Varíte spolu s manželom?
Varíte spolu s manželom alebo samé? Upratujete spolu narazv jednom čase, alebo každý v iný čas? Varíte väčšinou tie isté jedlá alebo vymýšľate stále nové podľa knižiek, internetu?
varim prevazne ja, kedze som doma na rodicovskej a varim malemu, napr. vecere ale chysta muz tie ale mame skor take rychlovky nevarene, na upratovanie mame upratovacku, manzel sa rozhodol, ze ju bude platit, aby nemusel upratovat 🤷♀️, priebeznu starostlivost ako smeti, umyvacku, to mame viac menej podelene alebo to proste jeden z nas spravi, jedla varim niektore opakovane, ktore viem, ze pojdu na odbyt ale casto skusam aj nove veci, kedze vlastne prvykrat seriozne varim, pred dietatom sme sa viac stravovali vonku ako doma
vacsinu veci robime kazdy sam, neznasam, ked mi v kuchyni pozera cez plece a komentuje 😂
môj keď varí, tak chce variť sám 🙂 ale vždy uvíta, ak niečo očistím, prípadne umývam a odpratávam použité riady 🙂 a mne to tak vyhovuje, varí výborne a ja sa teším, že nemusím 😀
Naša víkendová klasika je, že ja upratujem a on zatiaľ navarí. Občas varíme spolu, ale to si skôr zavadziame :D
ja varim detom cez tyzden vacsinou nieco rychle… a muz vari cez vikend vacsinou.. alebo spolu nedelny obed, pratam v piatok cez den prach a manzel vysava vzdy v sobotu doobedu a ja potom este zmyjem podlahy..
u nás varím, pečiem, upratujem vždy ja, alebo dcéra, môj muž zásadne pracuje vonku, čo sa týka kosenia, záhrada, opravy a pod...ale ako pozerám, väčšinou vaši muži pomáhajú v domácnosti aspoň s niečím, tak ten môj keď má uvariť napr. také párky, tak pozerá do hrnca a nevie sa rozhodnúť, kedy budú hotové...keď nie je navarené, tak proste si dá chlebík s nátierkou...spolu robíme väčšinou také väčšie práce (keď maľujeme izby), ale skôr máme všetky práce rozdelené
Varime zvlast. Upratujem najma ja ale teda dajme tomu,ze aj tak a aj tak..nemame to urcene,treba...uprace sa spolu,ci ten,kto moze. Varime zvycajne to iste,s tym ze tak raz za mesiac je nieco nezvycajne. xD
U nás varí väčšinou muž, upratujem väčšinou ja...cez týždeň je to tak hocijako, cez víkend kým on vari, ja upratujem a potom spolu oddychujeme... so všetkým si pomáhame
Nevarime spolu. Bud vari jeden alebo druhy, inak si len zavadziama a starame sa jeden druhemu do varenia, co ani jeden nema rad 😂. Maximalne, ked on vari, tak mu pomozem nakrajat, zeleninu.
Vacsinou varime to, co vieme, ze chuti obom, takze sem tam nieco nove, ale vacsinou tie iste jedla dokola. Jeme spolocne 😂. A riad umyva kazdy po sebe, alebo ten, kto ten den nevaril. Upratujeme spolu, ale kazdy v inej izbe, podobny problem ako v kuchyni 😂.
Vzdy vari len jeden
Nemotame sa tam jeden druhemu.alebo jeden robi maso a druhy prilohu ale vzdy je v kuchyni len jeden.jedla mame naucene nieco od neho z domu a nieco odo mna z domu a z tych sme vybrali co mame radi a to tocime dokola. upratovanie je teda na mne lebo moj muz vidi poriadok trochu po svojom a ja po svojom.nema zmysel aby nieco urobil a ja som to po nom robila nanovo lebo to neni uplne na 100% .ked on uvari ja upracem kuchynu.ked ja nalozim umyvacku on ju vylozi.ked umyvam podlahy venuje sa zatial malej.ale v nudzovom rezime by zvladol vsetko len okna by asi neumyl 😆
@0silvia0 ťa tu zažerú že delíš práce na mužské a ženské...😉
@deti95060810 nech ma zozeru, nebudem sa natahovat s cerpadlom, strihanim plotu a rylovanim. Au moja chrbtica.
@hendikep zmyjem- umyjem, doobedu-doobeda, pratam- upratujem/utieram.
@onedaynick vies si predstavit, ze v niektorych regionoch neupratuju ale riadia? Nemaju upratane ale vyriadene
@viestta asi vychod, ze? Tam su sami riaditelia.
@onedaynick netrafila si ani omylom. Stredne Slovensko, Horehronie, Detva
@onedaynick Ak sa nemýlim, na východe "pratajú".
@viestta ok
a prababka z DNV gruntovala
ako kedy, niekedy spolu, je to spolocny cas ktory mozeme spolu stravit a teda radi tak variime, ale napriklad v nedelu, to je len na mne a potom si aj sama upratujem 😀
Málokedy spolu varime. Lebo ked on vari, tak ja robim medzitym nieco ine alebo naopak. Potom mame aspon cas na nejake aktivity a skor porobené co treba.
Nepoznám v okoli chlapa ktorý dobrovoľne upratuje 🤣 ešte to varenie áno aj to majú skôr ako záľubu ale upratovat domácnosť nie,,možno garáž. Mňa to osobne baví ale musím byť sama ,môj muž nevari vôbec, nevie to ani ho to nebaví, uprace ale len keď mu poviem .Dosť veľa pracuje nebudem ho ešte trápiť takýmito vecami a mam väčšie deti keď tak zapriahnem decka .
@elizabet173 keď to niekoho baví tak nech to robí ,no niekoho to nebaví a robí za mňa iné veci ktoré nebavia mňa. 🤣Keby žije sám tak si uprace po sebe samozrejme ,nemá problém. Mne to nejak neprekáža ,mala som priateľa predtým ktorý upratoval a tiež mi to neprekážalo ale ten upratoval rad .
No u nás všetko sama robím chlap povie a žena je načo 🙂 on sa väčšinou hra na mobile alebo plejku
@kristinkakvetinka povedzme si pravdu. Muzi zvycajne robia len tie veci co ich bavia. Aj ti co varia, pecu... Na rozdiel od zien, od ktorych sa ocakava, ze budu robit aj prace, ktore ich nebavia ale su potrebne. Uz davno sa nehram na to, rob len co ta bavi. Robime to co je potrebne, obidvaja. Mna varenie uz davno nebavi, moj chlap uvari len vtedy ak nenavarim ja. Keby sme varili len vtedy ked nas to bavi, mame navarene tak 3x do roka. Keby sme robili len to co nas bavi, tak nemame povysavane, oprate, umyte okna ako je rok dlhy. Lebo ani jedneho z nas to vonkoncom nebavi.
@simonka123234 by som takeho chlapa vechťom ubila.
Ja veľmi rád pripravujem všetky ingrediencie na varenie. Teda nakrájam mäso naporcujem ho. Mám kvalitný veľký kuchárskych nôž brúsim si ho na kameňoch s ocieľke a remeni tak že holí fúzy. To tiež robim veľmi rád. Milujem ošúpať koreňovú zeleninu a nakrajat ju na kocky. Rýchlo a na drobné. Milujem krájať cibuľu. Šúpať zemiaky švajčiarskou škrabkou. Aj na robote. Rad pripravujem veci. Už menej rád krájam cesnak je hrozne malý a ešte menej rád šúpem uvarené zemiaky v šupke od tej šupky lebo sa lepia na prsty. Menej rád opaľujem mäso v trojobale. jRád pripravujem tlakový hrniec a zatváral ho. Rád nakupujem. A to varenie robíme spolu v nedeľu vždy. Pomiešam aj mleté mäso aby sa nepripálilo aj rád meliem mäso na robote. Nerád robim cesto a nerád už stojím pri hrncoch. Rád jem čo sme spolu navarili.
Poriadok nerobím rád a vlastne ho robim len v sobotu. V kuchyni aj cez týždeň.