheho. Bohužial, alebo bohuvďaka, človek sa s vysokou citlivosťou rodí a iny nervový system si nedokaže zmeniť. Ale na druhej strane, dokáže byť maximálne empaticky, čo tebe zrejme zase chýba. Všade sa dajú pri dobrom úmysle, spraviť nejaké kompromisi a dohody, aby boli všetky strany spokojné a necitili žiadne napatie a nepohodu.

@anna777115 stretnutie s rodinou 1x za mesiac je podľa teba veľa?